Gönderen Konu: inTEGra KULLANICILARI KULÜBÜ  (Okunma sayısı 283025 defa)

timucintt

Ynt: inTEGra KULLANICILARI KULÜBÜ
« Yanıtla #275 : Mayıs 07, 2010, 08:41:00 ÖS »
Selamlar konuyu uzun zamandır takip edemedim :P bende tegi düz vitese geçirmeye karar verdim şanzımanı aldım ama ıvır zıvırlar kaldı aradığım parçalar ise şöyle elinde bu parçalardan uygun fiyata ve temiz çıkması varsa bana ulaşırsa sevinirim...

- B serisi çıkma temiz volan

- B serisi düz vites için marş motoru

- B serisi B18 integra için stock kullanım için baskı balata takımı,

- B serisi için OBD0 PR4 manuel şanzıman beyni 90-91

- İntegra için pedal takımı

- İntegra şanzıman vites kolu shifter ve rotu...

- Sağ manuel motor kulakları

- Debriyaj tel tertibatı

- Ara Şaft

apollo52

« Yanıtla #276 : Mayıs 08, 2010, 01:10:46 ÖÖ »
Tegciler bi şey soracağım.Benim araçta yağ eksiltme var,yağ kaçağı var ama çok az sanırım yağ yakıyo ki bu yaşına göre normal.Sorum şu bor katkısı kullanmak yağ eksiltmesini azaltır mı deneyen var mı ?
Sizin araçlarda da yağ eksiltme var mı? Araçta duman atma falan olayı yok,tüplü ama sıralı değil. Merak ettim de

HEKTOR-TEG

« Yanıtla #277 : Mayıs 08, 2010, 01:14:48 ÖS »
timu ciddi bir işe girişmissin benimde aldığımda şanzıman arızam vardı belki hatırlarsın. ozamanlar bazıları düze çevir demişlerdide otomatiğin rahatlığına ve düze çevirme işinde kendime güvenememden dolayı vazgeçmiştim.

sana allah kolaylık versin umarım istediğin gibi olur. çıkma şanzımanı napcan kaça satcan yada.?

benim teg de yağ eksiltme çok çok az oluyor şöyle yani 6 ayda 1.5 2 litre gibi.

apollo52

« Yanıtla #278 : Mayıs 08, 2010, 09:35:53 ÖS »
bu yağ eksiltmeyi uzun yol yapınca yani kilometre yapınca yapıyo aklıma takıldı da ondan bu bor mor işleri belki faydası olur diye >=ok

timucintt

« Yanıtla #279 : Mayıs 08, 2010, 11:28:06 ÖS »
timu ciddi bir işe girişmissin benimde aldığımda şanzıman arızam vardı belki hatırlarsın. ozamanlar bazıları düze çevir demişlerdide otomatiğin rahatlığına ve düze çevirme işinde kendime güvenememden dolayı vazgeçmiştim.

sana allah kolaylık versin umarım istediğin gibi olur. çıkma şanzımanı napcan kaça satcan yada.?

Valla abi benimkide arızalandı.. main valvede tıkanıklık var 250.000kmde zaten hiç açılmamış bir şanzımandı artık geberecğei belliydi... çıkma bir tane aldım bende önce şanzıman oda arızalı çıktı.... lanet ettim düze geçmeye karar verdim. otoparkta herşeyini kendim söküp yapıyorum haha :D aslında çok zor değil ama işte araştırma ve oem çıkma parça kullanmak şart uydurmasyon olmuyor.... şansımanada gelince içi yaptırılabilir kaça patlar fikrim yok... ama selenoidleri vakum tüpü beyni vites kolu tertibatı lazım olursa uygun bişiler yapabilirim.... ;) komplede o halde verebilirim VSS yi almak şartıyla...

bu arada araçlarınızın yağ eksiltmesi doğal... 3000 4000 kmde bir yarın veya 1 litre eksiltebilir ya aracınızın bir yerinde yağ terliyordur.. yada ister istemez birazda olsa yağ yakıyordur...

HEKTOR-TEG

« Yanıtla #280 : Mayıs 11, 2010, 09:54:59 ÖÖ »
timu şimdi ben şanzımanı yaptırırken tr deki en kaliteli balatalardan aldım. yağ pompası değişti. maşon ve ona giren uzun bir parca var o değişti resimdekiler orj çıkma olarak.

bana maliyeti 1650.tl buldu.

yaptırmadan önce bu 3-5 bin gibi rakamlar telafuz ediliyor yinede randıman vermeyeceği söyleniyordu ama uzun araştırmalarım ve rahmani insanlarla irtibata geçmemle bu işi hem hesaplı hem düzgün bir şekilde yaptım sonuç: çok memnunum.

