Gönderen Konu: inTEGra KULLANICILARI KULÜBÜ  (Okunma sayısı 282979 defa)

mehmet-07

Ynt: inTEGra KULLANICILARI KULÜBÜ
« Yanıtla #575 : Aralık 16, 2010, 03:37:21 ÖS »
S4 tuşu Aracın şanzımanını spor moda geçiriyor ve araç daha yüksek devirlerde vites değişimi yapıyor ve daha agresif gider aracınız..aracınız 1.6 değil 1800cc'dir
en ideal lastik ölçüsü 15jant 185-55'dir ama daha sportif dursun diyorsan 16 jant 205-45 lastik jant ebadlarınıda kullanabilirsin..

Çok teşekkürler fsunnetci

Beyin arıza lambalarında 4 ve 9 hatası var onn için ben bir şey yapabilirmiyim

4 Crank Angle Sensor Loose or dirty connection, Short or open in circuit, Bad sensor - More
Distributor

9 No. 1 Cylinder Position (only on 1.6L) Loose or dirty connection, Short or open in circuit, Bad sensor - More
Distributor

sertace1982

« Yanıtla #576 : Aralık 17, 2010, 04:09:54 ÖÖ »
fsunnetci kardeş teşekkürler bir baktırayım ona ben o zaman ama benim araç çok yakıyor ozaman aldığım arkadaşta 250 falan yakıyo demişti ama sanki bana 400 yakıyo gibi geliyor gaz ayarıda mı yaptırsam açık filtre taktırmış eleman araca

hakan...

« Yanıtla #577 : Aralık 17, 2010, 11:37:11 ÖS »
s.a arkadaşlar ben yaklaşık 3 ay önce teg aldım 92 ... allaha şükür aracım temiz yalnız şu sıralar hararet yapıo ve su eksltio, radyatör kapağından atıyodu deiştrdim ama hala su eksiltio bir de araç marş yapar yapmaz su boruları acayip sertleşiyo ne yaparsam yapım bu sertliği gideremiorum .. birkaç arkadaşta daha var onların kine baktım onların devirdaim hortumu araç çalışsada çalışmasada yumuşak.. araç çok güzel ama hala çözebilmiş deilim .. 92 lude vardı 2.0 bende onun bütün herşeyini bilirdim ama teg çok karışık ya...

fsunnetci

• http://www.TeamHondaintegra.com
« Yanıtla #578 : Aralık 23, 2010, 07:43:01 ÖÖ »
s.a arkadaşlar ben yaklaşık 3 ay önce teg aldım 92 ... allaha şükür aracım temiz yalnız şu sıralar hararet yapıo ve su eksltio, radyatör kapağından atıyodu deiştrdim ama hala su eksiltio bir de araç marş yapar yapmaz su boruları acayip sertleşiyo ne yaparsam yapım bu sertliği gideremiorum .. birkaç arkadaşta daha var onların kine baktım onların devirdaim hortumu araç çalışsada çalışmasada yumuşak.. araç çok güzel ama hala çözebilmiş deilim .. 92 lude vardı 2.0 bende onun bütün herşeyini bilirdim ama teg çok karışık ya...
Devirdaim pompasına baktır ve radyatörde çürüme olabilir petekler tıkalıdır ondan tam devirdaim yapmayabilir araç..hararet durumun ne durumda bilmiyorum ama senin sorununu radyatörcüler çözebilir aslında.

fsunnetci

« Yanıtla #579 : Aralık 23, 2010, 07:44:31 ÖÖ »
fsunnetci kardeş teşekkürler bir baktırayım ona ben o zaman ama benim araç çok yakıyor ozaman aldığım arkadaşta 250 falan yakıyo demişti ama sanki bana 400 yakıyo gibi geliyor gaz ayarıda mı yaptırsam açık filtre taktırmış eleman araca
Sana tavsiyem o hava filtresini orjinale çevirt eğer orjinal hava filtresi kazanı bulamazsan bana ulaş yardımcı olurum bu konuda..

fsunnetci

« Yanıtla #580 : Aralık 23, 2010, 07:46:48 ÖÖ »
S4 tuşu Aracın şanzımanını spor moda geçiriyor ve araç daha yüksek devirlerde vites değişimi yapıyor ve daha agresif gider aracınız..aracınız 1.6 değil 1800cc'dir
en ideal lastik ölçüsü 15jant 185-55'dir ama daha sportif dursun diyorsan 16 jant 205-45 lastik jant ebadlarınıda kullanabilirsin..

