Gönderen Konu: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım  (Okunma sayısı 1287312 defa)

Ynt: Honda CRV (97-2001) Kullanan Arkadaşlar Burada Buluşalım
« Yanıtla #3100 : Mayıs 17, 2016, 01:33:20 ÖS »
Bu konoda yardım edecek kimse yokmu arkadaşlar. yoksa sorunu yanlış yeremi  yazdım. yeni üye oldumda.

Nehir_gozlum

« Yanıtla #3101 : Mayıs 18, 2016, 04:13:09 ÖS »
Bu konoda yardım edecek kimse yokmu arkadaşlar. yoksa sorunu yanlış yeremi  yazdım. yeni üye oldumda.

Teker rulmanlarını kontrol ettirdiniz mi. Benim araçta da uğuldama vardı rulmanlar değişinşe hiç ses kalmadı

HJcrv

• CRV'ye nasıl bakacağını öğrenirsen mutlu eder
« Yanıtla #3102 : Mayıs 21, 2016, 01:01:47 ÖÖ »
Merhaba,
Sitenin alınık bölümüne de yazdım fakat buraya da yazayım dedim.
97-98 Cr-v'lerin bazılarının üzerinde gelen ön tampon koruma barından arıyorum. Ankara'daki hurdalıklarda bulamadım. Çok eski bir parça ve bulacağıma pek umut vermiyorum fakat eğer duyan gören, satıldığını bilen varsa bildirsin lütfen.
Fotoğrafı bu linke ekledim
https://drive.google.com/file/d/0B9hRuPfqGPGVMmRDMVBYWmlmMjg/view?usp=sharing

tarık yaşam

« Yanıtla #3104 : Mayıs 27, 2016, 03:52:24 ÖS »
1999 model honda crv. 218.000km'de 4-5 aydır crv'ciyim. Yeni katıldım aranıza. Arabamla ile ilgili kısa dönemde yaşadığım tecrübelerden vakit buldukça bahsedeceğim...Kıdemli arkadaşların tecrübelerinden de faydalanmak isterim.

karmak

2000CR-V

« Yanıtla #3106 : Mayıs 30, 2016, 09:53:39 ÖS »
Sayin tarik yasam aramiza hosgeldiniz. Tecrubelerinizden istifade etmek isteriz.

Sayin karmak bilgilendirme icin tesekkurler, aramizda oldugunuzu bilmek sevindirici. Yeni araciniz da Honda mi?

karmak

« Yanıtla #3107 : Mayıs 31, 2016, 04:06:03 ÖS »
Sayin tarik yasam aramiza hosgeldiniz. Tecrubelerinizden istifade etmek isteriz.

Sayin karmak bilgilendirme icin tesekkurler, aramizda oldugunuzu bilmek sevindirici. Yeni araciniz da Honda mi?

ben cok aramıstım  bu  bujı ve  bujı kablosu  numaraları ıcın  yabancı  sıtede  denk  gekdım   sızlerın  bılgısınde  olsun  ıstedım  ngk  var  zaten 
lpg  ıle  kullanan  dostlar  muhakkak  lpg  ıcın  olan  bujılerı  ve  mumkunse  bıraz  pahalı  ama   bujı  kablolarını da  değiştirsinler   yaşadıklarımın  başındakı  hata    lpg  kullanırken   bujı  ve  kablo  değişimi  yapmadıgım   ıcın  elektrık  arızası   sıkıntısı   cekmek  vardı     bobın  arıza  nedenı  sadece  buymus  gec  de  olsa  ogrendım  hatamı   sızlere  nacızane  tavsıyem  olsun  dıye  yazdım 

aslında  orjınal  arac  olursa   kolay  unutulacak  arac  degıl    ama  belırlı  ıslemler  yapmak  gerekır   tecrube  sahıbı   olanlar  uzun  yıllar  sıkıntısız  bınebılır..

mesela  yag  5-30   
bujı  -  bujı kablosu  ngk  orjınal
otomatık sanzıman  yagı  kontrolu   gerekıyorsa  bakımı    bostancı  satılmıs   usta
ve  ıkıler honda    muhtesem   ustalar
en   onemlısı   sakın  sakın   ne olursa  olsun  orjınal  parcadan   sasmamak
ılk  basta  ucuz  zannedılıyor   ama   bırıkınce  pahalı  cıkıyor benım  honda  tecrubelerım  tabı  sattıgım  arkadas  hala  arayıp  dua  edıyor   neden  sattıgımı  soruyor.
bır  kere  korku  gırınce  arabadan  soguyor  ınsan   3  kere yolda  bırakması  bıraz   yag  pompası  bıraz  benım  hatam  bıraz  bujı   kablo motor  ısınma. orjınal   olmayan  radyator  yan  sanayı...aslında  sehır  ıcı  olsa  bır  zorluk  cıkmazdı  ama  uzun  yolda  kullanılınca  bır  yerde  sısıyormuş....
basınızı  sısırmeyeyım 

toyata  aurıs  aldım     muhtesem  200  oluverıyor  mubarek   crv de  zorlamamak adına  120  yı  gecmezdım...  sımdı  trafık  cezalarına  calısacagız

her sey  gonlunuzce  olsun

tarık yaşam

« Yanıtla #3109 : Haziran 01, 2016, 03:49:37 ÖS »

