Gönderen Konu: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 1287824 defa)

bora06

Ynt: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım
« Yanıtla #2050 : Ekim 05, 2013, 04:57:09 ÖS »
eren kardeş ruhsat a ağırlıklar yanlış girilmiş gaz taktırmış olmasam yanlış girilmişte olsa bi sorun çıkmazdı.  ekimin  8 inde muayene var ordada bi sorun çıkmaz inşallah

yagmer

• Mustafa DEĞER
« Yanıtla #2051 : Ekim 06, 2013, 12:41:48 ÖÖ »
benim ruhsatta net ağırlık 1505 azami ağırlık 1900 görülüyo 2 hafta önce muayeneye girdim sıkıntı olmadı

ayrıca arkadaslar bugun basıma bi olay geldi sizinde gelmesin dikkat edin arabayı sabah calıstırdım biraz sıkıntılı gibi marş bastı soğuktan diyerek üstüne düşmedim öğlen tamircime gidip bi konu hakkında bilgi alacaktım tamam bakaılım dedi aracı çalıştırıp şafta alacaktı ki araç marş basmadı aracım 98 model ve hiç marş motoru sökülmemiş ilk defa bugun söküldü kömürler gitmiş iyice ondan çalışmamış şansıma tamircide oldu olay yoksa çekici falan baya ugraşacaktım.

bora06

« Yanıtla #2052 : Ekim 06, 2013, 10:58:11 ÖS »
yagmer seninkindede bi sorun yok aracın boş agırlıgı ile dolu agırlıgı arasında en az 300 kg olması gerekiyormuş benim arac agırlık 1610 azami ağırlık 1815 kg yazıyor yanlış yazılmış düzeltmeye çalışıyorum
« Son Düzenleme: Ekim 06, 2013, 11:01:41 ÖS Gönderen: bora06 »

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2053 : Ekim 07, 2013, 07:29:02 ÖÖ »
Günaydın, benim ki de 1471 yazıyor :)

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #2054 : Ekim 07, 2013, 08:41:54 ÖÖ »
Ben cuma sızdırmazlığa cumartesi muayeneye girdim bi sıkıntı yaşamadım çok şükür.
Bugün yarında emniyete gidip yeni ruhsatlarımı çıkartacağım ama bana maliyeti yaklışık
400 TL yi bulacak.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2055 : Ekim 07, 2013, 08:56:54 ÖÖ »
Ruhsatı neden yeniliyorsunuz ki?

eren5757

« Yanıtla #2056 : Ekim 07, 2013, 09:22:57 ÖÖ »
baya şansın varmış normalde otomatik olmasaydı vurdurulup çalıştırılırdı işte otomatik olmasının böyle kotü yanı var..aracın kaç bin km de ona göre bir orantı yapalım benim araçta 98 model şuanda marşa basınca tek seferde alıyor nerdeyse hiç iki defa basmamışımdır marşa

GÖZEÇARPAN

• GÖZEÇARPAN
« Yanıtla #2057 : Ekim 07, 2013, 01:31:12 ÖS »
Selam,
Daha önce bahsetmiştim arabayı çalıştırınca arasıra şakır şakır ses geliyor ısınınca geçiyordu.S O M E O N E S P E C I A L'ın dediği gibi katalizör bitmiş.Servis 2600 tl istedi.Bende başka bir yerde dış görünüşü aynı ama aslında tam katalizör değil içi elyafla sıkıştırılmış susturucu benzeri bir şey taktırdım.Takan usta Arabaya bir zararı olmaz dedi zaten LPG li olduğu için katalizör taktırsanda bir süre sonra LPG katalizöre yine zarar veriyormuş.Acaba yanlış mı yaptım araca bir zararı olur mu bilgi paylaşırsanız sevinirim. <783^2
 :-k

yagmer

• Mustafa DEĞER
« Yanıtla #2058 : Ekim 07, 2013, 06:14:28 ÖS »
baya şansın varmış normalde otomatik olmasaydı vurdurulup çalıştırılırdı işte otomatik olmasının böyle kotü yanı var..aracın kaç bin km de ona göre bir orantı yapalım benim araçta 98 model şuanda marşa basınca tek seferde alıyor nerdeyse hiç iki defa basmamışımdır marşa
araçım 195 binde

karmak

« Yanıtla #2059 : Ekim 07, 2013, 06:47:24 ÖS »

ayrıca arkadaslar bugun basıma bi olay geldi sizinde gelmesin dikkat edin arabayı sabah calıstırdım biraz sıkıntılı gibi marş bastı soğuktan diyerek üstüne düşmedim öğlen tamircime gidip bi konu hakkında bilgi alacaktım tamam bakaılım dedi aracı çalıştırıp şafta alacaktı ki araç marş basmadı aracım 98 model ve hiç marş motoru sökülmemiş ilk defa bugun söküldü kömürler gitmiş iyice ondan çalışmamış şansıma tamircide oldu olay yoksa çekici falan baya ugraşacaktım.

aslında  böyle durumlar için
küçük bir çekiçle  marş  motoruna   iki  tık tık  yaparsanız araç çalışır  sonrası sıze kalmıs   ıster  sokturup  yenıleyın  ıster  devam  edın.