Çok teşekkürler fsunnetci

Beyin arıza lambalarında 4 ve 9 hatası var onn için ben bir şey yapabilirmiyim

4 Crank Angle Sensor Loose or dirty connection, Short or open in circuit, Bad sensor - More
Distributor

9 No. 1 Cylinder Position (only on 1.6L) Loose or dirty connection, Short or open in circuit, Bad sensor - More
Distributor

Distribütörün içindeki bir sensörden dolayı o arıza kodunu veriyor.Çoğu Teg'lerde var bu hastalık.istanbulda isen sana Honda Radar Şeref Ustayı tavsiye ederim..

delikanli_integra

« Yanıtla #581 : Aralık 24, 2010, 03:25:43 ÖS »
avcılar veya beylikdüzü civarında sunroof camı bulabilirmiyim fiyatını bilen varmı arkadaslar

TEG-MATRİX

« Yanıtla #582 : Aralık 27, 2010, 12:32:35 ÖÖ »
Arkadaşlar ben sorunu hala çözemedim aracım sabah çalıştığında zor çalışıor. İlk çalıştırdığımda parparlayarak çalışıyor. Motor ısınınca sorun ortadan kalkıyor. Sorun nedir acaba. Birde motorum 6 numaralı arıza kodunu veriyor. Yardımcı olabilirmisiniz.

delikanli_integra

« Yanıtla #583 : Ocak 07, 2011, 03:37:34 ÖS »
Arkadaşlar 1 aylık integracıyım aracı tanımak için sizlerden
 bi konuda yardım isteyecegim.1 nci eksantrik basında distributor var distributor yanıdaki 2 nci eksantrik başında ne gibi bir parca bulunur ne işe yarar benimkinden bişey sökülmüş gibi sonradan takılan pvc kapak var
acil bilgi verirseniz sevinirim

fsunnetci

« Yanıtla #584 : Ocak 07, 2011, 07:46:58 ÖS »
Arkadaşlar 1 aylık integracıyım aracı tanımak için sizlerden
 bi konuda yardım isteyecegim.1 nci eksantrik basında distributor var distributor yanıdaki 2 nci eksantrik başında ne gibi bir parca bulunur ne işe yarar benimkinden bişey sökülmüş gibi sonradan takılan pvc kapak var
acil bilgi verirseniz sevinirim
Korkulcak birşey yok o kapak herkeste var :)

fsunnetci

« Yanıtla #585 : Ocak 07, 2011, 07:47:27 ÖS »
avcılar veya beylikdüzü civarında sunroof camı bulabilirmiyim fiyatını bilen varmı arkadaslar

Var ama 600TL istiyorlar...

delikanli_integra

« Yanıtla #586 : Ocak 09, 2011, 06:20:34 ÖÖ »
teşekkürler herkese
1992 integra 1,8 motor yag sogutucu arıyorum
ama insanı kek gibi görenlerden degil

delikanli_integra

« Yanıtla #587 : Ocak 12, 2011, 05:34:58 ÖS »
arkadaşlar aracımın çok yaktıgını düşünüyorum.enjeksiyon kelebegi temizlenmiş, bujıler degişti bujı kabloları degişti
akü yeni distribütor parcaları yeni egz os standart orta borular ve son susturucu standart olarak degişti yine cok yakıyor
ayrıca sabah motor sogukken çalıştıgında traktor sesi gibi bir sesle çelışıyor ısınınca normale dönüyor
sizce normalmi şimdideen tesekkürler

myra07

« Yanıtla #588 : Ocak 13, 2011, 03:33:11 ÖÖ »
team.......honda.....integra
« Son Düzenleme: Ocak 13, 2011, 03:34:53 ÖÖ Gönderen: myra07 »

myra07

« Yanıtla #589 : Ocak 13, 2011, 03:35:56 ÖÖ »
team.......honda.....integra... c.o.m

HEKTOR-TEG

« Yanıtla #590 : Ocak 15, 2011, 08:07:40 ÖÖ »
aynen arkadaşlar bu siteye yönelebilirsiniz integrayla ilgili.

burasıda herdaim lazım tabi.

alp55

« Yanıtla #591 : Ocak 15, 2011, 09:17:35 ÖÖ »
merhaba arkadaşlar
integra her zaman ilgimi çektiği kadar modelinin eski olmasından dolayı almaya çekindiğim bir model
yurt dışı bağlantım olsa fazla çekincemde olmazdı gerçi
ciddi olarak alacak olsam beni bekleyen sorunlar neler olur ve bu sorunların üstesinden gelebilirmiyim
130 ve 140 hp tiplerini nasıl ayırt edebilirim
motoru yapılmış olanlar sağlıklımıdır vs vs
bir Sİ ile kıyaslansa düşünceniz ne olur
bilgilendirebilirmisiniz

oquzhann

« Yanıtla #592 : Ocak 24, 2011, 09:22:02 ÖS »
Bu ufak Logodan Sende YapabiLiyomusun Kardesim

4g_civic

« Yanıtla #593 : Ocak 28, 2011, 06:50:34 ÖS »
Arkadaşlar komponent takımı alıcam. 16 cm lik hoparlörler ön kapılara uyar mı? yoksa bizim integralar 13 cm mi?

