Gönderen Konu: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 1287873 defa)

SİNAN1963

• Sinan Calayoğlu
Ynt: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım
« Yanıtla #1800 : Temmuz 24, 2013, 08:32:07 ÖS »
Arkadaşlar 2000 CR-V otomatik vites kullanım ve teknik bilgilerin olduğu kitapçığı nasıl temin edebilirim.

yagmer

• Mustafa DEĞER
« Yanıtla #1801 : Temmuz 24, 2013, 09:45:36 ÖS »
Arkadaşlar 2000 CR-V otomatik vites kullanım ve teknik bilgilerin olduğu kitapçığı nasıl temin edebilirim.

daha önceki sayfalarda vermiştim linkini oradan bakabilirsin

ARSLANTURK

• İLKER ARSLANTÜRK
« Yanıtla #1802 : Temmuz 24, 2013, 10:45:17 ÖS »
Arkadaşlar 1998 model CRV Türkçe Kullanım Kılavuzu nereden bulabilirim.

SİNAN1963

• Sinan Calayoğlu
« Yanıtla #1803 : Temmuz 25, 2013, 07:59:23 ÖS »
Teşekkürler Mustafa Değer kardeşim şimdi taramaya başlıyorum geçmiş sayfaları

SİNAN1963

• Sinan Calayoğlu
« Yanıtla #1804 : Temmuz 25, 2013, 09:15:05 ÖS »
Amma zor muş yahu sayfaları tararken roman okur gibi okuyorum sanki bir şey kaçıracakmışım gibi bide not almaya başladım şimdide çok yavaş ilerlemeye başladım gece görevi çıktı ben işe gidiyorum yarın geceye kaldı okuma Hayırlı Geceler herkese

yagmer

• Mustafa DEĞER
« Yanıtla #1805 : Temmuz 25, 2013, 09:30:57 ÖS »
Amma zor muş yahu sayfaları tararken roman okur gibi okuyorum sanki bir şey kaçıracakmışım gibi bide not almaya başladım şimdide çok yavaş ilerlemeye başladım gece görevi çıktı ben işe gidiyorum yarın geceye kaldı okuma Hayırlı Geceler herkese

ben buldum :)) buradan indirebilirsin http://www.hondahookup.com/forums/downloads.php?do=cat&id=9

ben cep telefonuma yükledim tamirciye gittiğimde yada bişey merak ettiğimde rahatlıkla bakıyorum :)

sipahi

• Serdar
« Yanıtla #1806 : Temmuz 26, 2013, 11:06:42 ÖÖ »

Elektriksel sorunlar
1- El frenini indirdikten sonra gösterge lambasında yanmaya devam ediyor. Zaman zaman sönüp tekrar yanıyor.
2- Sağ taraftaki sinyal lambası zaman zaman kendi kendine yanıyor. Arabayı stop ettiğim zamanlarda zaman zaman yanıp sönüyor.
3- Artık Alarmdan ses çıkmıyor, ara ara 4'lülerden ikisi yanıp sönüyor. (normalde 4 lülerde sorun yok.)
4- Gösterge lambaları kafasına göre çalışıyor, (kapı açık ukatılımı farlar)
5- Gazla ilgili olan gösterge hep sarı, bu lpgli araçlarda normalmiş...
6- Kontağı kapattığımda artık açık kalan camlar artık kapanmıyor. Tahminimce aküden olabilir.
7- Motor çalışırken veya kontak kapalıyken Kapılar bazen otamatik kitleniyor anahtarı içeride unutacağım diye ödüm kopuyor.

Akünün durumu kötü, 1-2 saat farlar açık kalınca bitiyor.

1-Kışın 2 kere arabayı çalıştıramadım. Biri karlı diğeri yağmurlu havadaydı. Sabah işe giderken bir problem yoktu fakat çıkışta çalışmadı. İşyerinde bıraktım. Ertesi gün işe geldiğimde çalıştı.
2-Şubat gibi yolda kaldım benzin ışığını farketmemişim.Kaldırıma çıkana kadar idare ettim. Depo dibinde kalan tortular sıkıntı yaratmış olabilir. Daha sonraki ay  Mart ayıydı sanırım, opet kampanyasından yararlandım. Gazı oradan aldım. haftasına araba deli gibi sarsılmaya başladı.sarsılma başladığı gün bir müddet gazla bir müddet benzinle kullanmaya çalıştım. 15 km kadar. Sonra otaparka bıraktım. Mayıs ayının sonuna kadar ara ara arabayı kontrol ettim. Sarsıntı problemi devam ediyordu.(hem benzinde hemde gazda) Haziranda hiç bir sorun kalmadı.

