Selam,
Hondanın resmi sitesinden bir maıl geldi.Honda ürün güncelleme kampanyası kapsamında ücretsiz parça değişiminiz Honda dan diye.Aracınıza ait bilgileri giriyorsunuz plaka şase no gibi. aracınıza ait güncelleme varsa çıkıyor.Ben bilgileri girdiğimde KONTAK SİVİCİ DEĞİŞİMİ diye bir şey çıktı.Bu konu hakkında hiç bilgisi olan varmı?Kontak sivici nedir değişmesi mi gerekiyor şimdi? Sonucta aracımda bir sıkıntı yok.Yoksa amaç insanları servise getirtip başka masraflar mı çıkarmak acaba diye düşünüyor insan.
bu ve benzeri sorunlarınız var ise bir ihtimal kontak termiğinden kaynaklanıyordur.
kontağı ilk açıldığında göstergedeki ışıkların titremesi ve tabladan tıkırtılar gelmesi
benzin pompanızın kontağı ilk açtığınızda 4-5 saniyelik çalışma sesini duyuyorsunuz fakat araç çalışmıyor
öncesinde aracın tek seferde marş almaması birkaç demeden sonra çalışması
benzin basıncının düşük olduğu var sayılarak söylenen pompa arızasından önce pompa çıkışına bir monometre bağlayıp gelen basıncın ölçülmesi neticesinde 2.5 barlık basıncı görerek pompanın testinden sonra kontak termiğine yoğunlaşmak gerekir(bunu ben yapmadım ama monometrem hazırdı)
kontak termiğini fişini çıkartıp tekrar takınca araç çalışıyor fakat stop edip tekrar marş anında çalışmaması
marşa bastık araç çalışmıyor ve immo hatası gösterge panelinde gözüküyor sebebi ya anahtar ya immo veya termik olarak düşünebiliriz
kısacası aracınızın aküsünden bujilerinden yakıt sisteminden eminseniz ve bunu gibi bir sıkıntı yaşıyorsanız kontak termiğin(şalter)den olma ihtimali yüksektir
http://forum.vwturk.com/showthread.php/64528-kontak-termi%C4%9Fi(%C5%9Falteri)-de%C4%9Fi%C5%9Fimibu arızalar yoksa bosverın
degerli dostlar
yenı öğrendiğim bir bilgi belki çoğunuz biliyorsunuz
motor ayarı nasıl yapılır
akü başı 2 saat sökülü kaldıktan sonra takılır
araç rölantide olduğu yerde fan açana kadar benzinde çalıştırılır
motor ayarınız kendı kendıne yapılmıstır ..
özellıkle sarı ısık yanma durumlarında katalızor ıptalı durumlarında kulagınızda bulunsun
şanzıman yagı almak ıcın gıttıgım honda atasehırdekı ustadan alıntıdır...
her sey gonlunuzce olsun.
Ben 2 saat olarak bilmiyordum yarım saat falan demişlerdi. Neyse hafta sonu akşamdan söker sabah takarım. Dün boğaz kelebeğini temizledim taktım dediğiniz gibi 15 - 20 dk benzinde çalıştı araç ama rolenti düzelmedi. Birde sabaha kadar bırakıp o şekilde deneyeyim. Bilgi için tşk ler
bende 15 dakıka bılıyordum ancak ustanın soyledıklerı boyle eskıden butun gece acık bırakıp sabahta o/d tusuna basıp 45 dakıka benzınde kullanırdım yolda onu da forumlarda okumustum..
her sey gonlunuzce olsun