Geçtiğimiz cuma günü arabamı aldım. Fotoğraf çekince ekliycem. Civic le kıyaslanamaz tabi ama arasında artı olarak çok fark var. İlk önce genişliği, konforu, gücü ve güven vermesi dikkatimi çekti. Arabamın eksiklikleri var, ön amötrisörleri ve lastikleri yakın zamanlarda değiştirmem lazım, bir de detaylı temizlik ve boya koruma gerekiyor, buna rağmen kasislerden küçük çukurlardan geçişlerim beklentilerimin çok üstünde oldu çok keyifli bir araba.
Arabayla ilgili sormak istediklerim var sizlere. Arabayı park konumunda çalıştırıp kapılar açık şekilde bagajı eşya koyuyordum 3-4 dakika sonra araba stop etti. Aklıma arabaya bir kaç dakika müdehale etmediğim için kendini kapatmış olma ihtimali geldi. Vites "N" konumunda olsaydı da stop edecek miydi acaba? Ya da rölanti sorunu yüzünden mi stop etti anlayamadım, araba tüplü ama arıza lambası yanmıyor o yüzden rölanti sorunu olduğunu düşünmedim, sizin başınıza geldi mi hiç?
Arabanın kullanma klavuzu yoktu bilgi edinemedim nasıl temin edebilirim?
Lastik ebatlarını burdan araştırdığıma göre 205x70x15 olarak öğrendim ama benim lastikler 215x70x16 bunu da çözemedim.
Bizim arabalarda ön cam rezistansı mevcut mu?
Trafik sigortasını 200 liraya yaptırdım, plaka Aydın plakası olarak kaldı, benden önceki sahibi 175 liraya yaptırmış ama sanırım indirimleri varmış.
Bizim arabaların yollardaki hız sınırı nedir? Binek arabalar gibi mi yoksa kamyonet sınıfında mı bilmiyorum. Kış lastiği zorunluluğu bizim arabaları kapsıyor mu? Malum İzmir ılıman bir yer ve kış lastiğine hiç gerek yok.
Aklıma takılan çok şey var ama hem birden yaptıramam hem sindire sindire öğrenerek tanımak için zamana bıraktım. Bilgilerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler