Gönderen Konu: Civic VtecII son hız  (Okunma sayısı 95207 defa)

CioBassWorLd

Ynt: Civic VtecII son hız
« Yanıtla #175 : Eylül 15, 2009, 01:41:45 ÖS »
belki havasıda benzini kdr kötudur :) dorudur orda okdr dandik benzin nasıl kullanılıyor anlamıyom valla olabılır ozmn benzin gaz yağı gibiyse 170 çok bile :)

SONE-R

« Yanıtla #176 : Eylül 15, 2009, 05:15:48 ÖS »
Sanırım yakında en yüksek manuel vtec 2 hızı benimki olacak :D otomatikleri geçer mi bilmiyorum ama manuellerde hızlı olacağı kesin:) bir sorun olmazsa araca d17 beyini takacağız.7500rpm ile son hız biraz daha artacaktır.Şu anda araçta megan 4-1 headers+51mm orta boru+kn kutu içi var 215 civarı takılıyor araç, yokuş aşağı veya düz farketmeksizin.Sonradan eklediğim parçalar son hıza etki etmese de ara hızlanmada biraz daha iyileşti şu anda. :)

sadece ecuyle nasıl hızlı oluyosun? hem senden hızlı benim araba var.. Crower Stage 1 egzantrik var bende.. artı D17A2 ecu fikrini nerden kaptın bakayım :D ben ecu yü aldım bile ankara gümrüğünde teslim alınmayı bekliyor... egzantrik olmadan kuru kuru ECU ile fazla bişey kazanamazsın benim şahsi fikrim...

dc sports

• Ziyaretçi
« Yanıtla #177 : Eylül 15, 2009, 07:08:41 ÖS »
abi ecuyla işi bitirmişiniz yaw :D

burak vtec kardeşim biz o dediğini zaten şu an yapmak üzereyiz keşke biraz forumları araştırsaydın eğer olmazsa boşuna almamış olurdun. soner abininde dediği gibi boş devir çevirmek aracın güçten düşmesinden başka işey yaramaz. biz vtec2 ye aem ems takıp d17 kalibrasyonu nu beyne yükledik marşa bastık çok güzel sorunsuz çalıştı ama yola çıkmadık olduğu yerde 7500 çevirdik limitöre girdi araç. zaten bu olyadan sonra soner abi de d17 ecu su almaya karar verdi daha önceden de düşünüyodu zaten biz soketlerini vs. karşılaştırdık birbirine uyuyor.

şimdi d17 ler ile bizim araçlar d16w1 ler arasında egzantrik ve stroke farkı var. egzantrik açıları biraz daha fazla o yüzden 7500 çeviriyor yani boş çevirmiyor. eğer egzantrik falan takıcaksan arabaya ozaman çevirdiğin devir işine yarar ama takmıycaksan eğer pek bi işine yaramaz açıkçası. zaten egzantrik açıları farklı olduğu için hava ve yakıta müdahele etmen gerekebilir yazılım farklı çünkü. eğer ki ateşleme de farklı ise işte ozaman bi işe yaramaz.

dc sports

• Ziyaretçi
« Yanıtla #178 : Eylül 15, 2009, 08:05:58 ÖS »
telden pc ye atabilsem çekmiştim 7500 çevirirken ve ems bağlıyken videosunu :)

Burak VTEC

« Yanıtla #179 : Eylül 15, 2009, 10:25:04 ÖS »
Sanırım yakında en yüksek manuel vtec 2 hızı benimki olacak :D otomatikleri geçer mi bilmiyorum ama manuellerde hızlı olacağı kesin:) bir sorun olmazsa araca d17 beyini takacağız.7500rpm ile son hız biraz daha artacaktır.Şu anda araçta megan 4-1 headers+51mm orta boru+kn kutu içi var 215 civarı takılıyor araç, yokuş aşağı veya düz farketmeksizin.Sonradan eklediğim parçalar son hıza etki etmese de ara hızlanmada biraz daha iyileşti şu anda. :)

sadece ecuyle nasıl hızlı oluyosun? hem senden hızlı benim araba var.. Crower Stage 1 egzantrik var bende.. artı D17A2 ecu fikrini nerden kaptın bakayım :D ben ecu yü aldım bile ankara gümrüğünde teslim alınmayı bekliyor... egzantrik olmadan kuru kuru ECU ile fazla bişey kazanamazsın benim şahsi fikrim...

