Gönderen Konu: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 1287671 defa)

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
Ynt: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım
« Yanıtla #2575 : Nisan 25, 2014, 10:39:45 ÖS »
Numan bey bazen mersine gidiyorum 75 km o yolda bile 35krş altı daha görmedim 90-100 km arası gidiyorum 120-125 gitsem 45-50 krş oluyor tüp markam brc 3 defa falan gittim gaz ayarına adam her seferinde abi boşuna geliyorsun senin ayarlar normal bu arabalar yakar zaten deyip gönderiyorlar.Arabamı çok seviyorum ama bu yakıt işi arabadan soğuttu beni gerçekten.

Hocam bir sonraki yağ bakımında, 1 tane de üst kapak contası al. Aracının sente ayarlarını yaptır, boğaz kelebeğini temizlet, boğaz kelebeğinin yan tarafında bir malzeme var adı aklıma gelmiyor onu da temizlet, lastik havalarını kontrol ettir yakıt konusunda faydası olacaktır.

« Son Düzenleme: Nisan 25, 2014, 10:41:52 ÖS Gönderen: NUJMAN »

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2576 : Nisan 25, 2014, 10:53:49 ÖS »
Arkadaslar sizin de belirttiginiz gibi araba ortalama fiyatinin ustunde satilabilir ama o parayi da etmesi lazim. Benim derdim de parasini hakedecek duzgun bir araba bulamayisimdan. Duzgun bir arac bulan olursa haber verebilir belki kismetimizdir belli mi olur.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nasip kısmet bu işler, siz siz olun araç alırken acele etmeyin, acele edip ah vah eden çok gördüm.

Numan bey bazen mersine gidiyorum 75 km o yolda bile 35krş altı daha görmedim 90-100 km arası gidiyorum 120-125 gitsem 45-50 krş oluyor tüp markam brc 3 defa falan gittim gaz ayarına adam her seferinde abi boşuna geliyorsun senin ayarlar normal bu arabalar yakar zaten deyip gönderiyorlar.Arabamı çok seviyorum ama bu yakıt işi arabadan soğuttu beni gerçekten.

sevgili arkadaşım,
 yakıt tüketimi gerçekten de göreceli bir durum kişiden kişiye değişen bir durum. lastikleriniz kışlık yazlık olması buji ve kabloları hava filtresi v.b. etkenler  en az 5-10 krş  arasında fark ettirir. kışın soğuklarda Ankara trafiği ki en yoğun yol kış lastiği ile 42-45 krş ve gz pahalı aynı lastik havalar ılıdı 37-40 krş düştü  lastik ve bakım ile bu değer 2-5 krş daha düşebilir. uzun yol  bilgilerini pazartesi yazarım ist. a gidip döneceğim. brc kit kullanıyorum.

Hayırlı yolculuklar, abi bu hız sabitleyicisi işine bir el atsak, yurt dışında ki sitelerde hız sabitleyici ile ilgili 3 parça var fiyatlar 40-100 dolar arasında. Bu işi kıvıracak usta bulamayız mı?

servatan

« Yanıtla #2577 : Nisan 26, 2014, 12:55:44 ÖÖ »
Merhaba sevgili arkadaşlar acaba İZMİR'de kaç kişiyiz ? Uygun bir gün belirleyip toplanıp tanışsak nasıl olur ... Birlik olmak güçlü olmaktır ... hem de bir sorunumuz olduğunda haberleşme ağı oluştururuz bazı ekipmanları ve servis hizmetlerini daha uygun alırız vs vs vs ne dersiniz ??

forgotten2006

Ynt:
« Yanıtla #2578 : Nisan 26, 2014, 02:10:30 ÖS »
Arkadaslar forumda kimse yok mu? Bir araba buldum ama hizli karar vermem lazim. Arabayi danisacagim hatta telden daha rahat olur. Tesekkurler.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2579 : Nisan 26, 2014, 10:22:00 ÖS »
Arkadaslar forumda kimse yok mu? Bir araba buldum ama hizli karar vermem lazim. Arabayi danisacagim hatta telden daha rahat olur. Tesekkurler.

Aracın plakasını 5664 göndermişsinizdir umarım? Şimdiden hayırlı olsun.

forgotten2006

« Yanıtla #2580 : Nisan 26, 2014, 11:47:55 ÖS »

Aracın plakasını 5664 göndermişsinizdir umarım? Şimdiden hayırlı olsun.

