Gönderen Konu: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 1287776 defa)

yagmer

• Mustafa DEĞER
Ynt: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım
« Yanıtla #2250 : Aralık 25, 2013, 06:14:18 ÖS »
teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için su an beklemedeyim başka araçlara bakacam artık :)

Candas54

• Candaş E.
« Yanıtla #2251 : Aralık 25, 2013, 07:07:48 ÖS »
Arkadaşlar merhaba. Bir olay danışmak istiyorum size. Bizim arabanının altında korumalık var ama plastikten ve bizimki kırılmış ortandan. Ondan ben internette bulamadım yenisini. Ne yapmalıyım sizce ? Onu söküp altındaki demirle durması mı yoksa ? öylece durması mı ? ( yalnız görüntüsü hiç güzel değil)

« Son Düzenleme: Aralık 25, 2013, 07:09:31 ÖS Gönderen: Candas54 »

Candas54

• Candaş E.
« Yanıtla #2252 : Aralık 25, 2013, 08:20:28 ÖS »
Geçen gün hafif offroad yapmaya gittim buradan bir jeeple. Çok zevkli ve eğlenceli geçti üstelik arabadan beklemediğim performansları bile gösterdi :) Benim olduğum yer denize kıyısı olan bir yer ve benim düşüncem ilkbahara doğru kumda hafif bir gezinti yapılsa nasıl olur ?

eren5757

« Yanıtla #2253 : Aralık 26, 2013, 12:51:24 ÖS »
çoğumuzunki demirle duruyor bir sıkıntı yok yani :)

Candas54

• Candaş E.
« Yanıtla #2254 : Aralık 26, 2013, 09:31:40 ÖS »
:) :) hadi ya o zaman bende çıkartayım ama ilerde sorun çıkmasın babam çok arazilere gidiyor :D

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2255 : Aralık 26, 2013, 11:08:49 ÖS »
Candaş bey, araçlarımız her ne kadar 4*4 olsa da tam anlamıyla bir of road arıcı değildir. Fakat yol olan heryere de rahatlıkla gider.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2256 : Aralık 28, 2013, 10:17:21 ÖS »
Bugün 10 bin bakımını yaptırdım, aynı zamanda sente ayarına da baktık, arkadaşlar imakanınız varsa her 10-15 binde bir sibop ayarlarını kontrol ettirin derim.  Emme 20- egzos 25 yaptık.

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #2257 : Aralık 30, 2013, 08:11:15 ÖÖ »
Bugün 10 bin bakımını yaptırdım, aynı zamanda sente ayarına da baktık, arkadaşlar imakanınız varsa her 10-15 binde bir sibop ayarlarını kontrol ettirin derim.  Emme 20- egzos 25 yaptık.

ŞU SİBOP AYARI İŞİNİ ÖĞRENMEK LAZIM. ZIRT PIRT SİBOP AYARI İÇİN 150 TL VERMEK İSTEMİYORUM.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2258 : Aralık 30, 2013, 08:15:55 ÖÖ »
Neeee 150 mi çok muş ya. Ustam komşum benim birlikte yaptık bakımı, işçilik 30 lira verdim :)

Sibop ayarıda zor değil, biraz eli anahtar tutan herkez yapabilir. Lazım olan kullandıkları ölçü şeritleri ve tornavida. Ayrıca ayarlama maksimum 30 dakika sürüyor. Yanlız ayar yapmak için üst kapak açılıyor o yüzden üst kapak contasını değişmek icap ediyor. Orjinali 57 lira idi sanırım bir arkadaş paylaşmıştı. Ben yan sanayi aldım 20 küsür lira çünkü her yağ değişiminde o kapağı açtırıp sibop ayarını yaptırıyorum o zamana kadar sıkıntısızca yan sanayi conta iş görüyor.

