Gönderen Konu: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 1287609 defa)

jvega

Ynt: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım
« Yanıtla #2725 : Temmuz 21, 2014, 09:15:25 ÖS »
Bugün akşam iş dönüşü Bosch Car servisine uğrayıp Bujileri İridyum LPG bujisiyle değiştirdim.Sanki araç daha iyi oldu gibi.Fazla km yapamadım.Yarın farkını daha iyi anlayabilirim..

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Son Düzenleme: Temmuz 22, 2014, 07:55:50 ÖÖ Gönderen: NUJMAN »

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2729 : Temmuz 22, 2014, 10:59:19 ÖÖ »
Bosch kendi sitesinde bu bujilerin ömrü 30 bin km görünüyor, ben takalı 16 bin km oldu. Bugüne kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

jvega

« Yanıtla #2730 : Temmuz 22, 2014, 11:10:48 ÖÖ »
Bosch kendi sitesinde bu bujilerin ömrü 30 bin km görünüyor, ben takalı 16 bin km oldu. Bugüne kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Teşekkür ederim.Bilgi için. Bazı yerlerde LPG bujilerinin tırnak aralığı dar olduğu için araç benzinle çalışırken güçten düşme gibi sıkıntılar olduğu yazılmış,söylentide olabilir tabi.

ALTINOVA

• İsmail ALTINOVA
« Yanıtla #2731 : Temmuz 22, 2014, 11:44:54 ÖÖ »
Tüm crv kullanan arkadaşlara selam olsun .
civic honda mı sattım yerine 99 model crv aldım 10 gündür kullanıyorum güzel bir crv aldığımı düşünüyorum benim  kafama takilan yakit meselesi var  99 model 147 by lovato gaz takili malumunuz 40 lt depo  kullaniyoruz  benzin deposu bilmiyorum  kaç lt  merak ettiğim konu bu Araçlar bir depo lpg ve bir depo benzinlen  sehir içi  istanbul kaç km yol yapmali  geçen hafta  yaklasik 35 lt arasi gaz aldim ve 230 km sonra tekrar gaz aldım sizce normalmidir yada yapmam hususunda tavsiyelariniz ne olacaktir .
hepinize teşekkür ederim.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2732 : Temmuz 22, 2014, 12:02:48 ÖS »

Teşekkür ederim.Bilgi için. Bazı yerlerde LPG bujilerinin tırnak aralığı dar olduğu için araç benzinle çalışırken güçten düşme gibi sıkıntılar olduğu yazılmış,söylentide olabilir tabi.

Bende öyle bir sıkıntı olmadı deneme maksatlı lpg de en fazla 180 yapabildim, rampalarda filan gayet güzel açıkçası benzinle arasında bir fark göremiyorum.

civic honda mı sattım yerine 99 model crv aldım 10 gündür kullanıyorum güzel bir crv aldığımı düşünüyorum benim  kafama takilan yakit meselesi var  99 model 147 by lovato gaz takili malumunuz 40 lt depo  kullaniyoruz  benzin deposu bilmiyorum  kaç lt  merak ettiğim konu bu Araçlar bir depo lpg ve bir depo benzinlen  sehir içi  istanbul kaç km yol yapmali  geçen hafta  yaklasik 35 lt arasi gaz aldim ve 230 km sonra tekrar gaz aldım sizce normalmidir yada yapmam hususunda tavsiyelariniz ne olacaktir .

Şehir içi yakıt tüketimi kullanım koşullarına göre çok değişiyor, eğer çok kısa mesafe de kullanıyorsanız yakıt tüketiminiz normal. Benim evle iş arası  1 km var yok, kışın 45 krş filan yakıyordu şuanda burada lpg 2,75 ten alıyorm şehir içi 38 kuruş civarı yakıyorum.

ALTINOVA

• İsmail ALTINOVA
« Yanıtla #2733 : Temmuz 22, 2014, 12:39:17 ÖS »
Numan bey cevap için çok teşekkür ederim .
Civic ten sonra  bu araca binince acaba fazlami yakiyor diye düşündüm demekki normal  40 -45 araliginda yakacak  tabiki okadarda olacak  ..

