Gönderen Konu: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 1287368 defa)

karmak

Ynt: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım
« Yanıtla #2975 : Ocak 03, 2015, 02:20:37 ÖS »
       Yardım
Slm adım uğur ordu da yasıyorum 2 ay once 1999 model manuel crv aldık aracın ust kapak boğaz kelebegı hepsı değişti ama araçta sebebını bulamadığımız bı sorun var
 atiger sirali lpg takılı araç soğukken duzgun ama ısındığı zaman devir biraz düştüğün de titreme yapıyor ve gaz yemiyor 100 120 hıza cıktıgınız da ıse benzınle tup arasında geçişler yapıp duruyor rampa da gaz yemiyor istop edicek konuma geliyor ama motor soğukken böyle bir sıkıntı yok sadece ısındığı zaman yapıyor ayağınızı gazdan cekıp geri gaza bastığınızda hem araç kendını toplamıyor hem dusuk devırde kalkış yapıyormuşsunuz gıbı ırkılıp duruyor böyle bir sorun yasayan arkadaşımız varmı acaba şimdiden teşekkürler

Hocam aracınız benzinde de aynı sıkıntıyı yapıyor mu acaba?

cevap gelse  tecrube  konusacak  sevgılı  numan  ama  kor  atıs  ıse  yaramıyor..

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2976 : Ocak 03, 2015, 06:27:39 ÖS »
Abi geçen hafta için burada da kar vardı içim nasıl eridi anlatamam :) 2,5 sene kullandık keratayı kar denk gelmedi. :)

1 aydır araçsızız yana yakıla araç arıyorum 15 binliraya kadar fakat temiz araç yok olanların da fiyatı uçuk kaldık yayan.
« Son Düzenleme: Ocak 03, 2015, 06:28:00 ÖS Gönderen: NUJMAN »

karmak

« Yanıtla #2977 : Ocak 04, 2015, 09:49:00 ÖÖ »
Abi geçen hafta için burada da kar vardı içim nasıl eridi anlatamam :) 2,5 sene kullandık keratayı kar denk gelmedi. :)

1 aydır araçsızız yana yakıla araç arıyorum 15 binliraya kadar fakat temiz araç yok olanların da fiyatı uçuk kaldık yayan.

çanakkalede fıyatlar araç için yüksek 
neden  hepsınde  mersedes  bmv  hastalığı  var  üstelık kısa  mesafede  kullanılmayacak araçlar  km  dusuk  araç  ...
her sey  gönlunce olsun  inşalah  gönlune gore  bulabılırsın...

meneger1973

« Yanıtla #2978 : Ocak 04, 2015, 06:49:03 ÖS »
karmak teşekkürler telde görüştüm yakınmıştı bana cumartesi bakacak bilgi veririm

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2979 : Şubat 08, 2015, 10:47:59 ÖS »
Ne zamandır sıkıntı vardı sitede sonunda çözmüşler.

meneger1973

« Yanıtla #2980 : Şubat 09, 2015, 01:32:09 ÖS »
karmak teşekkür ederim sorun çözüldü ferit usta sağolsun halletti 70 tl yesite sorun vardı sanırım giremedim bundan sonra ferit ustadayım teşekkürler tekrar
bir sıkıntı daha var navitec nx-212-f model cihazın navigasyon güncellemesini yaptırmam lazım bukonudada yardımcı olacak varsa şimdiden teşekkür ederim

karmak

« Yanıtla #2981 : Şubat 10, 2015, 01:33:16 ÖS »
karmak teşekkür ederim sorun çözüldü ferit usta sağolsun halletti 70 tl yesite sorun vardı sanırım giremedim bundan sonra ferit ustadayım teşekkürler tekrar
bir sıkıntı daha var navitec nx-212-f model cihazın navigasyon güncellemesini yaptırmam lazım bukonudada yardımcı olacak varsa şimdiden teşekkür ederim

rıca ederım 
ferıt abı  gercekten  cok  yardımcı  olur

hele  sıkıntını soyle  cozssun  daha mutlu  oluyor.

