Yazın radyatör suyunu boşaltıp antifiriz eklemistim. Hortumları kontrol etmedim az önce yine 20 dk lık yola gittim kaloriferi sonuna kadar açınca hararet sıfıra dusuyor
Termostadda sıkıntı olmasın, birde motor su seviyesini gözden geçirin.
Su takviye deposu dolu görünüyor. Bu akşam birde radyatörden kontrol edeyim su durumunu. Birde motor çok geç ısınıyor. 4 - 5 km yol gidiyorum anca hararet yükselip araç Lpg ye geçiş yapıyor. Arkadaş ta Accord var 5 dk rolentide hemen sıcaklık yükselmeye başlıyor.
Bu arada eğer sürekli motor suyu olarak antifirz kullanılmayan bir araca antifiriz konulunca sıkıntı çıkardığını okumuşturm bir yerlerde.
Ferit usta kısmen haklı imiş, mühendis arkadaşa sordum söylediği her aracın şarz dinamosu araç üretilirken aracın ihtiyacına göre %20 daha güçlü dinamo takılıyormuş. Yani aracın üstündeki akü hayli ile yeter diyor. Fakat atıyorum 45 amper yerine 60 amper takarsan aracına bir zararı olmaz lakin şarz dinamosu 45 amperi misal 1 saatte şarz ediyorsa 60 amperi 1,5 saatte doldurur dolayısı ile yakıt sarfiyatın çok az artar fakat anlamazsın dedi.
Yinede yüksek takmanın fazla bir zararı olmayacağı gibi, soğuk havalarda daha yararlı olacağını belirtti.
işte bu şarz olayı benımde dıkkatımde ancak 45 e gelınce kestıgını soyledı 60 amperın tamamı dolmaz dedıler zaten zayıflayınca alarm ötmeye başlıyor anlıyorum ki akü zayıfladı
45 i çok kullanmadım yorum yapabılmek ıcın ancak 60 cok su eksıllttı 2.5 yıldır kullanıyorum uzun yoldan sonra dolu oldugunu anlıyorum ancak kesınlıkle yuasa 45 lık alacagım yenısını
ama 60 lık takacaksan alt tabagını kaldır yerıne bıraz sıkısık da olsa oturuyor .
ama ferıt abı nın dedıgı "bizim araçlarımızın sarj çlçüsü 12 değil o yuzden yerlı akulerı cabuk bozar "
her sey gonlunuzce olsun
Abi bu aküler bakımsız akü yani su filan siz koymayın deniyor?
[/quote]
kusura bakma ancak gorebıldım bazıları susuz oluyor ..
ancak benım kullandıgımda uzun yol yapınca aku tam sarj oldugu ıcın su eksıltmesı yapaboılıyor hele yazın.. onun ıcın senı uyarmak ıstedım ama etraf saglam ık kere sarja baglatmıssın bence uzun yıllar sorun cıkarmaz
hatta bır elektrıkcıye gıttıgınde akuya bır alet takıyorlar ellerındekı aletı ısıtma gucu akunun gucunu gosterıyor ...
bence ne zaman gece alarmın sebepsız otmeye baslarsa aku o zaman zayıflamıs demektır...
her sey gonlunce olsun