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #2259 : Aralık 31, 2013, 08:22:43 ÖÖ »
VALLA Bİ SİBOP AYARINA 150TL İSTİYORLAR. YAPTIĞI NEDİR Kİ ? BALATASINI YAĞINI SÖKÜP KENDİM HALLEDEBİLİYORUM ELZEM
BİR ÇOK ŞEYİ AMA ŞU SİBOP AYARINI DA ÖĞRENMEM LAZIM. LPG DEN SONRA İYİCE ŞART OLDU

GÖZEÇARPAN

• GÖZEÇARPAN
« Yanıtla #2260 : Aralık 31, 2013, 01:20:39 ÖS »
   Selam,
 Sibop ayarı gerçekten sıkıntı öğrenmek şart.Ben de geçenlerde dışarıya güvenemedim( daha doğrusu bildiğim iyi bir usta olmadığından servis en iyisi diyerek) yetkili servise götürmüştüm 160 tl ye yakında ben ödedim.Nasıl yapıldığını detaylı olarak bilip te paylaşan arkadaş olursa çok iyi olur. >=ok
« Son Düzenleme: Aralık 31, 2013, 01:22:24 ÖS Gönderen: GÖZEÇARPAN »

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2261 : Aralık 31, 2013, 03:01:38 ÖS »
Birdahaki 10 bine detaylı video çekip paylaşacağım.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2262 : Ocak 01, 2014, 12:39:47 ÖÖ »
Cümleten paylaşımda bulunan herkezin yeni yılını kutlarım.

Motorlu taşıtlar vergim  1.taksidi 127,50 liraya düştü çok şükür.

karmak

« Yanıtla #2263 : Ocak 01, 2014, 08:40:58 ÖÖ »
               LPG Lİ MOTORDA SÜBAP AYARI

Değerli Dostlar; her biriniz bildiğiniz konuyu tartışıyorsunuz...
Bizim Hondalarımızı;  sorunsuz, motordan sıkıntı çıkarmaz ya da LPG ye çok uyumludur, şeklinde tavırlarla kullanıyoruz elbette... Ama unutmayalım ki bu sorunsuzluğu destekleyecek tek metaryal ise BAKIM dır...

Konuya teknik olarak ilgili arkadaşlar El Kitapçıklarının Bakım sayfalarından;  zaten hangi düzenlemenin, hangi yenilemenin, hangi kontrolün kaç km de bir ya da hangi zaman aralıklarında yapılacağını biliyorlar...

Ancak işin içine LPG girince bazı farklılıklar olabiliyor...

Bir arkadaş her 10.000 km de bir derken diğer bir arkadaş 20.000 km den bahsetmiş ya da bir diğeri bizim arabalar sübap ayarına gerek duymuyormuş şeklinde öğrenmiş konuyu ya da bir diğer dostumuz da 35.000 km oldu sıkıntı yok, gecikmeden zorluk yaşarmıyım diye sormuş...

Sevgili Dostlar; Bu işin fabrikasyon verileri var elbette siz araçlarınızı benzin ile kullanıyorsanız fabrikasyon verilere uyunuz, ancak LPG li kullanıyorsanız ve özellikle devir çeviriyorsanız yağ değişimlerinde ustanızdan rica edin, Sentil ile sübaplarınızı kontrol etsin, zira LPG li araçlar sübap ayarını çok çabuk bozarlar, kim aksini iddia ediyorsa BERİ GELSİN . . . Bu kontrol işi sizi sarmaz ise her 20.000 km de muhakkak sübap ayarınızı yaptırınız...  Yakıt sarfiyatı, çekiş kabiliyeti ve emisyon değerleri sübap ayarına göre değişir...

Bu arada Motorcuda çalışmışlığınız yoksa ya da meslek lisesi motor bölümü veya meslek yüksek okulu otomotiv bölümü mezunu falan değilseniz kendi kendinize uğraşmayın... bu iş patlak lastik değiştirmeye benzemez...
ALINTIDIR . . .

SÜBAP NEDİR ?

Dört zamanlı içten yanmalı motorlarda, emme zamanında, açılan bir delikten hava silindire dolar. Aynı şekilde egzoz zamanında, ikinci bir delikten yanmış gazlar dışarı atılır. Bu deliklere supap portları denir.