Emin AK

« Yanıtla #2734 : Temmuz 23, 2014, 07:57:20 ÖÖ »

Şehir içi dur-kalklar çok etkiliyor. Bende de Lovato Simit depo var. 35 Litrelik. 32 Litre gibi doluyor.
32 litre ile şehir içinde 250-260 km gidiyorum.
Hafta sonu Kayseri'den Ankara'ya 2500 devir 90-100 km/sa hız aralığında bir depo ile gittim. (350 km)
yani 100 km de ortalama 9 litre LPG yakmış oldum. Kayseri'de Petrol Ofisinden 2.42'ye alıyorum LPG. Gayet Memnunum.

Şehir içi 2000 devir, şehirler arası 2500-3000 devir gibi kullanırsanız aracınız çok yakmayacaktır.

Bu arada benzin deposu 60 lt diye biliyorum

enjoy_c

• EnJoy
« Yanıtla #2735 : Temmuz 24, 2014, 01:08:43 ÖS »
Arkadaşlar aşağıda resimini eklediğim tuş ne işe yarar acaba :) ,  normalde elektronikle ve tuşlarla aram iyidir ama nette aradım bulamadım  ?

ROOF MAİN DİYE GEÇİYOR.

https://imagizer.imageshack.us/v2/382x510q90/908/3f5014.jpg

GÖZEÇARPAN

• GÖZEÇARPAN
« Yanıtla #2736 : Temmuz 24, 2014, 02:39:53 ÖS »
Selam,

Sunroof'u kilitleyip serbest bırakmaya yarar.Bu tuş kapalı konumdayken sunroof'un düğmesine  başsanda sunroof çalışmaz,bir nevi çoçuk kilidi gibi düşünebilirsin.

enjoy_c

• EnJoy
« Yanıtla #2737 : Temmuz 24, 2014, 02:55:48 ÖS »
Selam,

Sunroof'u kilitleyip serbest bırakmaya yarar.Bu tuş kapalı konumdayken sunroof'un düğmesine  başsanda sunroof çalışmaz,bir nevi çoçuk kilidi gibi düşünebilirsin.

Resmen kendimden utandım :) herşeyi denemiştim birtek onu denememiştim.. Çok teşekkür ederim , birde bugun aracım 1000 km kadar yol yaparak memlekete gitti  az önce peder aradı , sarı yağ lambası yanıp sonuyor arada dedi. Ki ben bakımlarını yaptırıp gonderdım memlekete acaba neden kaynaklanıyor ki ?

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2738 : Temmuz 24, 2014, 11:20:46 ÖS »
Öncelikle yağ seviyesini kontrol etsin, eğer eksilme yoksa büyük ihtimalle yağ müşürü ile ilgili bir sıkıntı olabilir. Yağ değişiminde hangi yapı kullandınız acaba?

Bu arada büyük ihtimalle ekranda sarı şekilde yanan motor uyarı ışığıdır, lpg ayarları ile ilgili olarak arada yanabilir, babanız karıştırmış olmasın.
« Son Düzenleme: Temmuz 24, 2014, 11:21:56 ÖS Gönderen: NUJMAN »

enjoy_c

• EnJoy
« Yanıtla #2739 : Temmuz 25, 2014, 12:13:59 ÖÖ »
Ne yazık ki tahmin ettiğimdne büyük bir sıkıntıymış. Sağ salim eve varmış , şükür bişey olmadan kırmızı ışık yandı söndü felan dedi. Arabayı olduğu gibi bırak kapının önüne bir bak dedim dibinde çok az yağ kalmış nerdeyse yok denecek kadar az. Ben aracı aldıgımda tüm filtreler ve bakımı yapılmıştı tabı bende baştan aşağı kontrol ettirdim. Kendimde bakmıştım yağ çubugundan yeni koyulmuş gözüküyordu çentikteydi temiz duruyordu serviste de yeni değişmiş deyince tamam dedim geçtim. Shell kart vardı üzerinde yağ koydukları.  Bende ziyan olmasın değiştirirm diye düşünmüştüm.Şimdi Castrol 10/40 yağ aldırıyorum yardın koyduracağım ancak bu kadar yağ eksiltiyormu bu lpg li crv ler ?  Tavsiye ettiğiniz başka bir yağ var mı ya da  ??

