Gönderen Konu: CIVIC TYPE-S SOHBET ALANI  (Okunma sayısı 206905 defa)

supremum

Ynt: CIVIC TYPE-S SOHBET ALANI
« Yanıtla #175 : Aralık 31, 2011, 06:38:36 ÖS »
Aracın konusunu görmüştüm üzerine ekliyorsun.:) Özellikle FN1 ön arka tampon altları ve yan etekler gövde rengine boyanıyor.
Böyle bir düşüncen var mı?

espada1

« Yanıtla #176 : Ocak 01, 2012, 06:19:16 ÖS »
Color coding diyorsun..Evet yapip yamamak arasinda gidip geliyorum.Jantlari taktiktan sonra karar vericem acikcasi.Mart gibi ulkeye donmus olucam bi varayimda...Gerisi kolay..

supremum

« Yanıtla #177 : Ocak 01, 2012, 09:53:20 ÖS »
Type-R modellerinde gövde rengi gayet iyi duruyor ama aracın mevcut haliyle boyanmadan da farklı bir havası var. Zahmetli ve maliyetli bir iş mi araştırman oldu mu acaba?
Orjinal jantlar dışında yakıştırabildiğim jantlar çok azdır. :)
Jantların modeli tam olarak belli mi?

espada1

« Yanıtla #178 : Ocak 02, 2012, 08:39:21 ÖÖ »
Evet siparisini 2 ay once vermistim 2 haftada teslim edildi her zamanki gibi..Siteyi acinca gumus rengini gosteriyor.Ayni resme tiklarsan siyah renginide gorebilirsin..Ben siyah olanini satin aldim..Su an yatiyorlar evde :)

http://www.enkei.com/edr9.html
« Son Düzenleme: Ocak 02, 2012, 08:43:27 ÖÖ Gönderen: espada1 »

supremum

« Yanıtla #179 : Ocak 03, 2012, 09:33:38 ÖS »
Önceden Lancer kullanıyordum. Enkei'nin özellikle Evo'da kullanılan jantları çok hoşuma giderdi ama almak ve kullanmak nasip olmadı.
http://wheeltronix.com/wp-content/uploads/2008/01/22enkei_evo5_hyperblack.jpg
Enkei jantlarını beğeniyorum. Aldığın jantında siyah rengi ile siyah Civic'te çok güzel duracağından şüphem yok. Görmek için martı beklemekten başka çare yok sanırım.
Güle güle kullanın.

cnzdmr

« Yanıtla #180 : Ocak 04, 2012, 11:40:34 ÖÖ »
Bizim araçların buji değişimleri ne zaman oluyor arkadaşlar bileniniz var mı ?

supremum

« Yanıtla #181 : Ocak 04, 2012, 04:20:32 ÖS »
İridyum bujiler 100 binde bir değişiyor. ;)

espada1

« Yanıtla #182 : Ocak 04, 2012, 07:27:23 ÖS »
Önceden Lancer kullanıyordum. Enkei'nin özellikle Evo'da kullanılan jantları çok hoşuma giderdi ama almak ve kullanmak nasip olmadı.
http://wheeltronix.com/wp-content/uploads/2008/01/22enkei_evo5_hyperblack.jpg
Enkei jantlarını beğeniyorum. Aldığın jantında siyah rengi ile siyah Civic'te çok güzel duracağından şüphem yok. Görmek için martı beklemekten başka çare yok sanırım.
Güle güle kullanın.

Enkeinin urun yelpazesinde hemen hemen her cizgiyi bulmak mumkun.Tabi japon markasi oldugu icin japon araclarda ayri bir guzel durduguda karsi konulmaz bir gercek bu yuzden enkei yi sectim.Bekleme olayina gelince...Bide bana sor derim..Bir an once aracima kavusup gerekli uygulamalari yapip soyle bir bastan assagi suzmek istiyorum...

