Gönderen Konu: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 1287340 defa)

GÖZEÇARPAN

• GÖZEÇARPAN
Ynt: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım
« Yanıtla #3025 : Temmuz 01, 2015, 04:04:56 ÖS »
Arkadaşlar selam,

Geçen gün motorun tozunu alayım diye kaputu açtığımda motor üst kapak ile bloğun birleşme yerinin ön tarafının yağlanmış olduğunu gördüm.Herhangi bir damlama birikme falan yok ama ön tarafta o birleşme yeri yağlanmış diğer yerler tozlu iken motorun o siyah boyasının bu kısmı yağı çekmiş belli.Bu neden olabilir yaşayan var mı?? Contadan mı kaçırıyor acaba?Bu kadar olması araçların yaşı gözönüne alındığında normal mi yoksa hergeçen gün sıkıntı artar mı?Durup dururken motoru açtırmayız inşallah. :gulegule

Carismatiq

• Mustafa
« Yanıtla #3026 : Temmuz 01, 2015, 08:38:20 ÖS »
Arkadaşlar selam,

Geçen gün motorun tozunu alayım diye kaputu açtığımda motor üst kapak ile bloğun birleşme yerinin ön tarafının yağlanmış olduğunu gördüm.Herhangi bir damlama birikme falan yok ama ön tarafta o birleşme yeri yağlanmış diğer yerler tozlu iken motorun o siyah boyasının bu kısmı yağı çekmiş belli.Bu neden olabilir yaşayan var mı?? Contadan mı kaçırıyor acaba?Bu kadar olması araçların yaşı gözönüne alındığında normal mi yoksa hergeçen gün sıkıntı artar mı?Durup dururken motoru açtırmayız inşallah. :gulegule

Motor terleme yapmış olabilir. O yağlı kısmı silin wd40 yağlayıcı vb. ile sonra takip edin tekrar çok yağlanma varmı. Aracın yaşından dolayıda değişmesi gereken contada olabilir ama aşırı yağlanma yoksa sorun teşkil etmez. Aklınıza takıldı ise bu durum servise gösteriniz yinede.

Usyk

« Yanıtla #3027 : Temmuz 20, 2015, 07:50:57 ÖS »
Sn. SOMEONESPECIAL

Benim düşüncelerim doğrultusunda bu ebatları lastikçi bana önerdi. Araca taktık sağ, sol vs. test ettik. Düz yolda şu an için herhangi bir sütme vs. yok. Çok engebeli araziye de şu ana kadar çıkma şansım olmadı. Deneyebildiğim zaman sonuçları paylaşırım.Eğer sorun olmaz ise (lastiklerin çamurluklara sürtmesi gibi) yükseltme ve spacer işinden vazgeçebilirim.

Şu anki haliyle zaten 3-5 cm gibi bir yükselme oldu.

Valla ben 215/65/16 lastikler,
8-10cm Get ve 3+3=6cm spacerler ile ben sürtme yaşadım. Hem önde hem arkada.
Elbette ∂üz yolda sürtme yapmaz. Ama aracınızı çok yoracak! özellikle bunu belirtmek istedim.

Eyvah, araç dolu iken dik yokuş çıkarken veya kasislere girdiğimde çamurluklara sürtmüyor ama arka lastikler paçalıkların (tozluk) içine sürtüyor, yükseltme yaptırmam gerekiyor. Bir usta ile görüştüm bu modelde amortisör üzerine get ile yükseltme yapılamayacağını söyledi. Önerisi olan var mı?

Usyk

Aracın resmi
« Yanıtla #3028 : Temmuz 21, 2015, 11:01:34 ÖÖ »
« Son Düzenleme: Temmuz 21, 2015, 11:03:48 ÖÖ Gönderen: Usyk »

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #3029 : Temmuz 24, 2015, 09:16:45 ÖÖ »
Sn. SOMEONESPECIAL

Benim düşüncelerim doğrultusunda bu ebatları lastikçi bana önerdi. Araca taktık sağ, sol vs. test ettik. Düz yolda şu an için herhangi bir sütme vs. yok. Çok engebeli araziye de şu ana kadar çıkma şansım olmadı. Deneyebildiğim zaman sonuçları paylaşırım.Eğer sorun olmaz ise (lastiklerin çamurluklara sürtmesi gibi) yükseltme ve spacer işinden vazgeçebilirim.

