Gönderen Konu: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 1287871 defa)

SİNAN1963

• Sinan Calayoğlu
Ynt: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım
« Yanıtla #1775 : Temmuz 21, 2013, 03:31:51 ÖS »
SOMEONESPECİAL verdiğin bilgileri kaydettim adrese yakınım ilk fırsatta giderim.çok teşekkürler.

SİNAN1963

• Sinan Calayoğlu
« Yanıtla #1776 : Temmuz 21, 2013, 03:37:55 ÖS »
Arkadaşlar peki konsoldaki dijital saati nerde onarım yaptırabilirim. Harici dijital saat taktım sıcaktan bozuldu. Orijinal olsun istiyorum.

SİNAN1963

• Sinan Calayoğlu
« Yanıtla #1777 : Temmuz 21, 2013, 04:17:13 ÖS »
Çağdaş Taylan arkadaşım merhabalar ankaraya selamlar sizede sormak isterim ön konsoldaki dijital saati nerede onarım yaptırabilirim yada yenisini alabilirim yetkili servisler hariç teşekkürler

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #1778 : Temmuz 22, 2013, 12:40:18 ÖÖ »
Arkadaşlar peki konsoldaki dijital saati nerde onarım yaptırabilirim. Harici dijital saat taktım sıcaktan bozuldu. Orijinal olsun istiyorum.

ÖNCEKİ SAYFALARDA BUNUNLA İLGİLİ PAYLAŞIMLARIM OLDU. İSTERSEN İNCELE. YA DA YABANCI FORUMLARDA DA
VAR. KISMETİNE ÇALIŞTIRABİLİRSEN NE MUTLU... BİRAZ İNCE EL İŞÇİLİĞİNE BAKIYOR.

sipahi

• Serdar
« Yanıtla #1779 : Temmuz 22, 2013, 10:36:17 ÖÖ »
Herkese selamlar. İlk sayfadan itibaren bütün sayfaları okudum. Pek çok yeni bilgi edindim. Paylaşımları yapan arkadaşlara teşekkür ederim.

Bazı sıkıntılarım var yrdımcı olabilirseniz sevinirim.

2,5 yıl kadar önce 2000 model bir CR-V Lpg'li aldım. 85.000km deydi. Şuan 89.000deyim. Genelde şirket arabasını kullandım.

Ufak tefek sorunlar vardı ama umursamamıştım.

Elektriksel sorunlar
1- El frenini indirdikten sonra gösterge lambasında yanmaya devam ediyor. Zaman zaman sönüp tekrar yanıyor.
2- Sağ taraftaki sinyal lambası zaman zaman kendi kendine yanıyor. Arabayı stop ettiğim zamanlarda zaman zaman yanıp sönüyor.
3- Artık Alarmdan ses çıkmıyor, ara ara 4'lülerden ikisi yanıp sönüyor. (normalde 4 lülerde sorun yok.)
4- Gösterge lambaları kafasına göre çalışıyor, (kapı açık ukatılımı farlar)
5- Gazla ilgili olan gösterge hep sarı, bu lpgli araçlarda normalmiş...
6- Kontağı kapattığımda artık açık kalan camlar artık kapanmıyor. Tahminimce aküden olabilir.
7- Motor çalışırken veya kontak kapalıyken Kapılar bazen otamatik kitleniyor anahtarı içeride unutacağım diye ödüm kopuyor.

Akünün durumu kötü, 1-2 saat farlar açık kalınca bitiyor.

1-Kışın 2 kere arabayı çalıştıramadım. Biri karlı diğeri yağmurlu havadaydı. Sabah işe giderken bir problem yoktu fakat çıkışta çalışmadı. İşyerinde bıraktım. Ertesi gün işe geldiğimde çalıştı.
2-Şubat gibi yolda kaldım benzin ışığını farketmemişim.Kaldırıma çıkana kadar idare ettim. Depo dibinde kalan tortular sıkıntı yaratmış olabilir. Daha sonraki ay  Mart ayıydı sanırım, opet kampanyasından yararlandım. Gazı oradan aldım. haftasına araba deli gibi sarsılmaya başladı.sarsılma başladığı gün bir müddet gazla bir müddet benzinle kullanmaya çalıştım. 15 km kadar. Sonra otaparka bıraktım. Mayıs ayının sonuna kadar ara ara arabayı kontrol ettim. Sarsıntı problemi devam ediyordu.(hem benzinde hemde gazda) Haziranda hiç bir sorun kalmadı.

