integra her zaman benimde favori araçlarımdan biri olmuştur. Özellikle direksiz camları, yere basıldığı zaman ki görüntüsü ile harika bir şekli var.
Tabii senin gibi benim de modelinin eski olmasından dolayı almaya çekindiğim bir araç.
Ülkemizde satılan TEG'ler 2. nesil TEG'lerdir. 1989-1993 yılları arasında üretilmiştir. Zaten bir daha selam bile vermemişlerdir bize

İnTEGra'lar normal de 1.6 L ZC, 1.6 L B16A, 1.7 L B17A1, 1.8 L B18A1, 1.8 L B18B2 olarak 5 farklı motor seçeneği ile üretilmişlerdir.
3 ve 5 kapı olarak 2 farklı da kasa seçeneği vardır. Ama maalesef ülkemizde yalnızca 5 kapılı modelin 2 farklı motoru satılmıştır.
1.6 ve 1.8 motor seçenekleri vardır. 1.6 motor olanlardan çok fazla yoktur zaten.
Ve işin en üzücü yanı ise ülkemize 170 HP'lik VTEC motorlu, ABS'li, iklim kontrollü kliması olan modelleri gelmemiştir.
USA'da dual karbüratör yada ZC motor olarak bu modeller vardır. İntegra TypeR'lar da var ama konuyu dağıtmayayım.
B18A ve B16A Motor kodLu İntegra'lardan ülkemizde 220 adet gibi düşük sayıda araç satılmıştır. Bu kadar istatistiksel bilgi yeterlidir sanırım.
Klima, otomatik 4 cam, hidrolik direksiyon, elektrikli aynalar, elektrikli sunroof ( su alma problemi olmamasına çok dikkat etmen gerekir). 120 km
ikaz sensörü, arıza lambası ( piyasada arıza lambası sökülmüş olanı ganimet gibidir.) gibi özelliklere sahip.
sunroof'dan su almamasına çok dikkat etmelisin. Çünkü sunroof hastalıkdır ve kronik bir hastalıktır bu araçlarda. Yapılır ama yapılsa da pek tad vermez ve çok da uzun süreli çözümler olmaz.
4 kapıda direksiz olduğu için kapıların gönyelerine ve fitillerine dikkat etmelisin. Özellikle de toz lastikleri ve kapı fitilleri çok dikkat etmelisin. Çünkü onları değiştirme yada yenileme şansın yok. USA'da 4 kapı versiyonu çok az olduğu için orada bile bulmakta sıkıntı çekebilirsin. Yada bulduğun satıcı USA dışına kargo etmeyebilir.
Uydurma fitiller ise yüksek hızlarda sana rüzgar sesi olarak geri döner.
Ön camı piyasada 400-600 lira aralığında satılıyor. Öyle 150 liraya cam değiştirme gibi bir fantazin olmasın. Yani çatlak yada kırık camlı bir TEG alırsan bunu hesap etmeyi unutma. Arka cam çatlak yada kırıksa zaten ümitler biraz daha azalıyor. Ya çıkma bulacaksın yada TR'de tüm Honda sitelerinde arananlar bölümünde dolaşacaksın. Şansın varsa bulursun. Gelelim arka stoplara. Onu çıkmacılardan bulabilirsin. Yenisini alma gibi bir lüksün yok orjinalde. Yada modifiyeli stoplar getirtebilirsin. Ki önlerin modifiyeli JDM tarzı angellı yada karartılmış farlarını bulabilirsin. Ortalama 400-600 lira arası. Ama arkalarda o iş biraz daha zor.
integradan anlamıyorsan mutlaka iyi araştır.
Birde benim dostane tavsiyem alacağın aracın kaportası ve yürüyen aksamı düzgün olsun. Gönyesi bozulmamış, büyük kazası olmayan bir araç olsun.
Varsın motoru ölü olsun. Motorunu rektefiye etmen maksimum 1500 liranı alır. Ve o parayı verip sıfırlanmış bir motor ile yıllarca binersin. Kafan rahat eder.
Ama yürüyenini ve kaporta aksamını toplamaya kalkarsan çok yorulursun. Motorda tek ustada işini bitirirsin ama yürüyenine ve kasaya gelince amortisörcüydü, kaportacıydı, boyacıydı, döşemeciydi falan derken hepsi ömrünü törpüler ve aracından soğursun.
TEG değil ama başka marka 2 araç aldım kasasını elden geçirir toplarım diye pişman oldum. Keşke motorları ölü olsaydı dedim. Anlayacağın Tecrübeyle sabittir.
Benim acizane bildiklerim bu kadar. Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Eğer yanlışım varsa buradaki TEG'ci dostlarım lütfen uyarsınlar.
Ben çok araştırdım ve seninle paylaşmak istedim.
İşte son nesil integra, Honda İntegra DC5. Bu modelde 2005 yılında sizlere ömür ve artık TEG üretimi yapılmıyor.