Gönderen Konu: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 1287329 defa)

2000CR-V

Ynt: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım
« Yanıtla #3050 : Aralık 04, 2015, 09:56:28 ÖS »
tesekkur ederim hocam,

bugun radyotor kapagi aldim.

ama benim kapak contasindan yag sizdiriyor okudugum kadariyla onu da degistirmek gerekliymis.

Araci baskasina kurcalatmadan Ferit Usta'ya goturun. Nokta atisiyla teshisi koyar, gerekeni yapar, insafli ve medeni bir insandir, maddi olarak da sizi uzmez...

ACCELERATOR POWER

• ACCELERATOR POWER
« Yanıtla #3051 : Aralık 10, 2015, 08:53:06 ÖS »
Forum'a üye oldum ama çok cansız gidiyor. Nerde bu kadar Hondacı CR-V' ci arkadaş...??? :S

fotoaktuel

« Yanıtla #3052 : Aralık 11, 2015, 07:19:44 ÖÖ »
Forum'a üye oldum ama çok cansız gidiyor. Nerde bu kadar Hondacı CR-V' ci arkadaş...??? :S
bende hergün defalarca giriyorum. millet geziyor herhalde  :) :) :)

SOMEONESPECIAL

• SOMEONESPECIAL
« Yanıtla #3053 : Aralık 18, 2015, 08:29:13 ÖÖ »
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-1997-2001-honda-crv-bixenon-far-takimi-190539116/detay/

Muayene için çıkartmıştım. Çıkartmışken temizledim, tekrar bir elden geçirdim.
Yılbaşına kadar satılmaz ise tekrar takacağım arabama. Düşünen bana ulaşsın.

karmak

« Yanıtla #3054 : Ocak 07, 2016, 07:11:08 ÖÖ »
değerli arkadaslara not

şanzımanınız arıza yaparsa sizlere  öneride bulunduğum yeri ihmal etmeyın etrefınızda nıssan kaskaı sı olanlara  15-20  şanzıman tamırı dıyenlere  bıraz uzak ancak  dua edecekler  .istanbuldan söküp tamıre yollayanları kendım gördüm..  bılgınıze

http://www.mutluotomatik.com/otomatik-sanziman-servisi/canakkale-otomatik-sanziman-tamiri.html

her şey gönlünüzce olsun

bırde şanzıman yağınızı her sene yada 60 000  hangısı once gelırse  değişmeyi unutmayın  tabıkı orjınalı ıle...

5807

« Yanıtla #3055 : Ocak 08, 2016, 09:54:48 ÖÖ »
değerli arkadaslara not

şanzımanınız arıza yaparsa sizlere  öneride bulunduğum yeri ihmal etmeyın etrefınızda nıssan kaskaı sı olanlara  15-20  şanzıman tamırı dıyenlere  bıraz uzak ancak  dua edecekler  .istanbuldan söküp tamıre yollayanları kendım gördüm..  bılgınıze

http://www.mutluotomatik.com/otomatik-sanziman-servisi/canakkale-otomatik-sanziman-tamiri.html

her şey gönlünüzce olsun

bırde şanzıman yağınızı her sene yada 60 000  hangısı once gelırse  değişmeyi unutmayın  tabıkı orjınalı ıle...

Hocam merhabalar. 2000 Model 145 000 km de gönlüme göre bulduğum bir araç ile aranıza katıldım. Özellikle sizinde tavsiyelerinizle Honda Ferite gittim. Karabükten İstanbula :) Özellikle otomatik vites yağını servisten mi alayım diye sordum ama Ferit Usta bizim model araçlar için gerekli olmadığını soyledi. GS Oil diye kore malı bir yağ kullanıldı.  Açıkçası ben herhangi bir olumsuz fark görmedim. Vites geçiişlerim sorunsuz. Siz hep honda marka yağı mı kullanıyorsunuz?

karmak

« Yanıtla #3056 : Ocak 09, 2016, 05:48:48 ÖS »
değerli arkadaslara not

her şey gönlünüzce olsun

Hocam merhabalar. 2000 Model 145 000 km de gönlüme göre bulduğum bir araç ile aranıza katıldım. Özellikle sizinde tavsiyelerinizle Honda Ferite gittim. Karabükten İstanbula :) Özellikle otomatik vites yağını servisten mi alayım diye sordum ama Ferit Usta bizim model araçlar için gerekli olmadığını soyledi. GS Oil diye kore malı bir yağ kullanıldı.  Açıkçası ben herhangi bir olumsuz fark görmedim. Vites geçiişlerim sorunsuz. Siz hep honda marka yağı mı kullanıyorsunuz?

