Gönderen Konu: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 1287825 defa)

bora06

Ynt: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım
« Yanıtla #2075 : Ekim 10, 2013, 10:34:02 ÖS »
bence yakıt konusunda aracın kullanım şekli çok büyük etken 80 90 la yakacağı yakıtla 120 130 hızla yakacağı yakıt çok farkediyor. ben son zamlardan sonra ölçmedim doğrusu

arkadaşlar muayenede hiçbir sorun çıkmadı sorunsuz geçtim. ruhsattaki yanlış ağırlık bilgilerinide düzelttirdim. olurda başka bi arkadaşın başına gelirse bilgisi olsun. teknik belgedeki değerler araç ağırlığı 1545 kg (lpg dönüşümüyle 1605 oldu)  azami yüklü ağırlık 1930 bu şekilde ruhsata geçecek ruhsat yaprağı degişiyo= 90 tl. sızdırmazlık= 25 ek 1 belge= 20 muayene= 170 eksoz pulu =36 emniyet dosyasını yazan sigortacı arkadaşada= 20 toplamda muayene 360 tl patladı sanırım.
« Son Düzenleme: Ekim 10, 2013, 10:35:21 ÖS Gönderen: bora06 »

bora06

« Yanıtla #2076 : Ekim 10, 2013, 10:46:07 ÖS »
bu arada yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz eski arkadaşlar sizlerede cok cok selamlar şimdiden bayramınız kutlu mutlu olsun.

tunci

« Yanıtla #2077 : Ekim 11, 2013, 08:09:30 ÖÖ »
İyi bayramlar herkese..

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2078 : Ekim 11, 2013, 08:37:57 ÖÖ »
Dün kasko teklifi aldım, kaskom ay sonu doluyor Alianz 797-tl anadolu 880 tl.

Merebef

« Yanıtla #2079 : Ekim 11, 2013, 09:33:19 ÖÖ »
Arkadaşlar herkese günaydın,Numan bey benim önceki araçtan kaskom devam ettiriliyor,Mayıs ayında 610-tl ye yaptılar,alianz.
Ayrıca arkadaşlar aracımda yeni takılı brc tüp var,normal düz yolda yaklaşık olarak 30 km hızla seyir ederken araç tüpten benzine geçerken stop etti,benzine manuel olarak aldım devam ettim,gaz aldıktan sonra aynı şeyle karşılaşmadım,ayrıca uzun yolda giderken böyle bir durum söz konusu olmadı,acaba 2000cc motor olduğu için beyin hemen toparlayamamış olabilir mi?Şu an gözlemlemedeyim,devam edecek olursa servisine gideceğim.

Herkesin Kurban Bayramını kutlar,aileleriniz ile birlikte iyi bayramlar geçirmeniz temennisiyle hoşça kalın.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2080 : Ekim 11, 2013, 09:39:16 ÖÖ »
Arkadaşlar herkese günaydın,Numan bey benim önceki araçtan kaskom devam ettiriliyor,Mayıs ayında 610-tl ye yaptılar,alianz.
Ayrıca arkadaşlar aracımda yeni takılı brc tüp var,normal düz yolda yaklaşık olarak 30 km hızla seyir ederken araç tüpten benzine geçerken stop etti,benzine manuel olarak aldım devam ettim,gaz aldıktan sonra aynı şeyle karşılaşmadım,ayrıca uzun yolda giderken böyle bir durum söz konusu olmadı,acaba 2000cc motor olduğu için beyin hemen toparlayamamış olabilir mi?Şu an gözlemlemedeyim,devam edecek olursa servisine gideceğim.

Herkesin Kurban Bayramını kutlar,aileleriniz ile birlikte iyi bayramlar geçirmeniz temennisiyle hoşça kalın.