Teşekkür ederim hoşbulduk.
Ben aracı oldukça uygun fiyata aldım ama satanın da bilgisinde olmayan bir sorunla karşılaştım. Sübap ayarını yaptırmak için gittiğimde, sübap kapağının çatlak olduğu anlaşıldı. İzmirden çok temiz avrupa araçtan çıkma sğbap kapağı buldum değiştirdik. Maşallah eskisinden iyi oldu. Tam nedenini bilemiyorum ama sübap kapağı çatlaması antifirizsiz binince ya da antifiriz seviyesine dikkat etmeyince oluyormuş.
Diğer bir konuda şanzıman yağını hemen değiştirdim. Servisten orjinal şanzıman yağı getirttim. İyiki değiştrimişim. Kırmızı olması gerekn yağ zift gibi simsiyah çıktı. Değiştireli iki ay oldu ama yeniden değiştireceğim. Çünkü şanzıman yağı değişiminde yağın büyük kısmı içieride kalıyor, 3,4litrelik kısmı değişebiliyor ancak.
Diğer bir konuda frene basınca gırç gırç ses geliyor ama düşük hızlarda ve durmak üzereyken. Disk ve balataları değiştridim. Yine başladı. Forumda sert değil yumuşak balata kullanın bu crv'nin genel sorunu demişler.Arkadaşlar balata markası önerecek var mı? Ya da bu sorunun başka çözümü var mı. Frenlerin performansı süper ama yavaş giderken frene hafif basınca mesela ışıklara yaklaşınca fren yapıyorsun gırç gırç ötmeye başlıyor.
« Son Düzenleme: Haziran 01, 2016, 03:51:57 ÖS Gönderen: tarık yaşam »

tarık yaşam

« Yanıtla #3110 : Haziran 01, 2016, 03:53:33 ÖS »
bir de ben çok zor buldum 99 crv türkçe kullanım kitapçığı olmayanlar bana ulaşırsa, pdf formatında türkçe kitapçık var gönderebilirim.

tarık yaşam

« Yanıtla #3111 : Haziran 01, 2016, 04:00:08 ÖS »
Diğer bir konu, benim bildiğim kadarı ile 1999'dan itbaren crvler 150 beygir. Benim ruhsatta 128 beygir görünüyor. Honda Türkiye'ye ulaştım. Onların verdiği bilgi doğrultusunda Ankara'da honda bayi ile görüştüm. Motor bilgilerini gönderdim. 1999 honda crv kataloğunda crvler için 128 beygir yazıyormuş. Ama motor bilgilerimden araştırdıklarında aracım 150 beygir çıktı. Yani ruhsata yanlış işlenmiş.
Bunun çözümü: yolum Ankara'ya düşünce honda bayiinden Teknik Uygunluk Belgesi alarak, ruhsatımı düzelttireceğim ve 150 beygir olarak işleteceğim.
Belki farkında olmayıp bu durumda olan vardır diye yazdım.

2000CR-V

« Yanıtla #3112 : Haziran 01, 2016, 11:09:48 ÖS »
Sayin karmak, Auris hayirli olsun, araci degistirmis olsaniz bile paylasimlariniz ne guzel ki devam ediyor, tekrar tesekkurler...

Sayin tarik yasam, araci almanizla birlikte yasadiginiz talihsizlikleri sogukkanlilikla ve aractan sogumadan karsilamaniz ve problemleri cozmeniz sizin dirayetli ve kararli biri oldugunuzu gosteriyor. Sizi takdir ve tebrik ederim.

Orijinal sanziman yagi ve tekrarli degisimi hususundaki tespitleriniz tam isabetli.

Dusuk beygir konusunda ise belli ki sehven oyle yazilmis, masraf etmeye deger mi bilemiyorum cunku ceza gerektiren bir durum olmasa gerek, bence hic zahmete girmeyin, birakin oyle kalsin, ileride satarken gerekirse izah edersiniz.

Disk ve balatalar konusunda bir fikrim yok, bu konuda benim de rehberlige ihtiyacim var zira diskleri degistirmem gerekiyor.