Ecuyla nasıl hız kazanacağımı düşünüyorum: 6750 yerine 7500d /d çevirebeilirse motor ki 7200 çevireceğinden neredeyse eminim son hız artmış olmaz mı?Bana artması mantıklı geliyor işin farklı bir yönü var mı bilmiyorum.Yabancı sitelerden okuduğum kadarıyla soket uçları vs sorunsuz ayrıca kıbrısta bol miktarda d17 araç var gittim tr den gelme d16 da incelemiş d17de de servis hizmeti veren bir güney kıbrıslı bir ustaya uym konusunu sordurdum beyin arızalı bir d17ye d16 takabilmişler bende ondan esinledim.D17 fikrini de aklıma Ankara daki iftar buluşmamızda erkut abi sokmuştu:)

Ayrıca egzantrikle nasıl hız artıyor?Benim açıkçası çok ince bilgilerim yok ben hızlanmayı artırır diye biliyorum egzantrik kitlerini.Ayrıca bende gümrüğe gidicem bu aralar garrett gt2871 bekliyor onu alacağım kuzenimin s14ü:) Ayrıca aracı sırf ecu ile boş bırakmayacağım tabiki egzantrik kiti pistonlar yakıt pompası vs de değişecek.

SONE-R

« Yanıtla #180 : Eylül 15, 2009, 10:31:11 ÖS »
umarım başarılı olursun.. ben de ECU nün elime ulaşmasını sabırsızlıkla bekliyorum... ecu den sonra civic iES lerin emme manifoldunu taktırmayı düşünüyorum...

Burak VTEC

« Yanıtla #181 : Eylül 15, 2009, 10:51:39 ÖS »
umarım başarılı olursun.. ben de ECU nün elime ulaşmasını sabırsızlıkla bekliyorum... ecu den sonra civic iES lerin emme manifoldunu taktırmayı düşünüyorum...

Umarım uyar Soner abi olmadı d17ye kıbrısta alıcı var ona satarız:)Bu arada sen projeyi uygularsan olumlu veya olumsuz bir sonuçla(inşallah olumlu olacak) bana bir mesaj atabilir misin?

Burak VTEC

« Yanıtla #182 : Eylül 15, 2009, 10:55:56 ÖS »
abi ecuyla işi bitirmişiniz yaw :D

burak vtec kardeşim biz o dediğini zaten şu an yapmak üzereyiz keşke biraz forumları araştırsaydın eğer olmazsa boşuna almamış olurdun. soner abininde dediği gibi boş devir çevirmek aracın güçten düşmesinden başka işey yaramaz. biz vtec2 ye aem ems takıp d17 kalibrasyonu nu beyne yükledik marşa bastık çok güzel sorunsuz çalıştı ama yola çıkmadık olduğu yerde 7500 çevirdik limitöre girdi araç. zaten bu olyadan sonra soner abi de d17 ecu su almaya karar verdi daha önceden de düşünüyodu zaten biz soketlerini vs. karşılaştırdık birbirine uyuyor.

şimdi d17 ler ile bizim araçlar d16w1 ler arasında egzantrik ve stroke farkı var. egzantrik açıları biraz daha fazla o yüzden 7500 çeviriyor yani boş çevirmiyor. eğer egzantrik falan takıcaksan arabaya ozaman çevirdiğin devir işine yarar ama takmıycaksan eğer pek bi işine yaramaz açıkçası. zaten egzantrik açıları farklı olduğu için hava ve yakıta müdahele etmen gerekebilir yazılım farklı çünkü. eğer ki ateşleme de farklı ise işte ozaman bi işe yaramaz.