Lpg ile ilgili her sorunu regülatöre bağlamayın derim, atikerin ayrıca 2000 motor için ayrı bir regülatörü yok bildiğim kadarıyla.  Ayrıca lpg marka veya malzeme kalitesinden önce bu işte %90 ustalık önemlidir. Ustanız düzgün değilse isterseniz 10 bin liralık lpg sistemi taktırın sorununuz bitmez. Farklı forumlarda da bu konuda çok paylaşımda bulunduk ve yukarda söylediğim olay defalarca kendini kanıtladı. Lpg sisteminin sorunsuz olması için %90 ustalık %10 parça kalitesi.
« Son Düzenleme: Ekim 11, 2013, 09:39:38 ÖÖ Gönderen: NUJMAN »

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2081 : Ekim 11, 2013, 09:54:44 ÖÖ »
Bu arada bunuda paylaşıyım.

Şuan kullandığım aracım 3 aracım ilk ikisinde atiker vardı bunda landirenzo var. İlk aracım aldığımda lpg problemli olarak aldık atikerdi üstelik yeni montaj yapılmıştı, sorunuda yerli yersiz stop ediyordu, aldığım kişide bulunduğu yerde yaptıramamış defalarca müdahale edilmiş sanırım biraz da bu sebepten sattı neyse.

Aracı aldım bulunduğumuz yerdeki lpg ustasına götürdüm, usta kaputu açar açmaz montaj hatalı dedi. Aynı konuyu farklı forumdaki arkadaşlarımla da münazara ettiğimizde herkez aynı şeyi söylüyordu montaj resimlerini karşılaştırarak. Vesselam bizim usta o zaman 100 lira işçilik le hallederim dedi, bende ya garantili bu daha 1 yıl daha var yanlış montaj yapıldıysa bunun sorumlusu ben değil atikerdir dedik vesselam usta kabul etmedi.

2. aşamada durumu forumdaki arkadaşlara açtım, o sıralara atikerin bir müşteri hizmetleri bile yoktu hatta şikayet var sitesi var bilirsiniz ordaki bir sürü şikayete cevap dahi vermiyorlardı. Telefon ettiğinizde direk çalışanlarla muhatap olurdunuz. Resimleri istediler montaj resimlerini göndedim, aradan  1 hafta geçti cevap yok, forumdaki arkadaşlarla toplu olarak aynı mesajı (benim atikere gönderdiğim), yaklaşık 20 kişi gönderdi ve internette bu konuda bayağı muhabbetler dönünce atiker bize dönüş yaptı, hemde ne dönüş önce tehtid eder vari telefonlar sonra ne hikmetse yelkenleri suya indirdiler, o 100 lira isteyen uysta beni serviste kırmızı halıyla karşıladı desem yeridir ve para dahi almadı üstüne üstlük kusura bakmayın vs vs. Ondan sonra atiker müşteri hizmetleri kuruldu, şikayet vardaki şikayetler dinlendi vs vs. Sorunuma gelince 1 yıl boyunca hiç bir sorunla karşılaşmadım.

« Son Düzenleme: Ekim 11, 2013, 09:56:27 ÖÖ Gönderen: NUJMAN »

eren5757

« Yanıtla #2082 : Ekim 11, 2013, 11:25:08 ÖÖ »
Evet arkadaşlar kurban bayramınızı en içten dileklerle kutluyorum..

alfonzo_t3

« Yanıtla #2083 : Ekim 11, 2013, 06:14:58 ÖS »
s.a arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce 1999 crv aldım. üzerinde atiker tüp var. bigün giderken araba teklemeye ve durduğumda istop etmeye başladı. hemen atikere gittim tüpün regülatöründe arıza olduğunu söyledi 1.6 regülötüru takmişlar ondan yapar dedi 2.0 regülatörü taktı. ama bu seferde şehir içi 35 kuruş yakan araba 45 50 kuruş yakmaya başladı. uzun yolda 35 kuruş yakıyor. acaba bu fiatlar normalmi regülatör yakıtı bukadar arttırırmı. şimdiden yardımınız için teşekürler

