Gönderen Konu: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 1303740 defa)

Nehir_gozlum

Ynt: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım
« Yanıtla #2900 : Kasım 25, 2014, 07:45:24 ÖS »
Merhaba ,

Bende sorun bitmiyor bu aralar :) Hafta sonu memlekete gidip geldim. Uzun bir süre Kaloriferi açınca hararet göstergesi 0 a kadar düştü fakat kaloriferden sıcak hava geliyordu. Kaloriferi kapatınca hararet tekrar düzeliyor. Neden kaynaklanıyor olabilir sizce

keşke inip  radyatör lastiklerine bakaydınız    bırde  lpg   beynı  kontrol etseydınız sıcaklıklarını  sıcaksa    önemli  değil 
raydatör  suyu  ölçümünü  yaptırmışşınızdır  dıyorum...
eğer değişmediyseniz  alttaki  düğmeden  boşaltıp   2  lt  antfrizle  destekleyin...
kışa  girerken  vede  lpg  li  araçlarda  önemli  bir  işlem...

Yazın radyatör suyunu boşaltıp antifiriz eklemistim. Hortumları kontrol etmedim az önce yine 20 dk lık yola gittim kaloriferi sonuna kadar açınca hararet sıfıra dusuyor

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2901 : Kasım 26, 2014, 07:22:34 ÖÖ »
Bizim akünün eli kulağında, aracımın üzerinde yuhasa 45 amper dar akü takılı, araç 2,5 yılıdır bende kaliteli aküymüş. Uygun akü bulabilirsem biraz daha yüksek bir akü takacağım bakalım.

değerli dostum  
ben 60 lık mutlu  almıştım
lpg  var  dıye
ancak  akuculerın  vede  ferıt  abının  sozu  45 lık  yuasa  ya  devam  etmem  gerektıgıydı  dınlemedım  60  lık  aldım  ancak   sarj  olayı  zaten  45lık  oldugu  ıcın  60  lık  ıse  yaramazmıs  
45  e  gelınce  sarj  otomatık  kesılırmıs...

bence  akuyu  yerınden  bı  sok   suları   aku  suyuyla  tamamla  bır  one  arkaya  yatır   içi  bir  alt  üst  olsun  yerine  takmadan  birde  sarja  ver  bır  gece  sarj da  kalsın  al  tak  yerıne  daha  3  sene  goturur  senı   bılgıne  

yınede  nasıl  ıstersen   :balık

her sey  gonlunce  olsun

not  60  lık  mutlu  çanakkale  sanayı  gırısınde  kamyon  tır  ısı  yapan  yerde  var  ters  kutup  dar  aku  yanlız  anahtarı  bırakma  basında  dur...

Abi Ferit usta yanılıyor bence. Senin akünün durumu nasıl, 45 amperden 60 çıktığında değişiklik gözlemleye bildin mi? Benim mesela şu durumda camları kaldırırken cam kağnı gibi kalkıyor :) Bu arda arabada ekstradan alarm, multimedeya ve lpg var.

Bu arada aküyü geçen kış şarz etmiştim halen daha gidiyor, geçenler de yine şarz ettim halen daha ilk marşta alıyor ama yani eli kulağında :)
« Son Düzenleme: Kasım 26, 2014, 07:24:26 ÖÖ Gönderen: NUJMAN »

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2902 : Kasım 26, 2014, 08:50:19 ÖÖ »
Ferit usta kısmen haklı imiş, mühendis arkadaşa sordum söylediği her aracın şarz dinamosu araç üretilirken aracın ihtiyacına göre %20 daha güçlü dinamo takılıyormuş. Yani aracın üstündeki akü hayli ile yeter diyor. Fakat atıyorum 45 amper yerine 60 amper takarsan aracına bir zararı olmaz lakin şarz dinamosu 45 amperi misal 1 saatte şarz ediyorsa 60 amperi 1,5 saatte doldurur dolayısı ile yakıt sarfiyatın çok az artar fakat anlamazsın dedi.