Şu anki haliyle zaten 3-5 cm gibi bir yükselme oldu.

Valla ben 215/65/16 lastikler,
8-10cm Get ve 3+3=6cm spacerler ile ben sürtme yaşadım. Hem önde hem arkada.
Elbette ∂üz yolda sürtme yapmaz. Ama aracınızı çok yoracak! özellikle bunu belirtmek istedim.

Eyvah, araç dolu iken dik yokuş çıkarken veya kasislere girdiğimde çamurluklara sürtmüyor ama arka lastikler paçalıkların (tozluk) içine sürtüyor, yükseltme yaptırmam gerekiyor. Bir usta ile görüştüm bu modelde amortisör üzerine get ile yükseltme yapılamayacağını söyledi. Önerisi olan var mı?

GÖRÜŞTÜĞÜNÜZ USTA USTA DEĞİLMİŞ VALLA.

http://honda-tech.com/honda-element-cr-v-156/crv-lift-kit-bigger-tires-off-roadin-1268098/page6/

LİNKTEKİ KONUYU Bİ OKUTUN FOTOLARA Bİ BAKSIN. HADİ ONU DA GEÇ BEN KENDİM YÜKSELTTİM İŞTE...

Usyk

« Yanıtla #3030 : Temmuz 24, 2015, 11:20:42 ÖÖ »
Dediğin gibi iyi bi usta bulamadım Ankara'da. Senin aracın resimlerini gördüm. Teşekkür ederim. İlk müsait olduğumda lodoslama sanayiye dalıp halledeceğim inşallah konuyu.

NUJMAN

• NUMAN YILDIRAN
« Yanıtla #3031 : Temmuz 25, 2015, 10:59:43 ÖÖ »
Rakam güzel, araba daha güzel :)

ACCELERATOR POWER

• ACCELERATOR POWER
« Yanıtla #3032 : Temmuz 25, 2015, 04:58:39 ÖS »
Yeniden merhaba.Kayseri' den aranıza yeni katılıyorum...!!! Bayram arefesi 2000 model bej renk otomatik bir "Compact Runabout -  Vehicle" sahibi oldum :) İlk bayramımızı yaptık.Sivas' a yolculuk ettik.Gayet güzel bir yolculuk oldu.Akabinde bayram sonrası 1 haftalık iyi bir bakıma soktum aracımı. A' dan Z' ye bakılması gereken yerlerine, değişmesi gereken parçalarına ve kayışlarına, tamir ve onarılması gereken tüm yerlerine müdahale ettim.Bundan sonra iç dizayn, aydınlatma, aksesuar ve kozmetik olarak diğer kalan işlerini ve kafama kıl, tüy, yün, yumak şeklinde takılıp baktırmam gereken diğer yerlerine de bakım yapacağım :D

Usyk

« Yanıtla #3033 : Temmuz 27, 2015, 10:42:32 ÖÖ »
Bir usta buldum. Arka amortisörlerin altına bilezik koyarak helezonları 3.3 cm kadar yükseltti. Böyle daha sağlıklı olacağını söyledi. İnşallah yeterli gelir. Tabi helezonların mesafesi daraldığı için süspansiyon biraz daha sertleşmiş ve esnemesi daha az olacaktır. Şekilde daha düzgün oldu. Resimleri çekince eklerim.

Nehir_gozlum

« Yanıtla #3034 : Ağustos 12, 2015, 11:42:48 ÖS »
Arkadaşlar bana anadolu yakasında iyi bir elektrikçi lazım. Distribütör u birde iyi bir elektrikçi bulup ona baktirayim diye düşünüyorum. Olmadı orijinal olan çıkma bir distribütör araştıracagim. Acil yardiminiza ihtiyacım var. Çünkü arabadan çok ama çok sogudum. Hız göstergesi de takılma yapmaya başladı iyice kil olmaya başladım arabaya satmayı bile dusunuyorum distribütör yüzünden.
« Son Düzenleme: Ağustos 12, 2015, 11:43:48 ÖS Gönderen: Nehir_gozlum »

idArslanturk

• Pişman
« Yanıtla #3035 : Ağustos 30, 2015, 03:14:20 ÖS »
Merhaba arkadaşlar. Ben aranıza yeni katılmadım daha öncede başka bir kullanıcı adı ile vardım ama kişisel bilgilerim (Mail-Telefon) değişince yeniden üyelik açmam gerekti.

