Gönderen Konu: dizel araba tavsiyeleriniz ?  (Okunma sayısı 15026 defa)

ersinguzen

Ynt: dizel araba tavsiyeleriniz ?
« Yanıtla #25 : Kasım 18, 2011, 11:36:02 ÖS »
Volvo c30 desem abartmış olurmuyum :D
olmazsın Ersin abi :D 35-40 bin tl bütçe belirtilmiş..

http://www.arabam.com/ikinciel/Ilan/Detay/3253276

bakın bu araca 2008 model renk menk süper.. İzmir'den :D

Beyaz desem abartırım herhalde :D
yok yok abi :D şaka maka bu araçta düşünülebilir.. :) modelde düşük değil.. Volvo yani ;)

Bu arabaya sahip olamamamın tek sebebi dizel olmasıdır.

scarface

« Yanıtla #26 : Kasım 19, 2011, 11:05:54 ÖS »
bravo'yu deneyen var mı acaba bu fiat'ı beğenmeyenlerden? kendi sınıfının en donanımlı, en geniş bagajlı, en güçlü motoruna sahip araçlarından birisidir bravo...

hangover

« Yanıtla #27 : Kasım 20, 2011, 12:09:48 ÖÖ »
fiatmı:/ 2 gündür yol yardımına gidiyorum fiat araçlara:D

BGR19

« Yanıtla #28 : Kasım 20, 2011, 12:17:50 ÖÖ »
Volvo zaten focusla ayni motoru tasiyor diye biliyorum ben zaten 3 kapili ve bence cok cirkin
Fiattan uzak durun bence bugun baktim bravo ya malzemeler kalite fln berbat araclara bes dakika baktim sonra kendime iskence yapmaktan vazgecip fiat sovrumunu terkettim :D
Benceen iyi dizel motor d4d fiyati uygunsa bence kesinlikle corolla d4d alin sorunsuzca binin :)
Bu arada i30 da guzel araba baya ozellik var arabada dizeli de iyidir hyundai nin ama ben yine de toyota yi tavsiye ederim

emre16

« Yanıtla #29 : Kasım 20, 2011, 01:21:58 ÖÖ »
bencede corolla d-4d çok başarılı, performans olarak focusun 109ps liği ile baş edemez ama ş.içi ondan az yakar bence ve de sorunsuz sonuçta toyota. Focusun motoru ise PSA grubunun çok iyi ama d-4d ye göre daha çok sorunlu diye biliyorum...

BGR19

« Yanıtla #30 : Kasım 20, 2011, 09:57:01 ÖÖ »
Focusta psa motoru mu var! O zaman uzak dur yav peugeot motoru yani!

scarface

« Yanıtla #31 : Kasım 22, 2011, 02:22:30 ÖÖ »
fiatmı:/ 2 gündür yol yardımına gidiyorum fiat araçlara:D

bravo'yu ayrı tutmanız lazım. bravo'nun tofaşla zerre alakası yok. siparişini veriyorsunuz araba italyadan geliyor. imkanınız varsa bravo sahibi birisiyle konuşmanızı dilerim. aracın donanımı civic'ten çok daha fazla. ve araç civic'ten hızlı...

scarface

« Yanıtla #32 : Kasım 22, 2011, 02:28:18 ÖÖ »
[quote author=
Fiattan uzak durun bence bugun baktim bravo ya malzemeler kalite fln berbat araclara bes dakika baktim sonra kendime iskence yapmaktan vazgecip fiat sovrumunu terkettim :D

Türkiye'nin en güçlü otomobil markasını bir anda silip attınız :) biz de gördük bravo'yu, inceledik. siz böyle diyorsanız bravo hakkında demek ki biz başka araba incelemişiz bravo diye... ben dizel araç bakan arkadaşa, hangi aracı alacaksa alsın, önce bir gidip bravo'yu görmesini ve incelemesini tavsiye ederim. toyota'nın dizeli tutmadı, bunu toyota forumlarından da öğrenebilirsiniz. focus hb'nin bagaj hacmi 270 litre, bravo'da bu rakam 400 lt. eğer çocuklu bir aileyseniz bagajın bizler için ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuzdur. ne alırsanız alın Allah kaza bela vermesin ama dediğim gibi son kararınızı vermeden önce gidip bravo'yu bir görün, inceleyin derim ben...

