Gönderen Konu: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 1287614 defa)

alidinc

Ynt: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım
« Yanıtla #2700 : Haziran 18, 2014, 10:23:56 ÖS »
Merhaba arkadaşlar, yaz gelince klimayı çalıştırmaya başladık birde baktım ki klima endini zar zor soğutuyor, bir ustaya sordum klima gazı bitmişir dedi. Bende tam klimacıya gidecekken honda kullana bir arkadaşım polen filtresini değiştir önce ondan olabilir dedi. Bende bugün gittim 10 tl ye bir polen filtresi aldım ve değiştirdim. Klimanın performansı acayip derecede arttı. Benim gibi problem yaşayan arakadaşlarım varsa bu şekilde belki çözebilirsiniz. Bu arada değiştirmesi çok basitmiş 3 vida söküp işlemi kendinizde yapabilirsiniz.

Nehir_gozlum

« Yanıtla #2701 : Haziran 19, 2014, 07:26:38 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar, yaz gelince klimayı çalıştırmaya başladık birde baktım ki klima endini zar zor soğutuyor, bir ustaya sordum klima gazı bitmişir dedi. Bende tam klimacıya gidecekken honda kullana bir arkadaşım polen filtresini değiştir önce ondan olabilir dedi. Bende bugün gittim 10 tl ye bir polen filtresi aldım ve değiştirdim. Klimanın performansı acayip derecede arttı. Benim gibi problem yaşayan arakadaşlarım varsa bu şekilde belki çözebilirsiniz. Bu arada değiştirmesi çok basitmiş 3 vida söküp işlemi kendinizde yapabilirsiniz.
Yeri tam olarak nerde polen filitresinin. Civic ler gibi torpido gözünün orada mı ?

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #2702 : Haziran 19, 2014, 08:03:33 ÖÖ »
Yeri tam olarak nerde polen filitresinin. Civic ler gibi torpido gözünün orada mı ?

Torpido kapağının arkasında. Kapağın sökmeden çıkmıyor meret

karmak

« Yanıtla #2703 : Temmuz 02, 2014, 07:00:31 ÖS »
Alıntı yapılan: karmak

[/quote

aslında böyle güzel fikirleriniz var  ama kımse  sormadı  dusuncelerınızı paylassanız  dıyorum  merak  eden  ben  degılım  sadece  ınanıyorumkı..

mesela lastıklerı acma fıkrınız  superdeı  bızımde  ufkumuzu  genısleten  dusuncelere  saygımız  buyuk 
kazasız  belasız  kullanmanız  dılegıyle...
her sey  gonlunuzce  olsun

Satıştaki parçaların parası ile bir takım far alıp Bixenon yapacağım.
Sislerede 12cm çapıda ledleri takacağım.

Şöyle bir görüntü olacak inşallah üstad

bıtmedı ustad  resımlerı  gorelım  nasıl oldu  denemeler  huzurlumu  ıstedıgınız  aydınlatmayı alabıldınızmı   hadı  artık  beklıyoruz  bızıde  dusunun

karmak

« Yanıtla #2704 : Temmuz 02, 2014, 07:04:41 ÖS »
polen fıltresının oldugu  yere  her yolculuktan sonra  yenısını  takmaktan  bıktım  koku  yaptıgı  ıcın  degıstırıp  durdum 
sonra  bır  arkadas  20*22  lık sungerı  koydugunu  soyledı    kırlanınce  ıster  yenı  ıster  yıka  tak  dedı  gercı  yenısı  takılınca  arac  yenı  araba  kokusu  oluyor  ...bır  donem..
sımdı  en  azından  yolculuk  sonu  yenıleyıp  gıdıyorum  ancak  dıs  hava  yok  ıcerısıde  mumkun oldugunca  temız  tutmak  sartıyla.

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #2705 : Temmuz 07, 2014, 09:04:07 ÖÖ »

[/quote

aslında böyle güzel fikirleriniz var  ama kımse  sormadı  dusuncelerınızı paylassanız  dıyorum  merak  eden  ben  degılım  sadece  ınanıyorumkı..

mesela lastıklerı acma fıkrınız  superdeı  bızımde  ufkumuzu  genısleten  dusuncelere  saygımız  buyuk 
kazasız  belasız  kullanmanız  dılegıyle...
her sey  gonlunuzce  olsun

Satıştaki parçaların parası ile bir takım far alıp Bixenon yapacağım.
Sislerede 12cm çapıda ledleri takacağım.