Hocam gönderdim sıkıntı yok araçta fakat alakasız başka birkaç engelden o aracı beklemeye aldım sanırım olmayacak. Yardımın için teşekkür ederim.

Alacağım da bakalım dediğin gibi acele etmeyeceğim.

piscocuk

« Yanıtla #2581 : Nisan 27, 2014, 10:59:23 ÖS »
selamlar

2007-2010 kasa CRV almayı düşünüyorum arkadaşlar

dizel ve benzinli arasında kaldım
konu hakkında kullanıcı bilgilerine ihtiyacım var
hangisini tercih etmeliyim
aralarında 10-15 bin TL fark var..dizele değermi?

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2582 : Nisan 28, 2014, 08:43:04 ÖÖ »
Param olsa dizelini alırdım, lpg ile neden uğraşıyım ki.

piscocuk

« Yanıtla #2584 : Nisan 28, 2014, 09:36:45 ÖÖ »
Param olsa dizelini alırdım, lpg ile neden uğraşıyım ki.

biraz açıklayıcı bilgi olsa iyi olurdu.nekadar para olursa olsun değermi 15.000 TL fazla para vermeye?

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2585 : Nisan 28, 2014, 10:35:11 ÖÖ »
Gördüğüm kadarı ile fiyatlar 50 bin liradan başlayıp gidiyor, o kadar para verdikten sonra şahsen gazlı araba kullanmam. Gaz demek başlı başına bir sıkıntı, kapalı feribota binemezsin, kapalı alışveriş merkezine giremezsiniz, bir ayağınız sürekli gazcıda olur, araçta çıkacak her problemde servisteki elemanın tecrübesizliği ile problem hep gazdan kaynaklandığı söylenir, Allah göstermesin kaza anında gaz bana daha tehlikeli geliyor vs vs bu liste uzar gider.

Bunun yanı sıra motorine gelince yakıt lpg den belki biraz daha fazla olur yada aynı yakar. En azından aracınızda tek yakıt sistemi vardır, kafanızın bir köşesinde lpg ayarı kaçtı, yok çok yakmaya başladı bir gaz ayarı yaptırıyım vs vs gibi bir düşünce olmaz.

Birde şöyle bir durum var hep insanları ürkütürler aman mazotlu alma bakımı çok vs vs bana sorarsan alakası yok hikaye tamamen. Hele benzinli arabaya lpg taktırdınız mı mazotludan daha sık masraf çıkartır. Masraflar ufak çaplı olsada, ayağınız hep gazcıdadır. Birde işin ehli bir gazcı bulamadıysanız yandınız.

Yinede araç alırken ister mazotlu olsun ister benzinli acele etmemek lazım, ince eleyip sık dokumak lazım. Bazen ucuzun etin yahnisi kötü oluyor, ondan sonra arabadan da soğursunuz.

Bunlar benim şahsi kanaatimdir.

Bu arada kendi aracım gazlı :) gaz sistemi veya yakıtla ilgili bir sıkıntım olmadı fakat dolum ağzından gaz kaçırdığı için  en az 4 kere gazcıya gittim 2 senede. Tamir için para vermedim belki fakat karın ağrısı çektim.

« Son Düzenleme: Nisan 28, 2014, 10:38:05 ÖÖ Gönderen: NUJMAN »

piscocuk

« Yanıtla #2586 : Nisan 28, 2014, 12:15:53 ÖS »
Gördüğüm kadarı ile fiyatlar 50 bin liradan başlayıp gidiyor, o kadar para verdikten sonra şahsen gazlı araba kullanmam. Gaz demek başlı başına bir sıkıntı, kapalı feribota binemezsin, kapalı alışveriş merkezine giremezsiniz, bir ayağınız sürekli gazcıda olur, araçta çıkacak her problemde servisteki elemanın tecrübesizliği ile problem hep gazdan kaynaklandığı söylenir, Allah göstermesin kaza anında gaz bana daha tehlikeli geliyor vs vs bu liste uzar gider.

Bunun yanı sıra motorine gelince yakıt lpg den belki biraz daha fazla olur yada aynı yakar. En azından aracınızda tek yakıt sistemi vardır, kafanızın bir köşesinde lpg ayarı kaçtı, yok çok yakmaya başladı bir gaz ayarı yaptırıyım vs vs gibi bir düşünce olmaz.