Silindire açılan bu delikleri, açıp kapayan ve belli bir süre açık tutan, motor elemanlarına da supap denir. Her silindirde pistonun durumuna göre supapları açıp kapayan, supap mekanizması vardır.

Genellikle dört zamanlı otomobil motorlarında, emme supapları, emme zamanında, havayı silindirlere alır,egzoz supapları da yanmış egzoz gazlarını dışarı atar.  

SUPAP AYARI,

Supap Ayarı: Emme ve egzoz supaplarının yuvalarına tam oturduğunda, supap  sapı ile supaba hareket veren parça arasına, belirli boşluk verilme işlemine supap ayarı denir.

Gereği ve Önemi:Motor ısındıkça bütün diğer parçalar gibi, supap sistemindeki parçalar da ısınırlar. Isınan parçalarda meydana gelen boy uzaması, supapların açık kalmasına sebep olur.Yuvasına tam oturamayan supap. soğuyamaz ve yanma tehlikesiyle baş başa kalır. Çünkü supaplar, üzerindeki sıcaklığın % 75'ini yuvasına oturduğunda yuvaya vererek, % 25' ini de supap sapından supap kılavuzuna vererek soğurlar. Ayrıca yuvasına oturamayan supap, kompresyon kaçıracağı için motor gücünün düşmesine de sebep olur.

Supabın soğutulması:Verilen boşluk miktarı fazla olursa, supapların hem açılması zaman olarak gecikir ve hem de yeterince açılamaz. Bu durumda yeterli karışım silindir içine alınamadığı için motor gücü düşer ve yakıt sarfiyatının artmasına sebep olur. Ayrıca, supap sistemindeki parçaların darbeli çalışmasına ve aşırı supap sesinin oluşmasına yol açar. Supapların her zaman rahatça çalışabilmesi için, supap sapı ile supaba hareket veren parça arasına, uygun miktarda boşluk verilir. Boşluk verme işlemine de supap ayarı  denir.Supap ayar değerleri her motor için farklıdır. Ayar değerleri aracın katalogunda belirtilir. Katalogla belirtilen emme ve egzoz supapları için ayar değerleri sıcak ve soğuk motorlarda olmak üzere ayrı ayrı verilir. Supap ayarı, itici veya külbütör manivelası üzerindeki ayar vidasıyla.ayar vidası yoksa ayar şimleriyle yapılır.

Supap Ayannın Yapılması:Doğru supap ayarı yapmak için genel prensip; ayarı yapılacak supabın iticisi, birlikte çalıştığı kamın ökçesine temas halinde iken, supap sapı ile supabı iten parça arasına gerekli boşluğun verilmesidir.Supap ayarı için önce katalogdan emme ve egzoz supaplarına ait ayar değerleri bulunur. Soğuk ayar değerleri,motor soğuk iken uygulanır. Sıcak ayar değerleri, motor çalışma sıcaklığına ulasana kadar çalıştırıldıktan sonra uygulanır .Katalogla supap ayarı için tavsiye edilen başka ayar şekli varsa supap ayarı katalog tavsiyesine uygun olarak yapılır.Ayar şekline ait katalogla herhangi bir tavsiye yok ise, birinci silindir senteye getirilir. Sentil belirli temas sıkılığında hareket edecek şekilde emme ve egzoz supap ayarları yapılır.Daha sonra ateşleme sırası göz önüne alınarak sırayla diğer silindirler de senteye getirilip supap ayarları yapılır. Herhangi bir silindirin kolayca senteye gelmesi için müşterek çalıştığı silindir, supap bindirmesine getirilir. Ateşleme sırası, 1-3-4-2 olan sıra silindirli bir motorun supap ayarının nasıl yapıldığım görelim. Bu motorda l inci ile 4 üncü piston, 2 inci ile 3 üncü piston müşterek çalışır. Müşterek çalışan pistonların birisi supap bindirmesinde iken diğeri sentede olur. l inci silindirin sentede olması için, 4 üncü silindirin supaplarına bakılarak supap bindırmesine getirilir ve l inçi silindirin supapları ayar edilir. Ateşleme sırası 3 üncü silindire gelmiştir. 2 inci silindirin supaplarım supap bindirmesine getirdiğimiz zaman 3 üncü silindirin supap ayarı yapılır. 1 silindirin supapları supap bindirmesine getirilir ve 4 üncü silindirin supap ayarları yapılır. Ateşleme sırası ikinci silindire gelmiştir. 3 üncü silindirin supapları supap bindirmesine getirilir ve 2 inci silindirin supapları ayarlanır. Bu esnada krank mili 2 tur döndürülmüş olur. Supap ayan yapıldıktan sonra motor çalıştırılır. Ayan yapılan supaplardan supap sesi geliyor ise supap sapında veya külbütör manivelasının supaba temas yerinde bozulmalar vardır. Bozulan kısımlar taşlanarak düzeltilir ve yeniden supap ayarı yapılır. Supap sesini kesmek için boşluğu azaltmak uygun değildir,

