Gönderen Konu: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 1287590 defa)

enjoy_c

• EnJoy
Ynt: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım
« Yanıtla #2750 : Temmuz 25, 2014, 02:20:05 ÖS »
Birde herhangi bir usta anlar mi acaba bu dedikleribizden malum benim usta istanbulda arac giresunda suanda :/

Yağ kaçağını analamak için usta olmaya gerek yok :), götürsün bir tamirciye yağ kaçağı varmı diye göstersin.

Castrol 10/40 yağ aldırdım , şimdi koyacak bakalım. Sızıntı yoksa ve yağ eksiltmeye devam edıyorsa vay halime vayyyyy şarkıları söylemeye başlarım artık :/

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #2751 : Temmuz 25, 2014, 03:46:08 ÖS »
Paniğe gerek yok. CR-V B20Z motor var. Öyle çok sıkıştırmadıkça yağ yaktıramazsınız.
KM ve yaşa bağlı olarak sübap oringlerinden yağ yakıyordur. Eğer öyle ise (İnşallah öyledir)
babaya bujileri söktürüp bi kontrol ettirin. 4 Litre yağı içtiğine göre vıcık vıcık yağ içinde olmalı
bujiler ve bembeyaz duman atmalı motor. İnşallah sübap lastiklerindendir ve bu oringleri mutlaka
OEM parça ile değiştirin

enjoy_c

• EnJoy
« Yanıtla #2752 : Temmuz 26, 2014, 12:52:33 ÖÖ »
Paniğe gerek yok. CR-V B20Z motor var. Öyle çok sıkıştırmadıkça yağ yaktıramazsınız.
KM ve yaşa bağlı olarak sübap oringlerinden yağ yakıyordur. Eğer öyle ise (İnşallah öyledir)
babaya bujileri söktürüp bi kontrol ettirin. 4 Litre yağı içtiğine göre vıcık vıcık yağ içinde olmalı
bujiler ve bembeyaz duman atmalı motor. İnşallah sübap lastiklerindendir ve bu oringleri mutlaka
OEM parça ile değiştirin

Kısmetse yarın yola cıkıyorum su bayram ıznınde gıdıp bır bakayım dıyorum. İçim rahat etmedi birtürlü. Bugün castrol 10/40 yağı bildiğin nerdeyse yarım litresi hariç almış araba.. sordum özellikle egzosdan beyaz duman gelıyormu dıye yok çalışırken ses bile yok motorda dedi. Duman felan da atmıyormuş. Gider gitmez bujileri söküp bakayim diyorum. dediğiniz gibi birşey var mı ?  birde kusura bakmayın pek anlamıyorum ama '' İnşallah sübap lastiklerindendir ve bu oringleri mutlaka
OEM parça ile değiştirin '' derken nedir bu parça nerde bulunur varmıdır örneği felan.Çok malıyetlı bırsey mı bırde bu :/

Aynı zamanda arabayı memlekte gondermeden once ıkıler honda da subab ayarı yapıldı boyle bırsey olsa farkedılırmıydı bu işlem yapılırken ??

Bugun babam sanki yağ çubugu yerıne takılmamıs gıbı gldı dedı sanmıyorum ama , oradan 950 km yol yaptı sonucta yagı komple dısarı atabılırmı acaba. Altında üstünde hiç yag gormedım dedi duz zemınde bıraktırdım ozellıkle sabah kalkınca bak dedım bısey yok dedı. İnşallah ben buyutuyorum bu olayı yavvvvvvvv... :/
« Son Düzenleme: Temmuz 26, 2014, 12:55:29 ÖÖ Gönderen: enjoy_c »

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #2753 : Temmuz 26, 2014, 10:04:03 ÖÖ »
OEM parça ile değiştirin

Kısmetse yarın yola cıkıyorum su bayram ıznınde gıdıp bır bakayım dıyorum. İçim rahat etmedi birtürlü. Bugün castrol 10/40 yağı bildiğin nerdeyse yarım litresi hariç almış araba.. sordum özellikle egzosdan beyaz duman gelıyormu dıye yok çalışırken ses bile yok motorda dedi. Duman felan da atmıyormuş. Gider gitmez bujileri söküp bakayim diyorum. dediğiniz gibi birşey var mı ?  birde kusura bakmayın pek anlamıyorum ama '' İnşallah sübap lastiklerindendir ve bu oringleri mutlaka
OEM parça ile değiştirin '' derken nedir bu parça nerde bulunur varmıdır örneği felan.Çok malıyetlı bırsey mı bırde bu :/

Aynı zamanda arabayı memlekte gondermeden once ıkıler honda da subab ayarı yapıldı boyle bırsey olsa farkedılırmıydı bu işlem yapılırken ??