supremum

« Yanıtla #183 : Ocak 04, 2012, 07:40:23 ÖS »
Gerçekten bu aracın tasarımını sevenler çok seviyor. İmkan olsa çay demleyip karşısına oturup seyrederim o kadar yani. :D
Aracımı alınca kısa süre içinde ön panjuru değiştirdim. Ancak takılan panjurdaki nikelaj kısım fazla parlak görünüyordu.
Dünde o kısmı kendi imkanlarımla karbonfiber kapladım. Panjur sökülüp yapılsa daha iyi olurdu belki ama böylede 10 üzerinden 10 olmasada 9.5 luk bir iş çıkardım diye düşünüyorum. Hatta plaka numaralarıda kapladım tam uyumlu oldu.
Nasıl olmuş? Yoksa krom hali daha mı iyiydi?
Havalar malum kirliliğin kusuruna bakmayın. :D

espada1

« Yanıtla #184 : Ocak 04, 2012, 07:56:07 ÖS »
Gayet basarili ben hususi boyatmadim farlar arasindaki baglanti ve renk olarak contrast gorevi gorsun diye.Bi ara kafamdan gri olan yerlerin tamamini karbon fiber kaplamak geldi ama vazgectim color coding e daha sicak baktigimdan dolayi..Bu arada type-r fren sistemini uyarlama durumlarim var :) su an pazarlik asamasindayim daha etkili bir fren sistemine gereksinim duyuyorum :))

supremum

« Yanıtla #185 : Ocak 04, 2012, 08:11:03 ÖS »
Fren sistemi radikal bir değişiklik olur. Bakanların olmasada kullanan senin yararına bir iş olur. Ancak maliyetin az olacağını sanmıyorum. :)
Alt kısımlar girintili çıkınntılı ızgara şeklinde olduğundan o kısımlar kaplanmaz. O kısımlar hariç kaplansa nasıl durur tam tahmin edemiyorum...
Kapı direklerini kaplayanları görüyorum deneme amaçlı kaplayabilirim. Duruma göre sökülebiliyor nasılsa. Kötü olursa sökerim.
Mercekli xenon veya bixenon düşündün mü hiç?
Ben bir kaç yerle görüştüm. Bixenon işi biraz zormuş. Sadece X6 veya F10 kasa 5 serisi mercekleri bi ihtimal olabilir dediler. Sadece xenon olursa sorunsuz şekilde montajı yapılacak.

espada1

« Yanıtla #186 : Ocak 04, 2012, 08:43:04 ÖS »
Maliyeti az olmayacak ama Tr ye gore az olacak.Tr de aldigim fiyatlar soyleydi caliper lerin cifti 1600 lira balatalar cifti 400 lira diskler cifti 800 lira..Ben bunu yurt disinda kargo dahil daha ucuza mal etmeyi planliyorum.Sorun suki type-r sistemini uygulamak istiyorsan diskleride degistirmen gerekli..Yoksa daha ucuza mal olacakti ama bakicaz..Farlar konusunda cok bi bilgim yok gorunuz olarak gercekten cok hos duruyor arkadaslarla bi baglanti kurar nedir ne degildir ogrenmeye calisirim.Bu islerin membasi ingiltere..En cok orda modlaniyor bu araclar zaten usa de falan mevcut degil..

espada1

« Yanıtla #187 : Ocak 04, 2012, 08:52:32 ÖS »
Sayet usa de bu arac olsaydi Tr de hic yoksa 100 kisi sahemde aracini hayal edemeyecegi sekilde modlamis olurdu..Ordaki parcalarin uretim bandi ucuzlugu ve kargo maliyetinin dusuklugu benim bu gune kadar 2500 e askin parcayi kisa surede getirtmeme neden oldu cunku..

supremum

« Yanıtla #188 : Ocak 04, 2012, 09:27:53 ÖS »
Fren sistemi 3000 lira civarı maliyeti var şu hesaba göre. Türkiye şartlarında çok para.
Xenon için 400, uyarsa bixenon için 600 lira fiyat verdiler bana.
Bakalım zaman ne gösterecek.
Benim daha yurtdışından tek bir iğne getirtmişliğim yok.  <783^2

espada1

« Yanıtla #189 : Ocak 04, 2012, 09:52:50 ÖS »
Mercekli xenon icin birsey diyemem ama diger uygulamalar bolca dedigim forumlarda mevcut ve parcalar Tr ye gore kat kat ucuz..Benim farlar xenon olarak geldigi icin ellesmedim ama uzunlar xenon degil onlarada el aticam..Fakat su an oncelikli olan seylr var jantlar ve type-r full fren sistemi gibi..Tabi genede aklinda birseyler vars elimden geleni yapmaya calisirim.Eminki aldigin karbon stickerlar bile yurt disindan cok daha uygun fiyata ve daha kaliteli olarak tegmin edilebilinir..