karmak

« Yanıtla #2264 : Ocak 01, 2014, 08:42:36 ÖÖ »
bu alıntılar  benım  yazdıklarımı  sıldı 

tum  dostlara  ıyı  yıllar

http://www.youtube.com/watch?v=uqMYMskOQQQ

karmak

« Yanıtla #2265 : Ocak 01, 2014, 08:55:04 ÖÖ »
bu alıntılar  benım  yazdıklarımı  sıldı  

tum  dostlara  ıyı  yıllar

http://www.youtube.com/watch?v=uqMYMskOQQQ
aslında  bu  ıslemı  yaparken  hemen  ust  kapagın  arkasında  ıkı  vıdayla  tutan  rolantı  ayr  parcasınıda  temızlemeyı  unutmayın  .  tabıı  bırde  lpg  ayarı  . sart  .
yanlız  ben  subap  ayarından  sonra  conta  degıstırmıyorum  sadece  slıkon  sıkıyorlar  ust  kapagın  yuvarlak  kenarlarına ...
her sey  gonlunuzce  olsun

yapacak  arkadaslara  kucuk  bır  tuyo

normalde   gaz  eksoz  sıralaması  onemlı    4  tur  motoru  cevırmek  onemlı  amaa
25  yapacagınız  eksoz  cıkısları  buyuk  ıhtımal  15 e  dusmustur    gaz  larda  pek  bırsey  olmuyor  bozulma  yanı  sadece  eksoz  sıkıyor.. onlarda  kapagı  acıp   14  anahtarla  gevsetıp  yıldız tornavıda   takılıyken  araya  25  parcayı  yerlestırıp ayarlayıp vıda  sıkılıyor  sonra  anahtarla  sıkılıp    motor  devır  yapılıp  dıger  parcaya  gecıyor

sahsen  60  tl  verıp  kurcalamamayı  tercıh  edıyorum..
bu arada  sevgılı  dostlar  atıker  lpg  kullananlara  bır  soru 
60  000  km  oldu  lpgyı  takalı  4  sene  olmus    ama   lpg  enjektorlerın  bozulmaya  basladıgını  soyledıler  sızdede  oldumu  boyle  bır  sey

tekrar  ıyı  seneler  mutluluklar

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2266 : Ocak 01, 2014, 09:15:24 ÖÖ »
Bilgi için teşekkürler. Kendi aracım için konuşayım 10 bin km egzos bölümü zaten iyicene sıkmıştı, emme kısmında da sıkışan olmuştu. Vel hasıl 10 binde bir bu işi yaptırmak lazım.

karmak

« Yanıtla #2267 : Ocak 02, 2014, 08:22:43 ÖÖ »
alıntı   
rden başlasam bilemiyorum,başıma gelenleri anlatmaya..