Birde şöyle bir durum var hep insanları ürkütürler aman mazotlu alma bakımı çok vs vs bana sorarsan alakası yok hikaye tamamen. Hele benzinli arabaya lpg taktırdınız mı mazotludan daha sık masraf çıkartır. Masraflar ufak çaplı olsada, ayağınız hep gazcıdadır. Birde işin ehli bir gazcı bulamadıysanız yandınız.

Yinede araç alırken ister mazotlu olsun ister benzinli acele etmemek lazım, ince eleyip sık dokumak lazım. Bazen ucuzun etin yahnisi kötü oluyor, ondan sonra arabadan da soğursunuz.

Bunlar benim şahsi kanaatimdir.

Bu arada kendi aracım gazlı :) gaz sistemi veya yakıtla ilgili bir sıkıntım olmadı fakat dolum ağzından gaz kaçırdığı için  en az 4 kere gazcıya gittim 2 senede. Tamir için para vermedim belki fakat karın ağrısı çektim.

genelde LPG siz araç alıp montajını kendim yaptırırım..hep aynı yerde yaptırdım ve bugüne kadar rutin bakımları hariç bir sorun çıkartmadı başıma.ama küçük tank istemediğim için bagajdan ödün veriyorsun bunuda istemiyorum..

düşündüğüm araç ilandaki araç

sizce oluru varmı ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-acill-fiyat-dustu-2008-honda-cr-v-2.2-i-ctdi-full-plusfull-151356188/detay/

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2587 : Nisan 28, 2014, 12:30:07 ÖS »
Tavsiye istemişiniz, gerçi daha önce bu fiyatta bir aracım olmadı:)

Bu kilometre aralığında ki en uygun araç neden olamsın ki? Eğer evleviyatı düzgün servis kayıtları düzenli ise alınır bir ömürde binilir bence. Otomatik olmaması avantaj, full bir araç zaten.

İnternette ki piyasa ile pazarda ki piyasayı da karşılaştırmak lehinize olacaktır.

piscocuk

« Yanıtla #2588 : Nisan 28, 2014, 01:13:54 ÖS »
şimdi yetkili servise şase no verdim gerekli tüm bilgileri dökecekler
sonrasında karar verme aşamasına gireceğiz

manuel olması avantajmı dejavantajmı bilmiyorum şimdilik

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2589 : Nisan 28, 2014, 02:00:58 ÖS »
İyidir iyidir...:) Plakasını mutlaka 5664 gönderin. Hayırlısı olsun...

Emin AK

« Yanıtla #2590 : Nisan 29, 2014, 07:01:01 ÖÖ »
Manuel vites Honda Civic için bir avantaj olabilir ama CR-V için nasıl bir avantaj anlamadım :)
yakıt olayına girmeyin lütfen :)

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2591 : Nisan 29, 2014, 09:21:50 ÖÖ »
Manuel vites Honda Civic için bir avantaj olabilir ama CR-V için nasıl bir avantaj anlamadım :)

Soruya soruyla cevap veriyim otomatik olması avantajmı? :)

En basiti her hangi bir arızada otomatik şanzımanın çıkaracağı masraf, manuelden kat kat fazladır.

Şahsen cr v den önce otomatik araç kullanmadım, cr v'nin otomatik vitesinden aldığım keyif ve rahatlık hiçbir şeyde yok. Heleke istanbul trafiğini girince insan daha iyi anlıyor otomatiğin kıymetini. Yinede şanzıman da tercih olayı kullanıcıdan kullanıcıya değişir.   

« Son Düzenleme: Nisan 29, 2014, 09:28:46 ÖÖ Gönderen: NUJMAN »

forgotten2006

« Yanıtla #2592 : Mayıs 01, 2014, 07:35:12 ÖÖ »
Arkadaşlar herkese günaydın iyi bayramlar. Forum arızalı mıydı birkaç gündür?

fotoaktuel

« Yanıtla #2593 : Mayıs 01, 2014, 08:12:10 ÖÖ »
forumda veritabanı sorunu vardı. 2 gündür bir boşluk hissettim kendimde. ne kadar alıştık valla.

forgotten2006

Ynt:
« Yanıtla #2594 : Mayıs 01, 2014, 06:33:56 ÖS »
Arkadaslar 99 modellerde isofix var mi? Bugun bir araca baktik yoktu ama ben internette bi aracta gordugumu hatirliyorum. Isofix lazim olur mu bilmem ama neden olmasin olmusken olanini alayim diyorum.