Tüm Hondacı kardeşlerime sevgiler.

karmak

« Yanıtla #3036 : Eylül 08, 2015, 01:10:45 ÖS »
eğer lpg ile crv kullanıyorsanız... :lovee :lovee :lovee

.
1  sıcak havalarda benzınde kullanın
2  sıcak havalarda lpg de  aracı zorlamayın
3 110 km yı gecmeyın
ve son olarak 60.000-80.000 de  motora gıreceğinizi unutmayın  3.000 tl....
yolda kalması cekıcı  yedek parca......
aracın yağı  suyu  tamamsa  bır sey olmaz  demeyın.....
vede  aracınızı  muhakkak 2 depo lpg 1 depo benzın  kullanmayı  unutmayın......

yenı motordan  sonra   
yazın sadece benzınde
kısın 2 lpg 1 benzın
lpg de ıken 90-110  hariç kullanmamayı
yokuşlarda kesinlikle   benzinde kullanılması gerektıgını
 ben öğrendim   sizin canınız yanmadan  dıkkat edın  derım

bırde  değerli dostlar  her ne kadar aktıflıgını kayıpetmıs bır sayfada olsa 
yenı crv alan arkadaslara tavsıye olsun dıye yazılıyor bu satırlar

ne olursa olsun  300.000 de bıle alsanız  eger benzınlıyse  yarım  motor elden gecırın tamam
ama  lpg  lı bır arac aldıysanız  kac km  lpg de kullanıldıgı  kullanıcı nasıl kullanmıs   soruları  onemlı

ancak  daha ısın basından sıkı tutmak ısteyenler ıcın  35-45 bınde  yarım motor açtırıp kontrol etmenızde sadece bır  conta ve ıscılıkle  kafanız  rahat olur..
her sey gonlunuzce olsun..

yıne not;
istanbul dışında da olsanız  ınternet uzerınden  cekıcı  aratmayı  yakın sehırlerden  cagırmayı   pazarlık edebılmeyı   unutmayın

karmak

« Yanıtla #3037 : Eylül 08, 2015, 01:13:17 ÖS »
Arkadaşlar bana anadolu yakasında iyi bir elektrikçi lazım. Distribütör u birde iyi bir elektrikçi bulup ona baktirayim diye düşünüyorum. Olmadı orijinal olan çıkma bir distribütör araştıracagim. Acil yardiminiza ihtiyacım var. Çünkü arabadan çok ama çok sogudum. Hız göstergesi de takılma yapmaya başladı iyice kil olmaya başladım arabaya satmayı bile dusunuyorum distribütör yüzünden.

gec oldu  buyuk ıhtımal  sorunu cozmussunuzdur  ancak  goztepe sanayıde gırıste var sorsanız da gosterırler..
ıyı gunler

fotoaktuel

« Yanıtla #3038 : Eylül 08, 2015, 03:54:24 ÖS »

.
3 110 km yı gecmeyın

yenı motordan  sonra   
yazın sadece benzınde
kısın 2 lpg 1 benzın

ne olursa olsun  300.000 de bıle alsanız  eger benzınlıyse  yarım  motor elden gecırın tamam
ama  lpg  lı bır arac aldıysanız  kac km  lpg de kullanıldıgı  kullanıcı nasıl kullanmıs   soruları  onemlı

ancak  daha ısın basından sıkı tutmak ısteyenler ıcın  35-45 bınde  yarım motor açtırıp kontrol etmenızde sadece bır  conta ve ıscılıkle  kafanız  rahat olur..

yıne not;
istanbul dışında da olsanız  ınternet uzerınden  cekıcı  aratmayı  yakın sehırlerden  cagırmayı   pazarlık edebılmeyı   unutmayın

aracımı benzinle kullanıyorum. lpg hiç takılmamış. kafam rahat. yılda  750 tl fark var. ama kafam rahat . süpriz arızalarım yok şükür.