ben aracımı ferıt abıye  teslım ettıgım ıcın  sormam  ne yagı kullanıyorsun  dıye.
ıyı gunlerde kullanın aracınızı   
lpg lı ıse   yazdıklarım  bıraz ıddalı  oldu  ama  okuyup   uygulamanızı onerırım   bırde  hemserımsınız  ozelden de  sorularınıza cevap  verebılırım  bılgım  dahılınde.

her sey gonlunuzce olsun
.

cobra34

« Yanıtla #3057 : Ocak 09, 2016, 08:11:35 ÖS »
97-01crv şanzumanı en basit otomatik şanzumanlardan biridir.kesinlikle onarımı kolaydır.gözünüzde fazla büyütmetin lütfen.eski tip bir lanzuman olduğu için atfdw1 yerine dextron 3 ve muadilleri kullanılabilir

2000CR-V

« Yanıtla #3058 : Ocak 09, 2016, 09:40:32 ÖS »
Sayin Karmak oncelikle gecmis olsun. Sanzimaninizdaki problem neydi ve kaca mal oldu size, her zaman oldugu gibi detaylica yazabilir misiniz? Tecrubeleriniz bize yol gosterici oluyor, tesekkurlerimle...

değerli arkadaslara not

her şey gönlünüzce olsun

karmak

« Yanıtla #3059 : Ocak 10, 2016, 07:12:48 ÖS »
Sayin Karmak oncelikle gecmis olsun. Sanzimaninizdaki problem neydi ve kaca mal oldu size, her zaman oldugu gibi detaylica yazabilir misiniz? Tecrubeleriniz bize yol gosterici oluyor, tesekkurlerimle...

değerli arkadaslara not

şanzımanınız arıza yaparsa sizlere  öneride bulunduğum yeri ihmal etmeyın
etrefınızda nıssan kaskaı sı olanlara  15-20  bın tl şanzıman tamırı dıyenlere   özellıkle onerın.bıraz uzak ancak  dua edecekler  .istanbuldan söküp tamıre yollayanları kendım gördüm..  bılgınıze

her şey gönlünüzce olsun

daha once soylemıstım sanzıman yagı degısımınde  mıknatısı kontrol edın dıye
ferıt abı sanzımanın ıcındekı bır dıslının arac agır geldıgı ıcın kırıldıgını belırttı

rakkam 2000 tl
cektıgımız sıkıntı evlere senlık tam trakya gırısı otobanda kaldım
sıze verdıgım telefon numarasını saklayın
cunku bu arkadasların trafık cekıcı vakfını kurdugunu belırttıler
pazarlık yapmayı unutmayın
valılıgın verdıggı fıyat    araca yukleme 100    her km  5 tl ımıs

ancak eger sızınde basınıza gelırse  ıkı saat  sanzımanı sogutursanız  yola devam edebılecegınızı  bır mıktar  soyledıler  ama  masrafı  katlayabılırsınızde..
arac baskı balata sıyırmıs gıbı gaz yemesıne ragmen  yerınde sayıyor....
en ıyısı en yakın cekıcı  bırde  sanzımanı bılmeyenlere actırmayın derım..
cekıcı tel..212 4465888
gsm         532 2234634   arzum kurtarıcı huseyın.

ınsallah  sıkıntı yasamazsınız ama  bır kulagınızda bulunsun ıstedım
hızlı kalkıs yapılması  sorunu onceye cekıyor...
sızden oncekı sahıbı eger hızlı kalkıslar yapıp  patıler  cektıyse 
sız sanzıman yag degısımıne  mıknatısa yapısan kucuk demırlere dıkkat edın
eger basınıza gelırse hemen aracın sanzımanını  ustanıza verın kı  yolda kalmayın

her sey  gonlunuzce olsun

ha  bırde  cok yakıyor dıyenler   dıkkatlı olun  cunku  arac sımdı  az yakmaya  basladı  yanı  3  depo  yerıne  1.5  depoyla  yol  alır oldu..
artık benzınden  tasarrufla  masrafı  sıfırlarız...

ferıt ustama sonsuz tesekkurlerımle...

eskı sayfadan alıntı.

