Gönderen Konu: inTEGra KULLANICILARI KULÜBÜ  (Okunma sayısı 283034 defa)

4g_civic

Ynt: inTEGra KULLANICILARI KULÜBÜ
« Yanıtla #225 : Mart 16, 2010, 08:08:23 ÖS »
yanlış anlaşılmasın 4.gen civic de duruyor ala. prelude alınca da tegimden ayrılmayı düşünmüyorum =)

timucintt

« Yanıtla #226 : Mart 16, 2010, 09:47:15 ÖS »
Ben ne kadar harcadım aceba yıkıntıya... 5 10 15 ? :D

nucro

« Yanıtla #227 : Mart 17, 2010, 03:03:15 ÖÖ »
Tabiki araç sıfır degil  eksikleri olucak

Daha önce durumu özetledim ben yol olmayan bi yerde binicem eve gelip giderken :)

bi taraftan topluycam bi taraftan dagılıcak bunu cok iyi biliyorum fakat

alırkende biraz elle tutulmasını istiyorum.( mesela camurluklardaki o catlaklar hiç hosuma gitmedi )

kaportaya girmemem lazım sımdılık.

Kafamda cok farklı planlar var son birkac gundur.

Bu belediyeyle devam edersek ben cok öntakımı dagıtırım o yollarda.

Bi yandan da aklım si lara kayıyo en azından parcasını netten siparişle bile alabilirim diye.

bakın benım babam makına ustasıdır. mekanıkcıdır.

O yuzden tek cekıncem var motor sanzuman idare etsin her turlu toplarız Ama sasisi temiz olucak.

Yani temizden kastım toplanmıs yapılmıs bile olsa bastan savma olmasın diyorum ona giremem.

Sizce ne yapmalıyım

94 el buldum civic

bide 93 si buldum.

Öbür taraftan gönlüm integradan yana...

Offff HONDA Offffff

HEKTOR-TEG

« Yanıtla #228 : Mart 19, 2010, 03:23:09 ÖS »
ALLAH yardımcın olsun dostum zor bir karar seninkide ama sen bin bi integraya bide onun tadına bak derim.:))

Turquake

« Yanıtla #229 : Mart 22, 2010, 08:49:39 ÖS »
ALLAH yardımcın olsun dostum zor bir karar seninkide ama sen bin bi integraya bide onun tadına bak derim.:))
Kesinlikle katılıyorum..civic si çok hoşuma giderdi.integraya bindikten sonra o kadar güzel gelmemeye başladı.bu integralarımız çok namussuz..hepsinde şeytan tüyü var..baktırıyor kendisine..mesela ben arabamaçevre tarafından gösterilen ilgi ve alaka ile övgülerden çok memnunum hani :D
« Son Düzenleme: Mart 22, 2010, 08:50:33 ÖS Gönderen: Turquake »

HEKTOR-TEG

« Yanıtla #230 : Mart 24, 2010, 01:48:02 ÖS »
bide şu var eğer bi integraya bineceksen arac çok bakımlı olmalı yani vasat bi teg e binmektense hiç binme daha ii

aldınmı aracı az biraz jdm ile süslicen ve kasası boyası yerinde olucak hani

fsunnetci

• http://www.TeamHondaintegra.com
« Yanıtla #231 : Nisan 01, 2010, 09:00:16 ÖÖ »
Ya da benim gibi komple Stage 2 yapacan 200HP güç elde etcen Type R kovalıcan :)

alexoss

« Yanıtla #232 : Nisan 02, 2010, 01:30:05 ÖS »
merhabalar ben yeniyim burda.benim acil bir sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim?ben 91 honda integra almayı düşünüyorum ya da 94 toyota corolla.şimdi bu honda integra 1.8 leri ne kadar yakıyor.fazla mı çok mu?nedersiniz integra alınır mı?teknik verileri varsa benle paylaşmak isteyen ltfn bana sölesin.1240000 de çok temiz orjinal honda integra var benim tanıdığğımda ondan alacağım eğer kısmetse.çok fazla maliyetli bir arabaysa ozaman toyota corolla düşünüyorum.iyi günler

timucintt

« Yanıtla #233 : Nisan 02, 2010, 10:14:29 ÖS »
benimki benzinli otomatik vites... 100 kmde şehir içi 10.5 litre yakar... şehirler arasıda kasarsan 7 litreyi görür rahat...  teknik özelliklerindede şehirler arası 8 litre yazar... şehir içi 12 karışık ortalama 10 litredir yakışı vardır...

Turquake

« Yanıtla #234 : Nisan 03, 2010, 08:34:56 ÖS »
merhabalar ben yeniyim burda.benim acil bir sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim?ben 91 honda integra almayı düşünüyorum ya da 94 toyota corolla.şimdi bu honda integra 1.8 leri ne kadar yakıyor.fazla mı çok mu?nedersiniz integra alınır mı?teknik verileri varsa benle paylaşmak isteyen ltfn bana sölesin.1240000 de çok temiz orjinal honda integra var benim tanıdığğımda ondan alacağım eğer kısmetse.çok fazla maliyetli bir arabaysa ozaman toyota corolla düşünüyorum.iyi günler

Bende ikiside var 97 corolla gli ve 92 integra.seçim yap deseniz yapamam açıkçası.ama her iki aracı görmeliyiz belki o şekilde fikir vererek yardımcı olabiliriz.