Bugun babam sanki yağ çubugu yerıne takılmamıs gıbı gldı dedı sanmıyorum ama , oradan 950 km yol yaptı sonucta yagı komple dısarı atabılırmı acaba. Altında üstünde hiç yag gormedım dedi duz zemınde bıraktırdım ozellıkle sabah kalkınca bak dedım bısey yok dedı. İnşallah ben buyutuyorum bu olayı yavvvvvvvv... :/

Honda yetkili servisinde bulursun. 8 Tane lastik halka 200 TL gibi bir rakam :((

enjoy_c

• EnJoy
« Yanıtla #2755 : Ağustos 01, 2014, 10:27:58 ÖÖ »
http://www.karakaslarotoyedekparca.com/honda-cr-v-takim-buji-yag-contasi-1997-2000-5828.html

Bujiler felan değişmişti arabada subab felan merak ettiğim bu durumda yıpranmış lastikler değişrimi acaba ?  subab lastikleri diyemi geçer acaba faturasında bakayım ben ona en iyisi.

Birde merak ettiğim aracınız sürat olarak kaç km/h hızla gidiyor en fazla kadranda gördüğünüz nedir ?  Memlekte gittiğimde birşey dikkatimi çekti fazla bayır çıktım karadeniz malum D de iken araba çekmeyince çektim 1.vitese çıktım rahat rahat ancak düzde biyerde durduğumda Eksozda ıslanma ve hafif su gibi çok az bişey farkettim acaba yağ mı ??

karmak

« Yanıtla #2756 : Ağustos 01, 2014, 10:52:15 ÖÖ »
http://www.karakaslarotoyedekparca.com/honda-cr-v-takim-buji-yag-contasi-1997-2000-5828.html

Bujiler felan değişmişti arabada subab felan merak ettiğim bu durumda yıpranmış lastikler değişrimi acaba ?  subab lastikleri diyemi geçer acaba faturasında bakayım ben ona en iyisi.

Birde merak ettiğim aracınız sürat olarak kaç km/h hızla gidiyor en fazla kadranda gördüğünüz nedir ?  Memlekte gittiğimde birşey dikkatimi çekti fazla bayır çıktım karadeniz malum D de iken araba çekmeyince çektim 1.vitese çıktım rahat rahat ancak düzde biyerde durduğumda Eksozda ıslanma ve hafif su gibi çok az bişey farkettim acaba yağ mı ??

degerlı kardesim
lpgde arac cıkmadıgı yokuslarda  benzınde kullanmanı tavsıye   ederım 
1  vıteste kullanırsan  bayagı  bır  bagırdı  arac  herhalde  hele  uzun  kullanımda  kmde  200000 uzerınde ıse  muhakkak  yağ  eksıltırsın  kı  buda  benım  sıze  hatırlattıgım  sonuc.

ancak  onerım  1  ve  2  vıtesı  sadece  karlı  yagmurlu  ve  ınıs  yollarda  gerekırse  kullanmanız..

bırde  yıne  acızane  tavsıyem    ferıt  abıye  bır  gostermenız   HONDA  FERIT  DIYE  ARAYIN .
maltepede  yerı

her sey  gonlunuzce  olsun.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2757 : Ağustos 01, 2014, 02:19:39 ÖS »
Sürat olarak orjinal jat ve atr lastikleriyele en çok 180 yapabildim ben o da deneme maksatlı otobanda.

Bujiler felan değişmişti arabada subab felan merak ettiğim bu durumda yıpranmış lastikler değişrimi acaba ?  subab lastikleri diyemi geçer acaba faturasında bakayım ben ona en iyisi.

Birde merak ettiğim aracınız sürat olarak kaç km/h hızla gidiyor en fazla kadranda gördüğünüz nedir ?  Memlekte gittiğimde birşey dikkatimi çekti fazla bayır çıktım karadeniz malum D de iken araba çekmeyince çektim 1.vitese çıktım rahat rahat ancak düzde biyerde durduğumda Eksozda ıslanma ve hafif su gibi çok az bişey farkettim acaba yağ mı ??

Sürat olarak orjinal jat ve atr lastikleriyele en çok 180 yapabildim ben o da deneme maksatlı otobanda.

Son olarak mutlaka istanbul dönüşü ferit ustaya uğrayın, Karmak'ın tavsiyesini dikkata al derim d konumunda araç zaten duruma göre vites atar.