TURQAZ

« Yanıtla #33 : Kasım 22, 2011, 09:49:19 ÖÖ »
bravo benide çok şaşırtmıştı incelediğimde.. bence kesinlikle seçenekler arasına konulmalı ve birebir incelenmeli diye düşünüyorum

honda2002

« Yanıtla #34 : Kasım 22, 2011, 11:40:27 ÖÖ »
Ozellikle sifir arac alirken Mumkunse tum firmalarin showroomlarina gitmekte, ardindan teknik ozelliklerini ve donanimini karsilastiran bir excel hazirlamakta fayda var.
Cunku o kadar fazla marka ve model varki insan gercekten karar vermekte zorlaniyor
Bu excel de ayrica kisa notlar halinde internetteki formlardan ve ozellikle araba test sitelerinden (ornegin a r a b a m. c o m gibi) topladigimiz yorumlari da katmakta kesin yarar var.

Ardindan ilk 3u belirleyip (eger varsa  :) kesinlikle ilk 3 icersinden Esinizin de gorusunu degerlendirip) karar vermek kaliyor.

Honda yi bana kimse tavsiye etmedi 6 sene evvel, ben bu sekilde calisma yaparak civic imi almistim.  ;)
Araci hic kullanmadim ancak ozellikle 0-100, esneklik vs performasin ve ic hacmine iliskin tarafsiz verilere dayanarak satin almistim. Allaha sukur hIc pisman da olmadim.

emre16

« Yanıtla #35 : Kasım 22, 2011, 05:31:08 ÖS »
[quote author=

Türkiye'nin en güçlü otomobil markasını bir anda silip attınız :) biz de gördük bravo'yu, inceledik. siz böyle diyorsanız bravo hakkında demek ki biz başka araba incelemişiz bravo diye... ben dizel araç bakan arkadaşa, hangi aracı alacaksa alsın, önce bir gidip bravo'yu görmesini ve incelemesini tavsiye ederim. toyota'nın dizeli tutmadı, bunu toyota forumlarından da öğrenebilirsiniz. focus hb'nin bagaj hacmi 270 litre, bravo'da bu rakam 400 lt. eğer çocuklu bir aileyseniz bagajın bizler için ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuzdur. ne alırsanız alın Allah kaza bela vermesin ama dediğim gibi son kararınızı vermeden önce gidip bravo'yu bir görün, inceleyin derim ben...

toyotanın dizeli tutmadı mı? şu anda satılan her 10 toyotadan en az 6-7 dizeldir. Bence çok başarılı oldu tr de hem çok sessiz hemde çok az yakıyor. Bravo motor ve özellik bakımından corolladan üstün olabilir ama kesinlikle corolla kadar az yakamaz. Üstelik bravo 2. elde daha çok zarar ettirir. Bence söz konusu dizelse varsın asfaltı kazımasın ama az yaksın ve dizelde sessizlik çok önemli diye düşünüyorum....illede güçlü dizel olucaksa da focus hem tipi çok hoş hemde az yakıyor...

HondaCivic10

« Yanıtla #36 : Kasım 22, 2011, 06:20:05 ÖS »
Dizel araç almaktaki amaç az yakmaksa Corolla d4d M/T öneririm.Yakıt,ses,kalite olarak güzel araç.Ben kendim yılda 15.000 km geçmediğim için dizel tercih etmedim eğer öyle bir durum olsaydı kesinlikle d4d'nin manuelini alırdım.

hondaciwic

« Yanıtla #37 : Aralık 03, 2011, 06:27:08 ÖS »
bence en ıyı ford focus

onur1980

• onur1980
« Yanıtla #38 : Aralık 03, 2011, 08:56:09 ÖS »
kia cerato

2008 elegance

« Yanıtla #39 : Aralık 03, 2011, 09:41:01 ÖS »
şahsi fikrim 1- ford focus, 2- toyota D4D.

Carismatiq

• Mustafa
« Yanıtla #40 : Aralık 03, 2011, 10:40:44 ÖS »

Merhaba,

Bende bir kaç öneride bulunmak isterim;

Çalıştığım şirkette 2 tane focus var dizel yakıt olarak şehir içi özellikle İstanbul trafiğinde az yakıyor diyemeyiz.1.6 109ps gücü gerçekten güzel hissettiren bir araç, bakımlara otokoça gidiyor araçlar yeni olmasına rağmen sorun çıkartıyor denebilir.Arkadaşımda Auris var dizel otomatik gayet sessiz ve yakıt açısından da güzel araçlar corollalardada aynı şekilde yakıt,sorunsuzluk, ekonomik olması açısından corolla tercih edilebilir.