2000CR-V

« Yanıtla #3060 : Ocak 11, 2016, 06:36:58 ÖS »
Sayin karmak, yazdiklarinizi dikkatle takip ediyoruz. Ancak sanziman meselesi tam anlasilamadi, Ferit Usta bozulan sanzimani Mutlu Otomatik'te mi yaptirdi?

karmak

« Yanıtla #3061 : Ocak 11, 2016, 08:20:18 ÖS »
Sayin karmak, yazdiklarinizi dikkatle takip ediyoruz. Ancak sanziman meselesi tam anlasilamadi, Ferit Usta bozulan sanzimani Mutlu Otomatik'te mi yaptirdi?

hayır kendısı yaptı   karısıklık olmus  sankı    mutlu otomatık  tum  sanzımanları tamır edebılen  bır yer ozellıkle   nıssanlarda  cok buyuk  masraf acan  olayı  daha ucuza  yaptıgını  ayrıca  her kes  ıst  gelemıyor dıye  edremıt  çanakkale  cıvarı  balıkesır  ızmır  yoresındekı  arkadaslara  yardımı olur  dıye  not  dustum...
her sey  gönlunuzce olsun.

karmak

« Yanıtla #3062 : Ocak 11, 2016, 08:22:18 ÖS »
bu arada aracı  sattıgım  ıcın  sorularınıza  bıldıgımce  yardımcı olabılmek ıcın   maıl adresımede yazabılırsınız  .ne de olsa  az  yasamadık...

kazasız belasızz  surusler arkadaslar.

2000CR-V

« Yanıtla #3063 : Ocak 11, 2016, 09:19:15 ÖS »
Tesekkurler sayin karmak. Araci sattiginiza uzuldum, hayirlisi olsun. Belki daha ust model bir CRV ile sizi yine aramizda gormek nasip olur.

GÖZEÇARPAN

• GÖZEÇARPAN
« Yanıtla #3064 : Ocak 12, 2016, 02:18:51 ÖS »
selam arkadaşlar,
99 manuel crv lerde far yıkamanın yanında bir ROAD MAİN yazan bir düğme var,bilgilendirebilecek arkadaş var mı?
Hatta,kontrol panelinin açıklamasını anlatan bir şema falan var mıdır?
Teşekkürler şimdiden.
Selam,

Uzun zamandır siteye giremiyordum.Biraz geç kalmış bir cevap olacak muhtemelen yanıtını bulmuşsunuzdur ama ben yine bilgi amaçlı yazayım istedim.Bahsettiğin düğme
Sunroof'u kilitleyip serbest bırakmaya yarar.Bu tuş kapalı konumdayken sunroof'un düğmesine  bassanda sunroof çalışmaz,bir nevi çoçuk kilidi gibi düşünebilirsin.Kontrol paneli ile ilgili bende bir şema olacaktı bulabilirsem burdan yayınlarım.

5807

« Yanıtla #3065 : Ocak 18, 2016, 08:08:30 ÖÖ »
değerli arkadaslara not

her şey gönlünüzce olsun

ben aracımı ferıt abıye  teslım ettıgım ıcın  sormam  ne yagı kullanıyorsun  dıye.
ıyı gunlerde kullanın aracınızı   
lpg lı ıse   yazdıklarım  bıraz ıddalı  oldu  ama  okuyup   uygulamanızı onerırım   bırde  hemserımsınız  ozelden de  sorularınıza cevap  verebılırım  bılgım  dahılınde.

her sey gonlunuzce olsun
.

Çok teşekkür ederim hocam. Aracınızı satömanıza ben de üzüldüm. Hayırlısı olsun hakkınızda. Ayrıca mail vs yardım esirgemediğiniz için de ayrıca çok teşekkürler

kabuss_shadow

« Yanıtla #3066 : Ocak 20, 2016, 10:26:27 ÖS »
S.a arkadaşlar benim devir 1500 3000 arasinda sanki kesiciye griyormus gibi devir kesiyor 3000 den sonra normal map sensorunu degistirdim oksijen sensorunu degistirdim cozulmedi sorun neden olabilir acaba.
herseyden once merhabalar arkadasım sorunun cevabını bılmıyorum ama senden bır rıcam olacak ondekı kaput korumayı nereden aldınız yardımcı olurmusunuz?

kabuss_shadow

« Yanıtla #3067 : Ocak 20, 2016, 10:47:45 ÖS »
Teşekkürler.Siparşi verdim.Takınca fotoğraf koyacağım. >=ok
slm benım aramadıgım yer kalmadı malesef kaput koruma yok:(

lamos

« Yanıtla #3068 : Ocak 21, 2016, 01:58:40 ÖÖ »
Arkadaşlar merhaba,bir konuda değerli yorum ve önerilerinize ihtiyacım var.yardımlarınıza şimdiden teşekürler.