Aradım ama denk gelmedi türk forumlarında:( Erkut abi diyosa oluyodur mantığıyla birde rum ustanın uyuyor demesinden gaz aldım ebayden alıverdim zaten:) Pek vaktimi almadı:) Ayrıca araca sırf ecu takmayacağım biraz daha yükleyeceğim aksilik olmazsa:) Olursa da eg kasaya yükleriz birşeyler:D

dc sports

• Ziyaretçi
« Yanıtla #183 : Eylül 16, 2009, 10:09:02 ÖÖ »
amacın 244 km görmekse onu görürsün tabiki ama şanzuman neye müsade eder bilmiyorum açıkçası oranlarından hesaplamak lazım. egzantrik hız arttırmaz arabaya extra hp verdiğinden hızlanma artar doğru demişsin. bu bilgileri bakabilkeceğin bi forum var ama burda işleyiş farklı olduğundan reklam anlıyor bazı arkadaşlar. msn vereyim ekle ben sana şu an devam eden bi projenin yapım aşamalarını anlatayım. sende madem başlıcaksın işe seninde fikrin olur ne yapman gerektiği konusunda :)

ayrıca demek istediğimde şu. sen egzantrik falan takıcam diyorsun bu güzel ozaman boş devir çevirmiyceksin. ama d17 nin hava yakıt karışımı uymaz ise en kötü ihtimal safc vb. bişeyle afr ni de ayarlarsın 7500 de çevirirsin :) arabaya takarsın araba çalışır yürür fakire düşerse işte ozaman sorun çıkar. yani ecu uyar araç marş alır ise wideband bağlayıp kontrol etmek lazım eğer değerler uygun değilse safc ile iş kurtulur hem giden hemde 7500 çeviren bi vtec2 sahibi olursun :)
« Son Düzenleme: Eylül 16, 2009, 10:10:30 ÖÖ Gönderen: dc sports »

dc sports

• Ziyaretçi
« Yanıtla #184 : Eylül 16, 2009, 10:09:29 ÖÖ »

Burak VTEC

« Yanıtla #185 : Eylül 16, 2009, 01:15:20 ÖS »
amacın 244 km görmekse onu görürsün tabiki ama şanzuman neye müsade eder bilmiyorum açıkçası oranlarından hesaplamak lazım. egzantrik hız arttırmaz arabaya extra hp verdiğinden hızlanma artar doğru demişsin. bu bilgileri bakabilkeceğin bi forum var ama burda işleyiş farklı olduğundan reklam anlıyor bazı arkadaşlar. msn vereyim ekle ben sana şu an devam eden bi projenin yapım aşamalarını anlatayım. sende madem başlıcaksın işe seninde fikrin olur ne yapman gerektiği konusunda :)

ayrıca demek istediğimde şu. sen egzantrik falan takıcam diyorsun bu güzel ozaman boş devir çevirmiyceksin. ama d17 nin hava yakıt karışımı uymaz ise en kötü ihtimal safc vb. bişeyle afr ni de ayarlarsın 7500 de çevirirsin :) arabaya takarsın araba çalışır yürür fakire düşerse işte ozaman sorun çıkar. yani ecu uyar araç marş alır ise wideband bağlayıp kontrol etmek lazım eğer değerler uygun değilse safc ile iş kurtulur hem giden hemde 7500 çeviren bi vtec2 sahibi olursun :)

244 km şanzıman dayanır mı bilmem ama izmir-aydına çıktığımızda test ederiz:D Zaten denemek için 1 2 defa çıkılır ben asıl ara hızlanmaları ve devir arttıkça gelen motor sesini istiyorum:)

Apexi safc2 var zaten elimde.2005 Sti dan sökmüştük sanırım uyuyor civic e de, d17 ecu ile beraber onu da takacağım.Wideband da ocak ayındaki duruma göre bu arabanın bende kalması kesinleşirse alınacaklar listesinde.Hava-yakıtı unutmamaya çalıştım

Birbirimizden haberli olalım.Özellikle egzantrik seçiminde ve filtre kitinde yardımınıza ihtiyacım olacak çünkü bütçem herşeyin en iyisini almaya müsade etmeyecek en iyi fiyat/performans ve sorunsuzluk özelliğine sahip cihazlar tercih etmem lazım.
Msn e de ekledim sizi baslanturk@hotmail.com benimde.

dc sports

• Ziyaretçi
« Yanıtla #186 : Eylül 16, 2009, 03:43:26 ÖS »
tamam ekledim seni ama oflien sın şu an örüşürüz bi ara.