2003 model Honda CRV marka çok sevdiğim bir aracım var alalı 9 ay kadar oldu..145 binde aracım..Neyse gelelim hikayeye..bundan 2 hafta kadar önce 2005 Honda CRV si olan arkadaşıma Bostancı sanayide aracımı götürdüğüm servise götürdüm..

Arkadaşın aracına bakılırken bende ustanın tanıdığı klimacıda kendi aracıma klima gazı bastırmak için dükkan değiştirdim..Klimacı usta gazı bastı klima radyatörüne baktı " Abi bu radyatör araç alındığından beri değişmemiş en kısa zamanda değiştir yoksa klima tesisatı başına iş açar" dedi..

Hakkaten radyatör kötüydü bende değiştir o zaman dedim..350 radyatör + klima gazı 400 tl ye anlaştık..Neyse komple tamponu söktü ön ızgaraları falan çıkardı radyatörü yenisiyle değiştirdi gazı bastı..Aracı aldım sanayiden çıktım E-5 e girdim klimayı açtım " tıııırrrrrr,tıııırrrrrrr" diye ses geliyor gaza basınca..Hemen geri döndüm ustayla tecrübeye çıktık..Baktı etti," abi klima kompresörü bozuk değişmesi lazım dedi"

Ne kadara mal olur dedim 750 kompresör + 100 tl işçilik 850 TL ok dedim..ertesi sabah erken gittim öğleye kadar anca değiştirdiler..aracı topladılar yine tecrübeye çıktık klimayı açtık SÜRPRİZ ses duruyor hala sadece sesin rengi değişmiş,gazı basınca tok bir spor otomobil sesi gibi ses geliyor klima açıkken..döndük yine 1-2 saat oyalandık usta baktı bulamadı..
" Abi sen bir hafta,on gün kullan ses gitmezse tekrar bakalım dedi" peki dedim ayrıldım..

Ertesi gün İstanbul Artı Honda yetkili servisine bıraktım aracı şikayeti anlattım..bir gün araç kaldı sonra beni aradılar sıkıntının klima gergi kayışı ve bilya sisteminde olduğunu ve değişmesi gerektiğini söylediler..Ne kadar dedim 400 Tl ( işçilik dahil ) ok dedim değiştirin..Parça siparişi verildi,araç 5 gün serviste kaldı sonunda parçayı değiştirdiler..Beni aradılar SÜRPRİZ parçayı değiştirdik ama ses gitmedi sorun klima kompresöründe dediler..

Dedim yeni değiştirdim daha bir tam gün kullanılmadı..Yan sanayi takmışsınız büyük ihtimal sorun kompresörden kaynaklanıyor ama emin değiller..Dedim elinizde yedek değiştirip deneyebileceğimiz kompresör var mı emin olalım..Yok dediler..

EEE dedim önce klima radyatörünü değiştirdim aracın üzerinde orjinal kompresör varkende bu ses geliyordu..Bişey demediler..Eski kompresörünüzü getirin takalım dediler,aradım klimacı çoktan hurdacıya vermiş bizim cihazı..Servise Yeni orjinal Kompresör fiyatı ne kadar dedim 2100 Tl dediler işçilik hariç..Peki dedim güle güle...

Bir hafta Denizli-Ankara yapıp İstanbula döndüm..Ses azalmadı,soluğu klimacı da aldım..Araca başka kompresör taktı,iki farklı klima radyatörü denedi ses gitmedi,sadece araç 2000 devirin üzerine çıkınca ses kesilmeye başladı..Klimacı benden pas dedi sorunu bulamadı,sanayideki Honda serviside bulamadı yetkili serviste aynı şekilde..