Selam,
Daha önce bahsetmiştim arabayı çalıştırınca arasıra şakır şakır ses geliyor ısınınca geçiyordu.S O M E O N E S P E C I A L'ın dediği gibi katalizör bitmiş.Servis 2600 tl istedi.Bende başka bir yerde dış görünüşü aynı ama aslında tam katalizör değil içi elyafla sıkıştırılmış susturucu benzeri bir şey taktırdım.Takan usta Arabaya bir zararı olmaz dedi zaten LPG li olduğu için katalizör taktırsanda bir süre sonra LPG katalizöre yine zarar veriyormuş.Acaba yanlış mı yaptım araca bir zararı olur mu bilgi paylaşırsanız sevinirim. <783^2
 :-k

forumlarda  lpgnın  zararsız oldugunu  benzıne  gore  yazmıslar ama  bıraz  benzın  sarfınız  artacagı  bellı   sonucları  yazarsanız  bızde   bılgı  sahıbı  oluruz   sadece  muayenede  tuv    katalızor  kontrolune  onem  verıyor  hatta  taktır  gel  dıye  gerı  yolluyorlarmıs

bende  seyyar  muayene  ıstasyonunda  yaptırdım  .
bayagı  sıktılar
far ayarı  assagıya  ayarlı dıye
lpg nın  tup  yazısı okunmuyor dıye
sis farı  bozuk dıye
lpg yapıskanı yok dıye
cam  fılımlerınden
bırde park lambası yanıkmıs dıye  gecemedık   sadece  parkı yaptırıp  ıkıncı  defada  gectı  ...
aslında  beklemezdım  bu kadar  sıkacaklarını  ama   bu arabaların en kucuk  kusurlarını  bıle  yazıyorlar..  bılgınıze .
her sey  gonlunuzce  olsun

eren5757

« Yanıtla #2060 : Ekim 07, 2013, 09:11:36 ÖS »
Arkadaşlar tuv turk muaynesinde benim aracı 4 ceker diye test ediyorlar yani icerde muayne işi bittikten sonra dışarda 1-2tur atiyorlar iki defadir oluyor sizdede aynimi ordaki gorevlinin aracı kullanması dogrumu..

fotoaktuel

« Yanıtla #2061 : Ekim 08, 2013, 08:57:40 ÖÖ »
Muayenede her araca uygulanan işlemler uygulandı. ekstra bir şürüş falan yapılmadı.

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #2062 : Ekim 08, 2013, 10:40:12 ÖÖ »
Ruhsatı neden yeniliyorsunuz ki?

LPG Yİ İŞETİYORSUN RUHSATA... YAZMAYACAK MI YAKIT TÜRÜ İÇİN BENZİN+LPG DİYE...
AYRICA BENİM RUHSATTA MUAYENE YERİ KALMAMIŞTI.

3 HAFİF KUSUR YAZMIŞLAR BANA...
SAĞ FAR AYARI BOZUK
YAĞ SIZINTILARI
LPG TANKI SERİ NOSU OKUNMUYORMUŞ...

YARIM SAATTE ÇIKTIM.

KATALİZATÖR YERİNE DÜZ BORU ÇEKTİRSEYDİM KEŞKE. BEN KAT GÖRÜNÜMLÜ SUSTURUCU TAKTIRDIM
ORJİNAL KAT İPTAL HURDA OLMUŞTU. SİZE TAVSİYEM ORJİNAL KATALİZATÖRÜN İÇİNİ BOŞALTTIRIP TAKMANIZ.
MUAYENE DE KESİNLİKLE KATALİZATÖR ARIYORLAR... 4X4 OLDUĞU İÇİN FREN TESTİNDE SIRASIYLA ARKA VE
ÖN TEKERLEKLERİ YÜRÜR ASKIYA ALARAK KONTROLUNÜ YAPIYORLAR NORMAL OLARAK.