efece

« Yanıtla #187 : Eylül 19, 2009, 12:22:02 ÖÖ »
Değerli arkadaşlar Dc Sport (despe ) kardeşimi yakından takip ediyorum ben ilk başta böle bir bilgiye sahip olabileceği aklımın ucundan bile geçememişti ama ilerleyen günlerde takip ettikçe gördüm acaip bir bilgi birikimi ve tecrübe var kendisine herlade honda profosörü desem sanırım yanlış olmayacaktır burak kardeşim başta olmak üzere tüm arkadaşlara tavsiyem eğer ciddi anlamada aracınıza bişeyler yapmak istiyosanız despe yani emre nin peşini bırakmayın derim ben .Emre ciğim sanada selamlar bi gün inş durumları rahata kavuşturursam seni bende rahatsız edicemm :)       >=ok

dc sports

• Ziyaretçi
« Yanıtla #188 : Eylül 19, 2009, 12:21:15 ÖS »
Değerli arkadaşlar Dc Sport (despe ) kardeşimi yakından takip ediyorum ben ilk başta böle bir bilgiye sahip olabileceği aklımın ucundan bile geçememişti ama ilerleyen günlerde takip ettikçe gördüm acaip bir bilgi birikimi ve tecrübe var kendisine herlade honda profosörü desem sanırım yanlış olmayacaktır burak kardeşim başta olmak üzere tüm arkadaşlara tavsiyem eğer ciddi anlamada aracınıza bişeyler yapmak istiyosanız despe yani emre nin peşini bırakmayın derim ben .Emre ciğim sanada selamlar bi gün inş durumları rahata kavuşturursam seni bende rahatsız edicemm :)       >=ok

hocam sağolasın ama ben kendimi hiçbişey bilmiyormuş gibi görüyorum çünkü okadar çok bilmediğimiz şey var ki. he konu bizim araçlar ise es7 yakından takip ediyorum ilgileniyorum araştırıyorum diğer hondalarla bilgim sadece yüzeysel. yardıma ihtiyacında olurs elimden geldiğince paylaşırım çekinmem.

efece

« Yanıtla #189 : Eylül 21, 2009, 10:46:42 ÖÖ »
Değerli arkadaşlar Dc Sport (despe ) kardeşimi yakından takip ediyorum ben ilk başta böle bir bilgiye sahip olabileceği aklımın ucundan bile geçememişti ama ilerleyen günlerde takip ettikçe gördüm acaip bir bilgi birikimi ve tecrübe var kendisine herlade honda profosörü desem sanırım yanlış olmayacaktır burak kardeşim başta olmak üzere tüm arkadaşlara tavsiyem eğer ciddi anlamada aracınıza bişeyler yapmak istiyosanız despe yani emre nin peşini bırakmayın derim ben .Emre ciğim sanada selamlar bi gün inş durumları rahata kavuşturursam seni bende rahatsız edicemm :)       >=ok

hocam sağolasın ama ben kendimi hiçbişey bilmiyormuş gibi görüyorum çünkü okadar çok bilmediğimiz şey var ki. he konu bizim araçlar ise es7 yakından takip ediyorum ilgileniyorum araştırıyorum diğer hondalarla bilgim sadece yüzeysel. yardıma ihtiyacında olurs elimden geldiğince paylaşırım çekinmem.

Arkadaşım öncelikle bayramın mübarek olsun ama bi gün inş engin bilgilerine ihtihaç duyucam o zaman rahatsız ederim seni tabiki  şu an sadece hayranlıkla izliyorum seni   >=ok

sydney

« Yanıtla #190 : Kasım 18, 2009, 02:08:24 ÖS »
sayın dc sports ve efece selam,
benim 2000 ies im war,iyi yurumesi icin yapilcak wardir elbet,
fikir alisverisi babinda tanismak konusmak isterim,
sizler nerdesiniz?