Geçen gün gazlı bir kez daha çalıştıtayım dedim. Araba sarsılmaya başlayınca hemen kontağı kapadım.

Diğer forumlarda aynı olayı yaşayanlar var. Düzeldiğini bir müddet sonra tekrar başlıdığını yazmışlar.

eğer sorun ustanın çözebileceği gibi birşeyse servislere götürmek istemiyorum. Herkes en az yarı yarıya faturanın farkettiğini yazmış.

Özellikle bu titreme konusunda ne yapılabilir. Ne tavsiye edersiniz. Bursada tavsiye edebileceğiniz güvenilir bir yer varmıdır. Araba arızası gidene kadar deneme tahtası olmasın.

Bir de lastiklere ne kadar hava basmalıyım, normelde 30-32 PSI basıyorum. Çekişi çok farkediyor.26 basınca sanki araba cantların üzerinde duruyormuş gibi oluyor.
Orjinal lastikleri Pirelli 4x4 Lastik 4 Mevsim 205/70R15 P 96H M+S Scorpion STR

Sürücü koltuğunu yanında bir tablo var.
          205/70R15 P 96T
          2 insan + 1 bağul ön 180(1.8 ) 26 - arka 180 (1.8 )- 26
          5 insan + 1 boğul ön 180(1.8 ) 26 - arka 190 (1.9 )- 28
          Romörklü            Ön 180(1.8 ) 26-  arka 240 (2.4 )- 35
« Son Düzenleme: Temmuz 22, 2013, 10:40:39 ÖÖ Gönderen: sipahi »

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #1780 : Temmuz 22, 2013, 10:43:11 ÖÖ »
Lastiklere kesinlikle 32 veya 30 onun altını tavsiye etmem, kapılardaki yazan 26 nın basınç değeri saatte 32 tekabül ediyordu öyle hatırlıyorum aynı olay benim de başıma geldi, Lastikçi uyardı.

Yaklaşık 10 bin km dir lpg li kullanıyorum bu güne kadar titreme olayını yaşamadım. İyi bir usta bulursanız sorununuz düzelir %90.

Elektirik konuusna gelince akünüzü değiştirin akabinde iyi bir elektrikçiye başvurmanızı tavsiye edebilirm, araçta kaçak filan olabilir başınız ağrımadan uğrayın bence.

sipahi

• Serdar
« Yanıtla #1781 : Temmuz 22, 2013, 10:58:07 ÖÖ »
Lastiklere kesinlikle 32 veya 30 onun altını tavsiye etmem, kapılardaki yazan 26 nın basınç değeri saatte 32 tekabül ediyordu öyle hatırlıyorum aynı olay benim de başıma geldi, Lastikçi uyardı.

Yaklaşık 10 bin km dir lpg li kullanıyorum bu güne kadar titreme olayını yaşamadım. İyi bir usta bulursanız sorununuz düzelir %90.

Elektirik konuusna gelince akünüzü değiştirin akabinde iyi bir elektrikçiye başvurmanızı tavsiye edebilirm, araçta kaçak filan olabilir başınız ağrımadan uğrayın bence.
Teşekkür ederim Numan Bey. Ne kadar hava basılacağını, arabanın eski sahibide bilmiyordu.

Eski araçımda ustalar, arabanın bağırsaklarını koyuyorlardı önüme,, bunları bunları değiştirdik. diyerek faturayı uzatırlardı.
Şimdi bende bir fark var,bu hondayı ailece sevdik ve düzenli kullanmaya başladığımdan beri herşeyini öğrenmek istiyorum. Bazı basit şeyleri kendim yapabilirim diye düşünüyorum.Yerli yabancı bir çok video paylaşılmış. Bu çok hoş.

Tylantgov nikli arkadaşın dedikleri dışında dikkat etmem gereken başka bir şey varmıdır.