karmak

« Yanıtla #2982 : Şubat 10, 2015, 01:36:32 ÖS »
bu arada  degerlı  arkadaslar  hepınıze  bır  tavsıye

hava  fılıtrenızı  kısın  ya  sık  degıstırın   yada  arada  kalorıfer  ustunde  kurutun 
farkı kullanınca  gororsunuz

kısın  bıraz  daha  nemlı  hava  oldugu  ıcın  nemlenen  fıltreler  emısı  zorlasıyor 
ben  arada  elektrık  supurgesı  ıle  ıc  fıltreyı  supururken  fark  ettım  daha  5  bın  olmamıstı  fılıtre  supurgenın  zorlandıgıyla  fark  ettım 

ılgılı  arkadaslara  kolay  gelsın.

her sey  gonlunuzce  olsun

Nehir_gozlum

« Yanıtla #2983 : Şubat 22, 2015, 12:32:43 ÖÖ »
Selam arkadaslar. Benim arac gecen hafta yolda kaldi
Calistiramadim. Usta geldi distiributor de bir parca degistirdi araba calisti fakat
Motor duzensiz calisiyor. Ferit ustaya goturdum distiributorun okuyucusu arizalanmis dedi.
Tek satilmiyormus komple distiributoru degistirmek gerekiyormus.
Parcacilar 400 - 550 arasi fiyat verdiler. Hic biri garanti vermiyor sattiklari mala. Hepsi tayvan mali.
Ebay de 80- 120 $ arasi degiyor buradakilere gore cok uygun ve oda tayvan mali. Ne tavsiye edersiniz.

Usyk

« Yanıtla #2984 : Mart 18, 2015, 07:50:15 ÖS »
Arkadaşlar herkese selamlar, artık ben de sizdenim.

Geçen hafta hatasız 2000 otom. 158.000'de CRV'lendim.
Herkese kazasız, arızasız seyirler dilerim.

2000CR-V

« Yanıtla #2985 : Mart 18, 2015, 10:51:25 ÖS »

Aramiza hosgeldiniz. Araciniz hayirli olsun, kaca aldiniz?

SİNAN1963

• Sinan Calayoğlu
« Yanıtla #2986 : Mart 19, 2015, 08:25:02 ÖÖ »
Arkadaşlar,
Sayenizde sizleri takip ederek çok tecrübe edindim bu vesileyle sizlere teşekkürü borç bilirim.
Benim 2000 CR-V im şükürler olsun on numara hiç bir şikayetim yok ondan dolayı kuruntularım da yok dolayısıyle siteyide takip edemedim aklıma geldi bir bakayım dedim eski alışkanlık geri geri giderek bayağı zaman geçirdim ansiklopedi gibi olmuş ellerinize sağlık.
Lütfen siteyi canlı tutun izlemek güzel oluyor.
Benim aracımda hiç bir çalışmayan ve hiç sorunlu bir parçam yok servisim Honda Çankaya otomotiv maslak arabamızda orjinal parça ve yağlar kullanıyoruz.
Herkese kazasız sorunsuz yolculuklar dileriz.
Saygılarımızla.

Usyk

« Yanıtla #2987 : Mart 19, 2015, 07:33:47 ÖS »

Aramiza hosgeldiniz. Araciniz hayirli olsun, kaca aldiniz?

30.000 kıymetli TÜRK LİRASI verdim.

2000CR-V

« Yanıtla #2988 : Mart 19, 2015, 10:22:45 ÖS »
2000 model bakimli ve dusuk km. yapmis bir CR-V 30.000TL'nin altina bulunmuyor. Fakat cevremden bu yastaki bir araca bu kadar parayi neden verdigime dair cok elestiri aliyorum. Malum 30.000TL'ye baska bircok arac alternatifi bulunabilir.

