Elektriksel sorunlar
1- El frenini indirdikten sonra gösterge lambasında yanmaya devam ediyor. Zaman zaman sönüp tekrar yanıyor.
2- Sağ taraftaki sinyal lambası zaman zaman kendi kendine yanıyor. Arabayı stop ettiğim zamanlarda zaman zaman yanıp sönüyor.
3- Artık Alarmdan ses çıkmıyor, ara ara 4'lülerden ikisi yanıp sönüyor. (normalde 4 lülerde sorun yok.)
4- Gösterge lambaları kafasına göre çalışıyor, (kapı açık ukatılımı farlar)
5- Gazla ilgili olan gösterge hep sarı, bu lpgli araçlarda normalmiş...
6- Kontağı kapattığımda artık açık kalan camlar artık kapanmıyor. Tahminimce aküden olabilir.
7- Motor çalışırken veya kontak kapalıyken Kapılar bazen otamatik kitleniyor anahtarı içeride unutacağım diye ödüm kopuyor.
Akünün durumu kötü, 1-2 saat farlar açık kalınca bitiyor.
1-Kışın 2 kere arabayı çalıştıramadım. Biri karlı diğeri yağmurlu havadaydı. Sabah işe giderken bir problem yoktu fakat çıkışta çalışmadı. İşyerinde bıraktım. Ertesi gün işe geldiğimde çalıştı.
2-Şubat gibi yolda kaldım benzin ışığını farketmemişim.Kaldırıma çıkana kadar idare ettim. Depo dibinde kalan tortular sıkıntı yaratmış olabilir. Daha sonraki ay Mart ayıydı sanırım, opet kampanyasından yararlandım. Gazı oradan aldım. haftasına araba deli gibi sarsılmaya başladı.sarsılma başladığı gün bir müddet gazla bir müddet benzinle kullanmaya çalıştım. 15 km kadar. Sonra otaparka bıraktım. Mayıs ayının sonuna kadar ara ara arabayı kontrol ettim. Sarsıntı problemi devam ediyordu.(hem benzinde hemde gazda) Haziranda hiç bir sorun kalmadı.
Geçen gün gazlı bir kez daha çalıştıtayım dedim. Araba sarsılmaya başlayınca hemen kontağı kapadım.
Diğer forumlarda aynı olayı yaşayanlar var. Düzeldiğini bir müddet sonra tekrar başlıdığını yazmışlar.
eğer sorun ustanın çözebileceği gibi birşeyse servislere götürmek istemiyorum. Herkes en az yarı yarıya faturanın farkettiğini yazmış.
Özellikle bu titreme konusunda ne yapılabilir. Ne tavsiye edersiniz. Bursada tavsiye edebileceğiniz güvenilir bir yer varmıdır. Araba arızası gidene kadar deneme tahtası olmasın.
Bir de lastiklere ne kadar hava basmalıyım, normelde 30-32 PSI basıyorum. Çekişi çok farkediyor.26 basınca sanki araba cantların üzerinde duruyormuş gibi oluyor.
Orjinal lastikleri Pirelli 4x4 Lastik 4 Mevsim 205/70R15 P 96H M+S Scorpion STR
Sürücü koltuğunu yanında bir tablo var.
205/70R15 P 96T
2 insan + 1 bağul ön 180(1.8 ) 26 - arka 180 (1.8 )- 26
5 insan + 1 boğul ön 180(1.8 ) 26 - arka 190 (1.9 )- 28
Romörklü Ön 180(1.8 ) 26- arka 240 (2.4 )- 35
hoşgeldınız bızlerde yasadıklarımızı sorunlarımızı buradakı dostlarla paylasıp cozuyoruz
1- El frenini indirdikten sonra gösterge lambasında yanmaya devam ediyor. Zaman zaman sönüp tekrar yanıyor.
çözüm fren yag kutusundakı yagı bosaltın fıltreyı temızletıp yerıne takın 15 tl
2 ve 3 sorunlar akuyu degıstırın mutlunun ters aku baslı 60 lık takın lpg oldugu ıcın
yaklasık 140 tl dır
4-6-7 hep akuden ancak numan kardesımın dedıgı gıbı elektrıkcı ucları vd yapsın tamam
5- Gazla ilgili olan gösterge hep sarı, bu lpgli araçlarda normalmiş...
anlayamadım ne demek ıstedıgınızı ancak arıza ısıgı mı yanıyor demek ıstedınız acarsanız yardımcı olmaya calısayım.
Geçen gün gazlı bir kez daha çalıştıtayım dedim. Araba sarsılmaya başlayınca hemen kontağı kapadım.
arac kac yıldır tupte olduguna bakın ve
markası nedır eger atıkerse
servıse gıdıp ayar yapınca lpg ayarı duzelır eskı kullanıcı eger temızlık fıltre bakımı yapmadıysa kırlenmıstır ondan gazda sorun olur
belkıde ......firma onemlı
benım lastıklerım 225 60 15 havası 30 nıtrojen ..