timucintt

« Yanıtla #281 : Mayıs 11, 2010, 12:41:50 ÖS »
allah utandırmaısn abi. Valla ben otomatikte bu taraflarda kimseye güvenemediğim için manuelide bildiğim için söktüm direkt manuele geçmeye karar verdim... ayrıca o 3 5 liradan bahsedenlerin allah belasını versin diyorum serviste sandık sıfır şanzıman 7 8 lira... neymiş o ya... 5 liraya integrayı şahlandırırım ben ya :) sende uygun bir rakama kapamışsın çok şükür... otomaitk şanzıman araştırma ister zaten... motor olsa kolay herkes yapar ama şanzıman biraz kasar... ben bile uğraşmak istemedim o kadar çevre olasına rağmen ama kalsın... 2 2.5 liraya yaparlar 1 sene sonra gene tırtlar hiç işim olmaz... kara şanzımanı takar yoluma bakaırm :)

fsunnetci

• http://www.TeamHondaintegra.com
« Yanıtla #282 : Mayıs 11, 2010, 03:13:53 ÖS »
Tegciler bi şey soracağım.Benim araçta yağ eksiltme var,yağ kaçağı var ama çok az sanırım yağ yakıyo ki bu yaşına göre normal.Sorum şu bor katkısı kullanmak yağ eksiltmesini azaltır mı deneyen var mı ?
Sizin araçlarda da yağ eksiltme var mı? Araçta duman atma falan olayı yok,tüplü ama sıralı değil. Merak ettim de
Yağ eksiltme az miktarda olur bu gayet normal bizim araçlarda ama sana tavsiyem eğer aracın az miktarda yağ eksiltityorsa Tam Sentetik 5-50 Mobil yağ kullan 4 Litre fiyatı 100TL ama emin ol senin kullanacağın BOR katkı maddesinden daha faydalı olacaktır.
« Son Düzenleme: Mayıs 11, 2010, 03:14:58 ÖS Gönderen: fsunnetci »

HEKTOR-TEG

« Yanıtla #283 : Mayıs 12, 2010, 03:52:27 ÖS »
dün bende 2 lt yağ ekledim fazla kullanmadığımdan aracı konturolda etmemiştim. bu bor olayınıda düşünüyorum koymayı.

timu aynen dediğin gibi ben 7-8 ay araştırdıktan sonra adam gibi bir usta bulup yaptırdım her şehirde böyle ustalar bulmak çok zor iş.

sana allah kolaylık versin kardeşim umarım istediğin gibi olur ve gazlarsın bol bol.:)

apollo52

« Yanıtla #284 : Mayıs 12, 2010, 11:22:07 ÖS »
haklısın fsunnetci katkı maddesiyle uğraşmaktansa bilinen yağ kullanmak daha iyidir denemek lazım ne de olsa yağın yan etkisi olmaz <nohapy

fsunnetci

« Yanıtla #285 : Mayıs 13, 2010, 09:33:42 ÖÖ »
Yağ üretici firmaları milyon dolarlık yatırımlar yaparaktan yağ üretimi gerçekleştiriyorlar emin ol Bor katkılarının üretildiği yerleri görsen ve üretim teknolojilerini incelesen o tür ürünleri arabana koymazsın zaten tamamen kar amaçlı üretim yaparlar bugün varlar yarın yoklar ama Castrol,Mobil,Shell gibi yağ firmaları nerdeyse 40 Yıldan fazladır yağ üretimi gerçekleştirirler..Dikkat ederseniz bütün yağ firmaları kendi ürettikleri yağlarda katkı madde kullanımını kesinlikle yasaklar ve uygun görmez çünkü düşük teknoloji ile üretilen motor katkıları kendi yağlarının kalitesini ve vizkositesini bozuyor.. :con

HEKTOR-TEG

« Yanıtla #286 : Mayıs 14, 2010, 04:31:02 ÖS »
aslına bakarsan bu yağ değişimi bu kadar sık yapılmasına gerek bile yokmuş üreticiler iteliyiciler aynı zamanda.

esen_09

• internet Satış mağazamız için tıklayın
« Yanıtla #287 : Mayıs 19, 2010, 09:22:09 ÖÖ »
mrb arkadaşlar aydında jant lastik işi yapıyorum yarın nasip olursa 2. hondamı 91model 1,8 bir teg alıcam araç 270000 de sıkıştırınca biraz duman atıyormuş yağ eksiltmede olabilir demiş tamircisi. ne gibi bir sıkıntı yaşarız yada aciil sekman atmamız mı gerek cvplarınızı bekliyorum..

canguder

« Yanıtla #288 : Mayıs 21, 2010, 02:09:17 ÖÖ »
mrb arkadaşlar aydında jant lastik işi yapıyorum yarın nasip olursa 2. hondamı 91model 1,8 bir teg alıcam araç 270000 de sıkıştırınca biraz duman atıyormuş yağ eksiltmede olabilir demiş tamircisi. ne gibi bir sıkıntı yaşarız yada aciil sekman atmamız mı gerek cvplarınızı bekliyorum..