Emin AK

« Yanıtla #2740 : Temmuz 25, 2014, 06:45:29 ÖÖ »
CR-V yağ eksiltmez. Sizin aracınızda bir sıkıntı var bence

enjoy_c

• EnJoy
« Yanıtla #2741 : Temmuz 25, 2014, 08:08:19 ÖÖ »
Bakalım  , Şüphem şuki dandik yağ mı koydular acaba benden önce böyle bir durum buna sebeb olabilirmi yada 5/40 felan durumları var..  peder toplamda 1000 km yol gittim çünkü motoruna baya baktırmıştım sıkıntı yoktu subab ayarıda yenı yapıldı kullandım aslıdan bır sıkıntıda goremedım ama sanırım yokuşlarda araba cekmeyince yukluydu bırazda bızımkı kökledi gaza :)) neyse umuyorum halledilir ufak yollu bişey olsun , severek aldım babama bu arabayı istemem baş ağrıtsın.

karmak

« Yanıtla #2742 : Temmuz 25, 2014, 09:15:00 ÖÖ »
Bakalım  , Şüphem şuki dandik yağ mı koydular acaba benden önce böyle bir durum buna sebeb olabilirmi yada 5/40 felan durumları var..  peder toplamda 1000 km yol gittim çünkü motoruna baya baktırmıştım sıkıntı yoktu subab ayarıda yenı yapıldı kullandım aslıdan bır sıkıntıda goremedım ama sanırım yokuşlarda araba cekmeyince yukluydu bırazda bızımkı kökledi gaza :)) neyse umuyorum halledilir ufak yollu bişey olsun , severek aldım babama bu arabayı istemem baş ağrıtsın.

eger yuksek suratte gıttı ıse  eksıltır  1000 km   cunkı 5-40 degıl  10-40  kullanmalısınız
aslında bulabılırsenız  enos  yoksa  sıze  kalmıs  castrol10 40  da olabılır.
90-100 gıderse bu  boyutta eksıltmez 
ayrıca  sarı  motor  arıza  ısıgıdır  yanıp  sonmez 
hangı  lambanın  yandıgını  resımle  sorsanız  daha  faydalı  yardımcı  olabılırız.
bırde  bazen  elfrenı  ısıgı  kırmızı  takılı  kalır  oda  fren  yagının  eskı  olmasından  tozlanmasından  kaynaklıdır  fılıtresı  temızlenerek  havayla  yag  degıserek   gecer..
ancak  sonuna  kadar  yag  bıttıgınıde  ılk  kez  duyuyorum

acaba  ustanız   contayımı  sıkmadı...
ıyı  gunler dılerım..

enjoy_c

• EnJoy
« Yanıtla #2743 : Temmuz 25, 2014, 09:25:45 ÖÖ »

eger yuksek suratte gıttı ıse  eksıltır  1000 km   cunkı 5-40 degıl  10-40  kullanmalısınız
aslında bulabılırsenız  enos  yoksa  sıze  kalmıs  castrol10 40  da olabılır.
90-100 gıderse bu  boyutta eksıltmez 
ayrıca  sarı  motor  arıza  ısıgıdır  yanıp  sonmez 
hangı  lambanın  yandıgını  resımle  sorsanız  daha  faydalı  yardımcı  olabılırız.
bırde  bazen  elfrenı  ısıgı  kırmızı  takılı  kalır  oda  fren  yagının  eskı  olmasından  tozlanmasından  kaynaklıdır  fılıtresı  temızlenerek  havayla  yag  degıserek   gecer..
ancak  sonuna  kadar  yag  bıttıgınıde  ılk  kez  duyuyorum

acaba  ustanız   contayımı  sıkmadı...
ıyı  gunler dılerım..