2000CR-V

« Yanıtla #3039 : Eylül 08, 2015, 06:15:11 ÖS »

.
3 110 km yı gecmeyın

yenı motordan  sonra   
yazın sadece benzınde
kısın 2 lpg 1 benzın

yıne not;

Sayin karmak, daha once sanziman problemi yasamistiniz, bu sefer de motor problemi mi oldu? Gecmis olsun. Tecrubelerinizi paylasip yol gosterdiginiz icin kendi adima tesekkur ederim, bu forum icin bir sans oldugunuzu belirtmek isterim. Motor problemini detayli olarak yazabilir misiniz? Neden kaynaklandi ve tamiri icin ne gibi islemler yapildi ve nerede yapildi? Anladigim kadariyla araclarimiz LPG'ye karsi cok hassas...

karmak

« Yanıtla #3040 : Eylül 09, 2015, 07:48:47 ÖÖ »

.
3 110 km yı gecmeyın

yenı motordan  sonra   
yazın sadece benzınde
kısın 2 lpg 1 benzın

yıne not;

Sayin karmak, daha once sanziman problemi yasamistiniz, bu sefer de motor problemi mi oldu? Gecmis olsun. Tecrubelerinizi paylasip yol gosterdiginiz icin kendi adima tesekkur ederim, bu forum icin bir sans oldugunuzu belirtmek isterim. Motor problemini detayli olarak yazabilir misiniz? Neden kaynaklandi ve tamiri icin ne gibi islemler yapildi ve nerede yapildi? Anladigim kadariyla araclarimiz LPG'ye karsi cok hassas...

yalovadan ankaraya gttık ankaradan canakkaleye yola cıktık  motordan gelıyormus sanlı torpıdo kutusunda metal bır sey var gıbı tıkırtı basladı azdan yuksege
durdum  gonrn sanayıye 7 km kala  ustaya telefonda sesı dınlettım

aracı yurutme dedı  krank sesıne benzıyor....
bu arada

arac sureklı gozetımde
yagı suyu sanzıman yagı
........

yaptıgım hatalar
1 sıcak havalarda bolu rampası -lpg ıle cıkmak
daha once sıcak havada  lpg ıle  daga tırmanmak
kı bu arada  lastık kokusu geldı   ben lastıkler ısınmıstır zannetmıstım
140 bandını asarak kullanım ozellıkle son ıkı ay

evet sonuc krank degıstı motor sıfırlandı veleddalın amın malıyet 4.000 tl
arac sıfır oldu
boya dahıl su ana kadar 9.000 tl yedı  ama afıyet olsun dıyorum 

ben her halukarda sızlerede tavsıye ettıgım tek usta var anadolu yakası  maltepede  ferıt  usta
kı aracı  cekıcıye atıp ona getırdım 
ısını bılen ..."ekmeği ekmekçiye ver.. bir ekmek te üste ver.."derler ya

evet arabalar cok  hassas.

yukarda tekrarladıgım 

sıcak ta  benzın
lpg de  100-110
lpg de 2 depoya 1 depo benzın   sadece  60.000 lık  kullanımı  80.000 e uzatıyor...

tabı foto aktuel  rumuzlu  dostumuz  km  az yapıyor..
ben  lpg de  22 krs    benzınde   41 krs  ınebıldım  20.000 km  yolda  senede  4.000 tl yapıyor  6  senede  24.000 tl   bu  masrafları  cıkardı   sadece  yolda  kalmak  koyuyor....cekıcı bul  maltepeye gel  arac  bır hafta  yatsın....

ancak  gercekten  aractan sıkayet  edemem   bısıklet  gıbı   de  kullandık   kamyonet  gorevıde  gordu...her ısımızı yaptı... daha ne olsun  15 yasında arac. 

ancak benzınde kullanımında   motorun  kesınlıkle  500.000 lerı  gecenlerle  de konustum 
hatta  1.500 kg lık romokla  ulkelerı gezen   ankaralı  bır  bey lede  karsılastım  yanlız  vıtesı  duz du...
yıne bılgı amaclı soyleyeyım
benım arac su anda 250.000 de
keske  lpg den sonra  40.000  yapınca  yarım  motor yaptıraydım  dıyorum
bırde yaz aylarında  yada  cok yol yapınca  kesınlıkle  motor yagınızı ve  fılıtrenızı  5-6 bınde  yenıleyın
neden   ustamızın  soyledıgı  belkı  yag pompası  kısa  bır an  yaglamayı kestıyse  o  anda  yatak  sarmıs  olabılır  dedı...

her sey  gonlunuzce olsun...