Benim merak ettigim 1. jenerasyon CR-V aracim bu kondisyonunu daha kac sene daha devam ettirebilir (periyodik bakimlarinin yapilacak olmasi sartiyla)? Sonucta metal yorgunlugu, paslanma ve korozyon gercegi de var. Yillar gectikce cesilti aksamin ariza yapma ihtimali de artiyor (otomatik sanziman, klima kompresoru, radyator vs). Ustelik arac yaslandikca parcasi da az bulunuyor ve pahalilasiyor, zaten CR-V'nin parcalari pahali. Bu mesele moralimi bozuyor ve aracimi satmayi bile dusunduruyor. Bu konuda ne dusunuyorsunuz? Herkes fikrini yazarsa sevinirim.

« Son Düzenleme: Mart 19, 2015, 10:26:02 ÖS Gönderen: 2000CR-V »

Usyk

« Yanıtla #2989 : Mart 20, 2015, 09:19:30 ÖS »
Ben aracı daha yeni aldım, tadını bi çıkarayım. Onu şimdilik düşünmesem olmaz mı?

2000CR-V

« Yanıtla #2990 : Mart 22, 2015, 09:55:15 ÖS »
Ben aracı daha yeni aldım, tadını bi çıkarayım. Onu şimdilik düşünmesem olmaz mı?

Ben de yeni aldim sayilir, Aralik 2014'te 30.000TL verdim. 2000 model orijinal 85.000km. Yukaridaki sorularin cevabini ariyorum ama peki sizi mazur gorelim, keyfini surun. :)

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2991 : Mart 23, 2015, 10:31:31 ÖÖ »
2000 model bakimli ve dusuk km. yapmis bir CR-V 30.000TL'nin altina bulunmuyor. Fakat cevremden bu yastaki bir araca bu kadar parayi neden verdigime dair cok elestiri aliyorum. Malum 30.000TL'ye baska bircok arac alternatifi bulunabilir.

Benim merak ettigim 1. jenerasyon CR-V aracim bu kondisyonunu daha kac sene daha devam ettirebilir (periyodik bakimlarinin yapilacak olmasi sartiyla)? Sonucta metal yorgunlugu, paslanma ve korozyon gercegi de var. Yillar gectikce cesilti aksamin ariza yapma ihtimali de artiyor (otomatik sanziman, klima kompresoru, radyator vs). Ustelik arac yaslandikca parcasi da az bulunuyor ve pahalilasiyor, zaten CR-V'nin parcalari pahali. Bu mesele moralimi bozuyor ve aracimi satmayi bile dusunduruyor. Bu konuda ne dusunuyorsunuz? Herkes fikrini yazarsa sevinirim.

Arkadaşım güzel yazmışın yazdıklarına katılıyorum lakin parça konusunda crv gayet uygun bence orjinal parça olarak ararsanız her aracın parçası uçuyor. Yan sanayi olarak bulamayacağınız parçası yok ve de çok uygun en sonn triger setini 110 liraya aldım diye hatırlıyorum.

Mesela yağ pompasının fiyatı dışarda 280 lira idi servise hiç sormadım. 20 yaşında aracın yağ pompasının 2 adet orjinal contasını 30 liraya mı ne aldım servisinden, hani parça bulamam gibi bir durum yok hondalarda parça konusunda sıkıntı çekmezsiniz.

Crv gayet keyifli bir araç, ülkemiz şartları için biçilmiş kaftan en güzel tarafı tam arazi aracı olmasa da normal bir vatandaşıun gitmek isteyeceği her yer götürür.

Sevmediğim tek yanı yalıtım konusunydu o dönemdeki tüm hondalarda bu sıkıntı var. Kapı içleri ve tabana güzel bir yalıtım yapılsa tadından yenmez diye düşünüyorum.