Benim de surucu tarafi cam motoruna ihtiyacim var. Orijinali cok pahali, yan sanayisinin de omru cok kisa oluyormus deniyor. Cikma aramali miyim ve nereden aramaliyim? Ne yapsam, nasil yapsam?

tarık yaşam

« Yanıtla #3113 : Haziran 02, 2016, 08:21:01 ÖÖ »
http://www.cinarotomotiv.com.tr/categories/crv-yedek-parca/page:53
Ben de bu sayfayı internetten buldum. Arayın görüşün çıkma cam motoru vardır muhtemelen. Fakat satıcı nasıldır bilemiyorum. Ankara'da iseniz çıkma parçalar Ostimde Yıldız Oto Sanayinde bulunur. Internetten çıkma parça bulursanız gönderiyorlar da. Ben silindir kapağını internetten buldum. Aradım görüştüm. Telefonda konuşunca satıcı hakkında biraz fikir ediniyorsunuz.

Not: Yukarıda sübap kapağı diye bahsettiğim çatlak çıkan parça SİLİNDİR KAPAĞI idi. :) Zaten anlaşılmıştır.

SAyın 2000CR-V; hakkımdaki düşünceleriniz için teşekkür ederim. Ben bu araca ilk defa bindim ve çok sevdim. Aldığımdan beri de yağıydı suyuydu bujisiydi, trigeriydi benzeri tüm bakımlarını yaptırdım. Tertemiz bakımlı bir araç olsun istiyorum İNşallah. Hatta usta trigeri sökünce Abi bu daha yeni değişmiş dedi. Boşver sökmüşken değiştir, en son ne zaman kaç km.de değiştiğini bilelim dedim.
Herkese kazası belasız arızasız günler....

Şu balata ve diskler hakkında kesin bir bilgi verecek arkadaş olsa.... Yumuşak balata kullanmak gıcırtıyı kesiyor mu? Yumuşak fren balata markası nerden temin edileceği konusunda lütfen bilgi...

ACCELERATOR POWER

• ACCELERATOR POWER
« Yanıtla #3114 : Haziran 02, 2016, 08:21:31 ÖÖ »
bir de ben çok zor buldum 99 crv türkçe kullanım kitapçığı olmayanlar bana ulaşırsa, pdf formatında türkçe kitapçık var gönderebilirim.

Tarık Bey merhaba. Forumda çok aradım ama bulamadım. Nette de bulamadım.Yakın birisinden bulup fotokopi çekme şansımda olmadı. Sizden ricam ozyurek_furkan@hotmail.com adresime gönderebilir misiniz...???

ACCELERATOR POWER

• ACCELERATOR POWER
« Yanıtla #3115 : Haziran 02, 2016, 08:36:37 ÖÖ »
Öncelikle sorularım var. Daha önce de sordum bu soruları foruma ama yanıt alamadım... Far yıkama fıskiyeleri ve motorlarını, orta susturucuyu, ön tampon ek barını, arka tavan spoilerı nerden bulabilirim...???

Balata konusuna gelince toz yapan balatalar hem yumuşak hemde ses yapmayan güvenilir ama ömrü kısa balatalardır.Fakat çevre kirliliğinden dolayı toz yapan balatalar artık pek çok marka tarafından üretilmemektedir. TRW marka balata honda servisinin kullandığı balata markasıdır.Yıllardır Civic Vti aracımda ve son olarak CR-V aracımda son derece memnun kalarak kullandım. Alacağınız balata modelini paylaşıyorum.Bunlar önler içindir...

Nehir_gozlum

« Yanıtla #3116 : Haziran 02, 2016, 09:44:03 ÖÖ »

ben cok aramıstım  bu  bujı ve  bujı kablosu  numaraları ıcın  yabancı  sıtede  denk  gekdım   sızlerın  bılgısınde  olsun  ıstedım  ngk  var  zaten 
lpg  ıle  kullanan  dostlar  muhakkak  lpg  ıcın  olan  bujılerı  ve  mumkunse  bıraz  pahalı  ama   bujı  kablolarını da  değiştirsinler   yaşadıklarımın  başındakı  hata    lpg  kullanırken   bujı  ve  kablo  değişimi  yapmadıgım   ıcın  elektrık  arızası   sıkıntısı   cekmek  vardı     bobın  arıza  nedenı  sadece  buymus  gec  de  olsa  ogrendım  hatamı   sızlere  nacızane  tavsıyem  olsun  dıye  yazdım 

aslında  orjınal  arac  olursa   kolay  unutulacak  arac  degıl    ama  belırlı  ıslemler  yapmak  gerekır   tecrube  sahıbı   olanlar  uzun  yıllar  sıkıntısız  bınebılır..