Şöyle bir görüntü olacak inşallah üstad

bıtmedı ustad  resımlerı  gorelım  nasıl oldu  denemeler  huzurlumu  ıstedıgınız  aydınlatmayı alabıldınızmı   hadı  artık  beklıyoruz  bızıde  dusunun

Valla dün gece 01:30 gibi farları topladım, araç üzerine taktım saate baktım sahura geç kalacağım, bıraktım.
Bugün inşallah hepsini bitiririm... Haftasonu da Photo Days

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2706 : Temmuz 07, 2014, 12:39:28 ÖS »
Hayırlı olsun abi.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2707 : Temmuz 07, 2014, 12:45:34 ÖS »
polen fıltresının oldugu  yere  her yolculuktan sonra  yenısını  takmaktan  bıktım  koku  yaptıgı  ıcın  degıstırıp  durdum  
sonra  bır  arkadas  20*22  lık sungerı  koydugunu  soyledı    kırlanınce  ıster  yenı  ıster  yıka  tak  dedı  gercı  yenısı  takılınca  arac  yenı  araba  kokusu  oluyor  ...bır  donem..
sımdı  en  azından  yolculuk  sonu  yenıleyıp  gıdıyorum  ancak  dıs  hava  yok  ıcerısıde  mumkun oldugunca  temız  tutmak  sartıyla.

Abi arabayı ilk aldığımda klimanın motorunun olduğu yerden içeri su damlıyordu, ön sileceklerin orada ki plastik malzemeden su alıyormuş söktük orayı, gerekli olan dolguyu yapıtık düzeldi, fakat motor bitikti yeni motor taktık.Senin kinde de benzer durum olabilir.

Klima ustası şöyle bir tavsiyede bulundu ön sileceklerin oradaki plastik malzemede ağaçlardan filan düşen yaptaklar tıkıyor sıkıntı yapıyor demişti sıksık kontrol et demişti.
« Son Düzenleme: Temmuz 07, 2014, 12:46:14 ÖS Gönderen: NUJMAN »

karmak

« Yanıtla #2708 : Temmuz 07, 2014, 05:11:06 ÖS »
polen fıltresının oldugu  yere  her yolculuktan sonra  yenısını  takmaktan  bıktım  koku  yaptıgı  ıcın  degıstırıp  durdum 
sonra  bır  arkadas  20*22  lık sungerı  koydugunu  soyledı    kırlanınce  ıster  yenı  ıster  yıka  tak  dedı  gercı  yenısı  takılınca  arac  yenı  araba  kokusu  oluyor  ...bır  donem..
sımdı  en  azından  yolculuk  sonu  yenıleyıp  gıdıyorum  ancak  dıs  hava  yok  ıcerısıde  mumkun oldugunca  temız  tutmak  sartıyla.

Abi arabayı ilk aldığımda klimanın motorunun olduğu yerden içeri su damlıyordu, ön sileceklerin orada ki plastik malzemeden su alıyormuş söktük orayı, gerekli olan dolguyu yapıtık düzeldi, fakat motor bitikti yeni motor taktık.Senin kinde de benzer durum olabilir.

Klima ustası şöyle bir tavsiyede bulundu ön sileceklerin oradaki plastik malzemede ağaçlardan filan düşen yaptaklar tıkıyor sıkıntı yapıyor demişti sıksık kontrol et demişti.

değerli dostum  sagol 
ben sadece sık fılıtre değişimi için söylemiştim  koku  yapması  sıkıyor  ınsanı  2  3  kere klıma  calısınca  ıcerısı  kokuyor  her  ne  kadar  klımalı  yolculuk  sonrası  kurutmak  ıcın  5  dk  boş  çalıstırsamda  klımadan  gelen  ıç  hava  kokusu  berbat  duzeltemedımde..  ancak  fılıtre  değişirse  koku  gıdıyor   aslında  karbonlu  fılıtre  al  dedıler  50  tl  ısteyınce  kızdım  almadım..adama

şimdi  dediğim  gibi  6  adet  bulasık  sungerı de  oluyor   yolculukta  kullanılan  yastık  kılıflarının  ıcıne  koyup  fılıtre  yerıne  kullanıyorum    uzun  yolculuklardan  sonra  cıkarıp  makınada  yıkıyor  yerıne  takıyorum  temız  bır  deterjan  kokusu arac  ıcı  koku  gıbı  oluyor..
  en azından  o  pıs  kokuyu  cekmıyorum  ..
her  şey  gönlunuzce  olsun...