Ayrıca dip gaz yaptığında da otomatik olarak vites küçültür bilgin olsun, araç sollamaların filan güzel oluyor.
« Son Düzenleme: Ağustos 01, 2014, 02:23:20 ÖS Gönderen: NUJMAN »

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #2758 : Ağustos 02, 2014, 09:18:43 ÖÖ »
4 Kişi ATR lastik 200 gördüm düz yolda (Benzin)
« Son Düzenleme: Ağustos 02, 2014, 09:19:04 ÖÖ Gönderen: SOMEONESPECIAL »

enjoy_c

• EnJoy
« Yanıtla #2759 : Ağustos 02, 2014, 10:09:55 ÖÖ »

Son olarak mutlaka istanbul dönüşü ferit ustaya uğrayın, Karmak'ın tavsiyesini dikkata al derim d konumunda araç zaten duruma göre vites atar.

Ayrıca dip gaz yaptığında da otomatik olarak vites küçültür bilgin olsun, araç sollamaların filan güzel oluyor.

Bu veriler Gaz 'da  alınan veriler mi ?

enjoy_c

• EnJoy
« Yanıtla #2760 : Ağustos 02, 2014, 10:10:17 ÖÖ »
4 Kişi ATR lastik 200 gördüm düz yolda (Benzin)

Çok iyi bence .. Maşallahı var sizin CRV 'nin :=)

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2761 : Ağustos 02, 2014, 09:34:45 ÖS »

Evet gazda yaptım.

enjoy_c

• EnJoy
« Yanıtla #2762 : Ağustos 04, 2014, 07:59:31 ÖÖ »

Evet gazda yaptım.

O zaman maşalah diyelim , sizin aracın da maşallahı var :)

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #2763 : Ağustos 04, 2014, 08:12:06 ÖÖ »
Sibap ayarı yaptırıp motorun yağı suyu filtresi tam olduktan sonra verdiğinizi alıyorsunuz B serisi motorda.
Ha keza şanzıman ve difransiyelde. Son bakımda aks körüklerini yan sanayi takmıştım. (3 ay önce)...
Haftasonu bi baktım ikiside yırtılmış motorun arka kısmı yağ içinde. Gel de orjinalini alma şimdi o körüğün

yanardag06

• Volkan BAYRAM
« Yanıtla #2764 : Ağustos 04, 2014, 08:20:33 ÖÖ »
herkese merhaba,
aramıza yeni katılan arkadaşlar hoş geldiniz.
bende gaz da 180 km yi gördüm düz yolda, aracın bakımları tamamen orjinal parça ve tüm sıvılar yetkili servisten temin edilerek değişiyor.
herhangi bir sıvı eksiltmesi söz konusu değil bakımlı araç yolda kalmayacağı gibi kolay kolay da arıza vermez. brc marka lpg kiti kullanıyorum son ölçümlerim uzun yol da çok güzel 0.28-0.30 TL arası (110-140 km ortalama hız) ve şehir içi (Ankara) 0.35 TL. aracınızı sevin ve ona iyi bakın ki o da sizi mutlu etsin :)
herkese sağlıklı, mutlu ve sorunsuz sürüşler dilerim.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2765 : Ağustos 04, 2014, 08:46:08 ÖÖ »
Yeri değil ama paylaşıyım, amatörce arıcılık yapıyorum, ayçiçeği ağırlıklı çiçek balı var elimde ihtiyaç fazlası. Düşünen olursa fiyat 25 lira balda herhangi bir katkı maddesi ve ilaç kalıntısı yoktur saygılarımla.

Nehir_gozlum

« Yanıtla #2766 : Ağustos 12, 2014, 07:49:44 ÖÖ »
Merhaba Arkadaşlar , Benim araç 98 model manuel vites. Aracı 205.000 kmde aldım. Alınca Motor yağı filitreler bujiler ve kayışlar komle değişti. AKL marka sıralı sistem LPG taktırdım. Bir ara yakıtı çok iyiydi fakat bu aralar yakıtta artış meydana geldi. 1 depo ile 240 km yol giderken şimdi 210 km kadar düştü. LPG ayarlarına baktırıyorum her şey normal. LPG cinin tavsiyesi subap ayarı filitre ve bujileri değiştirmem. Bunları yaptırsam bi de baskı balatayı değiştirmeyi düşünüyorum yakıtta bir düzelme olur mu sizce.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2767 : Ağustos 12, 2014, 07:53:25 ÖÖ »
Uzun aradan sonra, forum düzelmiş sonunda.

Hafta sonu bakım var, triger+filitrreler+contalar+yağ+kelebek+sente ayarı yapılacak ondan sonra git gel 3500 km lik yol bizi bekliyor.

yanardag06

• Volkan BAYRAM
« Yanıtla #2768 : Ağustos 14, 2014, 07:34:26 ÖÖ »
Uzun aradan sonra, forum düzelmiş sonunda.