2000CR-V

« Yanıtla #3041 : Eylül 09, 2015, 08:20:02 ÖS »
Cok tesekkurler sayin karmak, sagolun varolun...

karmak

« Yanıtla #3042 : Eylül 10, 2015, 10:09:16 ÖÖ »
Cok tesekkurler sayin karmak, sagolun varolun...
benım yasadıklarım   dıger arkadasların onlem alarak daha dıkkatlı olması ıcın  paylasılıyor
bılgıler paylasıldıkca cogalır...
her sey gonlunuzce olsun...
..

Heredot

« Yanıtla #3043 : Ekim 14, 2015, 07:59:49 ÖS »
Selam Arkadaşlar,
Kastamonu dan ben.
1999 CRV MANUEL Vites pazarlığını yaptım inşaallah.
Çok nadir bulunuyor.
Forumda bulunan var mı tavsiyesini alabileceğim.
şimdiden teşekkürler.

ejkaya

« Yanıtla #3044 : Ekim 15, 2015, 08:23:25 ÖÖ »
Merhabalar,

Bu konu ile ilgili cesitli forumlar, basliklar vs olmasina ragmen aklimdaki soru isaretlerini daha ayrintili bir sekilde cevaplandirmak icin bu konuyu acmis bulunuyorum.

Son donemlerde ilgimi eken bazi araclari asagida siralayip fikirlerimi belirtecegim. Bu konuyla ilgili olarak deneyimleri ve bilgisi olan arkadaslarimdan yardim bekliyorum.

Beklentilerim: Normalden daha yuksek, yuksek oldugu icin uzun yolda yol tutusu saglamasi acisindan surekli 4 ceker bir arac ariyorum. Ayni zamanda bana uzun yol konforu vermesi acisindan otomatik vites, cruise control, genis ic hacim, performans gibi bazi saplantilarim mevcut. Tabii ki beklentilerim sadece uzun yol konforu degil. Ayni zamanda cok sik olmasa da kamp yapma, hafif arazide kullanabilme, ama surpriz zorlu sartlari da bir sekilde atlatabilme ozelligi ariyorum. Bir diger aradigim ozellik de, arka koltuklarin yatmasiyla bagaj kismina en azindan bir kisilik sisme yatak koyabilme luksu. Bazi yerlerde cadirda kalmak yerine arabada yatmayi tercih ediyorum. . Acikcasi 30-40 bin gibi de bir butce araligim var ama tum bunlara degecek bir arac buldugumda bu rakami 50 ye cikarabilirim. Bu isteklerim dogrultusunda inceledigim araclar artilariyla eksileriyle sunlar oldu:

Land Rover Discovery TD5 2003: Tek kelimeyle muhtesem bir arac. Ancak temizini ikinci elde bulabilmek, guvenebilmek gerekiyor. Forumlarda Land Rover in kroniklesmis yag kacirma vs. problemlerinden bahsediliyor. Vergisi biraz yuksek, temizi bulunabilirse de 55-60 bin araliginda. Ancak yukarida belirttigim tum ihtiyaclara uygun gorunuyor.

Land Rover Freelander TD4 2006: Yakit verimliligi ve arazi performansi acisindan cok uygun bir arac ama yine temizini bulmak icin en az 50 bini gozden cikarmak gerekiyor. Vergisi dusuk. Ancak aracin arkasina yatak sigdirmak mumkun gozukmuyor. Elektronik aksaminda problem oldugu bazen yanginlara yol actigi bile soyleniyor. Tabii bunlar dedikodu da olabilir.

Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Limited 2003: Yine cok konforlu bir arac ve arazi performansi tartisilmaz. 45 bin lira civarinda bulabilmek mumkun ancak denedigim bir tanesinde motorun neredeyse bitmis oldugunu fark ettim. Vergisi cok yuksek, 6 ayda bir 800 lira bayiliyorsunuz.

Suzuki Vitara: Bu forumda arazi performansi konusunda cok ovgu oldugunu fark ettim. Ancak benim icin sadece arazi performansi yeterli bir kriter degil. Normal seyirde yuksek ve 2 ceker bir arac bana guvenli gelmiyor. Bu araci kullanip virajda savrulan arkadaslarim oldu. Bir de gordugum kadariyla arkaya yatak sigdirmak mumkun degil. Tabii ki kisa sasenin askida kalmama gibi bir artisi oldugunun da farkindayim. Otomatik vites de yok bildigim kadariyla.