[/quote

Valla dün gece 01:30 gibi farları topladım, araç üzerine taktım saate baktım sahura geç kalacağım, bıraktım.
Bugün inşallah hepsini bitiririm... Haftasonu da Photo Days

dediğim gibi  beklıyorum  .
inşallah  istediğiniz  gibi  olur  tabıı  kullanım  nasıl   sıze ısık  yetıyormu  o  fıkırde  onemlı

hayırlısı....

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2709 : Temmuz 09, 2014, 03:47:14 ÖS »
Abi benim arabanın içi genelde bal kokusu var :) hobi olarak yapıyorum, hem kaliteli bal tüketiyoruz hem aile ekonomisine çorba çıkıyor.

Klima %90 açık geziyorum kokudan yana şikayet yok bende.

karmak

« Yanıtla #2710 : Temmuz 09, 2014, 06:53:20 ÖS »
Abi benim arabanın içi genelde bal kokusu var :) hobi olarak yapıyorum, hem kaliteli bal tüketiyoruz hem aile ekonomisine çorba çıkıyor.

Klima %90 açık geziyorum kokudan yana şikayet yok bende.

degerlı dostum   vallahı  kıymetını  bıl  bundan  guzel  kokumu  olur  ...

enjoy_c

• EnJoy
« Yanıtla #2711 : Temmuz 11, 2014, 11:25:36 ÖS »
Arkadaşlar merhaba , bende daha taze 2000 CRV aldım.  Peder kullanacak. Aldıktan sonra oksijen müşür arızası veriyordu fıyattan düşüp orjinaliyle hemen değiştirdim. Brc marka LPg var henüz ayarları yapılacak. Aracın motorunda biraz güncelleme yaplımış. Ustama sordum temiz birşey yok dedi ancak şöyle bir sıkıntım var gaza basınca ustamın dediğine göre subablar sıkıymış araba kasıyormus ben anlamadım ama o surunce hemen söyledi. Araçta gaza basınca sanki egzos da delik felan varmışta çekişi etkiliyormuş gibi geliyor. eksozcuya gittim baktı birşey yok eksozda dedi. Ustamda Subab ayarlarını yapan arkadaş iyi yapamamış , bir gün önce getir soğuk motora işlem yapmam lazım sıkıntını düzeltmek için dedi. Bu durumla karşılaşan ve düzelten var mı ?  birde LPG ayarlarımı yaptırıp mı subab ayarına vermeli ? yoksa subabtan sonra mı LPG ayarlarını yaptırmalı.

Teşekkürler

Nehir_gozlum

« Yanıtla #2712 : Temmuz 12, 2014, 01:01:56 ÖÖ »
Arkadaşlar merhaba , bende daha taze 2000 CRV aldım.  Peder kullanacak. Aldıktan sonra oksijen müşür arızası veriyordu fıyattan düşüp orjinaliyle hemen değiştirdim. Brc marka LPg var henüz ayarları yapılacak. Aracın motorunda biraz güncelleme yaplımış. Ustama sordum temiz birşey yok dedi ancak şöyle bir sıkıntım var gaza basınca ustamın dediğine göre subablar sıkıymış araba kasıyormus ben anlamadım ama o surunce hemen söyledi. Araçta gaza basınca sanki egzos da delik felan varmışta çekişi etkiliyormuş gibi geliyor. eksozcuya gittim baktı birşey yok eksozda dedi. Ustamda Subab ayarlarını yapan arkadaş iyi yapamamış , bir gün önce getir soğuk motora işlem yapmam lazım sıkıntını düzeltmek için dedi. Bu durumla karşılaşan ve düzelten var mı ?  birde LPG ayarlarımı yaptırıp mı subab ayarına vermeli ? yoksa subabtan sonra mı LPG ayarlarını yaptırmalı.

Teşekkürler

Öncelikle hayırlı olsun hocam. Ustan sağlam ise subab ayarlarını yaptır. Lpg ayarını subab ayarından sonra yaptırman gerekir.

enjoy_c

• EnJoy
« Yanıtla #2713 : Temmuz 12, 2014, 08:12:36 ÖÖ »

Teşekkürler

Öncelikle hayırlı olsun hocam. Ustan sağlam ise subab ayarlarını yaptır. Lpg ayarını subab ayarından sonra yaptırman gerekir.

