Gönderen: firatfirat üzerinde Ocak 02, 2013, 12:55:53 ÖÖ
Merhaba arkadaşlar. 99 model cr-v sahibiyim (1 haftadır). Araçta overderive şanzuman var. 3. vitesten 4. vitese geçerken devir saati özellikle motor tam ısınmamışken biraz yükselerek vites değiştiriyor. Bu büyük bir sorun mudur ya da ileride ağır bir masraf çıkarır mı?
bence sanzıman yagıını bır degısın tabıkı orjınal olacak yoksa enos olmadı sadece mobıl dextron 3 kahverengı oldugunu sanıyorum. bırde yag degısırken sokulen vıda yı muhakkak ınceleyın uzerınde mıknatısın yapısmıs parca olmasın eger sadece toz gıbıyse problem yok ama metal bır parca varsa ......
sanzıman sorun cıkarabılır daha yumusak anı gaz toprak camurda sakınlık yanı sanzımanı yormayın 4-5 bın tl cunku..
Ayrıca aynı şanzumanı kullananlardan 2000, 2500 ve 3000 devirde km saatinizin gösterdiği hızları dikkat edip paylaşırsanız sevinirim...
benım araç lastık olculerı farklı ancak
2500 devır 100 3000 devır 120 4000 devır 140 gıbı gosterıyor 3000 altında kullanımda .25 krs yakıyor.km de ancak 160-170 de bayagı yakıyor yanı 1.5 depoyla gıttıgım yolda 2.5 3 depo yakabılıyor....
ıyı dıleklere tesekkurler
bu arada bugun sanayıde atıkerdekı ustayla enjektor temızlıgını sordum
fabrıka ayarlarının bozulacagını soyleyıp taraftar olmadılar..
hatta fıltre bıle degıstırmeye gerek yok deyıp yolladılar sorun cıkmadan elletmeyın aracı tavsıyesı vardı....
hayırlı aksamlar demeden
sevgılı dostum tucı ye
tamam arabalar tas gıbıde o sekılde kullanmayı pek onermıyorlar netıcede bıraz daha gaz pedalının altında yumurta var gıbı kullanmak sanzımanın omrunu uzaltıyor....