Turquake

« Yanıtla #235 : Nisan 03, 2010, 08:36:56 ÖS »
İntegra için civicler gibi yarım şase değil derken neyi kastediyorsunuz?teknik bir bilgi merak ettim vallahi :)

HEKTOR-TEG

« Yanıtla #236 : Nisan 05, 2010, 04:47:09 ÖS »
İntegra için civicler gibi yarım şase değil derken neyi kastediyorsunuz?teknik bir bilgi merak ettim vallahi :)

1989-1993 İntegra.... (2.Nesil)
Bu nesilin Honda için büyük bir değeri var. 90ların başında MClaren-Honda F1 başarısı ve NSX'in doğuşu VTEC motorların doğmasına neden olmuştur... VTEC motorları ilk kez sokağa inişi integrayla gerçekleştirilmiştir... 1989 yılında B16A ilk olarak İntegrada denemiştir... Bu bir devrimdi... BU kasaların başka bir özeliğine gelince şaseleri özel cray bilgisayarlarla tasarlanmıştı Şaseleri %20-%40 daha dayanıklıydı bir çok araçtan... Şaseye bağlı özel iç kaporta paneleri mevcuttur... Buda kazalarda daha dayanıklı kalmasını sağlıyordu... 1990 ların ortasında bir çok İntegra 1800CC motorlarla desteklenmiştir. 90-91 modelleri 130HP 92-93 modelleri ise 140HP(B18A1 B18A2) dir. Rusya ve malezya + australiya ise 1600 karburatörlü ve 1600 injeksionlu versionlarıda mevcuttur. Onların motor güç değerleri 90-120 HP arasındadır... 1992'de GS-R doğmuştur.... GS-R 1800CC VTEC 170Hp gücündeydi... 1992'dede küçük bir makyaj geçirmiştir integralar..

ALINTIDIR.

elimde bügüne kadar topladığım bir çok veri var integrayla ilgili onları birinci sayfaya koyayım yeni arkadaşlar daha rahat ulaşabilsinler.

timucintt

« Yanıtla #237 : Nisan 06, 2010, 12:35:22 ÖÖ »
aa benim yazım :D

timucintt

« Yanıtla #238 : Nisan 06, 2010, 12:49:43 ÖÖ »

civic yarım şase değilki integra yarım şase olsun... 3 parça şasesi var bunların motor, kafes, bagaj kısmından oluşan 3 parça.. bağımsızda değiller... hepsi birbirine bağımlı sadece kırılma noktaları bağımsız...  altına inip bakarsan tegin motordan gelen şaselerin kapı eşiklerinde sona erdiğini görürsün kafesin kendisininde ortadan tekrar başladığını ve arka benzin deposuna kadar gittiğini görürsün benzin deposunun arkasındanda kıvrımlı bir şekilde tampon travezindede bittiğini görürüsn...

Buda kaba taslak şasesi

Turquake

« Yanıtla #239 : Nisan 06, 2010, 08:08:14 ÖS »
Bilgiler için eşekkür ederim.Şu durumda civic ve integranın şaselerin aynıdır.o zaman İntegralarımız civiclerden saha sağlamdır diye birşey söyleyemeyiz değil mi?Arkadaşlar böyle konularda İntegra uzmanlarımız bu şekilde bizi bilgilendirsinler Hektor-Teg ve Timucintt nickli İntegra uzmanlarından özellikle teknik veri bekliyorum;)
« Son Düzenleme: Nisan 06, 2010, 08:13:01 ÖS Gönderen: Turquake »

timucintt

« Yanıtla #240 : Nisan 06, 2010, 10:16:14 ÖS »
Aslında birebir aynı değiller ama yapı olarak aynı sayılırlar... mesela ön kısım çok benzerlik gösterir şasenin uzayış şekli ve kırılma noktaları birbirie çok benzer.. zaten integra ile EF civic ve 87-91 prelude birbirie çok benzerler... üstelik prelude çok daha fazla benziyor integraya civicler sadece ön kısım neredeyse birebir aynı orta ve arka şaseleri civicin daha kısadır... yan b sutunlarıda daha zayıftır tegden ve kırılma noktaları daha azdır... teg daha kemikli yani :D

Turquake

« Yanıtla #241 : Nisan 06, 2010, 10:48:42 ÖS »
Arkadaşlar moralinizi bozmak istemem ama güzel ülkemde 3.80-3.90 TL olan benzin yanıbaşımızdaki komşumuzda 1700 TL.Bugün okuldan çıktıktan sonra Gürcistan-Batuma geçtim.Biraz gezdim dolaştım.dönüşte depomu doldurdum 85 TLye.Biz burda üç kuruş az yaksın diye hesap kitap ederken,şu araba kaç yakar bu araba kaç yakar derken adamlar ömür billah göremeyeceğiniz lüks araçlarla fink atıyorlar.Yakıt ile ilgili dert yok.Gümrüksüz avrupadan araç giriyor.4000-8000 dolar civarı lüks otomobiller..neyse gece gece moralinizi daha fazma bozmayayım;)