Merhabalar, regülatör değişimi gerekliymiş. Regülatörü küçük taktıklarına göre enjeksiyon özellikle memeleri de küçük olabilir mi? Bütün tesisat doğru ölçülerde olsa da meme küçükse vites aralıklarında uzama, güç kaybı bazen kasılmalar olabilir. Sizin arabada bu belirtiler var mı?
ya arabanın gidişinde falan birşey yok. gayet güzel atak. şuan problem çözüldü sadece beni düşündüren yakıtı. ben bide hep şehir içi kullanıyorum 40 tl lik gazla 76 km yapabiliyorum

fotoaktuel

« Yanıtla #2084 : Ekim 12, 2013, 07:44:19 ÖÖ »
s.a arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce 1999 crv aldım. üzerinde atiker tüp var. bigün giderken araba teklemeye ve durduğumda istop etmeye başladı. hemen atikere gittim tüpün regülatöründe arıza olduğunu söyledi 1.6 regülötüru takmişlar ondan yapar dedi 2.0 regülatörü taktı. ama bu seferde şehir içi 35 kuruş yakan araba 45 50 kuruş yakmaya başladı. uzun yolda 35 kuruş yakıyor. acaba bu fiatlar normalmi regülatör yakıtı bukadar arttırırmı. şimdiden yardımınız için teşekürler

Merhabalar, regülatör değişimi gerekliymiş. Regülatörü küçük taktıklarına göre enjeksiyon özellikle memeleri de küçük olabilir mi? Bütün tesisat doğru ölçülerde olsa da meme küçükse vites aralıklarında uzama, güç kaybı bazen kasılmalar olabilir. Sizin arabada bu belirtiler var mı?
ya arabanın gidişinde falan birşey yok. gayet güzel atak. şuan problem çözüldü sadece beni düşündüren yakıtı. ben bide hep şehir içi kullanıyorum 40 tl lik gazla 76 km yapabiliyorum
atiker programını fabrika ayarlarına döndürünce benimki düzeldiydi.

HGT

• Selman ECİRLİ
« Yanıtla #2085 : Ekim 12, 2013, 10:16:00 ÖÖ »
Arkadaşlar yakıt dediğiniz şey öyle 30-50 krş arasında farkedecek birşey değil. Buna yalnızca sıkılık trafikte 3-5 saat geçirmeyi katmıyorum. bu durum ne aracın suçu, ne şöförün, neded lpg nin.

Ama normal şartlarda bizim arabalar şehir içi (trafik, yakıt içi katkı maddeleri, kullanım, hız durumlarına göre) km'de 0,12 - 0,13litre 2,8 lira litre fiyatı dersek km.'de 33-36 krş. arası yakar. Fiyatlar yazın düşükken ben 30 krş. da gördüm. Şehir DIŞINDA bu rakamlar aşağı düşer. ama klima açtığınızı ve 140-150 gittiğinizi var sayarsak aynı oranlarda kalması mantıklıdır. Hala düşükse arabanızı sevin.

Benim başımda bir sıkıntı var. Durup dururken en fazla 33 krş.u gördüğüm aracımın yakıtı bir anda 09.09.2013 tarihinde aldığım yakıtta 40 krş. yakmaya başladı.
Ki bu 33 krş. Araziye çıktığımda 80 km. yolu 6 saatte giderek, dağda aldığım bir sonuçtur.
Bu arada farkedebildiğim tek olay farklı bir istasyondan idareten aldığım gaz. Başka birşey yaşanmadı.

Sonrasında orta ve arka egzosları değiştirdim. Katalizatöre baktırdım birşey yok. Gaz ayarı yaptırdım. Düzelmedi.

Sonra Subap ayarı yaptırdım değişmedi.

Sonra başka bir lpg ci filtre değiştirince biter bu iş dedi:) oda olmadı. Temiz filtreyi değiştirdi. Sonra gittiğimde de arabanda bişey yok takıntı yapmışsın dedi. Filtreyi niye değiştirdik deyince sustu kaldı.

Neyse dün başka bir lpg ci daha önce elektronik kaçak testleri yapılmasına rağmen, köpükle test yaptı ve regülatör tahliyesinden 2sn. bir baloncuk yapacak şekilde gaz kaçırdığını gördü.
Regülatör patlak değil ama siboptan kaçırıyor diyerek, siboba birşeyler yapıp tekrar taktı. kaçak azaldı ama bitmedi. Ona da abi tahliyeden sıkışan gaz çıkar, bu kadar normal dedi.
Şimdi ölçüyorum bakalım depo bitince sıkıntım bitecek mi?

Sizce başka hangi nedenden olabilir? Bi şaft meselesi bahsedilmişti. o neydi.