Merebef

« Yanıtla #2063 : Ekim 08, 2013, 11:18:37 ÖÖ »
Arkadaşlar merhaba,yaklaşık olarak 4 aydır sizleri takip ediyorum,yazılan bütün yazışmalarınızı okudum,paylaşım yapan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.Çok uzun zamandır almak isteyip de alamadığım ancak bu yıl haziran ayı başında nasip olup aldığım 2003 CR-V mi severek ve bir o kadar da zevkle kullanıyorum.Aranıza yeni katılan biri olarak affınıza sığınıyorum,LPG yi kendim yeni taktırdım,yaklaşık olarak 30-34 lt arası (pompaya göre değişiyor) gaz alıyor.Şehir içinde yaklaşık 280-290,şehir dışında ise 300-310km yapıyor.Bana göre iyi bir km,aracın performansında hiçbir değişiklik olmuyor,benzinde kullandığın gibi gidiyor.Çok rahat ve kolay bir kullanımı var.Geçen dört ayda yaklaşık olarak 5000km kadar yaptım şükür herhangi bir problem yaşamadım.Ancak
LPG den sonra olacak sarı renkli lamba bende de bazen yanıyor bazen sönüyor.Aküm bitti geçenlerde aküyü değiştirdim,DELPHİ marka akü taktırdım.Şimdilik zevkle kullanıyorum.Gayette memnunum,başımdan geçenleride sizlerle zaman zaman paylaşırım.

eren5757

« Yanıtla #2064 : Ekim 08, 2013, 03:32:37 ÖS »
istanbulda sıkı trafikte mümkün değil 30 lt gazla 280 km yapman, lakin uzun yolda 300 km yapılıyor..

alfonzo_t3

« Yanıtla #2065 : Ekim 08, 2013, 03:35:21 ÖS »
s.a. arkadaşlar ben sitenize yeni üye oldum

eren5757

« Yanıtla #2066 : Ekim 08, 2013, 03:41:48 ÖS »
hoşgeldin....

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2067 : Ekim 09, 2013, 07:20:55 ÖÖ »
Arkadaşlar merhaba,yaklaşık olarak 4 aydır sizleri takip ediyorum,yazılan bütün yazışmalarınızı okudum,paylaşım yapan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.Çok uzun zamandır almak isteyip de alamadığım ancak bu yıl haziran ayı başında nasip olup aldığım 2003 CR-V mi severek ve bir o kadar da zevkle kullanıyorum.Aranıza yeni katılan biri olarak affınıza sığınıyorum,LPG yi kendim yeni taktırdım,yaklaşık olarak 30-34 lt arası (pompaya göre değişiyor) gaz alıyor.Şehir içinde yaklaşık 280-290,şehir dışında ise 300-310km yapıyor.Bana göre iyi bir km,aracın performansında hiçbir değişiklik olmuyor,benzinde kullandığın gibi gidiyor.Çok rahat ve kolay bir kullanımı var.Geçen dört ayda yaklaşık olarak 5000km kadar yaptım şükür herhangi bir problem yaşamadım.Ancak
LPG den sonra olacak sarı renkli lamba bende de bazen yanıyor bazen sönüyor.Aküm bitti geçenlerde aküyü değiştirdim,DELPHİ marka akü taktırdım.Şimdilik zevkle kullanıyorum.Gayette memnunum,başımdan geçenleride sizlerle zaman zaman paylaşırım.

Aracınız hayırlı olsun, sarı ışık dediğiniz sanırım motor uyarı ışığı genelde lpg ayarından kaynaklanır, şayet devamlı yanıyorsa, oksijen sensörünüz bozulmuştur,  bu arada lpg niz bitmek üzere iken yanarsa dikkate almayın aynı şeyi benzininiz son damlasına geldiğinde de yakar.

eren5757

« Yanıtla #2068 : Ekim 09, 2013, 10:24:11 ÖÖ »
Arkadaşlar araçlara bakım için hangi yöntemi tercih ediyorsunuz yetkili servisimi yok dışardan özel servisimi biliyorsunuki yetkili servis bir barçayı tamir etmez söker yenisi takar ben makina sektöründe çalıştığım için bazı gereksiz küçük problemlerde parça komple değişiyor ben buna karşıyım luzumsuz keseye zarar örnek veriyim şöyle bişeyler başıma geldi aracın ön sağ cam kaldırma halatı koptu normalde motoru çalışıyor ama halat koptuğu için komle atıyorlar motor halat makaralar vs değişiyor ve fiyat aynen uçuyor ama diğer taraftan usta söküyor halatı değiştiriyor yerine takıyor ve aynen kullanıyosun biri 30 tl ye iş bitiyorken diğer 300 tl belkide daha fazla mesela salıncaklardada aynı servis salıncağı komle atıyor ama ucunda rotilin değiştirilmesi yetiyor yani gereksiz masraflar çok çıkıyor onun için ben bir parçanın ustalıkla tamir edilmesi tarafındayım...

