Gönderen Konu: inTEGra KULLANICILARI KULÜBÜ  (Okunma sayısı 283029 defa)

timucintt

Ynt: inTEGra KULLANICILARI KULÜBÜ
« Yanıtla #200 : Şubat 11, 2010, 03:30:34 ÖS »
cam fitilinin arasına çamur toz girince camı zamnala çiziyor işte... o arkası yünlü bir fitili var dış kısmında onu nazikce söküp ılık suda 1 2 gün beklet kir kalmaz mis gibi oluyor bir dahada camını çizmez..

I LOVE JDM

« Yanıtla #201 : Şubat 11, 2010, 07:30:58 ÖS »
icteki fitilden bahsedıyorsun dimi yani.cok saolasın timucin arkadasım

I LOVE JDM

« Yanıtla #202 : Şubat 11, 2010, 07:35:16 ÖS »
hee pardon dıştaki fitilmş gormedim :)

4g_civic

« Yanıtla #203 : Şubat 12, 2010, 05:36:47 ÖS »
arkadaşlar benim araç kalkışlarda bide yolda giderken 3. vitesde falan tekliyo. acaba baskı balata mı bitiyo. bazen bağırıyo, yavaş gidio çok. sora geçio falan, motorda bi sorun yok.

Turquake

« Yanıtla #204 : Şubat 12, 2010, 08:37:50 ÖS »
Peki arkadaşlar aracın tam kalkış anında 'lak' diye ses çıkarmasının nedeni nedir?

4g_civic

« Yanıtla #205 : Şubat 12, 2010, 08:48:51 ÖS »
Peki arkadaşlar aracın tam kalkış anında 'lak' diye ses çıkarmasının nedeni nedir?
o "lak" sesi muhtemelen aks dan geliyodur.

I LOVE JDM

« Yanıtla #206 : Şubat 13, 2010, 01:35:21 ÖS »
arkadaslar bu konunun buraya acılmayacagını bılıorum ama.tegciler olarak burada daha aktif oldumuzu goruyorum.bu yuzden acmak ıstedgım buraya konuyu. elimde jdm tarzı boyalı hazır temız bır lip var .fiyat 150 ytl.sadece alıp takıcaksınız baska bsye gerek yok.isteyen olursa hbr versın.

Turquake

« Yanıtla #207 : Şubat 13, 2010, 08:22:05 ÖS »
aksı mı değiştiricem peki?ne yapmam gerekiyor?bikaç integracı arkadaşımdan aynı şikayeti duydum,değiştirsende bi süre sonra yine aynı ses başlıyor dediler.valla aklıma takıldı gıcık bi  ses sonuçta rahatsız ediyor..

timucintt

« Yanıtla #208 : Şubat 13, 2010, 08:57:57 ÖS »
Lak sesi tam sağ sol kırmalarda artıyorsa dış aks başlarını değiştireceksin. düz yolda giderken lak luk sesi geliyorsa önceden o aks başı işlem görmüştür tornacıda felan tekrar boşluk oluşunca vurmaya başlıyordur. Tekrarlanmaz aynı ses yeterki kaliteli bir aks başı al ;) komple aks bulamazsın zaten uygun fiyata ama aks başını 50-250 lira arasında fiyatlarda geziyor.

4g_civic

« Yanıtla #209 : Şubat 14, 2010, 11:00:18 ÖÖ »
aksı mı değiştiricem peki?ne yapmam gerekiyor?bikaç integracı arkadaşımdan aynı şikayeti duydum,değiştirsende bi süre sonra yine aynı ses başlıyor dediler.valla aklıma takıldı gıcık bi  ses sonuçta rahatsız ediyor..

aksların bulunduğu yere  gres yağı basıyorlar. belki sesi kesebilir.

Turquake

« Yanıtla #210 : Şubat 17, 2010, 07:13:57 ÖS »
Sanırım bu direksiyon ile ilgili birşey değil.yani tam sağ veya sol turda değilde,debriyajdan ayağımı çekerken araba tam harekete geçeceğinde lak diye ses geliyor..

metkose

« Yanıtla #211 : Şubat 17, 2010, 10:52:10 ÖS »
Merhaba arkadaşlar,
1991 integra b18a2 motor araç 8 ay kadar gaz takılıp sökülmüş sabah ilk çalışmada marş 4-5 marş den sonra zor çalışıyor. benzin pompasının sesini duyuyorum benzin pompası benzini yollayıp kendini kapatıyor tak sesi geliyor soğukken rolanti 8.000 devirde çalışıyor bu ara bu iki sorun  
araç ısındıktan sonra saat gibi marş gaza dokunmadan alıyor delirmek üzereyim neyapacağım
MEDEY MEY DEY MEYDEY
metin_kose@msn.com
« Son Düzenleme: Şubat 17, 2010, 10:53:49 ÖS Gönderen: metkose »

metkose

« Yanıtla #212 : Şubat 17, 2010, 11:31:19 ÖS »
arkadaşlar son bi soru buji olarak ne kullanmak gerekir ngk kalem buji sanırım var bundan olabilirmi
buji ngk no yazabilirmisiniz
tşk

fsunnetci

• http://www.TeamHondaintegra.com
« Yanıtla #213 : Şubat 18, 2010, 12:31:10 ÖS »
arkadaşlar son bi soru buji olarak ne kullanmak gerekir ngk kalem buji sanırım var bundan olabilirmi
buji ngk no yazabilirmisiniz
tşk
Buji olarak NGK BKR6E-11 kullanabilirsin..Elimde mevcut var istersen uygun fiyata verebilirim..