Yinede yüksek takmanın fazla bir zararı olmayacağı gibi, soğuk havalarda daha yararlı olacağını belirtti.
« Son Düzenleme: Kasım 26, 2014, 08:52:23 ÖÖ Gönderen: NUJMAN »

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2903 : Kasım 26, 2014, 09:14:31 ÖÖ »

Yazın radyatör suyunu boşaltıp antifiriz eklemistim. Hortumları kontrol etmedim az önce yine 20 dk lık yola gittim kaloriferi sonuna kadar açınca hararet sıfıra dusuyor
[/quote]

Termostadda sıkıntı olmasın, birde motor su seviyesini gözden geçirin.
« Son Düzenleme: Kasım 26, 2014, 09:15:07 ÖÖ Gönderen: NUJMAN »

Nehir_gozlum

« Yanıtla #2904 : Kasım 26, 2014, 10:02:43 ÖÖ »

[/quote]

Su takviye deposu dolu görünüyor. Bu akşam birde radyatörden kontrol edeyim su durumunu. Birde motor çok geç ısınıyor. 4 - 5 km yol gidiyorum anca hararet yükselip araç Lpg ye geçiş yapıyor. Arkadaş ta Accord var 5 dk rolentide hemen sıcaklık yükselmeye başlıyor.

karmak

« Yanıtla #2905 : Kasım 26, 2014, 10:46:29 ÖÖ »

Su takviye deposu dolu görünüyor. Bu akşam birde radyatörden kontrol edeyim su durumunu. Birde motor çok geç ısınıyor. 4 - 5 km yol gidiyorum anca hararet yükselip araç Lpg ye geçiş yapıyor. Arkadaş ta Accord var 5 dk rolentide hemen sıcaklık yükselmeye başlıyor.
[/quote]

radyatör  tıkalı  olabilir  eskimekten  ötürü   ....çözüm  öneremiyorum  çünkü  üst  kapağı  açılınca  performans  alamazsınız  ...şişleme  yapılması  önermiyorum   musait  olduğunda  değişmesi  gerekecek  sanki   tanıdığınız  radyatörcü  varsa  bi  konuşulabılır   ...

karmak

« Yanıtla #2906 : Kasım 26, 2014, 11:15:27 ÖÖ »
Ferit usta kısmen haklı imiş, mühendis arkadaşa sordum söylediği her aracın şarz dinamosu araç üretilirken aracın ihtiyacına göre %20 daha güçlü dinamo takılıyormuş. Yani aracın üstündeki akü hayli ile yeter diyor. Fakat atıyorum 45 amper yerine 60 amper takarsan aracına bir zararı olmaz lakin şarz dinamosu 45 amperi misal 1 saatte şarz ediyorsa 60 amperi 1,5 saatte doldurur dolayısı ile yakıt sarfiyatın çok az artar fakat anlamazsın dedi.

Yinede yüksek takmanın fazla bir zararı olmayacağı gibi, soğuk havalarda daha yararlı olacağını belirtti.

işte  bu  şarz  olayı   benımde  dıkkatımde  ancak  45 e  gelınce  kestıgını  soyledı  60  amperın  tamamı  dolmaz  dedıler   zaten  zayıflayınca  alarm  ötmeye  başlıyor  anlıyorum ki  akü  zayıfladı 
45 i  çok  kullanmadım  yorum  yapabılmek  ıcın  ancak  60  cok  su  eksıllttı  2.5  yıldır  kullanıyorum  uzun  yoldan  sonra  dolu  oldugunu  anlıyorum  ancak  kesınlıkle  yuasa  45 lık  alacagım  yenısını     

ama  60 lık  takacaksan   alt  tabagını  kaldır  yerıne  bıraz  sıkısık da  olsa   oturuyor  .
ama  ferıt  abı  nın  dedıgı   "bizim  araçlarımızın  sarj  çlçüsü  12  değil  o  yuzden  yerlı   akulerı  cabuk  bozar  "

her  sey  gonlunuzce  olsun

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2907 : Kasım 26, 2014, 12:01:51 ÖS »