Son olarak aralık ayında aracımı 27750 verdim. Şu durumda araçlar prim yapmış fakat şahsen o fiyatlara tekrar cr v almam.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #2992 : Mart 23, 2015, 10:35:13 ÖÖ »

Aracınız hayırlı olsun, kazasız sürüşler diliyorum.

Tavsiye olarak, şanzıman ve defransiyel yağınızı kontrol edin, her 10 binde bir imkanınız varsa sipop ayarlarınızı yaptırın. En kötü 20 binde bir yaptırın.  Aldığını vatandaş trigerini ne zaman değişmiş bunu araştırın değişmemişse mutlaka değiştirin tekrar hayırlı olsun.

Usyk

« Yanıtla #2993 : Mart 23, 2015, 12:43:55 ÖS »
Teşekkürler, ilk müsait zamanda dedikleriniz ve biraz daha detaylısı için Ankara Ostim Sanayi'nin yolunu tutacağım.

Usyk

« Yanıtla #2994 : Mart 23, 2015, 12:49:39 ÖS »
Araca 16" jant ve 215/70r16 lastik takdırdım, şekil güzel oldu. Yalnız her ihtimale karşı araç yüklü iken arazide lastiklerin çamurluk vs. sürtmemesi için 5 cm kadar get ile kaldırtmayı düşünüyorum. Tabi bu durum biraz aracın devrilme (Allah herkesi korusun inş.) riskini arttırıyor. Daha önce de forumda bir arkadaşımızın yaptığı gibi bu durumu telafi için spacer attırarak tekerleri 3'er cm dışarı (ofsetli gibi) çıkarttıracağım.

Ancak bizim araçlarda kampanada saplama civata var, bijon yok. Civataları kestirip uzun civata mı kaynattıracağız. Bu iş pek hoşuma gitmedi.

Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
« Son Düzenleme: Mart 23, 2015, 12:50:37 ÖS Gönderen: Usyk »

Usyk

« Yanıtla #2995 : Mart 23, 2015, 06:53:48 ÖS »
İnternette birşeyler buldum. Bu durumlarda kullanılan spacer (flanş) lar var. Biraz da pahalı gibi geldi ama :) (450 TL)

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #2996 : Mart 23, 2015, 07:58:33 ÖS »
Araca 16" jant ve 215/70r16 lastik takdırdım, şekil güzel oldu. Yalnız her ihtimale karşı araç yüklü iken arazide lastiklerin çamurluk vs. sürtmemesi için 5 cm kadar get ile kaldırtmayı düşünüyorum. Tabi bu durum biraz aracın devrilme (Allah herkesi korusun inş.) riskini arttırıyor. Daha önce de forumda bir arkadaşımızın yaptığı gibi bu durumu telafi için spacer attırarak tekerleri 3'er cm dışarı (ofsetli gibi) çıkarttıracağım.

Ancak bizim araçlarda kampanada saplama civata var, bijon yok. Civataları kestirip uzun civata mı kaynattıracağız. Bu iş pek hoşuma gitmedi.

Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

215/70/16 kesinlikle yanlış tercih... Şu durumda bile tam sağ ve tam sol yaptığınız da ön lastikler davlumbaz içlerine
sürtüyordur. Bunu geçin orjinal lastik ebadınız 205/70/15. Şuu an taktığınız 215/70/16

Çok yakın zamanda aracınızın şanzımanından difransiyelinden motorundan sesler gelecek ve zorlanmadan mütevellit
yağ kaçakları ile karşılaşacaksınız.

Ben 215/65/16 taktım, aracım yaklaşık 10cm arka 8cm önden yüksek 3cm spacer var ona rağmen sürttü. Şu an
215/60/16 kullanıyorum. Bence 16 kullanacaksanız ideal ebat.

Difference %0,5

Peki siz bu ebadı takarken o lastikçi sizi hiç uyarmadı mı ?