Bilgilendirme icin çok teşekkür.  Arac suanda giresunda burada olsa hemen gider bakardim ama işte. . Arabamin subab ayarlari yeni yapildi lpg brc var oda yeni ayarlandi. Subab ayarinida ikiler honda da yaptirdim. Orada yaga bakmis tik ustayla normal gibiydi. Ama shell karti vardi yaği onceki sahibi orqdan koymuş aslinda o zamanda tereddüt yasamistik ama dedigim gibi yeni yag dokunmayalim dedik. Karadeniz yolları bildiginiZ engebelli arac cekmeyince bizimki sinirlenip daha da yuklenmis gaza. Iyice sifiri tuketmis.

Contayi sikmayi unutmus derken bunu nasil anlayabiliriz acaba. Giresunda baktirsam anlar larmi oda şüpheli gerçi ama.. simdi 10/40 castrol al dedim babama alip koyacak ama 1000km yolda yağın bu derece olmasi acaba farkli yağdan kaynaklanabilir mi ? Dedigim gibi full orj bir arac aldim kendimde civic var bakimlari hic aksatmam normalde.. ikiler hondaya da guvenirim kaliteli ustalar hepsi ama simdi arabada uzakta elden de bişey gelmiyor bakalım :/

enjoy_c

• EnJoy
« Yanıtla #2744 : Temmuz 25, 2014, 09:43:35 ÖÖ »
CR-V yağ eksiltmez. Sizin aracınızda bir sıkıntı var bence

Forumu okudum baya , Eksiltende var eksiltmeyen de !!  Ama kati suretle Crv Yağ eksiltmez dediğinize göre, illaki var bir bildiğiniz. Bunun sebebi nedir tahmininiz !

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2745 : Temmuz 25, 2014, 10:59:41 ÖÖ »
Hocam bende karadenizliyim geçenyıl Çanakkaleden, önce giresun/görele kardereye, ordan rize ardeşene, ordan çamlıhemşine vs vs bayağı gezdim 10 gün sonra geri döndüm herhangi bir yağ ilavesi yapmadık. Vel hasıl o derece yağ lambasını yakacak derece de yağ eksiltmişse harbi sorun var demektir. Eğer aracın altında yağ kaçağı yoksa işiniz biraz sıkıntı, aracı life kaldırsınlar alt ve üst kapak contalarından ve keçelerden kaçırabilir dikkatlice kontrol edilsin. Şayet herhangi bir sızıntı yoksa büyük ihtimal motor yaptırabilirsiniz.

enjoy_c

• EnJoy
« Yanıtla #2746 : Temmuz 25, 2014, 11:05:23 ÖÖ »
Hocam bende karadenizliyim geçenyıl Çanakkaleden, önce giresun/görele kardereye, ordan rize ardeşene, ordan çamlıhemşine vs vs bayağı gezdim 10 gün sonra geri döndüm herhangi bir yağ ilavesi yapmadık. Vel hasıl o derece yağ lambasını yakacak derece de yağ eksiltmişse harbi sorun var demektir. Eğer aracın altında yağ kaçağı yoksa işiniz biraz sıkıntı, aracı life kaldırsınlar alt ve üst kapak contalarından ve keçelerden kaçırabilir dikkatlice kontrol edilsin. Şayet herhangi bir sızıntı yoksa büyük ihtimal motor yaptırabilirsiniz.

Zaten bu arabaya 1700 tl masraf yapılmış vakti zamaninda.. bayujiler termostat karter flan.. :-( motor demek en az 2000 tl para dmek umuyorum öyle birsey olmasin..

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2747 : Temmuz 25, 2014, 11:07:20 ÖÖ »
İnşallah yağ kaçağı vardır diyelim o zaman, piyasa dürüst satıcı bulmak çok zor.

enjoy_c

• EnJoy
« Yanıtla #2748 : Temmuz 25, 2014, 11:07:54 ÖÖ »
Birde herhangi bir usta anlar mi acaba bu dedikleribizden malum benim usta istanbulda arac giresunda suanda :/

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2749 : Temmuz 25, 2014, 12:58:45 ÖS »
Birde herhangi bir usta anlar mi acaba bu dedikleribizden malum benim usta istanbulda arac giresunda suanda :/

Yağ kaçağını analamak için usta olmaya gerek yok :), götürsün bir tamirciye yağ kaçağı varmı diye göstersin.