Aracı 50 krş. yakan araçlar acilen baktırsınlar bence. Az yakanlarda nasıl hangi şartlarda kullandıklarını ve aracın lpg vs. özelliklerini yazsınlar.

BU ARADA LPG LANDRENZO. FİYATLARDAN VE LİTRELERDEN EMİNİM ÇÜNKÜ FİŞLERİN ÜZERİNE GİTTİĞİ KM. Yİ YAZIP SAKLIYORDUM. BU SORUNLAR OLUNCA EXCEL TABLOSU YAPIP RAPOR ÇIKARDIM :):):) USTANIN DEDİĞİ GİBİ ARTIK TAKINTILIYIM ABİ.
« Son Düzenleme: Ekim 12, 2013, 10:20:43 ÖÖ Gönderen: HGT »

tunci

« Yanıtla #2086 : Ekim 19, 2013, 08:30:35 ÖS »
Ben lpg nin beyin hariç tüm sistemini değiştirdim, enjektör memelerini bayramdan önce daha büyükleriyle değiştirdim ve ayar yapıldı. Enjektörlere giren lpg borusunda kelepçeden gaz kaçırıyor diye kelepçeyi bi daha sıktı usta ama sanırım bu kaçak olayı göz boyama gibi geliyor bana. Daha önce de dolum ağzından kaçırıyor diye dolum ağzını değiştirmişti. 24 litre gazla 180 km giderken en son meme değişiminden sonra 220 km yaptım karışık olarak.
Bakımları yaptırıyoruz, kullanıcı olarak bilinçli davranıyoruz, bence iş lpg ustasında. Aldığımız gaz da bazen bunu etkileyebiliyo.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2087 : Ekim 21, 2013, 07:23:21 ÖÖ »
Cümleten günaydın.

Geçmiş Kurban bayramınız mübarek olsun.

eren5757

« Yanıtla #2088 : Ekim 22, 2013, 09:41:28 ÖS »
Arkadaslar crv güzel de rampalarda çekiş dusuyor geçen yine uzun yol yaptım 1.6 dizel araclarla adamlar mermi gibi cikiyor bizimkisi güç kaybediyor 2.0 motor 130 bg motor boylemi olur yani sade benimki oyle degil farkli crv de denedim ayni genel olarak boyle tork yuksek degil o yonunu sevmiyorum yeni nesil turbo dizel araclar cok super yokusta bastikca hizlaniyor..

karmak

« Yanıtla #2089 : Ekim 23, 2013, 07:09:30 ÖÖ »
Ben lpg nin beyin hariç tüm sistemini değiştirdim, enjektör memelerini bayramdan önce daha büyükleriyle değiştirdim ve ayar yapıldı. Enjektörlere giren lpg borusunda kelepçeden gaz kaçırıyor diye kelepçeyi bi daha sıktı usta ama sanırım bu kaçak olayı göz boyama gibi geliyor bana. Daha önce de dolum ağzından kaçırıyor diye dolum ağzını değiştirmişti. 24 litre gazla 180 km giderken en son meme değişiminden sonra 220 km yaptım karışık olarak.
Bakımları yaptırıyoruz, kullanıcı olarak bilinçli davranıyoruz, bence iş lpg ustasında. Aldığımız gaz da bazen bunu etkileyebiliyo.
markası ne ıdı lpgnın
bırde enjektor buyutme  nedır  stsndartları yokmu
aslında bende  uckarını  buyutmeyı dusunuyorum  cekısı  artar  dıye  eskıden  motorların  enjektor  memelerını  bıraz daha  fazla hızlansın  dıye  çelık  telle  buyuturduk  

sevgılı  dostum  yoktun  epeyıdır.
Cümleten günaydın.

Geçmiş Kurban bayramınız mübarek olsun.

aynı  dıleklerımle  

degerlı  dostlar   
aranızda  lpg  hortumlarını  degısen  oldumu
enjektor  omru  50-60 bın km denıyor  bılgısı olan varmı
bırde  ust  cam açma kolu  ayrıca satılıyormu
 her  sey  gonlunuzce olsun
« Son Düzenleme: Ekim 23, 2013, 07:12:12 ÖÖ Gönderen: karmak »

tunci

« Yanıtla #2090 : Ekim 23, 2013, 07:56:14 ÖÖ »
Günaydınlar.
@karmak, evet epeydir yoktum ama takip ediyordum, hürmetlerimi sunarım.