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #2997 : Mart 23, 2015, 08:16:07 ÖS »
İnternette birşeyler buldum. Bu durumlarda kullanılan spacer (flanş) lar var. Biraz da pahalı gibi geldi ama :) (450 TL)

Özel mesajda da anlatmakistediğim gibi

Kısaca mantık bu.
Fotoda görünen somunları söküp spacer deliklerini kampana üzerindeki bijon saplamalarına oturtup sıkıyosun, sonrada boştakalan saplamaları da janta oturtuyorsun. 450TL abartılmamış rakam. Gayet iyi bence. Çünkü kullanılan alüminyum
özel bir alüminyum. İşlenebilir, sert ama çatlama yapmayan. Herhangi bir malzemeden yaptırıp işlenmez. Sonuçta
1500kg ağırlık binecek onların üzerine. Markalı spacerlerin fiyatları 750TL den aşağı değil. H&R gibi.

Keza getlerde kullanılacak plastik malzemede işlenebilir, sert olacak ama çatlama yapmaması lazım.
Polietilen yüksek yoğunluklu malzeme kullanmanız lazım. Kilo ile satılır onunda fiyatı tuzludur. Tornası filan
işçilik spacer ve get 1000TL yi gözden çıkartın İstanbul piyasasına göre

2000CR-V

« Yanıtla #2998 : Mart 24, 2015, 03:07:25 ÖÖ »

Arkadaşım güzel yazmışın yazdıklarına katılıyorum lakin parça konusunda crv gayet uygun bence orjinal parça olarak ararsanız her aracın parçası uçuyor. Yan sanayi olarak bulamayacağınız parçası yok ve de çok uygun en sonn triger setini 110 liraya aldım diye hatırlıyorum.

Mesela yağ pompasının fiyatı dışarda 280 lira idi servise hiç sormadım. 20 yaşında aracın yağ pompasının 2 adet orjinal contasını 30 liraya mı ne aldım servisinden, hani parça bulamam gibi bir durum yok hondalarda parça konusunda sıkıntı çekmezsiniz.

Crv gayet keyifli bir araç, ülkemiz şartları için biçilmiş kaftan en güzel tarafı tam arazi aracı olmasa da normal bir vatandaşıun gitmek isteyeceği her yer götürür.

Sevmediğim tek yanı yalıtım konusunydu o dönemdeki tüm hondalarda bu sıkıntı var. Kapı içleri ve tabana güzel bir yalıtım yapılsa tadından yenmez diye düşünüyorum.

Son olarak aralık ayında aracımı 27750 verdim. Şu durumda araçlar prim yapmış fakat şahsen o fiyatlara tekrar cr v almam.

Siz de guzel yazmissiniz, tesekkur ederim. Ancak arac gittikce yaslaniyor, yillar gectikce yedekparcalari uygun fiyattan bulmak mumkun olmayabilir.

Peki neden bir daha bu fiyatlardan CR-V almayi dusunmuyorsunuz? Benim temas etmek istedigim husus da buydu, bu kadar yasli bir arac bu paralari hak ediyor mu?

Usyk

« Yanıtla #2999 : Mart 24, 2015, 07:04:07 ÖS »
Sn. SOMEONESPECIAL

Benim düşüncelerim doğrultusunda bu ebatları lastikçi bana önerdi. Araca taktık sağ, sol vs. test ettik. Düz yolda şu an için herhangi bir sütme vs. yok. Çok engebeli araziye de şu ana kadar çıkma şansım olmadı. Deneyebildiğim zaman sonuçları paylaşırım.Eğer sorun olmaz ise (lastiklerin çamurluklara sürtmesi gibi) yükseltme ve spacer işinden vazgeçebilirim.

Şu anki haliyle zaten 3-5 cm gibi bir yükselme oldu.
« Son Düzenleme: Mart 24, 2015, 07:05:05 ÖS Gönderen: Usyk »