supremum

« Yanıtla #190 : Ocak 04, 2012, 10:21:23 ÖS »
Bazı arkadaşlarımda Civic modellerinde zaten merceksiz xenon vardı. Onlardan yaptır hem daha ucuza gelir diyorlar ama mercekli farların yanmadan gündüz görüntüsü bile yetiyor. Karbon kaplama işi ucuz diyebiliriz.:D
Ön panjur bana 5 liraya falan geldi direkleride kaplarsam 10-15 lira yapar. İşçilik hariç tabi. İşçilik bana ait. :))

espada1

« Yanıtla #191 : Ocak 04, 2012, 10:27:36 ÖS »
Super ben genel olarak yurt ici ve yurt disi fiyatlari kiyasladigimda fark gozlemlemistim tabi bolca bi kaplama kullaninca baya fark aciga cikiyor kucuk capta operasyonlarda o kadar aciga cikmaz..Mercekli cidden cok guzel oluyor fakat dedigin ucret bence fazla..Tabi aklina girdiyse kim ne derse desin birsekilde oluruna getirmeye calisacaksin.Ne diyim kolay gelsin :)

supremum

« Yanıtla #192 : Ocak 05, 2012, 05:56:25 ÖS »
Komple kaplama için dediğin gibi fark olabilir. Aksaray'da bi kaplamacıdan aldım karbonfiber kaplamayı 20 liraya epey kocaman bir rulo oldu. Daha önceki aracımın sadece direkleri için 80 lira kaplama parası istemişlerdi. İşçilikte uçuyor bizimkiler. Halbuki direk kaplaması panjura göre çok daha kolay bir işçilikle olur.
Mercek işi aklımda duruyor. Panjur işini daha aracı almadan alırsam diyerek aklıma koymuştum. Bazı arkadaşlar arabanın karakteristiği o değiştirme gerek yok dese de dinlemedim. :))
Ancak mercek işi biraz bekleyebilir bakalım kısmet.
Bu arada havaların güzel olduğu bir gün ayak kısmı mavi ambiyans aydınlatması yapacağım. Servis 300-400 lira istiyormuş diye duydum. Sanırım 15-20 lira arası bir maliyetle olacak. :))

espada1

« Yanıtla #193 : Ocak 05, 2012, 10:06:30 ÖS »
Aydinlatma isi kolay...Sticker vs de bi yere kadar :) ciddi ekipmanlara geldiginde aradaki fark aciliyor :) aslinda bi stage 2 yapip carbon seramik fren sistemide dosemek varda..Cok ucmayada gerek yok :)

supremum

« Yanıtla #194 : Ocak 08, 2012, 02:42:40 ÖS »
Kesinlikle öyle. O yüzden en önce kendi yapabileceğim ufak işlerden başlamak istedim.
Mesela şöyle bir konu var.
http://www.civinfo.com/forum/modification-projects/50390-transformation-my-fk1-into-r-style.html

Türkiye'de Type-R almak çok daha ucuza gelir. BU işler burada yapılır mı? :))

espada1

« Yanıtla #195 : Ocak 08, 2012, 03:55:43 ÖS »
Acikcasi aracimi type-r a benzetmeye hic calismadim ben type-s adi altinda elimden geleni yapmaya calisiyorum.fn1 alirken fn2 alma sansimda vardi sadece ben vergi benzin tuketimi ve genel kullanim sartlarindan oturu beni yari yolda birakmayip istegimi yeterince karsiladigi icin fn1 de karar kildim.Yoksa izgarasindan kanadina logosundan vites basina egzost sisteminden kokpit rengine kadar herseyini her turlu tedarik ederim..Lakin daha etkili bir fren sistemine ihtiyac duydugumdan oturu caliperler diskler ve padine kadar fn2 nin sistemini getirtmek icin start tusuna basmis bulunmaktayim..Haliyle sorunun cevabi evet gayette kolay yapilir..Bu arada benim takildigim forumlardan birisi bu forumdur hatta ben sana daha guzel bi proje yollayim sen onu bi incele.