Bendeki lpg atiker 40 bin km önce takılmış, sorun çıkarmaya başlamıştı bir çok defa git-gel yaptım ustalara bakımdır, içime sinmedi 1-2 defa farklı kişilere sübap ayarıdır derken beyin hariç tüm parçalar değişti lpg nin. Hortumu da o esnada değiştirdik yani 50-60 bini beklemeyin bence çünki hortum bağlantı kelepçelerinden ister regülatör olsun ister enjektör girişi olsun gaz kaçırıyor eskiyince.
Son gittiğim usta işinin ehli gibi biraz daha ayarları kontrol ettikten sonra ilk işi meme uçlarına bakmak oldu, dediğin gibi içine tel soktu denedi, henüz yeni değişmiş olmasına rağmen tekrar büyülterek değiştirdi.
Meme uçlarının değişmesiyle araba serileşti, kalkışlardaki gecikmeli gaz tepkisi kayboldu, rampalardaki bayılma gitti işin güzel tarafı tüketim değerim de düştü.
14-15 litrelerde tüketirken 10-12 aralığına geriledi, sırf lpg olayını çözemedim diye civic ya da accordla takaslayacaktım az kalsın.

tunci

« Yanıtla #2091 : Ekim 23, 2013, 10:29:33 ÖÖ »
Merhabalar, tatilde elime arabanın kullanma kılavuzu geçti, öyle kurcalarken şanzuman yağının seviye kontrol çubuğu olduğunu gördüm ve kontrol ettim. Yağın rengi pembemsi ve berraktı, yakında şanzuman yağı değiştirip de çıkan yağın rengine bakan oldu mu? Yani eskimiş yağın rengi nasıldır?

karmak

« Yanıtla #2092 : Ekim 23, 2013, 12:49:22 ÖS »
Merhabalar, tatilde elime arabanın kullanma kılavuzu geçti, öyle kurcalarken şanzuman yağının seviye kontrol çubuğu olduğunu gördüm ve kontrol ettim. Yağın rengi pembemsi ve berraktı, yakında şanzuman yağı değiştirip de çıkan yağın rengine bakan oldu mu? Yani eskimiş yağın rengi nasıldır?

saygı bızden sevgılı arkadasım
ben bana soylenenı yapamamıstım  orjınal kullan dıye  bu da ıyı dıyenlere ragmen

kesınlıkle aldıgım bır karar  orjınal kullanmak oldu
yenı degıstırdım  ustten  pembe olan yag  alttan  sımsıyah aktı  hatta  kutuya  doldurdum

arabanın rahatladıgını  vıtesın  rahatladıgını  soyleyebılırım .kesın orjınal  olmalı  honda  servısınden  atf alıp ustaya  doldurttum.

ayrıca degerlı dostlar  aracın  yıgılma yokusta  cekmeme  olayı da  orjınal  buji kullanılmadıgı  ıcın  oluyormuş 
bu  gun  tuci  kardeşimmiz  gibib  bende  enjektöleri  temizlettim   aslında  öyle  tıkanacak  bir  deliğide  yok  bayağı  geniş  bir  meme  ucu  vardı   ne  kadar  fılıtre  temızlıgı de  yapsam  artık  60.000  km  oldugu  ıcın   temızlettım  ılk  kullanımda  soronsuz  oldugu  bellı  ıdı  nıspeten   benzın bogaz  temızlıgındekı  gıbı  bır  mıktar  sıyahlık  cıktı orınler  lastıklerı  saglamdı   ama  gonul  huzuru  ıste..

her sey gonlunuzce  olsun....