fsunnetci

« Yanıtla #214 : Şubat 18, 2010, 12:38:57 ÖS »
Sanırım bu direksiyon ile ilgili birşey değil.yani tam sağ veya sol turda değilde,debriyajdan ayağımı çekerken araba tam harekete geçeceğinde lak diye ses geliyor..
Sanırım o ses aks kafalarından da gelmeyebilir..şanzımandan veya ıstavroz dişlisinden de gelebilir.bu sorunu nu burda değilde ustanın yanında çözersen senin için daha faydalı olur..

fsunnetci

« Yanıtla #215 : Şubat 18, 2010, 12:41:17 ÖS »
arkadaslar bu konunun buraya acılmayacagını bılıorum ama.tegciler olarak burada daha aktif oldumuzu goruyorum.bu yuzden acmak ıstedgım buraya konuyu. elimde jdm tarzı boyalı hazır temız bır lip var .fiyat 150 ytl.sadece alıp takıcaksınız baska bsye gerek yok.isteyen olursa hbr versın.

Ozan Fiber miydi bu Lip yoksa plastik mi?

I LOVE JDM

« Yanıtla #216 : Şubat 23, 2010, 10:18:41 ÖÖ »
plastik abi

HEKTOR-TEG

« Yanıtla #217 : Mart 05, 2010, 02:11:42 ÖS »
s.a sevgili teg'ciler bu lip zamansız oldu yoksa alırdım tabi satılmadıysa.

nucro

« Yanıtla #218 : Mart 11, 2010, 01:06:15 ÖÖ »
Selam arkadaslar

forumu üye olarak takip etmiyordum ama honda sahibi olmaya karar verdim.

daha önce eg kasa civic arıyordum fakat aradıgım gibi kafama yatkın birsey bulamadım.

su anda 91 model integra almak üzereyim.

arac bir tanıdıgımın. 156 bınde temiz kazası olmayan bi kasası var.

otomatik hiç bir oynama hiç bir degişeni yok.

aracın handikapları neler?

nelere dikkat etmem gerekiyor?

motoru sasisi gayet düzgün..

Daha önce sıfır arac kullandım 15-18 yasında arac almadımda kullanmadımda.

nelere dikkat etmeliyim integranın püf noktaları neler?

sıralı sistem lpg mevcutmus yakıt durumu nedir otomatik 1.8 integranın?

parça durumu nedir ?

ben bilgisayar muhendisligi okuyorum adım orcun ankaradayım 23 yasındayım.

daha önce baska bi forumda bilişim platformunda paylasımlarımız 2. el ticaretimiz falan oldu.

parca bulma sorunu yasar mıyım ciddi sekilde.

sizin bi platformunuz varmı yoksa aldıktan sonra basımıza bir iş geldiginde cıkmacı cıkmacı dolasıcak mıyız ? :))

sorularıma kulak vericek olan degerli integracılara sevgi saygılarımı iletirim.

hepinizi selamlıyorum.

iyi forumlar...

bu arada ankarada olanlardan bi ses isteyim ben reelde de görüşmek isterim

fsunnetci

« Yanıtla #219 : Mart 12, 2010, 02:45:51 ÖS »
Nan nerde bu Teg'ciler :)
Otomatik vites olmasının dışında pek bir handicapı yok bence <nohapy
Parça sıkıntın olursa burdayız ne istiyorsan var mevcut ama kalkıpta renault ve fiat gibi markaların parça fiyatları ile bir tutma :con
yürür aksam parçalarında bulma sıkıntısı yok mevcut piyasada ama mesela arka stop ve ön farları pek bulunmadığı için fiyat olarak yüksekler mesela ön farlar 350 tl satılıyor aksarayada orjinal değiller ama sıfır ürünler sonuçta..arka stop aksaray piyasasında yok malesef Ebay gibi yabancı site kanalalları vasıtası ile getirtebiliyorsun :hehe

HEKTOR-TEG

« Yanıtla #220 : Mart 12, 2010, 05:04:47 ÖS »
slm burdayız yahu işlerin derdinden araçlara pek bakmaz olduk bu aralar işin aslı.:(

arkadaşımın dediği gibi parça felan sıkıtısı yoktur otomatiğide oldukça performanslı ve keyiflidir. benimki otomatik ve çok memnunum ki 1600 tl masraf ettim şanzımana bozuk aldım kendim yaptırdım yani öyle anlatılanlar gibi otomatikse kaç durumu yok uygun fiyat olduktan sonra hertürlü keyifle binilir tegler.