[/quote]

Bu arada eğer sürekli motor suyu olarak antifirz kullanılmayan bir araca antifiriz konulunca sıkıntı çıkardığını okumuşturm bir yerlerde.

işte  bu  şarz  olayı   benımde  dıkkatımde  ancak  45 e  gelınce  kestıgını  soyledı  60  amperın  tamamı  dolmaz  dedıler   zaten  zayıflayınca  alarm  ötmeye  başlıyor  anlıyorum ki  akü  zayıfladı 
45 i  çok  kullanmadım  yorum  yapabılmek  ıcın  ancak  60  cok  su  eksıllttı  2.5  yıldır  kullanıyorum  uzun  yoldan  sonra  dolu  oldugunu  anlıyorum  ancak  kesınlıkle  yuasa  45 lık  alacagım  yenısını     

ama  60 lık  takacaksan   alt  tabagını  kaldır  yerıne  bıraz  sıkısık da  olsa   oturuyor  .
ama  ferıt  abı  nın  dedıgı   "bizim  araçlarımızın  sarj  çlçüsü  12  değil  o  yuzden  yerlı   akulerı  cabuk  bozar  "

Abi bu aküler bakımsız akü yani su filan siz koymayın deniyor?

Nehir_gozlum

« Yanıtla #2908 : Kasım 26, 2014, 04:36:35 ÖS »
Öncesini bilmiyorum ama 1 yıldır bende hep antifiriz vardı. Bu durum daha yeni çıktı ortaya. Cumartesi radyatör temizleyici alıp onu deneyeceğim belki bir işe yarar. Gebze de güvendiğim usta yok gittiğim tek yer Ferit usta. Oda bana 30 km uzaklıkta. Çözemez isem mecbur gidicem ona

sicilyalı3535

« Yanıtla #2909 : Kasım 26, 2014, 05:34:34 ÖS »
selam.bir hafta önce 99 model crv aldım.forum süper.ilgiye ve samimiyetinize hayran kaldım.aranızdayım :)

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2910 : Kasım 27, 2014, 07:05:43 ÖÖ »
selam.bir hafta önce 99 model crv aldım.forum süper.ilgiye ve samimiyetinize hayran kaldım.aranızdayım :)

Hoş geldiniz, aracınız hayırlı olsun. Pek aktif olamasakta yinede, foruma giren arkadaşlar elinde geleni yapıyor.

Nehir_gozlum

« Yanıtla #2911 : Kasım 27, 2014, 07:25:49 ÖÖ »

Aramıza hoş geldiniz aracınız hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin İnşaAllah.

GÖZEÇARPAN

• GÖZEÇARPAN
« Yanıtla #2912 : Kasım 27, 2014, 01:48:50 ÖS »
Hoş geldiniz ben kendi adıma söyleyeyim burdan çok şey öğrendim sizede mutlaka faydası olur.

yanardag06

• Volkan BAYRAM
« Yanıtla #2913 : Kasım 27, 2014, 02:30:55 ÖS »
muhabbetinizi Allah arttırsın arkadaşlar :)
yeni katılan arkadaşlar hoş geldiniz. araçlarınız hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim.
ben bir şey sormak istiyorum. goodyear ultragrip9 205/65/ 15 94T lastik bizim araçlar için sorun olur mu?

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2914 : Kasım 27, 2014, 02:42:08 ÖS »
Sıkıntıdan ziyade yanak azaldığı için konforun azalarır yol tutuşun biraz artar diye biliyorum.

yanardag06

• Volkan BAYRAM
« Yanıtla #2915 : Kasım 27, 2014, 02:48:57 ÖS »
Sıkıntıdan ziyade yanak azaldığı için konforun azalarır yol tutuşun biraz artar diye biliyorum.
sağol Numancığım, konfor kışın çok önemli değil. güvenlik ve yol tutuş daha önemli.
kışlık olarak düşünüyorum onun için sordum.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2916 : Kasım 28, 2014, 08:17:25 ÖÖ »
Kışlık için sıkıntı olmaz bence abi.