tunci

« Yanıtla #2093 : Ekim 23, 2013, 01:13:19 ÖS »
Hımm, çubuktaki yağın temiz olması şanzumanın içindeki yağın temiz olduğunu garanti etmiyor öyleyse.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2094 : Ekim 25, 2013, 07:49:18 ÖÖ »
Tunci, eğer değişim zamanı geldiyse değiştir yağın rengine bakma derim, ben arabayı aldığımda elemanın değiştirdim demesine rağmen hem şanzımanı hemde defransiyel yağını değiştirdim, şimdi içim rahat. Orjinal yağın litresi 30 liraydı öyle hatırlıyorum.

eren5757

« Yanıtla #2095 : Ekim 25, 2013, 10:16:36 ÖÖ »
normalde şanzuman yağını benim usta 20-30 bin arası değiştir diyor motor yağınıda 10 km bekleme 8000 de değiştir diyor bunlar çalışan sistem için önemli bende hepsini birden difransiyel yağını bile değiştirdim okadar bişey tutmuyor bunlar...

tunci

« Yanıtla #2096 : Ekim 25, 2013, 03:28:55 ÖS »
@karmak, @NUJMAN, @eren5757 soğolun, durum benim için netleşmiştir. En yakın zamanda değişim yapıcam.

@NUJMAN, servisten yağın maliyeti 135 lira tutuyor fiyat aldım, işçilikle birlikte 200 lira filan olacak sanırım. Şanzıman yağı değişimi dediğimiz toplam yağ hacminin 4 litresi değişiyor geri kalanı içinde duruyor yani % 60-65 gibi yağı temizlemiş oluyoruz. Komple yağı boşaltmak için özel makineler var sanırım.

mericok

« Yanıtla #2097 : Ekim 25, 2013, 11:51:15 ÖS »
Arkadaşlar herkese merhabalar.. 99 makyajlı kasa CR-V ile bende aranıza katılmaktan mutluluk duyuyorum. İstanbulda yaşıyorum. Her zaman hayalimde olan bir aracı aldığım için çok mutlu ve bir o kadar da heyecanlıyım. Aracımı alır almaz şanzuman yağı ve triger setini değiştirmeyi planlıyorum. Bunun yanında aracıma uyacak krom yan basamak taktırmak istiyorum. İstanbulda basamağı satan veya bunu yaptıracağım bir yer tavsiye edebilir misiniz? Teşekkürler.
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2013, 11:53:29 ÖS Gönderen: mericok »

GÖZEÇARPAN

• GÖZEÇARPAN
« Yanıtla #2098 : Ekim 28, 2013, 10:58:44 ÖÖ »
Arkadaşlar herkese merhabalar.. 99 makyajlı kasa CR-V ile bende aranıza katılmaktan mutluluk duyuyorum. İstanbulda yaşıyorum. Her zaman hayalimde olan bir aracı aldığım için çok mutlu ve bir o kadar da heyecanlıyım. Aracımı alır almaz şanzuman yağı ve triger setini değiştirmeyi planlıyorum. Bunun yanında aracıma uyacak krom yan basamak taktırmak istiyorum. İstanbulda basamağı satan veya bunu yaptıracağım bir yer tavsiye edebilir misiniz? Teşekkürler.

Selam, öncelikle hoş geldin.
Bayrampaşa merkezde Çevik Kuvvet aşağıya doğru esenler otogar a inen yolda sağ tarafta imalat aynı zamanda montaj yapan bir yer var.Ben yan basamaklar ve ön korumayı orada taktırmıştım toplam 750 tl verdim diye hatırlıyorum:Belki işine yarar.

jvega

« Yanıtla #2099 : Ekim 30, 2013, 07:54:12 ÖS »
Herkese selamlar,Bugün aracıma Pioneer avh 8550bt Multimedya teyp taktırdım..Çok güzel oldu..Cihazın özellikleri çok iyi en işime yarayan tarafıda IPhone ile senkronize edip araç telefon kiti olarak kullanılması..Bluetooth ile teyp birbirini tanıyor,telefona dokunmadan ekran üzerinden gelen aramalara bakıp telefon listesine bakıp arama yapabiliyorsun,karşı tarafın sesini hoparlörlere veriyor,daha bir sürü özelliği var,Birde arkaya geri dönüş kamerası taktırdım geri vitese alınca ekranda arkayı çok güzel görebiliyorsun..Aracım 2003 orjinal teyp yerine çok güzel oturdu..