Geçen gün gazlı bir kez daha çalıştıtayım dedim. Araba sarsılmaya başlayınca hemen kontağı kapadım.

Diğer forumlarda aynı olayı yaşayanlar var. Düzeldiğini bir müddet sonra tekrar başlıdığını yazmışlar.

eğer sorun ustanın çözebileceği gibi birşeyse servislere götürmek istemiyorum. Herkes en az yarı yarıya faturanın farkettiğini yazmış.

Özellikle bu titreme konusunda ne yapılabilir. Ne tavsiye edersiniz. Bursada tavsiye edebileceğiniz güvenilir bir yer varmıdır. Araba arızası gidene kadar deneme tahtası olmasın.

Bir de lastiklere ne kadar hava basmalıyım, normelde 30-32 PSI basıyorum. Çekişi çok farkediyor.26 basınca sanki araba cantların üzerinde duruyormuş gibi oluyor.
Orjinal lastikleri Pirelli 4x4 Lastik 4 Mevsim 205/70R15 P 96H M+S Scorpion STR

Sürücü koltuğunu yanında bir tablo var.
          205/70R15 P 96T
          2 insan + 1 bağul ön 180(1.8 ) 26 - arka 180 (1.8 )- 26
          5 insan + 1 boğul ön 180(1.8 ) 26 - arka 190 (1.9 )- 28
          Romörklü            Ön 180(1.8 ) 26-  arka 240 (2.4 )- 35

hoşgeldınız bızlerde yasadıklarımızı sorunlarımızı buradakı  dostlarla paylasıp  cozuyoruz

1- El frenini indirdikten sonra gösterge lambasında yanmaya devam ediyor. Zaman zaman sönüp tekrar yanıyor.
çözüm  fren yag kutusundakı yagı bosaltın fıltreyı temızletıp yerıne takın   15  tl

2 ve 3 sorunlar  akuyu degıstırın  mutlunun  ters aku baslı 60 lık  takın  lpg  oldugu  ıcın 
 yaklasık  140  tl dır

4-6-7  hep  akuden  ancak  numan  kardesımın  dedıgı  gıbı  elektrıkcı  ucları  vd  yapsın  tamam

5- Gazla ilgili olan gösterge hep sarı, bu lpgli araçlarda normalmiş...
anlayamadım  ne  demek  ıstedıgınızı  ancak arıza  ısıgı mı  yanıyor  demek  ıstedınız  acarsanız  yardımcı  olmaya  calısayım.

Geçen gün gazlı bir kez daha çalıştıtayım dedim. Araba sarsılmaya başlayınca hemen kontağı kapadım.

arac kac yıldır  tupte olduguna  bakın  ve
markası  nedır  eger  atıkerse 
servıse gıdıp ayar yapınca  lpg  ayarı  duzelır  eskı  kullanıcı  eger  temızlık  fıltre  bakımı  yapmadıysa  kırlenmıstır  ondan  gazda  sorun  olur
belkıde ......firma onemlı 

benım  lastıklerım  225 60 15   havası 30 nıtrojen .. :con

Atiker marka tüp takılmış. ruhsatta "01.02.2011 de kontrol edilmiştir" yazıyor.
Dün farları açık bıtaktığım için akü bitmiş. Hemen şarz ettik. Gazla çalıştığında artık arabada titreme olmuyor. Bazı gösterge lambaları geri geldi. Sanırım bütün sorunların kaynağı akü.. Ne zaman takıldığını bilmiyorum. 12V 60Ah 540A Silver Calcium povver marka akü var üstünde.

Bana servistekilerin tüple ilgili dedikleri gösterge nedir bilmiyorum.

karmak

« Yanıtla #1807 : Temmuz 26, 2013, 12:19:14 ÖS »

[/quote]

Atiker marka tüp takılmış. ruhsatta "01.02.2011 de kontrol edilmiştir" yazıyor.
Dün farları açık bıtaktığım için akü bitmiş. Hemen şarz ettik. Gazla çalıştığında artık arabada titreme olmuyor. Bazı gösterge lambaları geri geldi. Sanırım bütün sorunların kaynağı akü.. Ne zaman takıldığını bilmiyorum. 12V 60Ah 540A Silver Calcium povver marka akü var üstünde.