Teşekkür ediyorum , ustam arabaya biner binmez subablar sıkı dedi zaten.Bostancıda Özel bir honda servisi benim gittiğim yer, civic var bende onu da oraya götürüyorum 2 senedir. Ustam iyidir işinin ehlidir. Bu eksozdan çıkan şey umuyorum subabla alakalı olsun arabanın maşallahı var ama işte takıldım kaldım ;)

enjoy_c

• EnJoy
« Yanıtla #2714 : Temmuz 12, 2014, 08:25:07 ÖÖ »
He tabi birde gaza basınca böyle bir eksozdan pat pat sesi gelecek gibi yapıyor ama beceremiyor tam ;)

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #2715 : Temmuz 12, 2014, 08:34:23 ÖÖ »
He tabi birde gaza basınca böyle bir eksozdan pat pat sesi gelecek gibi yapıyor ama beceremiyor tam ;)

Sıkı subap ayarı arabayı stop bile ettirir. Ustanız bilir sübap ayarını. Yapmadan önce mümkünse buji ve
hava filtresinide değiştirin, sonradan yaptırın. LPG ayarı daha sonra

enjoy_c

• EnJoy
« Yanıtla #2716 : Temmuz 12, 2014, 08:37:09 ÖÖ »

Sıkı subap ayarı arabayı stop bile ettirir. Ustanız bilir sübap ayarını. Yapmadan önce mümkünse buji ve

Buji ve Hava filtresi henüz yeni değişmiş  , tekrar değiştirmeme gerek var mı acaba  ? Dediğim gibi  yapılmış bişeyler ama subab tam olmamış anladığım kadarıyla.

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #2717 : Temmuz 14, 2014, 09:02:39 ÖÖ »

Buji ve Hava filtresi henüz yeni değişmiş  , tekrar değiştirmeme gerek var mı acaba  ? Dediğim gibi  yapılmış bişeyler ama subab tam olmamış anladığım kadarıyla.

Yeni değiştiyse sıkıntı olmaz

GÖZEÇARPAN

• GÖZEÇARPAN
« Yanıtla #2718 : Temmuz 17, 2014, 10:33:53 ÖÖ »
Selam,
 Cep telefonuma Honda TR den bir mesaj geldi.Aracınızda bir güncelleme varsa ücretsiz onarım yaptırabilmek için honda com.tr/güncellemeyi ziyaret edin şeklinde.Siteye girip araçla ilgili bir kaç bilgiyi girdiğimde güncelleme olarak •Kontak Sivici Değişimi diye birşey çıktı.Servisten randevu için arayacaklar ancak bunu yaptırmak gerekir mi?Yoksa hiç bulaşmayayım mı?Sonuçta Aracımda bir sıkıntı yok bilgisi olan var mıdır? <783^2

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2719 : Temmuz 17, 2014, 10:51:18 ÖÖ »
Muhabbetiniz bol olsun, araçlarda sıkıntı çıkmayınca muhabbet te dönmüyor :)

Arkadaşlar merhaba , bende daha taze 2000 CRV aldım.  Peder kullanacak. Aldıktan sonra oksijen müşür arızası veriyordu fıyattan düşüp orjinaliyle hemen değiştirdim. Brc marka LPg var henüz ayarları yapılacak. Aracın motorunda biraz güncelleme yaplımış. Ustama sordum temiz birşey yok dedi ancak şöyle bir sıkıntım var gaza basınca ustamın dediğine göre subablar sıkıymış araba kasıyormus ben anlamadım ama o surunce hemen söyledi. Araçta gaza basınca sanki egzos da delik felan varmışta çekişi etkiliyormuş gibi geliyor. eksozcuya gittim baktı birşey yok eksozda dedi. Ustamda Subab ayarlarını yapan arkadaş iyi yapamamış , bir gün önce getir soğuk motora işlem yapmam lazım sıkıntını düzeltmek için dedi. Bu durumla karşılaşan ve düzelten var mı ?  birde LPG ayarlarımı yaptırıp mı subab ayarına vermeli ? yoksa subabtan sonra mı LPG ayarlarını yaptırmalı.

Teşekkürler

Aracınız hayırlı olsun.

Abi ne oldu senin far işi merakla bekliyoruz.
« Son Düzenleme: Temmuz 17, 2014, 10:51:48 ÖÖ Gönderen: NUJMAN »

enjoy_c

• EnJoy
« Yanıtla #2720 : Temmuz 17, 2014, 11:08:22 ÖÖ »
Muhabbetiniz bol olsun, araçlarda sıkıntı çıkmayınca muhabbet te dönmüyor :)

Teşekkürler

Aracınız hayırlı olsun.