önceden hiç kapak açılmışmı ?

Mahmut27

« Yanıtla #289 : Mayıs 21, 2010, 11:08:26 ÖÖ »
Evet arkadaşlar sonunda integramı aldım. Şimdilik gayet memnunum. Allah pişman etmesin.

HEKTOR-TEG

« Yanıtla #290 : Mayıs 21, 2010, 02:04:44 ÖS »
Evet arkadaşlar sonunda integramı aldım. Şimdilik gayet memnunum. Allah pişman etmesin.

hmm bursadaki bordoyu aldın değilmi mahmut hayırlı uğurlu olsun dostum. umarım istediğin projeleri gerçekleştirirsin.

esen_09 arkadaşım anladığım kadarıyla sekman istiyor e onuda yaptırıken conta vs. alden geçer motor kendine gelir gazlarsın doya doya.

arkadaşlar merak ettiğim bir şey var siz teg inizi ilk marşa bastığınızda önce 2 kademeye getirip tık sesi gelit motor lambası yandıktan sonramı çalıştırıyorsunuz yoksa direk kontağı cevirip mi.?

HEKTOR-TEG

« Yanıtla #291 : Mayıs 21, 2010, 05:49:02 ÖS »
bir kaç değerli foto ii sayirler  :lovee

Turquake

« Yanıtla #292 : Mayıs 21, 2010, 07:38:09 ÖS »
Anaa!!Teşekkürler çok güzel paylaşım..Bu arada be kontağı açınca o tık sesinin kesilmesini bekliyor ve öyle çalıştırıyorum.Ama corolla da öle bişey yok.ses mes gelmiyo çat diye marşa basıp gidiyorum :D

esen_09

« Yanıtla #293 : Mayıs 22, 2010, 02:10:47 ÖS »
arkadaşlar integramı aldım hayırlısı ile bineriz inşallah.araçta üfleme felan yok çok şükür zehir gibi maşallah.bende tık sesini duyduktan sonra marş basıyorum.yalnız bana  acil olarak bana spor yay lazım yeni veya çıkmada olabilir jant ve lastik ihtiyacı olanlar varsada ben yardımcı olabilirim...

HEKTOR-TEG

« Yanıtla #294 : Mayıs 22, 2010, 05:44:13 ÖS »
esen_09 sen hangi şehirdesin.?

resimler beğendiğinize sevindim.

sizin yaptığınız en sağlıklısı önce tık sonra marş.

civicex

« Yanıtla #295 : Mayıs 22, 2010, 06:00:27 ÖS »
arkadaşlar selam.

istanbul eskişehir arası
uzun yolda integra ile 6.9 litre yaktım.(benzinli) ortalama 100 yeri geldi daha süratlide gittim.

hava filitresi berbat bujiler ise bitmek üzere durumda iken.geldiğimde farkettim.hemen bujileri yeniledim ve performans filitre taktım.

bu aracın fabrikasyon yakıt bilgileri nasıl?

performans filitre yakıtı nekadar,nasıl etkiler?

motor kodu b18a2

esen_09

« Yanıtla #296 : Mayıs 22, 2010, 07:21:54 ÖS »
aydının nazilli ilçesindeyim oto lastik ve jant satış ve servis

Mahmut27

« Yanıtla #297 : Mayıs 24, 2010, 07:37:43 ÖÖ »

hmm bursadaki bordoyu aldın değilmi mahmut hayırlı uğurlu olsun dostum. umarım istediğin projeleri gerçekleştirirsin.

arkadaşlar merak ettiğim bir şey var siz teg inizi ilk marşa bastığınızda önce 2 kademeye getirip tık sesi gelit motor lambası yandıktan sonramı çalıştırıyorsunuz yoksa direk kontağı cevirip mi.?

Evet Bursa daki bordoyu aldım. marşa basma konusuna gelince arabayı aldığım arkadaş bunu üzerine basa basa söyledi motor ışığı sönmeden kesinlikle marşa basma diye.

İntegrayı almakla doğru karar vermişim. Alana kadar siz arkadaşları biraz rahatsız ettik ama vermiş olduğunuz bilgiler ve fikirler için ayrı ayrı hepinize teşekkür ederim.

Arabaya binen herkes hayran kalıyor hatta çevremde 3 kişi teg almaya karar verdi.
« Son Düzenleme: Mayıs 24, 2010, 07:41:28 ÖÖ Gönderen: Mahmut27 »

X-TEAM

« Yanıtla #298 : Mayıs 24, 2010, 12:27:21 ÖS »
arkadaşlar bende de İntegra var 1991 manuel şanzıman. 2 hafta kadar oldu alalı.

İzmir üçyol'da ikamet etmekteyim...

fsunnetci

« Yanıtla #299 : Mayıs 24, 2010, 01:00:39 ÖS »
İntegracılar çoğalıyor iyi iyi maşallah :)