http://www.civinfo.com/forum/modification-projects/36033-my-vivid-se-1-8-progress-thread.html

« Son Düzenleme: Ocak 08, 2012, 03:59:52 ÖS Gönderen: espada1 »

cnzdmr

« Yanıtla #196 : Ocak 10, 2012, 09:42:12 ÖS »
fren sisteminde iyileştirme istiyorsanız

delikli hava kanallı fren diski ve spor tip fren balatası değişimi yeterli olacaktır.

kaliper fln değiştirmeye hiç gerek yok bosa masraf

tercih sizin yinede

espada1

« Yanıtla #197 : Ocak 11, 2012, 07:33:05 ÖÖ »
Soyle soyleyim o zaman type-s in diskleri 280 mm haliyle modifiyeli bir disk almak ve hali hazirda kaliperine uyguladiginiz balata icin cok fazla bi opisyon yok ve olanlarda kurdugum sistemden cok daha pahaliya gelmekte.Fakat mevcut diski cikartip 300 mm yaparsaniz sayet o zaman opisyonlar aciliyor bende cok fazla abartmadan fn2 nin sistemini uygulamaya karar verdim hem ekonomik hemde etkili oldu..Yurt disi sagolsun..

supremum

« Yanıtla #198 : Ocak 11, 2012, 03:03:09 ÖS »
Acikcasi aracimi type-r a benzetmeye hic calismadim ben type-s adi altinda elimden geleni yapmaya calisiyorum.fn1 alirken fn2 alma sansimda vardi sadece ben vergi benzin tuketimi ve genel kullanim sartlarindan oturu beni yari yolda birakmayip istegimi yeterince karsiladigi icin fn1 de karar kildim.Yoksa izgarasindan kanadina logosundan vites basina egzost sisteminden kokpit rengine kadar herseyini her turlu tedarik ederim..Lakin daha etkili bir fren sistemine ihtiyac duydugumdan oturu caliperler diskler ve padine kadar fn2 nin sistemini getirtmek icin start tusuna basmis bulunmaktayim..Haliyle sorunun cevabi evet gayette kolay yapilir..Bu arada benim takildigim forumlardan birisi bu forumdur hatta ben sana daha guzel bi proje yollayim sen onu bi incele.

http://www.civinfo.com/forum/modification-projects/36033-my-vivid-se-1-8-progress-thread.html

Oldukça uzun ve keyifli uygulamalar olmuş. Sonu olduğu için her sayfa keyifle geçti. 3 defa jant değiştirmiş. :))
Örnek alınabilecek bir çok şey var.
Ben verdiğim örneği adamın Type-S'e koltuğundan göstergelerine kadar her türlü Type-R malzemelerine ulaşabilip uygulanabilir olduğunu göstermesi açısından verdim. Türkiye'de de bu iş yapılır elbette Type-R göstergesi, koltuğu vs. nerden nasıl bulunur o açıdan söyledim. Yurtdışından getirtme konusunda bilgim yok.
Birebir kopyalamalara bende çok sıcak bakmıyorum. Lancer varken çok kişi Evo yapsana falan dedi hatta düşündüm bile ama kısa sürdü bu düşünce. Yapılacaksa dediğin gibi model bazında bişeyler yapılmalı.
Arka spoiler ve color coding şimdilik en çok aklıma takılanlar. Kabin içi parçaların karbonfiber kaplanması kolay ama nasıl duracağı konusunda şüphelerim var. Gösterge panelinin olduğu siyah kısım kolay çizilen ve çok el izi kalan bir kısım sadece orası kaplansa nasıl olur yine şüphelerim var. Birde kış günü arabayı temiz bile tutamazken insanın uygulamaya geçmek için hevesi çabuk kırılıyor.

tolga.oncu

« Yanıtla #199 : Ocak 12, 2012, 12:33:49 ÖS »
Arkadaşlar selam,

Biraz spam mesajı gibi olacağım fakat Civic'imi satıyorum.  İlgilenenler olursa mesaj atabilirler.

Teşekkürler.