Arkadaşlar aslında bütün titremeler subap ayarından olmayabilir başka sebepleri;
1- Bujileri değiştirin (Lpg'li araçlarda 10.000 km'de bir değiştirmek gerekir)
2- Buji Kablolarını değiştirin,
3- Boğaz kelebeği sökmeden temziletin (En basit yöntem balata spreyiyle silip sonra sprey sıkıp gaza basılır ufak patlamalarla temizlenir bu işlemin subaplara zarar verdiği söylenir fakat ben 7-8 kere aynı yöntemle kendim temizledim hiç birşey olmadı yetkili serviste aynı yöntemle temizlerler bu işlemden sonra bide carbon clean yaptırırsanız çok iyi olur.
4- Tabi Hava filtresini değiştirmeyi unutmayın
5- Benzin Filtresini ve Gaz filtre ünitelerini değiştirin.
6- Bide bütün bu işlemlerden sonra aracın yağını değiştirirken araca bor power koyun çok etkisi olur.
7- Son olarak Arkadaşlar bide aracın motor takozlarını falan kontrol ettirin ön motor takozlarını falan eğer lastikler sertleşmiş ve görevini yapmıyorsa bayabi titreme yapıyor benim başıma gelmişti 2009 un sonunda değiştirtmiştim.

HGT

• Selman ECİRLİ
« Yanıtla #1782 : Temmuz 22, 2013, 11:40:11 ÖÖ »
Arkadaşlar S.A., Hayırlı Ramazanlar,
99 CR-V RDI 2,0 aldım yeni.
-Mtv tek dönem 301 görünüyor. Bunu düşürme imkanı varmı.?
-Kasko yaptıran varmı, aracının durumu nedir ne para istediler?

Şimdiden teşekkürler. Daha fazla detay paylaşmak dileğiyle...

HGT

• Selman ECİRLİ

sipahi

• Serdar
« Yanıtla #1784 : Temmuz 22, 2013, 12:47:54 ÖS »
A.S. Hayırlı olsun ramazan bey,
MTV bildiğim kadarıyla araba yaşı ile ilgili bu yüzden düşürülemez diye biliyorum. Bu ayın sonuna kadar bankalar MTV peşin fiyatına 6 ay taksitli ödeme imkanı sunuyor.

bir bankada 300 tl üstüne 6 ay taksit ve pirellide %20 lik indirim kampayası yapmış.

Kasko hakkında malesef bilgim yok.

HGT

• Selman ECİRLİ
« Yanıtla #1785 : Temmuz 22, 2013, 03:30:13 ÖS »
ben yukarıdaki ilanın sahibini aradım. gerçekten 80+80 ödüyormuş. kendinden önceki sahibi yapmış. nasıl olduğunu tam bilmiyorum diyor. fakat vergi dairesine dilekçe vs. diye bir şeyler yapılıyor diyor. BİLEN VARSA YARDIMCI OLSUN LÜTFEN. YOKSA ARAŞTIRIP BULALIM BU KONU BENCE ÇOK ÖNEMLİ. HER SENE 450 LİRA FAZLA VERGİ VERMEK MANTIKSIZ.

karmak

« Yanıtla #1786 : Temmuz 22, 2013, 03:33:23 ÖS »

Elektriksel sorunlar
1- El frenini indirdikten sonra gösterge lambasında yanmaya devam ediyor. Zaman zaman sönüp tekrar yanıyor.
2- Sağ taraftaki sinyal lambası zaman zaman kendi kendine yanıyor. Arabayı stop ettiğim zamanlarda zaman zaman yanıp sönüyor.
3- Artık Alarmdan ses çıkmıyor, ara ara 4'lülerden ikisi yanıp sönüyor. (normalde 4 lülerde sorun yok.)
4- Gösterge lambaları kafasına göre çalışıyor, (kapı açık ukatılımı farlar)
6- Kontağı kapattığımda artık açık kalan camlar artık kapanmıyor. Tahminimce aküden olabilir.
7- Motor çalışırken veya kontak kapalıyken Kapılar bazen otamatik kitleniyor anahtarı içeride unutacağım diye ödüm kopuyor.