Sorunum şu; 2000 model CRV aracımda 60-70 gibi hızlarda giderken ayağımı gazdan çekip hız düşürdüğümde ve tekrar hafif gaz verince araçta ciddi bir titreme ,zırıltı ve vibrasyon başlıyor.

Bu durum düz vites arabalarda yüksek vites ve düşük devirde hissedilen vuruntu ve titremeyi andırıyor.

Gazı aynı düşük seviyede tuttukça zırıltı devam ediyor.Fakat gaza basıp devir artırınca kesiliyor.

Bu olay devir düşürünce ,özellikle şehir içi 50-60-70 hızlarda sabit gidilmesi gereken durumlarda oluyor ve inanın dayanılmaz titreşim sesi yapıyor.
Sürekli bir olay değil ama yapmaya başlayınca sürekli yapıyor.

Ses aracın altından ve her yerden geliyor gibi.

Aracın mevcut durumu;
5000 km önce ağır bakımları,1500 km önce yağı ,filitreler ve bujiler değişti,genel bakımlar,otogaz ve sibop ayarı yapıldı.

Sorunun çözümüne yönelik;

1.Şanzumancı ile görüşüldü,sorunun sürekli olmaması nedeniyle şanzumandan değil denildi.
Ateşleme sisteminin kontrolü önerildi.

2.Şaft kontrol edildi,şaftcı değişmesi gerekir demiş ama şaft sökülüp iki çekerde denenince aynı ses duyuldu.

3.Diferansiyel yağı değişti.

4.Akslar değişti

5.Şanzuman kulağı değişti...

SONUÇ: ,Aynı sorunlar devam....

Şimdilik başımdan geçenler bunlar.Bu konuda beni kesin ve hızlı çözüme götürecek değerli önerilerinizi bekliyorum.

Yardımlarınıza şimdiden çok teşekürler...

karmak

« Yanıtla #3069 : Ocak 21, 2016, 03:22:40 ÖS »
Arkadaşlar merhaba,bir konuda değerli yorum ve önerilerinize ihtiyacım var.yardımlarınıza şimdiden teşekürler.

Sorunum şu; 2000 model CRV aracımda 60-70 gibi hızlarda giderken ayağımı gazdan çekip hız düşürdüğümde ve tekrar hafif gaz verince araçta ciddi bir titreme ,zırıltı ve vibrasyon başlıyor.

Bu durum düz vites arabalarda yüksek vites ve düşük devirde hissedilen vuruntu ve titremeyi andırıyor.

Gazı aynı düşük seviyede tuttukça zırıltı devam ediyor.Fakat gaza basıp devir artırınca kesiliyor.

Bu olay devir düşürünce ,özellikle şehir içi 50-60-70 hızlarda sabit gidilmesi gereken durumlarda oluyor ve inanın dayanılmaz titreşim sesi yapıyor.
Sürekli bir olay değil ama yapmaya başlayınca sürekli yapıyor.

Ses aracın altından ve her yerden geliyor gibi.

Aracın mevcut durumu;
5000 km önce ağır bakımları,1500 km önce yağı ,filitreler ve bujiler değişti,genel bakımlar,otogaz ve sibop ayarı yapıldı.

Sorunun çözümüne yönelik;

1.Şanzumancı ile görüşüldü,sorunun sürekli olmaması nedeniyle şanzumandan değil denildi.
Ateşleme sisteminin kontrolü önerildi.

2.Şaft kontrol edildi,şaftcı değişmesi gerekir demiş ama şaft sökülüp iki çekerde denenince aynı ses duyuldu.

3.Diferansiyel yağı değişti.

4.Akslar değişti

5.Şanzuman kulağı değişti...

SONUÇ: ,Aynı sorunlar devam....

Şimdilik başımdan geçenler bunlar.Bu konuda beni kesin ve hızlı çözüme götürecek değerli önerilerinizi bekliyorum.