4g_civic

« Yanıtla #221 : Mart 12, 2010, 07:59:32 ÖS »
Merhaba 22 yaşındayım adım Deniz.
Bende yeni teg sahibiyim henüz 2-3 ay oldu. Ankarada beyaz renkli temiz bi kaç teg den bitanesi =) Teybi dahil herşeyi orjinal honda. Parça sıkıntısı yaşamazsın. Baskı balata değiştircektim ben yurtdışından getirtcekti servis.Yan sanayi baskı balatada var dediler. Şimdilik erteledim işçilik dahil orjinaline 730 tl fiyat verdiler. =) Bence TEG sahibi olmak bi ayrıcalık. İnsanlar içine bindiğinde arabaya hayran kalıyorlar. Otomatik arabanın yakışını bilmiorum benimki düz vites, benzinle 28-30 kuruş lpg ile 16-17 kuruş civarı, tabi ortalama 90km\h hızla =) Arabada 4 kişi varken lpg ile çok rahat 200 gördüm otobanda... Sıralı sistem lpg ile performanstan düşmeyen bi araç. Şasisi gayet sağlam civicler gibi yarım şase değil 1200kg araba oturaklı, frenleri gayet tatmin edici (ortalama 90km hızla giderken) yüksek süratlerde frenler pek tepki vermiyor =) aklıma yazıcak daha bir sürü şey geliyo.. Konuyu fazla kirletmeyeyim özel olarak soruların olursa buradan yanıtlarım tekrar.

nucro

« Yanıtla #222 : Mart 13, 2010, 12:08:13 ÖÖ »
Arkadaslar hepinize tesekkur ederim.

Aracı bu gün detaylı bir sekilde inceleyebildim zaman ayırıp.

sıralıyım size gördüklerimi ve sogudum vazgectim gibi integradan.

Aracı yakın inceleme yaptıgımda kaportada olusan ufak tefek darbeler düzeltilmiş fakat usta macunu cok bol kullanmıs ince çatlaklar olusmus. Benim niyetlenmemdeki en büyük etken kaportasının temiz olmasıydı.
Acıkcası aldıgım taktirde onları toparlatmadan pek binemem sogurum araçtan.

kapı fitilleri sıkıntılı bizzat yıkamaya soktum aracı su aldı :( malum direksiz.(fitilleri degiştimek lazım sanırım, kapı ayarından olması gibi bir durum söz konusu mudur? )

lpgli sıralı sistemli fakat rölanti sorunu var 5-6 defa stop etti.(sanırım daha önce adı forumda gecmiş bir röleden kaynaklanıyor.)

cok dik rampalarda kacırma sorunu oldu. normalde sıkıstırdıgımda kalkıslarda sıkıntısı yok fakat rampada ayagınızı frenden cekip gaza basana kadar geri akıyor araç.

bu durumda da benı en fazla 6 ay 1 sene idare eder araç.

farları kararmıs yenisi cok pahalı dediginize göre.

stop lambasının teki su alıyor.

8 bine vericek gibi istersem 8250 de ısrar ediyor ama alınabilir.

Sizce siz alır mıydınız?
Gözlemlerimi aktardım direk size.

Degerli yorumlarınızı bekliyorum. Saygılarımla.

4g_civic

« Yanıtla #223 : Mart 13, 2010, 08:31:00 ÖS »
sonuçta 90 model araba alıyorsun. ilgi ister bakım ister. ben arabayı servise götürürken haz duyuyorum verdiğim her kuruşuda kendim için arabam için veriyorum. arabamın eksiklerini gidermek hoşuma gidiyor. arabayla uraşmak tercih meselesi kimisi sıfır arabaya biner sorun çıkartmaya başlayınca satar asla uraşmaz yağına suyuna bakmaz. kronik sorunları olan araçlar değil hondalar. fitil konusunda camların ayarı var ama fitiller tamamen eridiyse camlarda kurtarmaz ve bildiğim kadarıyla fitiller zor bulunuyor.ben bu arabayı alırken gözüm kapalı aldım çünkü onu yenilemek onunla beraber vakit geçirmek haz veriyor bana. bundan öncede 90 civic vardı bundan sorada 90 model prelude alcam inş. =)

HEKTOR-TEG

« Yanıtla #224 : Mart 16, 2010, 04:45:38 ÖS »
hakkında hayırlısı 4g_civic arkadaşım konuyu iyi özetlemiş sağlam diri faca bir teg e binmek gerçekten ayrıcalıktır bunu yaşyan biriyim.

ben aracı 8.500 aldım en az 5.000.tl de masraf ettim ama açımadım şimdi nereye gitsem millet bakıyor araca zaten o anda bi S e çekiyor köklüyorum gazı yardırıyoruz anlıyacağın fena yürüyor.