HEKTOR-TEG

« Yanıtla #242 : Nisan 07, 2010, 12:40:15 ÖS »
Bilgiler için eşekkür ederim.Şu durumda civic ve integranın şaselerin aynıdır.o zaman İntegralarımız civiclerden saha sağlamdır diye birşey söyleyemeyiz değil mi?Arkadaşlar böyle konularda İntegra uzmanlarımız bu şekilde bizi bilgilendirsinler Hektor-Teg ve Timucintt nickli İntegra uzmanlarından özellikle teknik veri bekliyorum;)

timunun yanında benim lafım olmaz hadddimi bilirim.:)

ama timu gibi bir çok arkadaştan ve kayda değer sitelerden edindiğim bir çok bilgi var elimde gerektikce burda paylaşırım tabi.

hadi bir kaç konu daha açalımda teg topiğimiz canlansın.

mesela benim arada çalışmama sorunum var haa nerden yaptığı büyük oranda belli de bu aralar biraz usta sıkıntısı çekiyorum.

Turquake

« Yanıtla #243 : Nisan 09, 2010, 04:09:49 ÖS »
Evet bende bi konu atayım ortaya:D M3lerdeki yukarı katlanan aynayı integrama uydurabilir miyim?Bu konuda denemesi olan,bilgisi olan var mı?

timucintt

« Yanıtla #244 : Nisan 10, 2010, 01:56:06 ÖÖ »

timunun yanında benim lafım olmaz hadddimi bilirim.:)

ama timu gibi bir çok arkadaştan ve kayda değer sitelerden edindiğim bir çok bilgi var elimde gerektikce burda paylaşırım tabi.

hadi bir kaç konu daha açalımda teg topiğimiz canlansın.

mesela benim arada çalışmama sorunum var haa nerden yaptığı büyük oranda belli de bu aralar biraz usta sıkıntısı çekiyorum.

estrafullah abi bildiğimiz kadar daha bugün bile bir sürü yerini inceledim yeni yeni şeyler keşif ettim :D

timucintt

« Yanıtla #245 : Nisan 10, 2010, 01:58:18 ÖÖ »
Evet bende bi konu atayım ortaya:D M3lerdeki yukarı katlanan aynayı integrama uydurabilir miyim?Bu konuda denemesi olan,bilgisi olan var mı?

m3 dğeilde JDM içe dışa katlanan aynalar var integranın japon modellerinde...

mesela bu preludede uygulamışlar...

http://www.youtube.com/watch?v=5cafcFPy-Ik

Turquake

« Yanıtla #246 : Nisan 10, 2010, 01:08:07 ÖS »
Evet j spec araçlarda varmış bu hatta bizim integralarımızdada var opsiyonel olarak.Ebaydan araştırdım amerikada coupe olanlar daha yaygın tabiiki.Ama bu aynaları elde etmek imkansıza yakın.Bende m3 tarzı aynalar daha bulunabilir olduğu için o yüzden düşündüm.Acaba uygulayabilir miyiz?

bellatrix

« Yanıtla #247 : Nisan 12, 2010, 11:54:05 ÖÖ »
MRb arkadaşlar;

Yani bir integra aldım.Bu benim ilk honda alışım..Fakat üzerinde teyp falan kalmamış sökülmüş.Bir teyp takmak istedim.Sanırım orjinalini bulmak zor.Büyük beyaz bir dişi soket var.Bunun karşılığını bulmak mümkünmüdür? Şimdiden yardımcı oabilecek arkadaşlara teşekür ederim...

HEKTOR-TEG

« Yanıtla #248 : Nisan 12, 2010, 01:47:27 ÖS »
MRb arkadaşlar;

Yani bir integra aldım.Bu benim ilk honda alışım..Fakat üzerinde teyp falan kalmamış sökülmüş.Bir teyp takmak istedim.Sanırım orjinalini bulmak zor.Büyük beyaz bir dişi soket var.Bunun karşılığını bulmak mümkünmüdür? Şimdiden yardımcı oabilecek arkadaşlara teşekür ederim...

ben aldığımda üstünde pıoneer orjınal kasetcalar vardı söktürüp cd calar takdım. ve dediğin gibi eski teybin bağlandığı soket yeri kaucuktan dı onu komle kesip yeniden bağlandılar. olau bu.

fsunnetci

• http://www.TeamHondaintegra.com
« Yanıtla #249 : Nisan 12, 2010, 02:51:27 ÖS »
Integra orjinal teyibi burda satılıyordu 80tl istiyorlardı eğer lzm ise bir sorgulat?
Integranın ön tampon demirlerini göreniniz yok sanırım Integra ile Civic sağlamlık yönünden bir tutulmaz yani ön arka tampon barlarını görmenizi isterim her biri en az 25KG gelir yani rahat..
Gürcistan'da mı avrupa birliği üye ülkesi araçlar o kadar ucuz orda ve benzin ucuz? bi Gürcüler kadar olamadık desene..:)