MuratFDR30

• MuratFDR30
« Yanıtla #2917 : Kasım 28, 2014, 02:29:47 ÖS »
Merhaba arkadaşlar 2000 model CRV sahibiyim. 1 senedir kullanıyorum ve çok memnunum. Arabayı almadan önce bu siteden baya bir bilgi edindim teşekkür ederim paylaştıklarınız şeyler için ve aranıza katılmak istedim.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2918 : Kasım 28, 2014, 02:58:23 ÖS »
Hayırlı olsun Murat bey aramıza hoşgeldiniz.

yanardag06

• Volkan BAYRAM
« Yanıtla #2919 : Kasım 28, 2014, 03:58:09 ÖS »
slm,
hoş geldin arkadaşım MuratFDR30.

Numan aldım lastikleri abi,  konfor olarak ve yol tutuş olarak çok iyi karda nasıl olacak bakıcaz :)
yazlık lastiklerimde 4-5 aylık yeni bristone 205/70/15 96T onlardan da oldukça memnunum. soran olursa diye bilgi vereyim istedim. ;)
iyi akşamlar.

MuratFDR30

• MuratFDR30
« Yanıtla #2920 : Kasım 29, 2014, 09:33:52 ÖÖ »
Hoşbulduk teşekkür ederim. Hayırlı olsun Volkan abi lastiklerin.

alfonzo_t3

« Yanıtla #2921 : Kasım 29, 2014, 05:11:38 ÖS »
S.a arkadaşlar benim devir 1500 3000 arasinda sanki kesiciye griyormus gibi devir kesiyor 3000 den sonra normal map sensorunu degistirdim oksijen sensorunu degistirdim cozulmedi sorun neden olabilir acaba.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2922 : Kasım 29, 2014, 10:58:17 ÖS »
slm,
hoş geldin arkadaşım MuratFDR30.

Numan aldım lastikleri abi,  konfor olarak ve yol tutuş olarak çok iyi karda nasıl olacak bakıcaz :)
yazlık lastiklerimde 4-5 aylık yeni bristone 205/70/15 96T onlardan da oldukça memnunum. soran olursa diye bilgi vereyim istedim. ;)
iyi akşamlar.

Abi hayırlı olsun, 1 takım lastik yaptın. Bizim burasıkış lastiği kapsamı dışında fakat böyle giderse biz de edineceğiz bir takım.

yanardag06

• Volkan BAYRAM
« Yanıtla #2923 : Aralık 01, 2014, 11:04:11 ÖÖ »
Abi hayırlı olsun, 1 takım lastik yaptın. Bizim burasıkış lastiği kapsamı dışında fakat böyle giderse biz de edineceğiz bir takım.

sağol numancığım. kış olmasa da buzlanma ve soğuklar nedeniyle kış lastiği kullanmak icap ediyor. ve Ankara kapsam içerisinde.

karmak

« Yanıtla #2924 : Aralık 01, 2014, 03:06:59 ÖS »

sağol numancığım. kış olmasa da buzlanma ve soğuklar nedeniyle kış lastiği kullanmak icap ediyor. ve Ankara kapsam içerisinde.

lastık havalarını  kaç  vurdunuz..

bebdekı  lastık  ölçüsü  225-60--15  ve  hep  27--28  kullanıyordum  somra  bır  çıvı  gırdı   tamırcıde  bana  bunlar  en  az  36--olur  dedı

havayı  34  vurdum  sonra  36  yapıp  ıstanbul  1000 km  marmara  turu  yaptım  hem  cekıs  hem  surat  hem  sarfıyat  degıstı    4  defa  27--28  lt  tup  dıoldu   120--150  arası  kullandım  .

artık  lastık  havası  36   fıx  oldu   evet  orjınalı  26-28  ancak   olcu  farkı  nedenıyle  36   "tamırcının  ısrarı"

o  yuzden  sız  kac  hava  vuruyorsunuz...

yenı  katılan  dostlara  da  hos  geldınız  aramıza  dıyelım  keyıflı  surusler  dılerım...