Yardımlarınıza şimdiden çok teşekürler...

değerlı dostum  sızden once aracınızın  katalızoru kırılmıstır  buyuk ıhtımal  arka eksozda parcalar vardır  bunlar ses yapıyor olabılır. bırde bu tur konularda hangı sehırde oldugunuz a gore  yardımcı  ustalarımızı onerebılırız
 sız bır eksoza elınızle vurun bakalım
araclar yaslandı   kolay gelsın.

bırde vuruntu ıcın  kesınlıkle  sanzıman yagı orjınal degıldır..
« Son Düzenleme: Ocak 21, 2016, 03:24:39 ÖS Gönderen: karmak »

GÖZEÇARPAN

• GÖZEÇARPAN
« Yanıtla #3070 : Ocak 21, 2016, 04:38:05 ÖS »
Teşekkürler.Siparşi verdim.Takınca fotoğraf koyacağım. >=ok
slm benım aramadıgım yer kalmadı malesef kaput koruma yok:(

Selam,
Ben ınternetten sahibinden com daki bir ilandan almıştım 100 tl 120 tl arası bir fiyata.Türkiyedeki sitelerde yoksa Ebay'a bak istersen orada satılıyor olabilir.

lamos

« Yanıtla #3071 : Ocak 22, 2016, 01:02:41 ÖÖ »

Sayın karmak Konya dayım ,önerilerinize çok teşekkürler, mutlaka bakacağım, haklısınız  testte katalizör arızası veriyor  ama parça olsa neden her devirde ses vermiyor anlam veremedim. Ses zaten aracın bir vibrasyonla titremesinden kaynaklanıyor...
« Son Düzenleme: Ocak 22, 2016, 01:06:38 ÖÖ Gönderen: lamos »

2000CR-V

« Yanıtla #3072 : Ocak 22, 2016, 10:28:24 ÖS »
Sayin lamos, sayin karmak'in da ifade ettigi gibi zirilti ve titresim dusuk hizlarda katalitik konvertorden gelmektedir. Muhtemelen yasli aracinizin kilometresi ya cok yuksek ya da dusuk, her iki durumda da katalitik konvertor ariza yapiyor. Ustalar araca bir zarari olmadigini soylemekle birlikte yakit tuketimi artirdigini, muayenede sorun cikarabilecegini soyleyenler de var. Bu konu tartisma goturen bir konu ve aydinlatilmaya muhtac. Isinin ehli bir egzostcudan fikir almakta fayda var. Bir sonuca ulasirsaniz buraya da yazmanizi istirham ederim.

lamos

« Yanıtla #3073 : Ocak 24, 2016, 08:42:43 ÖS »
Sayin lamos, sayin karmak'in da ifade ettigi gibi zirilti ve titresim dusuk hizlarda katalitik konvertorden gelmektedir. Muhtemelen yasli aracinizin kilometresi ya cok yuksek ya da dusuk, her iki durumda da katalitik konvertor ariza yapiyor. Ustalar araca bir zarari olmadigini soylemekle birlikte yakit tuketimi artirdigini, muayenede sorun cikarabilecegini soyleyenler de var. Bu konu tartisma goturen bir konu ve aydinlatilmaya muhtac. Isinin ehli bir egzostcudan fikir almakta fayda var. Bir sonuca ulasirsaniz buraya da yazmanizi istirham ederim.

sayın 2000CR-V  katalitik konvektör konusunu egzostcu ile görüştüm , oda dediğiniz gibi biraz yakıta etkisi olur başkada birşey olmaz demişti...
Ama bu ses konusunu sormadım,konvektörü hemen bir inceliyeyim...
Gelişmelerden haberdar ederim.Sevgi ve saygılarımla.

Nehir_gozlum

« Yanıtla #3074 : Ocak 28, 2016, 12:57:08 ÖS »

sayın 2000CR-V  katalitik konvektör konusunu egzostcu ile görüştüm , oda dediğiniz gibi biraz yakıta etkisi olur başkada birşey olmaz demişti...
Ama bu ses konusunu sormadım,konvektörü hemen bir inceliyeyim...
Gelişmelerden haberdar ederim.Sevgi ve saygılarımla.

Öncelikle Geçmiş olsun

Aynı sorunu 1998 model manuel vites aracımda yaşadım. Katalizörün içini boşalttırdım. Sorun çözüldü ve muayenede de hiç bir sorun yaşamadım. Dikkat edin katalizörü söktürüp atmayın içini boşaltın o sorununuzu çözecektir. Yakıtta çok büyük bir artış söz konusu değil. Km de 2 veya 3 kuruş artık oluyor.