Hafta sonu bakım var, triger+filitrreler+contalar+yağ+kelebek+sente ayarı yapılacak ondan sonra git gel 3500 km lik yol bizi bekliyor.

nujman arkadaşım  hayırlı yolculuklar dilerim.

yanardag06

• Volkan BAYRAM
« Yanıtla #2769 : Ağustos 14, 2014, 07:43:39 ÖÖ »
Merhaba Arkadaşlar , Benim araç 98 model manuel vites. Aracı 205.000 kmde aldım. Alınca Motor yağı filitreler bujiler ve kayışlar komle değişti. AKL marka sıralı sistem LPG taktırdım. Bir ara yakıtı çok iyiydi fakat bu aralar yakıtta artış meydana geldi. 1 depo ile 240 km yol giderken şimdi 210 km kadar düştü. LPG ayarlarına baktırıyorum her şey normal. LPG cinin tavsiyesi subap ayarı filitre ve bujileri değiştirmem. Bunları yaptırsam bi de baskı balatayı değiştirmeyi düşünüyorum yakıtta bir düzelme olur mu sizce.
yaptırman gerekiyorsa ki ustan bu konuda gerekeni söyler ve de yapar. muhtemelen yakıtta da olumlu gelişmeler yaşarsın.
ancak kısa zamanda süresi içerisinde meydana gelen yakıttadaki bu olumsuz değişiklik için başka sebeplerde olabilir. ustanız ile bu konuyu araştırın.
eğer yakıt sorunu 15-20 bin km sonra baş göstermiş ise supap ayarı, buji,  buji kabloları ve baskı balata bakımları yaptırın.benim şahsi düşüncem bu yönde. iyi günler diliyorum.

Nehir_gozlum

« Yanıtla #2770 : Ağustos 14, 2014, 08:30:41 ÖÖ »
yaptırman gerekiyorsa ki ustan bu konuda gerekeni söyler ve de yapar. muhtemelen yakıtta da olumlu gelişmeler yaşarsın.
ancak kısa zamanda süresi içerisinde meydana gelen yakıttadaki bu olumsuz değişiklik için başka sebeplerde olabilir. ustanız ile bu konuyu araştırın.
eğer yakıt sorunu 15-20 bin km sonra baş göstermiş ise supap ayarı, buji,  buji kabloları ve baskı balata bakımları yaptırın.benim şahsi düşüncem bu yönde. iyi günler diliyorum.
Dediğin gibi çıktı dün uzun yola çıkmıştım. Biraz arabayı denemek istedim. Araba 5000 devirden sonra sanki gaz bitiyormuş gibi silkeleme yapmaya başladı. Dönüşte eve uğramadan LPG taktırdığım yere gidip ustayla deneme sürüşüne çıktık aynı sorun onda da yapınca oda dedi gaz yetiştiremiyor falan deri dönüp kaputu açtığımızda baktık ki arabada kaçak var. Araç yük bindiğinde zorlandığında regülatörün ordan kaçırıyormuş.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2771 : Ağustos 15, 2014, 09:26:36 ÖÖ »
Dün bakımlar bitti, dün yağ pompasının contalarını da değiştirdik el atmışlekn triger, motor alt ve üst kapak contaları, tüm filitreler, yağ, boğaz kelebeği, devirdaim, sente ve sibop ayarları yapıldı çok şükür araba çok iyi oldu. Totalde masrafımız işçilik dahil 580 tl tuttu. 

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #2772 : Ağustos 15, 2014, 01:23:56 ÖS »
Dün bakımlar bitti, dün yağ pompasının contalarını da değiştirdik el atmışlekn triger, motor alt ve üst kapak contaları, tüm filitreler, yağ, boğaz kelebeği, devirdaim, sente ve sibop ayarları yapıldı çok şükür araba çok iyi oldu. Totalde masrafımız işçilik dahil 580 tl tuttu. 

Bİ TEK ÖN KORUMA BARI KALMIŞ EKSİK

enjoy_c

• EnJoy
« Yanıtla #2773 : Ağustos 16, 2014, 09:09:49 ÖÖ »

Bunların hepsini nerede yaptır hocam , 580 TL iyi fiyat bence !

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2774 : Ağustos 16, 2014, 10:12:46 ÖS »
İşçilik için 180 lira verdim. Parçaları kendim topladım, interneetten satın aldım. Sadece yağ pompasının keçe ve contası orjinal gerisi yan sanayi.  Yağ olarak castrol 10/40 koyduk. Bu arada usta komşum olur onunda artısı çok.

Ön koruma güzel fakat şimdilik listede yok :)
« Son Düzenleme: Ağustos 16, 2014, 10:13:41 ÖS Gönderen: NUJMAN »