alıntı
rden başlasam bilemiyorum,başıma gelenleri anlatmaya..
2003 model Honda CRV marka çok sevdiğim bir aracım var alalı 9 ay kadar oldu..145 binde aracım..Neyse gelelim hikayeye..bundan 2 hafta kadar önce 2005 Honda CRV si olan arkadaşıma Bostancı sanayide aracımı götürdüğüm servise götürdüm..
Arkadaşın aracına bakılırken bende ustanın tanıdığı klimacıda kendi aracıma klima gazı bastırmak için dükkan değiştirdim..Klimacı usta gazı bastı klima radyatörüne baktı " Abi bu radyatör araç alındığından beri değişmemiş en kısa zamanda değiştir yoksa klima tesisatı başına iş açar" dedi..
Hakkaten radyatör kötüydü bende değiştir o zaman dedim..350 radyatör + klima gazı 400 tl ye anlaştık..Neyse komple tamponu söktü ön ızgaraları falan çıkardı radyatörü yenisiyle değiştirdi gazı bastı..Aracı aldım sanayiden çıktım E-5 e girdim klimayı açtım " tıııırrrrrr,tıııırrrrrrr" diye ses geliyor gaza basınca..Hemen geri döndüm ustayla tecrübeye çıktık..Baktı etti," abi klima kompresörü bozuk değişmesi lazım dedi"
Ne kadara mal olur dedim 750 kompresör + 100 tl işçilik 850 TL ok dedim..ertesi sabah erken gittim öğleye kadar anca değiştirdiler..aracı topladılar yine tecrübeye çıktık klimayı açtık SÜRPRİZ ses duruyor hala sadece sesin rengi değişmiş,gazı basınca tok bir spor otomobil sesi gibi ses geliyor klima açıkken..döndük yine 1-2 saat oyalandık usta baktı bulamadı..
" Abi sen bir hafta,on gün kullan ses gitmezse tekrar bakalım dedi" peki dedim ayrıldım..
Ertesi gün İstanbul Artı Honda yetkili servisine bıraktım aracı şikayeti anlattım..bir gün araç kaldı sonra beni aradılar sıkıntının klima gergi kayışı ve bilya sisteminde olduğunu ve değişmesi gerektiğini söylediler..Ne kadar dedim 400 Tl ( işçilik dahil ) ok dedim değiştirin..Parça siparişi verildi,araç 5 gün serviste kaldı sonunda parçayı değiştirdiler..Beni aradılar SÜRPRİZ parçayı değiştirdik ama ses gitmedi sorun klima kompresöründe dediler..
Dedim yeni değiştirdim daha bir tam gün kullanılmadı..Yan sanayi takmışsınız büyük ihtimal sorun kompresörden kaynaklanıyor ama emin değiller..Dedim elinizde yedek değiştirip deneyebileceğimiz kompresör var mı emin olalım..Yok dediler..
EEE dedim önce klima radyatörünü değiştirdim aracın üzerinde orjinal kompresör varkende bu ses geliyordu..Bişey demediler..Eski kompresörünüzü getirin takalım dediler,aradım klimacı çoktan hurdacıya vermiş bizim cihazı..Servise Yeni orjinal Kompresör fiyatı ne kadar dedim 2100 Tl dediler işçilik hariç..Peki dedim güle güle...
Bir hafta Denizli-Ankara yapıp İstanbula döndüm..Ses azalmadı,soluğu klimacı da aldım..Araca başka kompresör taktı,iki farklı klima radyatörü denedi ses gitmedi,sadece araç 2000 devirin üzerine çıkınca ses kesilmeye başladı..Klimacı benden pas dedi sorunu bulamadı,sanayideki Honda serviside bulamadı yetkili serviste aynı şekilde..
Sese alışacağız heralde yada ben çok pimpirikliyim..Sorunun ne olabileceği hakkında fikir sahibi olan arkadaş var mıdır acaba...Varsa çok makbule geçecek..Teşekkürler..
arkadaşlar
klıma radyatorunu degısen oldumu aranızda ...
bırde nasıl sorunlar acar bılgısı olan varmı
Bilgi için teşekkürler. Kendi aracım için konuşayım 10 bin km egzos bölümü zaten iyicene sıkmıştı, emme kısmında da sıkışan olmuştu. Vel hasıl 10 binde bir bu işi yaptırmak lazım.
sana katılıyorum cede hatırlattıgın ıcın sagol sevgılı dostum...
her sey gonlunuzce olsun