DENON

« Yanıtla #191 : Kasım 18, 2009, 03:45:31 ÖS »
dişli oranından ziyade çevirdiğin devirle de alakası var. 6700 çevirdiğin için 218 de kalırsın ama 7200 çevirince işler değişiyo ;D

aviator35

« Yanıtla #192 : Kasım 26, 2009, 11:10:06 ÖÖ »
despe hemşehrim ve sone-r abim bu projelere benim de dahil olmam lazım, bende ingilizce var, okunacak yorumlanacak doküman varsa bakmamız gereken siteleri bana da pm vs iletin veya msnden görüşelim ve bende d17 beyin ve dereceli egzantirik yapmayı düşünüyorum amacım harbiden tr'de saygı duyulan bir vtec2 çıkarmak ama çevremde bu işlerden anlayan pek insan yok, mart ayına kadar izmirdeyim, izmirde bu konuları takip edipte kendine uğraşacak adam arayan varsa da buradan yine paylaşıma devam edelim. bursalıyım zaten sık sık geliyorum despe ile görüşme imkanım doğrar ankaraya da yolum düşer arada, özellikle soner abi senin aldığın sonuçları merak ediyorum ve kabaca bir maliyet hesabı yapalım bana, paylaşımlarınız için teşekkürler.

egurcan

« Yanıtla #193 : Kasım 26, 2009, 10:17:25 ÖS »
mrb. bende civic 2006 ls var debriyajda ufak bir sorun var ilk çalıştırdıktan sonra ilk harekette hafif silkeleme yapıyor sonra kesiyor.
Baskı balata serviste kaça dışarıda kaça değişiyor.
Ben aracımla 210 km kadar çıktım ve yaklaşık 40 km yol yaptım ( kocaeli-sakarya arası oto yol)daha fazla gitmiyor.

SONE-R

« Yanıtla #194 : Kasım 26, 2009, 10:20:28 ÖS »
despe hemşehrim ve sone-r abim bu projelere benim de dahil olmam lazım, bende ingilizce var, okunacak yorumlanacak doküman varsa bakmamız gereken siteleri bana da pm vs iletin veya msnden görüşelim ve bende d17 beyin ve dereceli egzantirik yapmayı düşünüyorum amacım harbiden tr'de saygı duyulan bir vtec2 çıkarmak ama çevremde bu işlerden anlayan pek insan yok, mart ayına kadar izmirdeyim, izmirde bu konuları takip edipte kendine uğraşacak adam arayan varsa da buradan yine paylaşıma devam edelim. bursalıyım zaten sık sık geliyorum despe ile görüşme imkanım doğrar ankaraya da yolum düşer arada, özellikle soner abi senin aldığın sonuçları merak ediyorum ve kabaca bir maliyet hesabı yapalım bana, paylaşımlarınız için teşekkürler.

yarın izmire geliyorum.. aliağada olacağım.. 29 kasım gece 11 de ise ankaraya döneceğim..

aviator35

« Yanıtla #195 : Kasım 26, 2009, 11:38:15 ÖS »
yapma ya:( ben de bursadayım bayram muhabbetine:( ankaraya geldiğimde de görüşememiştik abi ama senin araca uyguladıklarını bana da düşünüyorum tabi engin bilgilerini paylaşmak istersen:) foruma biraz baktım dereceli, d17 beyin vs uydurmuşsun araca, ben de bir şeyler yapmak istiyorum, bu konudan dewam etsekte olur veya senin aracı proje gibi bir konu açsan ordan da paylaşsak olur, bana da gerekli siprarişleri vs veririz gelcek etçek parça varsa, çok çalışıp para kazanmam lazım:)

lordkaradavut

« Yanıtla #196 : Kasım 28, 2009, 11:20:35 ÖÖ »
bende nasıl bı calısma olacak artıları ve eksılerıyle cok mrk edıyor ve beklıyorum

aviator35

« Yanıtla #197 : Kasım 30, 2009, 12:30:22 ÖÖ »
ben direkt dail olucam gökhan beyden despenin eskş headersi aldım, bunu bağlatırken dikkat edilecek püf noktaları var mı acaba soner, sen bu işin pirisin:)

DENON

« Yanıtla #198 : Kasım 30, 2009, 03:05:17 ÖS »
dikkat edilecek bi husus yok :)

aviator35

« Yanıtla #199 : Kasım 30, 2009, 04:41:06 ÖS »
bodoslama taktırıyor muyuz yani:D sensör vs arıza lambası yakmasın diye yapılacak birşeydi filan;)