Merebef

« Yanıtla #2069 : Ekim 09, 2013, 01:28:13 ÖS »
Numan bey açıklama için teşekkür ederim,Eren bey size de katılıyorum,mekanik iyi bir ustanız varsa dışarıda hem ekonomik hemde alternatifi çok oluyor,ancak tanıdık,güvenebileceğiniz ustanız olacak.Ben şahsen henüz bu aracımı tamir ettirmedim ancak diğer aracımda aynı taktiği uyguluyordum.Mekanik arıza çok önemli bir parça ise serviste,yada özel serviste orjinalini taktırıyordum,gayette memnun kalıyorum.Eren bey ayrıca 30-35 lt LPG ile ş.içi 280-290km yi yoğun olmayan bir ilde yapıyorum,İstanbul gibi yoğun değil,ihtimal onun için bu km yapıyor olmalıyım.

alfonzo_t3

« Yanıtla #2070 : Ekim 09, 2013, 01:37:56 ÖS »
s.a arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce 1999 crv aldım. üzerinde atiker tüp var. bigün giderken araba teklemeye ve durduğumda istop etmeye başladı. hemen atikere gittim tüpün regülatöründe arıza olduğunu söyledi 1.6 regülötüru takmişlar ondan yapar dedi 2.0 regülatörü taktı. ama bu seferde şehir içi 35 kuruş yakan araba 45 50 kuruş yakmaya başladı. uzun yolda 35 kuruş yakıyor. acaba bu fiatlar normalmi regülatör yakıtı bukadar arttırırmı. şimdiden yardımınız için teşekürler

GÖZEÇARPAN

• GÖZEÇARPAN
« Yanıtla #2071 : Ekim 09, 2013, 01:44:22 ÖS »
Numan bey açıklama için teşekkür ederim,Eren bey size de katılıyorum,mekanik iyi bir ustanız varsa dışarıda hem ekonomik hemde alternatifi çok oluyor,ancak tanıdık,güvenebileceğiniz ustanız olacak.Ben şahsen henüz bu aracımı tamir ettirmedim ancak diğer aracımda aynı taktiği uyguluyordum.Mekanik arıza çok önemli bir parça ise serviste,yada özel serviste orjinalini taktırıyordum,gayette memnun kalıyorum.Eren bey ayrıca 30-35 lt LPG ile ş.içi 280-290km yi yoğun olmayan bir ilde yapıyorum,İstanbul gibi yoğun değil,ihtimal onun için bu km yapıyor olmalıyım.

Selam,
Öncelikle hoş geldin.Ben 25 lt gazla Bolu'ya gidiyorum.İstanbul Bolu arası yanılmıyorsam 270-280 km arası olsa gerek.Bence yakıt değerlerin gayet iyi.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2072 : Ekim 09, 2013, 02:30:38 ÖS »
Arkadaşlar yakıt olayın da kullanım tarzı, yol, kullanılan mesafeye göre değişir bu yüzden bunun bir standardı yok. Uzun yolda 25-35 kurş arası normaldir şehir içide en kötü 50 kuruş yakarsınız.
« Son Düzenleme: Ekim 09, 2013, 02:31:24 ÖS Gönderen: NUJMAN »

eren5757

« Yanıtla #2073 : Ekim 10, 2013, 09:12:26 ÖÖ »
Alfonzo arkadaşım aracımda atiker lpg var diyosun aman abi atiker kelimesini bile duydumu ürperiyorum daha önceki aracımda atiker vardı bıkmıştım yaa o reklamlara kandım taktırmıştık başkasını bilmem ama baştan aşağıya sorun tekleyerek gitmeler stop etmeler ayar tutmamalar regülötüru gaz kaçırıyo gidiyorum bayiye abi bu regülatörlerde imalat hatası var bunlar belli bir müddet sonra kaçırır diyo ya varya deli olmamak mümkün değildi yani düşünsenize tehlikeli bir sistem birde üstün kaçak olur diyo bunlarda aman abi hemen çıkardım elden..şuanda zavoli kullanıyorum ilk taktırıken ustayı gördüm bidaha hiç görmedim 3 sene oldu kullanıyorum çok şükür...

tunci

« Yanıtla #2074 : Ekim 10, 2013, 09:33:59 ÖÖ »
s.a arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce 1999 crv aldım. üzerinde atiker tüp var. bigün giderken araba teklemeye ve durduğumda istop etmeye başladı. hemen atikere gittim tüpün regülatöründe arıza olduğunu söyledi 1.6 regülötüru takmişlar ondan yapar dedi 2.0 regülatörü taktı. ama bu seferde şehir içi 35 kuruş yakan araba 45 50 kuruş yakmaya başladı. uzun yolda 35 kuruş yakıyor. acaba bu fiatlar normalmi regülatör yakıtı bukadar arttırırmı. şimdiden yardımınız için teşekürler

Merhabalar, regülatör değişimi gerekliymiş. Regülatörü küçük taktıklarına göre enjeksiyon özellikle memeleri de küçük olabilir mi? Bütün tesisat doğru ölçülerde olsa da meme küçükse vites aralıklarında uzama, güç kaybı bazen kasılmalar olabilir. Sizin arabada bu belirtiler var mı?