Akünün durumu kötü, 1-2 saat farlar açık kalınca bitiyor.

1-Kışın 2 kere arabayı çalıştıramadım. Biri karlı diğeri yağmurlu havadaydı. Sabah işe giderken bir problem yoktu fakat çıkışta çalışmadı. İşyerinde bıraktım. Ertesi gün işe geldiğimde çalıştı.
2-Şubat gibi yolda kaldım benzin ışığını farketmemişim.Kaldırıma çıkana kadar idare ettim. Depo dibinde kalan tortular sıkıntı yaratmış olabilir. Daha sonraki ay  Mart ayıydı sanırım, opet kampanyasından yararlandım. Gazı oradan aldım. haftasına araba deli gibi sarsılmaya başladı.sarsılma başladığı gün bir müddet gazla bir müddet benzinle kullanmaya çalıştım. 15 km kadar. Sonra otaparka bıraktım. Mayıs ayının sonuna kadar ara ara arabayı kontrol ettim. Sarsıntı problemi devam ediyordu.(hem benzinde hemde gazda) Haziranda hiç bir sorun kalmadı.

Geçen gün gazlı bir kez daha çalıştıtayım dedim. Araba sarsılmaya başlayınca hemen kontağı kapadım.

Diğer forumlarda aynı olayı yaşayanlar var. Düzeldiğini bir müddet sonra tekrar başlıdığını yazmışlar.

eğer sorun ustanın çözebileceği gibi birşeyse servislere götürmek istemiyorum. Herkes en az yarı yarıya faturanın farkettiğini yazmış.

Özellikle bu titreme konusunda ne yapılabilir. Ne tavsiye edersiniz. Bursada tavsiye edebileceğiniz güvenilir bir yer varmıdır. Araba arızası gidene kadar deneme tahtası olmasın.

Bir de lastiklere ne kadar hava basmalıyım, normelde 30-32 PSI basıyorum. Çekişi çok farkediyor.26 basınca sanki araba cantların üzerinde duruyormuş gibi oluyor.
Orjinal lastikleri Pirelli 4x4 Lastik 4 Mevsim 205/70R15 P 96H M+S Scorpion STR

Sürücü koltuğunu yanında bir tablo var.
          205/70R15 P 96T
          2 insan + 1 bağul ön 180(1.8 ) 26 - arka 180 (1.8 )- 26
          5 insan + 1 boğul ön 180(1.8 ) 26 - arka 190 (1.9 )- 28
          Romörklü            Ön 180(1.8 ) 26-  arka 240 (2.4 )- 35

hoşgeldınız bızlerde yasadıklarımızı sorunlarımızı buradakı  dostlarla paylasıp  cozuyoruz

çözüm  fren yag kutusundakı yagı bosaltın fıltreyı temızletıp yerıne takın   15  tl

2 ve 3 sorunlar  akuyu degıstırın  mutlunun  ters aku baslı 60 lık  takın  lpg  oldugu  ıcın  
 yaklasık  140  tl dır

4-6-7  hep  akuden  ancak  numan  kardesımın  dedıgı  gıbı  elektrıkcı  ucları  vd  yapsın  tamam

anlayamadım  ne  demek  ıstedıgınızı  ancak arıza  ısıgı mı  yanıyor  demek  ıstedınız  acarsanız  yardımcı  olmaya  calısayım.

arac kac yıldır  tupte olduguna  bakın  ve
markası  nedır  eger  atıkerse  
servıse gıdıp ayar yapınca  lpg  ayarı  duzelır  eskı  kullanıcı  eger  temızlık  fıltre  bakımı  yapmadıysa  kırlenmıstır  ondan  gazda  sorun  olur
belkıde ......firma onemlı  

benım  lastıklerım  225 60 15   havası 30 nıtrojen .. :con

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #1787 : Temmuz 23, 2013, 10:03:36 ÖÖ »
1. Selman bey, dilekçe ile düşüre bilmek için aracın kasko değerinin düşük olması gerekir, vel hasıl ödediğin vergi kasko değerinin %5 fazla ise düşer, ki benim aracın kasko değeri 22 bin mi neydi yanlış hatırlamıyorsam, zaten vergi dairesinin sitesinde güncel kasko değerleri mevcuttur. Yukarda 80 lira ödeyen arkadaşın ruhsatını incelemek lazım bi terslik olabilir.
Şöyle bişeyde olabilir o elemanın aracı daha önceden perte filan ayrıldıysa belki kasko değeri düşüktür. (Bi ihtimal elemanın aracını kötülemek için söylemiyorum, yada ondan önceki sahibi vergi dairesinde veya emniyette görevliyse böyle şeyler olabilir :))