Abi ne oldu senin far işi merakla bekliyoruz.

Eywallah teşekkür ederim , arabayı baya elden geçirdim. Yoksa içim rahat etmiyecekti diskler balatalar subab ayarı , Bugünde Brc tüp var onun ayarını yaptıracağım.  Şu anda merak ettiğim bi husus var aslında ustam bir sıkıntı yok herşey normal dedi motor için konuşuyorum.  Ama benim eksozdan gaza yüklenince arada pır pır sesi geliyor.. Tam susturucun oradan bana ucundaki zımbırtıyı kes at dedi ama :) o zaman da yolunmuş tavuk gibi olacak. Başka bir ses geliyordu o gitmiş bir önce aldığım arkadaşın utası bujileri yanlış takmış düzelttirdim. Şu anda tek derdim egzos dan gelen o ilginç ses :) var mı başına gelen okudum komple düz boru takan bile varmış.

Not: arada sitenin serverlerı ile ilgili sanırım skıntı yaşanıyor, dün girecektim denedim sürekli site hata verdi.
« Son Düzenleme: Temmuz 17, 2014, 11:09:13 ÖÖ Gönderen: enjoy_c »

karmak

« Yanıtla #2721 : Temmuz 20, 2014, 06:23:49 ÖS »
değerli dostlar
lpg kullanan arkadaslara bır sorum var

daha oncede muhabbetını yapmıstık fakat gerekcelerı aydınlatıcı olmadıgı ıcın herhalde yada ustam orjınal olsun dedıgı ıcın 

bujı marka model numara kullanım bılgılerı sorun varsa uyarılarınızı nedenlerıyle  acıklamanızı rıca edıyorum

bazı kullanıcılar  orjınal bujı aralıgını 0.9 yapılmasını onerıyor  oysa egım bozulmaz dıye bılıyorum

bazı kullanıcılar lpg ozel bujı dıyor...ılk calısmada benzın oldugu ıcın olmaz dıyenler var

ustam orjınal  zfr6f11 den sasma dıyor kı bugune kadarda  bır sakınca gormedım ancak yokuslarda benzıne almak gerekıyor 

bankacı dostumuz ırıdyum ıyı demıstı 

lpg lı  ırıdyumların 100000 km yaptıgı ıdda edılmıstı

bu konudakı goruslerınıze     sımdıden tesekkur ederım...

her sey gonlunuzce olsun... :con

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2722 : Temmuz 21, 2014, 09:16:29 ÖÖ »
Abi bende boch lpg bujisini kullanıyorum gayet memnunum, yokuş konusuna gelince bu güne kadar hiç lpg den benzine alma gereği duymadım hatta yokuşlarda çok iyi gidiyor bunun buji ile bir alakası varmı bilmiyorum.

Forumda da bu konuda şikayet edenler vardı rampa da yığılıyor diye fakat ben çok memnunum. Boch un kendi sitesinde araç şasi girince uygun parçalar çıkıyor, hatalı buji alma şansın yok.

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #2723 : Temmuz 21, 2014, 11:29:10 ÖÖ »
NGK LPG6 Kullanıyorum, Sıkıntı yaşamadım

karmak

« Yanıtla #2724 : Temmuz 21, 2014, 08:22:14 ÖS »
ılgınıze tesekkur edıyorum
yıne orjınalde kaldım
bir dahakı degişime kaldı artık

bujı  fılıtreler  radyator antıfrız  yag  degısımınden sonra arac  uctu resmen .
kmsı  gecmıs  bujılerınde .

bıde mersedese bakmasanda sana bakar derler ..
bızımkıde onu aratmıyormus

yanlız yıgılma  ornegın bolu tırmanısında  yapıyordu.. şimdi ne olur  bılmıyorum
ancak  lpg lı araclar  ıcın olan bujıler  ıle  ılgılı  arastırmalarda  kafam  cok  karıstı  ..kullanmadan  cozemeyecegım  gorulen o 
ancak orjınal  bujıde  benzın  keyfı  ınanılmaz oluyor  araç  bambaska  oluyor..tavsıye  ederım  uzun  yolda  hıc  degılse  100 km  benzınde  kullanın  farkı  gorun...

her  sey  gonlunuzce  olsun. degerlı  dostlar