Subaru Forester 2003: Guzel, guclu ancak yakit konusunda uzucu, ayrica lpg taktirmada problemli oldugunu duydum. Bir de tabi Adana da yasadigim icin servis problem var.

KIA Sorento 2003-2006: Bu konuda cok bilgi sahibi degilim ve cok yaktigini biliyorum. LPG uygulamalari konusunda bilgisi olan varsa paylasirsa sevinirim.

HONDA CRV 2.0i 1999-2001: Cok fazla OFFRoad tavsiye edilmese de uzun yolda yuksek konfor, guvenlik ve surekli 4 ceker sunuyor. Fiyati cok makul, LPG konusunda sikintisi yok. Hafif arazi de problemsiz oldugu soyleniyor. Arka koltuklari yatirdigimizda yatak konulabilir gibi duruyor ama deneyimleme sansim olmadigi icin fikirlerinize ihtiyacim var. Vergisi dusuk. Motoru saglam.

Tum bu bilgiler dogrultusunda CRV bana mantikli bir arac gibi geliyor ama fikirlerinizi almak istiyorum.

Simdiden tesekkurler.

Heredot

« Yanıtla #3045 : Ekim 17, 2015, 09:19:04 ÖS »
selam arkadaşlar,
99 manuel crv lerde far yıkamanın yanında bir ROAD MAİN yazan bir düğme var,bilgilendirebilecek arkadaş var mı?
Hatta,kontrol panelinin açıklamasını anlatan bir şema falan var mıdır?
Teşekkürler şimdiden.

Heredot

« Yanıtla #3046 : Ekim 17, 2015, 09:24:09 ÖS »
Merhabalar,

Bu konu ile ilgili cesitli forumlar, basliklar vs olmasina ragmen aklimdaki soru isaretlerini daha ayrintili bir sekilde cevaplandirmak icin bu konuyu acmis bulunuyorum.

Son donemlerde ilgimi eken bazi araclari asagida siralayip fikirlerimi belirtecegim. Bu konuyla ilgili olarak deneyimleri ve bilgisi olan arkadaslarimdan yardim bekliyorum.

Beklentilerim: Normalden daha yuksek, yuksek oldugu icin uzun yolda yol tutusu saglamasi acisindan surekli 4 ceker bir arac ariyorum. Ayni zamanda bana uzun yol konforu vermesi acisindan otomatik vites, cruise control, genis ic hacim, performans gibi bazi saplantilarim mevcut. Tabii ki beklentilerim sadece uzun yol konforu degil. Ayni zamanda cok sik olmasa da kamp yapma, hafif arazide kullanabilme, ama surpriz zorlu sartlari da bir sekilde atlatabilme ozelligi ariyorum. Bir diger aradigim ozellik de, arka koltuklarin yatmasiyla bagaj kismina en azindan bir kisilik sisme yatak koyabilme luksu. Bazi yerlerde cadirda kalmak yerine arabada yatmayi tercih ediyorum. . Acikcasi 30-40 bin gibi de bir butce araligim var ama tum bunlara degecek bir arac buldugumda bu rakami 50 ye cikarabilirim. Bu isteklerim dogrultusunda inceledigim araclar artilariyla eksileriyle sunlar oldu:

Land Rover Discovery TD5 2003: Tek kelimeyle muhtesem bir arac. Ancak temizini ikinci elde bulabilmek, guvenebilmek gerekiyor. Forumlarda Land Rover in kroniklesmis yag kacirma vs. problemlerinden bahsediliyor. Vergisi biraz yuksek, temizi bulunabilirse de 55-60 bin araliginda. Ancak yukarida belirttigim tum ihtiyaclara uygun gorunuyor.

Land Rover Freelander TD4 2006: Yakit verimliligi ve arazi performansi acisindan cok uygun bir arac ama yine temizini bulmak icin en az 50 bini gozden cikarmak gerekiyor. Vergisi dusuk. Ancak aracin arkasina yatak sigdirmak mumkun gozukmuyor. Elektronik aksaminda problem oldugu bazen yanginlara yol actigi bile soyleniyor. Tabii bunlar dedikodu da olabilir.

Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Limited 2003: Yine cok konforlu bir arac ve arazi performansi tartisilmaz. 45 bin lira civarinda bulabilmek mumkun ancak denedigim bir tanesinde motorun neredeyse bitmis oldugunu fark ettim. Vergisi cok yuksek, 6 ayda bir 800 lira bayiliyorsunuz.

Suzuki Vitara: Bu forumda arazi performansi konusunda cok ovgu oldugunu fark ettim. Ancak benim icin sadece arazi performansi yeterli bir kriter degil. Normal seyirde yuksek ve 2 ceker bir arac bana guvenli gelmiyor. Bu araci kullanip virajda savrulan arkadaslarim oldu. Bir de gordugum kadariyla arkaya yatak sigdirmak mumkun degil. Tabii ki kisa sasenin askida kalmama gibi bir artisi oldugunun da farkindayim. Otomatik vites de yok bildigim kadariyla.

Subaru Forester 2003: Guzel, guclu ancak yakit konusunda uzucu, ayrica lpg taktirmada problemli oldugunu duydum. Bir de tabi Adana da yasadigim icin servis problem var.

KIA Sorento 2003-2006: Bu konuda cok bilgi sahibi degilim ve cok yaktigini biliyorum. LPG uygulamalari konusunda bilgisi olan varsa paylasirsa sevinirim.

HONDA CRV 2.0i 1999-2001: Cok fazla OFFRoad tavsiye edilmese de uzun yolda yuksek konfor, guvenlik ve surekli 4 ceker sunuyor. Fiyati cok makul, LPG konusunda sikintisi yok. Hafif arazi de problemsiz oldugu soyleniyor. Arka koltuklari yatirdigimizda yatak konulabilir gibi duruyor ama deneyimleme sansim olmadigi icin fikirlerinize ihtiyacim var. Vergisi dusuk. Motoru saglam.

Tum bu bilgiler dogrultusunda CRV bana mantikli bir arac gibi geliyor ama fikirlerinizi almak istiyorum.

Simdiden tesekkurler.

Arkadaşım iki gün oldu 99 crv manuel aldım.
Temiz bulabiliyorsanız tercih edin derim.
Ama düğmelere falan alışana dek sanırım biraz zaman geçecek.
umarım sizin için hayırlı olur.
yakıt konusun da hep 120 nin üstünede geldik ama 21 krş civarı yakıyor.
yalnız lpg yi 1,99 dan aldık.

beysin

« Yanıtla #3047 : Aralık 01, 2015, 10:38:54 ÖS »
selam abiler,

99 CRV ile tanisali 2 sene oldu,

istanbul/kucukcekmece de oturuyorum,

Ferit Ustanin tam adresini alabilir miyim,

Aracimda hararet sikintisi var,

mecidiyekoyde su kaynatti musur dan kaynaklanmis ve degistirdim,

kapaktan su atiyor fan a dogru pasli su,

ayrica ust kapak contasindan yag kaciriyor,

yag eksiltiyor doktor yag diye tabir edilen yagi kullaniyorum,

ustam lpg de kullandigim icin yag yaktigini dusunuyor,

birde sunroof zinciri kopmus 300 TL istediler normal mi sizce?

arabami seviyorum

tesekkur ederim.

Nehir_gozlum

« Yanıtla #3048 : Aralık 02, 2015, 04:42:37 ÖS »
selam abiler,

99 CRV ile tanisali 2 sene oldu,

istanbul/kucukcekmece de oturuyorum,

Ferit Ustanin tam adresini alabilir miyim,

Aracimda hararet sikintisi var,

mecidiyekoyde su kaynatti musur dan kaynaklanmis ve degistirdim,

kapaktan su atiyor fan a dogru pasli su,

ayrica ust kapak contasindan yag kaciriyor,

yag eksiltiyor doktor yag diye tabir edilen yagi kullaniyorum,

ustam lpg de kullandigim icin yag yaktigini dusunuyor,

birde sunroof zinciri kopmus 300 TL istediler normal mi sizce?

arabami seviyorum

tesekkur ederim.

Merhaba Hocam

Google da Honda Ferit olarak artır isen orada adresi ve telefon numaraları ve krokisi mevcuttur.

beysin

« Yanıtla #3049 : Aralık 03, 2015, 09:03:50 ÖS »
tesekkur ederim hocam,

bugun radyotor kapagi aldim.

ama benim kapak contasindan yag sizdiriyor okudugum kadariyla onu da degistirmek gerekliymis.