mesela  yag  5-30   
otomatık sanzıman  yagı  kontrolu   gerekıyorsa  bakımı    bostancı  satılmıs   usta
ılk  basta  ucuz  zannedılıyor   ama   bırıkınce  pahalı  cıkıyor benım  honda  tecrubelerım  tabı  sattıgım  arkadas  hala  arayıp  dua  edıyor   neden  sattıgımı  soruyor.
bır  kere  korku  gırınce  arabadan  soguyor  ınsan   3  kere yolda  bırakması  bıraz   yag  pompası  bıraz  benım  hatam  bıraz  bujı   kablo motor  ısınma. orjınal   olmayan  radyator  yan  sanayı...aslında  sehır  ıcı  olsa  bır  zorluk  cıkmazdı  ama  uzun  yolda  kullanılınca  bır  yerde  sısıyormuş....
basınızı  sısırmeyeyım 

toyata  aurıs  aldım     muhtesem  200  oluverıyor  mubarek   crv de  zorlamamak adına  120  yı  gecmezdım...  sımdı  trafık  cezalarına  calısacagız

Nehir_gozlum

« Yanıtla #3117 : Haziran 02, 2016, 09:50:35 ÖÖ »

mesela  yag  5-30   
basınızı  sısırmeyeyım 

Kusura bakmayın yanlışla boş çıktı mesajım.

Sayın Karmak öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun Rabbim kazasız belasız binmeyi nasip etsin inşaAllah.
LPG bujilerini aracımı sürekli götürdüğüm Ferit ustaya sorduğumda bizim araçlara ateşleme sisteminden dolayı uyum sağlamadığını aksine ateşleme sistemine zarar verdiğini söyledi. Siz daha önceki aracınızda LPG bujisi kullandınız mı ?
« Son Düzenleme: Haziran 02, 2016, 09:51:57 ÖÖ Gönderen: Nehir_gozlum »

bilalsahin

• Bilal Şahin
« Yanıtla #3118 : Haziran 02, 2016, 10:04:59 ÖÖ »
Selam Beyler,
98 CRV aracım ile bende aranızdayım ;)
Aracım daha 135000km'de ve çok memnunum.
Aracımla ilgili bi kaç küçük sıkıntım var!
1) Aracın stepne kapağı yok yerine deri bi zımbırtı var ve hoşuma gitmedi.
2) Stepne bijonlarından biri şifreli ve anahtarı mevcut değil :(

Bu konularla ilgili bilgi verip yönlendirme yapabilecek olan var mıdır?

Nehir_gozlum

« Yanıtla #3119 : Haziran 02, 2016, 10:23:36 ÖÖ »
Selam Beyler,

Aracınız hayırlı olsun.
Stepne bijon şifreleri genelde bagajda oluyor halının altında sağ ve solda bölmeler var oraları kontrol ettiniz mi?
Stepne kapağı için bir ara bende bakmıştım ama 500 - 600 TL gibi rakamlar istiyor çıkmacılar vazgeçtim o yüzden.

tarık yaşam

« Yanıtla #3120 : Haziran 02, 2016, 10:32:26 ÖÖ »
ACCELERATOR POWER, sağol kardeş balata markası için.

tarık yaşam

« Yanıtla #3121 : Haziran 02, 2016, 10:38:04 ÖÖ »
Selam Beyler,

Kardeş hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız günlerde bin İnşallah. 135.000km.de iyi bulmuşsun.
Yalnız crv alacak arkadaşlar çok dikkat etsin. Ben almadan önce iki araç baktım ikisinin de km'si ile oynanmıştı.

Stepne için aşağıdaki linke bak bi istersen bunlar işine yarar mı:
http://www.cinarotomotiv.com.tr/categories/crv-yedek-parca?kelime=istetme&tip=

Yukarıdaki çıkma parçacıdan ikidir link yolluyom. Adamları tanımam etmem bende nette ararken buldum. İyice arayıp sormadan alışveriş etmeyin.
« Son Düzenleme: Haziran 02, 2016, 10:39:16 ÖÖ Gönderen: tarık yaşam »

ACCELERATOR POWER

• ACCELERATOR POWER
« Yanıtla #3122 : Haziran 02, 2016, 10:42:09 ÖÖ »
Selam Beyler,

Stepne için 2. nesil CR-V' de olur.

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-aksesuar-ekipman-honda-crv-stepne-kapagi-268086283/detay

ACCELERATOR POWER

• ACCELERATOR POWER
« Yanıtla #3123 : Haziran 02, 2016, 11:09:35 ÖÖ »

Kitapçık için çok teşekkür ediyorum...!!!

tarık yaşam

« Yanıtla #3124 : Haziran 02, 2016, 11:19:31 ÖÖ »
Rica ederim.