2. Husu kasko konusunda geçen yıl yaptırdım 954 lira verdim full kasko, düşünürseniz kasko konusunda yardımcı olabilirim.
3.Önümüzdeki sene 99 crv lerin vergi dilim sanırım yaştan dolayı bir alt dileme düşecek ve bayağı farkedecek. Yıllık 250-350 arası olacak.
« Son Düzenleme: Temmuz 23, 2013, 10:05:28 ÖÖ Gönderen: NUJMAN »

HGT

• Selman ECİRLİ
« Yanıtla #1788 : Temmuz 23, 2013, 10:19:36 ÖÖ »
Çok Teşekkür ederim, önümüzdeki sene için verdiğiniz müjde güzel oldu.
Aracınız tüplü mü markası nedir, ne yakıyor. Yeni alan birisine bir tavsiyeniz varmı.
Örneğin benim aracı hemen bir arazide test edesim var, metal yorgunluğu vardır diye korkuyorum.
Yapmam gereken önemli birşey varmı, tecrübelerinizden.

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #1789 : Temmuz 23, 2013, 10:28:15 ÖÖ »
1. Selman bey, dilekçe ile düşüre bilmek için aracın kasko değerinin düşük olması gerekir, vel hasıl ödediğin vergi kasko değerinin %5 fazla ise düşer, ki benim aracın kasko değeri 22 bin mi neydi yanlış hatırlamıyorsam, zaten vergi dairesinin sitesinde güncel kasko değerleri mevcuttur. Yukarda 80 lira ödeyen arkadaşın ruhsatını incelemek lazım bi terslik olabilir.
Şöyle bişeyde olabilir o elemanın aracı daha önceden perte filan ayrıldıysa belki kasko değeri düşüktür. (Bi ihtimal elemanın aracını kötülemek için söylemiyorum, yada ondan önceki sahibi vergi dairesinde veya emniyette görevliyse böyle şeyler olabilir :))

2. Husu kasko konusunda geçen yıl yaptırdım 954 lira verdim full kasko, düşünürseniz kasko konusunda yardımcı olabilirim.
3.Önümüzdeki sene 99 crv lerin vergi dilim sanırım yaştan dolayı bir alt dileme düşecek ve bayağı farkedecek. Yıllık 250-350 arası olacak.

Çok Teşekkür ederim, önümüzdeki sene için verdiğiniz müjde güzel oldu.
Aracınız tüplü mü markası nedir, ne yakıyor. Yeni alan birisine bir tavsiyeniz varmı.
Örneğin benim aracı hemen bir arazide test edesim var, metal yorgunluğu vardır diye korkuyorum.
Yapmam gereken önemli birşey varmı, tecrübelerinizden.

HAYIR HAYIR BÖYLE BİR SÖYLENTİ BENDE DUYDUM. HATTA TT DE SÖYLE BİR YAZI VAR.... ALINTI YAPIYORUM.

Alıntı yapılan: 34tt5552;6558364
Merhaba arkadaslar bugun vergı daıresıne aracımın vergısını odemeye gıttıgımde 2 kısının konusmasına kulak mısafırı oldum 99 model 2000 motor aracına 2013 yılı ıcın 310 tl yerıne 190 tl oduyecekmıs bende lafın arasına gırerek sordum beraber ılgılı memurun yanına gıttık bıze 2 adet form verdı bunları doldurduktan soonra vergılerımnızn ındırıme gırdıgını solyledı.Formu aksam doldurup yarın yatırmaya gıdecegım 2000 motor  arac kullanan arkadaslara duyrulur yatırmdılarsa en yakın vergı daıresıne ugramalarını tavsıye ederım

2000CC VE 10 YAŞ ÜZERİNE VERGİ İNDİRİMİ GELMİŞ. BEN YARIN VERGİ DAİRESİNE GİDİP BU KONUYU ÖĞRENECEĞİM. SİZDE TAKİP EDİN.