[/quote]

degerlı dostum
atıker bendede var  memnunum
yuksek hızda 20 25 dakıka kullan  belkı tıkanıklar vardır  acılsın  hem gaz  hem  benzın
rolantı hava ayarını temızlettır
eger ıkı yılı gectıyse takılalı  50.000 km olduysa   beyın yada regulatorde  denen  parcada tıkanıklık oluyor temızleme yerıne  yenısını  takmak   daha  dogru  gıbı .. butceye  ve  ustaya baglı
enjektorler  tıkalı  olabılır  floryada  bır  gaz bayı  tmızlıyor  50  tl ye  yenısı  125 tl  ıstıyorlar   tercıh  sızın
akuyu ben de sarj ettırmıstım  ancak  faydası  olmayacak  benım  ustamın  dedıgı
amper farkı nedenıyle  japon  araclara  ne takarsan tak  2  yada  3 yılda  bozulur
yuasa  markadan  sasma  dedı  ancak  ben lpg  takılı oldugu ıcın  45lık  yuasa yerıne  60 lıgını  bulamadıgım  ıcın   mutlunun  60 lıgını  taktım  ıkı  yıl  oldu  neredeyse  suyu  cabuk  bıtmesının  harıcınde  sorun  olmadı  zaten  seneye  degısırım  . sabah  sabah  rıske  gırmeye  degmez..

buyuk ıhtımalle  motor  arıza  ısıgını  soyluyorsun
oncelıkle  sarjda gecen  surede  motor  kendını  resetledı . yoksa  bır  gece  aku  baslıgını  sok  derdım.
yukseklık  farkından dolayı  yapar. 
bolu dagına  tırmanırken gıbı

bırde  oksıjen  sensoru kırlenmıstır  bılen  bırıne  sokturup  temızletıp  dıbıne  macunu  surup  yerıne takabılırsen  faydası  olur  ama  bılen  usta   sart
yoksa  temızlıyorum  dıye   vurup  ıcınıdakı  parcayı  kıranlarda  var..
2011 de  kontrol  edılen  tup  acaba  fılıtrelerı  degıstımı
bırde  ustalar  pek  yapmaz  ama  kelebek  bogaz  temızlıgıde  onemlı 

her sey  gonlunuzce  olsun 
ıstanbulda  ısenızde  sıkısırsanız  usta  onerecek  arkadaslarda  var..

sipahi

• Serdar
« Yanıtla #1808 : Temmuz 26, 2013, 12:35:05 ÖS »
Çoook teşekkür ederim Karmak. Bu tavsiyelirinizi göz önünde bulunduracağım muhakkak. 950 Tl masraf çıkarmışlardı.Bende hiç birşey yaptırmadım. Sizlerin verdiği bilgilerden sonra rahatladım. Malesef Bursa'dayım ve hala sağlam servis veya usta arıyorum.
Tekrardan teşkkürler.

Esen kalın :)

HGT

• Selman ECİRLİ
« Yanıtla #1809 : Temmuz 27, 2013, 09:31:17 ÖS »
Merhaba Arkadaşlar,
Deneyimlerimi paylaşmak ve birşey sormak istiyorum.
- Öncelikle aracım 0,33 ve 0,315 arasında şehir içi yakıt tüketimi var. Landrenzo Lpg takılı.
- Bir video da izlediğim ve faydasını gördüğüm şu bilgileri paylaşmak istedim: Otomatik viteslerin genel özelliği olarak; Kalkışta çok sert kalkmaz ve en kısa sürede 1. vitesden kurtarır, 2. vitese geçişi sağlarsanız hem yakıt sarfiyatınız azalır, hemde şanzımanı korumuş olursunuz, ayrıca 20 sn. den uzun zamanlarda vitesi boşa yada parka almak balata ömrünü uzatır, yakıtı düşürür.