Bu arada hala bulamadim dogru duzgun bir arac:(

jvega

« Yanıtla #2595 : Mayıs 01, 2014, 08:03:44 ÖS »
Üç gündür LPG sisteminde sıkıntı var,sabah çalıştırdığımda Prins LPG göstergesinin ortasındaki ünlem kırmızı oluyor ve kesik kesik sürekli sinyal veriyor. Araç LPG ye geçmiyor. Gün içinde kendi kendine düzeliyor,sonra sabah yine aynı. Geçen haftada aynısını yaptı servise götürdüm bilgisayara bağladı,birşey bulamadı şimdi daha sık yapmaya başladı. Neden olabilir merak içindeyim. LPG bakımınada 5000 km var.
« Son Düzenleme: Mayıs 01, 2014, 08:06:24 ÖS Gönderen: jvega »

forgotten2006

Ynt:
« Yanıtla #2596 : Mayıs 01, 2014, 08:07:55 ÖS »
Bir de arkadaslar size danisayim dedim. Malum bu araclara cam filmi cok guzel oluyor cogunda da var. Yillar once bir arkadasim baska bir aracta bir kazaya karisti. Arka koltukta oturuyormus. Carpma etkisiyle kafasini cama vuruyor. Camda film oldugu icin cam patlamiyor ve o basinc etkisi aynen kulak bolgesinden tekrar kafasina geliyor. Sonucta beyin sarsintisi ve kulakta %80 isitme kaybi. Bir ay komada yatti. Bir yil pek bisey hatirlayamadi. Yani ben bu cam filminden oldukca korkarim. Sizin dusunceniz nedir bu konuda? Cami filmli bir arac alsam sokturmeyi dusunuyoum da ben.

Kimsenin canini sikmak ya da keyfini kacirmak istemem. Belki bizimkisi hurafedir. Daha bilgili birisi aydinlatir belki.

Nehir_gozlum

« Yanıtla #2597 : Mayıs 02, 2014, 08:20:06 ÖÖ »

En basiti her hangi bir arızada otomatik şanzımanın çıkaracağı masraf, manuelden kat kat fazladır.

Şahsen cr v den önce otomatik araç kullanmadım, cr v'nin otomatik vitesinden aldığım keyif ve rahatlık hiçbir şeyde yok. Heleke istanbul trafiğini girince insan daha iyi anlıyor otomatiğin kıymetini. Yinede şanzıman da tercih olayı kullanıcıdan kullanıcıya değişir.   

Ben 2 ay önce aldım 1998 model manuel vites CRV performansından ve yakıtından gayet memnunum. Şahsen bende otomatik sevmeyenlerdenim. :) Km 30 -35 arası değişiyor kullanım tarzıma göre.

Emin AK

« Yanıtla #2598 : Mayıs 02, 2014, 04:04:35 ÖS »

Ben 2 ay önce aldım 1998 model manuel vites CRV performansından ve yakıtından gayet memnunum. Şahsen bende otomatik sevmeyenlerdenim. :) Km 30 -35 arası değişiyor kullanım tarzıma göre.
bende 99 otomatik var 32 krş yakıyor :)

Emin AK

« Yanıtla #2599 : Mayıs 02, 2014, 04:06:13 ÖS »
Bir de arkadaslar size danisayim dedim. Malum bu araclara cam filmi cok guzel oluyor cogunda da var. Yillar once bir arkadasim baska bir aracta bir kazaya karisti. Arka koltukta oturuyormus. Carpma etkisiyle kafasini cama vuruyor. Camda film oldugu icin cam patlamiyor ve o basinc etkisi aynen kulak bolgesinden tekrar kafasina geliyor. Sonucta beyin sarsintisi ve kulakta %80 isitme kaybi. Bir ay komada yatti. Bir yil pek bisey hatirlayamadi. Yani ben bu cam filminden oldukca korkarim. Sizin dusunceniz nedir bu konuda? Cami filmli bir arac alsam sokturmeyi dusunuyoum da ben.

Kimsenin canini sikmak ya da keyfini kacirmak istemem. Belki bizimkisi hurafedir. Daha bilgili birisi aydinlatir belki.

Benim aracım siyah, ön cam hariç komple filmli. Gayette güzel gösteriyor.
Dediğin olayda haklısın camı patlatmıyor. ama dışardan gelen bir darbe ile camın içeri patlamasını da önlüyor.