4g_civic

« Yanıtla #594 : Ocak 31, 2011, 08:45:44 ÖS »
Arkadaşlar dün Ankara'dan Bandırma'ya gelirken Bursa'da otobanda yolda kaldım. Araç birden bire stop etti bir daha da çalışmadı. Nese çekici çağırdık honda yetkili servise çektiler aracı. Distribütor içersinde tevzi makarasının vidası düşmüş 4 saat uraştıkdan sonra arızayı anca buldular, vidayı yerine taktılar aracı topladılar. Elektronik ateşlemeye dönü hareketi gelmediği için ateşleme yapmıyor ve marş bastığı halde araç çalışmıyordu. İntegram beni çok üzdü ama cana gelmesin mala gelsin dedik. Bugün servisden teslim aldım aracımı.

alp55

« Yanıtla #595 : Şubat 01, 2011, 01:34:24 ÖS »

merhaba arkadaşlar
integra her zaman ilgimi çektiği kadar modelinin eski olmasından dolayı almaya çekindiğim bir model
yurt dışı bağlantım olsa fazla çekincemde olmazdı gerçi
ciddi olarak alacak olsam beni bekleyen sorunlar neler olur ve bu sorunların üstesinden gelebilirmiyim
130 ve 140 hp tiplerini nasıl ayırt edebilirim
motoru yapılmış olanlar sağlıklımıdır vs vs
bir Sİ ile kıyaslansa düşünceniz ne olur
bilgilendirebilirmisiniz
[/quote]

arkadaşlar bilgi alamayacakmıyım sizlerden

Arkadaşlar dün Ankara'dan Bandırma'ya gelirken Bursa'da otobanda yolda kaldım. Araç birden bire stop etti bir daha da çalışmadı. Nese çekici çağırdık honda yetkili servise çektiler aracı. Distribütor içersinde tevzi makarasının vidası düşmüş 4 saat uraştıkdan sonra arızayı anca buldular, vidayı yerine taktılar aracı topladılar. Elektronik ateşlemeye dönü hareketi gelmediği için ateşleme yapmıyor ve marş bastığı halde araç çalışmıyordu. İntegram beni çok üzdü ama cana gelmesin mala gelsin dedik. Bugün servisden teslim aldım aracımı.
geçmiş olsun