- Ön gösterge saati çalışmıyor. Forumdaki bilgiler ışığında tamir eden varmı, sorunu çözüldü mü?
- Araçtan çukurlara girince lıkırtı geliyordu. Viraj demiri lastiklerindenmiş. Kaç lira olduğunu bilen yada temin edebilecek olan varmı?
- Ön ve arka Park sensörü taktırmak istiyorum. Ama arka tampon ve ön tamponda nerelere taksam verimli olur bilemedim. Aracında olan tecrübelerini ve resimlerini paylaşabilir mi?
- Arka Bagaj camının amartisörleri lazım, benim araca değiştirirken kısa takmışlar, tam açılmıyor. Yardımcı olabilecek varmı?

arazici

« Yanıtla #1810 : Temmuz 28, 2013, 02:40:28 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar,Öncelikli olarak  bu sitede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Bende iki ay önce 98 model crv alarak aranıza katılmış oldum.
Bir sorunumu paylaşmak istiyorum.4000/5000 devir ile hafif rampa çıkarken aracım gazdan benzine geçmiş.Neden yapabilir.
Ayrıca şanzuman ve difransiyel yağlarını değiştirmek istiyorum orjinal yağ olarak bi marka önerebilirmisiniz.TŞK.

Gkh-

« Yanıtla #1811 : Temmuz 28, 2013, 04:09:50 ÖÖ »
Arazici arkadaşım hayirli ugurlu olsun aracin.bende yaklasik 6 ay once temiz kazasiz ilk sahibinden 99 model crv aldim lpg montajindan sonra sorun cikkiyor devamli enson gene aracimin lpg ile ilgili sorunu vardi lpg zavoli marka bu arada enson karadeniz bolgesinde idim ve lpg ile ilgili sikayetim vardi 5 kisi binince de araba yokus yukari cekmiyor ve stop ediyordu ayar yaptirmak icin zavoli ustasina gittim 20 tl karsiliginda pc ye takip ayarlari sıfırlanmis diyip yapti test surusune gittim hersey normal di ve bu sabah 750 km yol gittim ve hem benzinimi hemde gazi yedi arabam kafayi yedim ve bi lpg ustasina gittim zavoli markasindan takviye olarak benzini aciyolar abi yaziliminda var diyip beni bilgilandirdi ve lpg ayarsi bagzı markalarda devirini kafasina gore ayarliyip takviye olarak lpg geciyor arac yani benim 3000 devire ayarlanmis gecince sistem uyarmadan benzini de yedi yani bu tur bi olay olabiliyor

ARSLANTURK

• İLKER ARSLANTÜRK
« Yanıtla #1812 : Temmuz 28, 2013, 11:22:37 ÖS »

Buna acil bir çözüm üretmek lazım. Yardım !!!

Gkh-

« Yanıtla #1813 : Temmuz 29, 2013, 06:02:00 ÖÖ »
Avrupa yakasindayim bende zavoli lpg var bunu ilk gunden beri sikintilari var buna en iyi nerde ve hangi ustaya baktirabilirim sizce birde 99 model crv sis fari almak istiyorum uzerinde distan takilan universal far var onlari sokup icten takilan bi sis fari istiyorum bunu nerden temin edebilirim?

Gkh-

« Yanıtla #1814 : Temmuz 29, 2013, 09:31:46 ÖS »
Lpg sıkıntım zavoli genel mudurlukte usta ile ince ayar yapilarak su anda benzin mi lpgi fark edilmeyecek şekilde duzeltildi.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #1815 : Temmuz 30, 2013, 07:59:34 ÖÖ »
Muhabbetiniz bol olsun.

SİNAN1963

• Sinan Calayoğlu
« Yanıtla #1816 : Temmuz 30, 2013, 02:53:37 ÖS »
Arkadaşlar viraj Demir lastiğini ben Şubat ayında aracı aldığımda değiştirdim maslakta Japon yedek parçacıdan tanesini 5 tl'ye aldım yer İstanbul bilginize

SİNAN1963

• Sinan Calayoğlu
« Yanıtla #1817 : Temmuz 30, 2013, 02:56:02 ÖS »
Pardon temin edebilecek varmı demişsiniz İstanbul da değilsen posta adresini ver kargoya vereyim