Sese alışacağız heralde yada ben çok pimpirikliyim..Sorunun ne olabileceği hakkında fikir sahibi olan arkadaş var mıdır acaba...Varsa çok makbule geçecek..Teşekkürler..

arkadaşlar 

klıma  radyatorunu  degısen  oldumu  aranızda  ...
bırde  nasıl  sorunlar  acar  bılgısı  olan  varmı
Bilgi için teşekkürler. Kendi aracım için konuşayım 10 bin km egzos bölümü zaten iyicene sıkmıştı, emme kısmında da sıkışan olmuştu. Vel hasıl 10 binde bir bu işi yaptırmak lazım.

sana  katılıyorum   cede  hatırlattıgın  ıcın  sagol  sevgılı  dostum...
her  sey  gonlunuzce  olsun

GÖZEÇARPAN

• GÖZEÇARPAN
« Yanıtla #2268 : Ocak 02, 2014, 01:30:51 ÖS »
Ben değiştirmedim ancak babamın arabasının radyatörünü değiştirmişti.Ustanın söylediği kompresör veya radyatör değişirse devrelerin de komple değişmesi lazım, çünkü arızalı kompresörün içerisinden devreye kaçan ince metal parçacıkları oluyormuş.Topkapıda Mansur Usta 0212 483 37 09 var birde ona göster istersen klima konusunda üstüne tanımam.İnşallah sorunu çözersin.

Candas54

• Candaş E.
« Yanıtla #2269 : Ocak 05, 2014, 04:39:47 ÖS »
Çok iyi olmuş güle güle kullanın. Çalışmada iyi olmuş. Yalnız o yazıları neye bastınız ?

beykozz

« Yanıtla #2270 : Ocak 05, 2014, 04:56:56 ÖS »
Selam arkadaşlar 97 model honda crv aracimin rolanti sorunu var rolanti araci ilk calistirdigimda 2000 devirde çalışıyor. Motor isindiktan sonra 3000 devre cikiyor biraz zaman gecince 2500 civari takilip kaliyor. Bu konuda ne yapabilirim istanbul dayim iyibir  usta tavsiye edecek olan varmi acaba

jvega

« Yanıtla #2271 : Ocak 05, 2014, 06:30:57 ÖS »
Selam arkadaşlar 97 model honda crv aracimin rolanti sorunu var rolanti araci ilk calistirdigimda 2000 devirde çalışıyor. Motor isindiktan sonra 3000 devre cikiyor biraz zaman gecince 2500 civari takilip kaliyor. Bu konuda ne yapabilirim istanbul dayim iyibir  usta tavsiye edecek olan varmi acaba

Bende İstanbuldayım Ikiler Honda ya gidiyorum genelde,iyi bir servistir tavsiye ederim.

jvega

« Yanıtla #2272 : Ocak 05, 2014, 06:58:17 ÖS »
alıntı   
rden başlasam bilemiyorum,başıma gelenleri anlatmaya..

2003 model Honda CRV marka çok sevdiğim bir aracım var alalı 9 ay kadar oldu..145 binde aracım..Neyse gelelim hikayeye..bundan 2 hafta kadar önce 2005 Honda CRV si olan arkadaşıma Bostancı sanayide aracımı götürdüğüm servise götürdüm..

Arkadaşın aracına bakılırken bende ustanın tanıdığı klimacıda kendi aracıma klima gazı bastırmak için dükkan değiştirdim..Klimacı usta gazı bastı klima radyatörüne baktı " Abi bu radyatör araç alındığından beri değişmemiş en kısa zamanda değiştir yoksa klima tesisatı başına iş açar" dedi..

Hakkaten radyatör kötüydü bende değiştir o zaman dedim..350 radyatör + klima gazı 400 tl ye anlaştık..Neyse komple tamponu söktü ön ızgaraları falan çıkardı radyatörü yenisiyle değiştirdi gazı bastı..Aracı aldım sanayiden çıktım E-5 e girdim klimayı açtım " tıııırrrrrr,tıııırrrrrrr" diye ses geliyor gaza basınca..Hemen geri döndüm ustayla tecrübeye çıktık..Baktı etti," abi klima kompresörü bozuk değişmesi lazım dedi"

Ne kadara mal olur dedim 750 kompresör + 100 tl işçilik 850 TL ok dedim..ertesi sabah erken gittim öğleye kadar anca değiştirdiler..aracı topladılar yine tecrübeye çıktık klimayı açtık SÜRPRİZ ses duruyor hala sadece sesin rengi değişmiş,gazı basınca tok bir spor otomobil sesi gibi ses geliyor klima açıkken..döndük yine 1-2 saat oyalandık usta baktı bulamadı..
" Abi sen bir hafta,on gün kullan ses gitmezse tekrar bakalım dedi" peki dedim ayrıldım..