a_tunc

• Ziyaretçi
« Yanıtla #596 : Şubat 04, 2011, 11:53:04 ÖS »
integra her zaman benimde favori araçlarımdan biri olmuştur. Özellikle direksiz camları, yere basıldığı zaman ki görüntüsü ile harika bir şekli var.
Tabii senin gibi benim de modelinin eski olmasından dolayı almaya çekindiğim bir araç.
Ülkemizde satılan TEG'ler 2. nesil TEG'lerdir. 1989-1993 yılları arasında üretilmiştir. Zaten bir daha selam bile vermemişlerdir bize :(
İnTEGra'lar normal de 1.6 L ZC, 1.6 L B16A, 1.7 L B17A1, 1.8 L B18A1, 1.8 L B18B2 olarak 5 farklı motor seçeneği ile üretilmişlerdir.
3 ve 5 kapı olarak 2 farklı da kasa seçeneği vardır. Ama maalesef ülkemizde yalnızca 5 kapılı modelin 2 farklı motoru satılmıştır.
1.6 ve 1.8 motor seçenekleri vardır. 1.6 motor olanlardan çok fazla yoktur zaten.
Ve işin en üzücü yanı ise ülkemize 170 HP'lik VTEC motorlu, ABS'li, iklim kontrollü kliması olan modelleri gelmemiştir.
USA'da dual karbüratör yada ZC motor olarak bu modeller vardır. İntegra TypeR'lar da var ama konuyu dağıtmayayım.
B18A ve B16A Motor kodLu İntegra'lardan ülkemizde 220 adet gibi düşük sayıda araç satılmıştır. Bu kadar istatistiksel bilgi yeterlidir sanırım.
Klima, otomatik 4 cam, hidrolik direksiyon, elektrikli aynalar, elektrikli sunroof ( su alma problemi olmamasına çok dikkat etmen gerekir). 120 km
ikaz sensörü, arıza lambası ( piyasada arıza lambası sökülmüş olanı ganimet gibidir.) gibi özelliklere sahip.
sunroof'dan su almamasına çok dikkat etmelisin. Çünkü sunroof hastalıkdır ve kronik bir hastalıktır bu araçlarda. Yapılır ama yapılsa da pek tad vermez ve çok da uzun süreli çözümler olmaz.
4 kapıda direksiz olduğu için kapıların gönyelerine ve fitillerine dikkat etmelisin. Özellikle de toz lastikleri ve kapı fitilleri çok dikkat etmelisin. Çünkü onları değiştirme yada yenileme şansın yok. USA'da 4 kapı versiyonu çok az olduğu için orada bile bulmakta sıkıntı çekebilirsin. Yada bulduğun satıcı USA dışına kargo etmeyebilir.
Uydurma fitiller ise yüksek hızlarda sana rüzgar sesi olarak geri döner.
Ön camı piyasada 400-600 lira aralığında satılıyor. Öyle 150 liraya cam değiştirme gibi bir fantazin olmasın. Yani çatlak yada kırık camlı bir TEG alırsan bunu hesap etmeyi unutma. Arka cam çatlak yada kırıksa zaten ümitler biraz daha azalıyor. Ya çıkma bulacaksın yada TR'de tüm Honda sitelerinde arananlar bölümünde dolaşacaksın. Şansın varsa bulursun. Gelelim arka stoplara. Onu çıkmacılardan bulabilirsin. Yenisini alma gibi bir lüksün yok orjinalde. Yada modifiyeli stoplar getirtebilirsin. Ki önlerin modifiyeli JDM tarzı angellı yada karartılmış farlarını bulabilirsin. Ortalama 400-600 lira arası. Ama arkalarda o iş biraz daha zor.
integradan anlamıyorsan mutlaka iyi araştır.
Birde benim dostane tavsiyem alacağın aracın kaportası ve yürüyen aksamı düzgün olsun. Gönyesi bozulmamış, büyük kazası olmayan bir araç olsun.
Varsın motoru ölü olsun. Motorunu rektefiye etmen maksimum 1500 liranı alır. Ve o parayı verip sıfırlanmış bir motor ile yıllarca binersin. Kafan rahat eder.
Ama yürüyenini ve kaporta aksamını toplamaya kalkarsan çok yorulursun. Motorda tek ustada işini bitirirsin ama yürüyenine ve kasaya gelince amortisörcüydü, kaportacıydı, boyacıydı, döşemeciydi falan derken hepsi ömrünü törpüler ve aracından soğursun.
TEG değil ama başka marka 2 araç aldım kasasını elden geçirir toplarım diye pişman oldum. Keşke motorları ölü olsaydı dedim. Anlayacağın Tecrübeyle sabittir.

Benim acizane bildiklerim bu kadar. Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Eğer yanlışım varsa buradaki TEG'ci dostlarım lütfen uyarsınlar.
Ben çok araştırdım ve seninle paylaşmak istedim.
İşte son nesil integra, Honda İntegra DC5. Bu modelde 2005 yılında sizlere ömür ve artık TEG üretimi yapılmıyor.
« Son Düzenleme: Şubat 04, 2011, 11:58:36 ÖS Gönderen: a_tunc »

bellatrix

« Yanıtla #597 : Mart 07, 2011, 05:24:45 ÖS »
Arkadaşlar tekrar Merhaba;

Yaklaşık 1 sene önce aldığım integramın motorunu hararet sonucu yaktık:(  Moturu ankarada yıldırım motorda krank mile varana kadar yenileriyle baştan aşağı yeniledik..Fakat arabam hala eski performansına ulaşmadı.ulaşmadığı gibi de yağ ve su eksiltiyor sürekli sebebini bir türlü bulamadılar.kullandığımız motor yağı petrol ofisi 10/40..bu eksiltmenin yağdan olabileceğini başka marka yağ kullanılırsa düzeleceğini söylüyorlar fakat artık bu insanlara güvenmiyorum.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum..Şimdiden teşekkürler..

sertace1982

« Yanıtla #598 : Mart 29, 2011, 10:46:48 ÖÖ »
Arkadaşlar çok memnun olduğum integramı eşim kullanamadığı için değiştirmek zorundayım ilanı veriyorum takas teklifide getirebilirsiniz bana değerlendirebilirim..İlan detaylarına alttaki linkten ulaşabilirsiniz

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-temiz-yeni-vize-klima-lpg-41128281/detay

*ersoz*

« Yanıtla #599 : Nisan 01, 2011, 07:09:23 ÖS »
s.a orjinal akü kablolarını nerden bulabilirim fiyatları ne kadar  yazabilirseniz teşekkürler msn te43me3ersoz a hotmail.com teşekkürler