HGT

• Selman ECİRLİ
« Yanıtla #1790 : Temmuz 23, 2013, 10:34:34 ÖÖ »
şimdi aradım Konya Alaaddin vergi dairesini. Yaş ile alakası yok, kasko değerine göre indirim mümkün. 10 yaş üzeri 2000 cc ler için özel bir indirim söz konusu değil. Her zamanki rutin uygulamamız dediler.

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1791 : Temmuz 23, 2013, 10:47:42 ÖÖ »
Aracın kasko değerinin düşük çıkmasının tek bir açıklaması olabilir. Arac geçmişden hasarlıdır ve kasko değeri düşmüştür. Bunu da aracın şase ve motor numarasını girerken sigorta ekranında anlayabilirsiniz. Ben 2006 yaris de görmüşdüm bu durumu. Hasarlı olduğu için 26.000 tl ilk aracın kasko değeri 11.000 tl çıkıyordu. 2011 yılından 22.000 tl lik hasar kaydı vardı.

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #1792 : Temmuz 23, 2013, 10:50:10 ÖÖ »
Anlaşıldı.... kaçtı gene 310 TL

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1793 : Temmuz 23, 2013, 10:51:52 ÖÖ »
Henüz ödemedim ama 360 diye hatırlıyorum . Ekstrem kesilsin ayın 26 su gibi ödüycem. Ben 360 hatırlıyorum.

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #1794 : Temmuz 23, 2013, 10:57:53 ÖÖ »
310+310=620 TL

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1795 : Temmuz 23, 2013, 10:58:42 ÖÖ »
50 tl 50 tl dir . 😃

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #1796 : Temmuz 23, 2013, 11:04:53 ÖÖ »
bu ilanda 80 lira olduğundan bahsediyor.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-memur-dan-orjinal-ve-cok-temiz-crv-fiati-dustu-130186566/detay

Ya peki bu adamcağız nasıl oluyor da 80+80=160 TL ödüyor. Bir alt dilimi zaten 123+123=246 TL ????

bankaci05

• Ömer Faruk
« Yanıtla #1797 : Temmuz 23, 2013, 11:43:38 ÖÖ »
Arac hasarlıdır ve kasko değeri düşmüştür. Tek aklıma gelen bu. Bunun dışında mümkün değil gibime geliyor

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #1798 : Temmuz 23, 2013, 12:06:09 ÖS »
Selman bey aracınız hayırlı olsun bende Landirenzo takılı, benden önceki sahibi taktı yaklaşık 15 bin km dir lpg li bi sorunum yok memnunum, yakıt konusunda yaz aylarında sıcaklığa bağlı olarak düşüyor uzun yolda sanırım en düşük 26 krş yakaladım, karmada 30 kurş, en kötü şartlarda 45 kuruş yaktı kış ayında ve çok kısa mesafe arasıda.

Arazi konusuna gelince Crv tam anlamıyla bir arazi aracı değildir, öyle dağ bayır yardırıp gezemezsiniz çok dikkat etmek lazım, cr v ofroad tarzı kullanıma modifiye olamdan uygun olmaz.

Ama ava gidersin, yolda ufaktan batak olur, kumsal olur, kar olur oralarda gider, yolda da bırakmaz, hani normal araçların çok zorlanacağı yerlerde cr v normal bir şekilde ilerleyebilir öyle açılayalım.

SİNAN1963

• Sinan Calayoğlu
« Yanıtla #1799 : Temmuz 23, 2013, 06:27:11 ÖS »
Arkadaşlar 2000 CR-V  2013 (MTV) vergisi 2.taksidini 310 tl. yatırdım
Şubat ayında ALLİANS sigortaya 160*10 taksit  = 1600 tl ye yaptırdım.

Herkese hayırlı iftarlar