Ertesi gün İstanbul Artı Honda yetkili servisine bıraktım aracı şikayeti anlattım..bir gün araç kaldı sonra beni aradılar sıkıntının klima gergi kayışı ve bilya sisteminde olduğunu ve değişmesi gerektiğini söylediler..Ne kadar dedim 400 Tl ( işçilik dahil ) ok dedim değiştirin..Parça siparişi verildi,araç 5 gün serviste kaldı sonunda parçayı değiştirdiler..Beni aradılar SÜRPRİZ parçayı değiştirdik ama ses gitmedi sorun klima kompresöründe dediler..

Dedim yeni değiştirdim daha bir tam gün kullanılmadı..Yan sanayi takmışsınız büyük ihtimal sorun kompresörden kaynaklanıyor ama emin değiller..Dedim elinizde yedek değiştirip deneyebileceğimiz kompresör var mı emin olalım..Yok dediler..

EEE dedim önce klima radyatörünü değiştirdim aracın üzerinde orjinal kompresör varkende bu ses geliyordu..Bişey demediler..Eski kompresörünüzü getirin takalım dediler,aradım klimacı çoktan hurdacıya vermiş bizim cihazı..Servise Yeni orjinal Kompresör fiyatı ne kadar dedim 2100 Tl dediler işçilik hariç..Peki dedim güle güle...

Bir hafta Denizli-Ankara yapıp İstanbula döndüm..Ses azalmadı,soluğu klimacı da aldım..Araca başka kompresör taktı,iki farklı klima radyatörü denedi ses gitmedi,sadece araç 2000 devirin üzerine çıkınca ses kesilmeye başladı..Klimacı benden pas dedi sorunu bulamadı,sanayideki Honda serviside bulamadı yetkili serviste aynı şekilde..

Sese alışacağız heralde yada ben çok pimpirikliyim..Sorunun ne olabileceği hakkında fikir sahibi olan arkadaş var mıdır acaba...Varsa çok makbule geçecek..Teşekkürler..

arkadaşlar 

klıma  radyatorunu  degısen  oldumu  aranızda  ...
bırde  nasıl  sorunlar  acar  bılgısı  olan  varmı

sana  katılıyorum   cede  hatırlattıgın  ıcın  sagol  sevgılı  dostum...
her  sey  gonlunuzce  olsun

Ben değiştirmedim ancak babamın arabasının radyatörünü değiştirmişti.Ustanın söylediği kompresör veya radyatör değişirse devrelerin de komple değişmesi lazım, çünkü arızalı kompresörün içerisinden devreye kaçan ince metal parçacıkları oluyormuş.Topkapıda Mansur Usta 0212 483 37 09 var birde ona göster istersen klima konusunda üstüne tanımam.İnşallah sorunu çözersin.

Yukarıdaki klima sorunuyla ilgili uzun yazı bana ait ,şu an için yine klimadan ses geliyor ama eskisi gibi değil tabi. Birde tesisat değişimi klima radyatörüne bağlı olarak kompresör patladığı zaman dediğiniz gibi tesisat içine küçük metaller kaçıyor ama ben zamanında değiştirdim ama ses gelmeye başlamıştı.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2273 : Ocak 06, 2014, 09:10:24 ÖÖ »
Kerem abi patilerin hayırlı  olsun.

Boğaz kelebeği ve arkasında ki rolanti motorunu da temizleyip denemenizi tavsiye edebilirim.

fotoaktuel

« Yanıtla #2274 : Ocak 06, 2014, 09:13:26 ÖÖ »
michelin den iyi bir indirim aldınızmı?. reklam ücreti falan.:):)