Arkadaşlar benim araç 1999 147'lik. Arabada kısa süre önce sabahları çalıştırırken sorun başladı. En sonunda çok zor çalıştırır oldum. Ustanın birisi lpg beyninden olabilir dedi. Lpg beyni ya da lpg enjektörleri bozulursa manifolta lpg kaçırırmış, manifoltta biriken lpg yüzünden aracın çalışmasında vs sorun olurmuş. LPg'yi depodaki vanasından kapattım. Sorun bitti.Araba normale döndü. Yok beyin değiştir, yok enjektör değiştir uğraşmayım dedim, komple lpg kitini sıfırlayım dedim, zavoli taktıracaktım. Ustadan gün aldım. Depodaki gaz bitsin diye lpg'yi geri açtım. Araba 4-5 gündür lpg'de de normal çalışmaya başladı. Bir iki kere bir düzensizlik hissettim.BU yüzzden halen emin olamıyorum.LPG sorunlu mu değil mi? Değiştireyim mi değiştirmeyim mi diye.
Aklıma bir ihtimal geldi: Tam bu çalışma sorunu yaşadığım günlerde arabanın antifirizini kontrol ettim, 3-4 ay önce komple antifirizi boşlattırıp değiştrimiştim. Antifirizi kontrol edince 1lt kadar eksildiğini gördüm. yarı yarıya su karıştırıp ekledim. Aklıma gelen ise şu: lpg beyni iki odacıktan oluşuyor, bir odada motordan aldığı sıcak su var, diğer odaya sıvı olarak gaz geliyor depodan.Diğer odadaki sıcak su ile lpg ısınıp gaz halinde enjektörlere gönderiliyor. Acaba diyorum antifiriz eksilince lpg beyni motordan su mu alamadı.Geçici bir sorun mu oluştu ya da kalıcı bir sorun mu?
Buna benzer tecrübe yaşayan var mı?