SİNAN1963

• Sinan Calayoğlu
« Yanıtla #1818 : Temmuz 30, 2013, 03:40:21 ÖS »
Mustafa değer kardeşim şimdi gördüm teşekkürler akşam bilgisayarıma indiririm iPad deyim şimdi
Bir de türkçeyse yaşadık

serkan73

• Serkan73
« Yanıtla #1819 : Temmuz 30, 2013, 04:15:49 ÖS »
Selam Arkadaşlar;
Orta konsoldaki saat benim de çalışmıyor.
Bir elektronikçi edasıyla söktüm..belki tamir edilebilir umudum ile fakat sonuç fiyasko oldu,
Saatin üzerinde 200 ve 400 ohmluk iki tane direnç var.Daha dokunur dokunmaz koptu (Belki yenilerini lehimlersem olabilir ;)
Fakat diyotlar ve diğer ekipmanlarda da durum farklı değil hepsi son demlerini yaşıyor.

Sanırım Kalorifer ızgarasında olduğu için sıcak-soğuk,sıcak-soğuk derken bozuluyorlar,
Aksesuarcıdan dijital bir saat aldım 2 günde sıcaktan şakülü kaydı,yamuk yumuk oldu :)

sanırım saatsiz idare edeceğiz

SİNAN1963

• Sinan Calayoğlu
« Yanıtla #1820 : Temmuz 31, 2013, 10:33:24 ÖÖ »
Selman Ecirli kardeşimizin bilgisine :
Aracımda Atiker sıralı sistem var simit modeli sık gaz almak dışında sıkıntım yok Sakarya yolunda uzun yol deneyimim oldu 21 krş. Şehir içi 28 ayda 30 krş. Çok yoğun trafikte 35 krş. 'a kadar çıktı ama arabamdan asla vazgeçmem arkadaş bana keyif veriyor patronuma E250 Mercedes bana Honda CRV 2000 model çok memnunum
Şimdi aldığımda sarı arıza ışığı bendede yanıyordu Atiker servise gittim ince ayarda düzelttiler
Saat problemi bendede var harici dijital saat taktım aşırı sıcaklardan dolayı iflas etti ekranı karmakarışık oldu bende attım ama mutlaka çözüm bulacağım
Saygılarımla

SİNAN1963

• Sinan Calayoğlu
« Yanıtla #1821 : Temmuz 31, 2013, 10:39:39 ÖÖ »
Serkan ben kaderime razı olamam mutlaka çözemeliyim hiç olmadı Servisi'ne gider parayı bayılırım sadece bütçede uygun zamanı kollamalıyım

yagmer

• Mustafa DEĞER
« Yanıtla #1822 : Temmuz 31, 2013, 06:00:49 ÖS »
Serkan ben kaderime razı olamam mutlaka çözemeliyim hiç olmadı Servisi'ne gider parayı bayılırım sadece bütçede uygun zamanı kollamalıyım

sinan abicim bende senin gibi gittim servise saati sordum 750 tl dedi vazgectim :)) su an pek saatle ilgilenmediğimden duruyo ilerde uygun bişey bulursam takarım bende

yakıt konusuna gelince lastikleri 225/70 r15 A/T lastik yapınca az bi yakıt da artışım oldu ama çok daha güvenerek kullandığım bi araca dönüştü aralık 2012 de aldım aracı aldıgımda 173.000 de idi şimdi 190.000 de :)) biraz fazla zevk aldım galiba

asosundan

« Yanıtla #1823 : Ağustos 01, 2013, 02:58:17 ÖS »
arkadşlar uzun zamandır siteye giremiyorum ailem 3 kişi oldu dünyalar tatlısı bir kızım oldu. forumu biraz kurcaladım çoğu arkadaş saatten dert yanmış bendede aynı sorun vardı ben prelude saati buldum. hafif bi tadilatla canavar gibi oldu forumu iyi ararsanız fotolarınla beraber yapım aşamasını attım siteye ayrıyetten elinizdeki saatin çalışmamasının tek sebebi arkasındaki diyotların yanmış olmasıdır. güzel bi elektronikçiye gidip diyotlarını kontrol ettirin saatin sorun çözülür hatta bi arkadaş yine hangi diyotların olduğunu foruma resimli bir şekilde atmıştı bilginize

karmak

« Yanıtla #1824 : Ağustos 01, 2013, 05:00:27 ÖS »
arkadşlar uzun zamandır siteye giremiyorum ailem 3 kişi oldu dünyalar tatlısı bir kızım oldu.

allah analı babalı buyutsun  saglıklı  huzurlu bır yasam nasıp eylesın ....