Gönderen Konu: Honda'dan 6yıl - 150000km Garanti  (Okunma sayısı 19827 defa)

Typerkan

Ynt: Honda'dan 6yıl - 150000km Garanti
« Yanıtla #25 : Kasım 15, 2007, 08:43:29 ÖÖ »
Teşekkürler Fatoş...

FATOŞ

« Yanıtla #26 : Kasım 15, 2007, 09:01:36 ÖÖ »
Rica Ederim :D

Agent

• Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : Kasım 17, 2007, 05:36:40 ÖS »
Abi ne kasıyorsunuz, zaten yarın birgün Allah korusun başınıza bişey gelse bi sorunla karşılaşsanız ilk söyleyecekleri söz garanti kapsamı dışında veya kullanıcı hatası vs.. Hondanın adı zaten garanti gerek yok öle 6 yıl 150bin vs dalaverelerine. Alıcan yüklicen oynıcan canının istediği keyfinin olduğu şekle getircen binicen sonra dağatıp satıcan. Bu kadar

FATOŞ

« Yanıtla #28 : Aralık 02, 2007, 09:12:36 ÖS »

Abi ne kasıyorsunuz, zaten yarın birgün Allah korusun başınıza bişey gelse bi sorunla karşılaşsanız ilk söyleyecekleri söz garanti kapsamı dışında veya kullanıcı hatası vs.. Hondanın adı zaten garanti gerek yok öle 6 yıl 150bin vs dalaverelerine. Alıcan yüklicen oynıcan canının istediği keyfinin olduğu şekle getircen binicen sonra dağatıp satıcan. Bu kadar

Bence yanlış... garanti kapsamından ay sonunda rapor aldığımızda sayfalarca "garanti işlemi" çıkıyor... bu tabi aracında karşılaştığın soruna göre değişiyor...

RSE

• Ziyaretçi
« Yanıtla #29 : Aralık 02, 2007, 10:05:36 ÖS »
(Genel olarak!!!)Araca yapılan modifikasyonlar sonucu yetkili serviste bir işlemin garanti kapsamı dışında bırakılması tamamen servisin kendi insiyatifinde yaptığı bir olaydır. İstedikten sonra her türlü garanti işlemini uygulayabilirler diye düşünüyorum. :) Ancak Belli standartlar vardır. Örneğin bakımların yetkili serviste yapılması gerektiği zorunluluğu... Son yasayla birlikte gerekli yeterlilik belgesini almış ufak tamirhanelerde dahi bakımlarınızı yaptırmanız durumunda ve bu bakımları belgelediğiniz takdirde aracın garantisi devam eder... Şimdilik bu tip yetki alan yerler sınırlı sayıdadır fakat bir kaç sene içerisinde git gide çoğalacaktır... İlgili yasayla birlikte yetkili servislerin müşteriye gerekli bilgiyi vererek muadil parça kullanma / müşterilerin muadil parça kullanmayı talep etme hakları vardır. Bu yasayla ilgili daha bir çok ayrıntı var ancak her koşulda aracın bakımlarının düzenli olarak yapılması şarttır.. Bunun dışında kendi görüşüm Örneğin standardı 15" olan bir araca 17" jant lastik takarsanız ve es kaza amartisörünüz veya ön takımdan her hangi bir parçanız arıza yaparsa bu arızayı garanti kapsamından gidermek veya aracın orjinalini bozup 17" jant takmışsınız bu yüzdende amortisörünüz bozulmuş garantiye girmez demek servisin insiyatifinde olan bişeydir bence... Sonuçta Fatoş hanım belli bir markaya hizmet veren aracı bir kurumu temsil ettiğinden uygulamada veya sözlü olarak bazı standartların dışına çıkması mümkün olmayabilir... Saygıyla karşılıyorum. Yalnız bir gerçek varsa buda tüm markalar için geçerlidir. Bu tip prosedürlerle kaybedilen müşterilerin gün geldiğinde yana yana aranacağıdır... Ve aranmayada başlamıştır.. Markaların garanti sürelerini uzatmalarının başlıca nedenide budur. Bugün 2007 model bir honda sahibi 2 farını taktıramadığı için dışarıya kaçıp aracını garanti dışı bırakıyorsa bu HONDA nın ayıbıdır. Bazı şeyler biraz daha makul ve esnek olmalı bence... Ama genede 6 yıl 150 bin km. garanti vermek Markasına güvenenlerin verebileceği bir garantidir ve tebrik etmek gerekir.  Gün gelecek yedek parçalarda ucuzlayacak servislerde... Sabır arkadaşlar sabır. :)

osruk

• Ziyaretçi
« Yanıtla #30 : Aralık 03, 2007, 12:24:09 ÖÖ »
daha bu güne kadar garanti kapsamında onarılan veya değiştirilen bir arıza duymadım ben, ne yapıp edip bir bahane buluyor, kullanıcı hatası falan diyorlar

rserkan

« Yanıtla #31 : Aralık 03, 2007, 01:14:48 ÖS »
iki defa araç içi cam bakaliti değişti geçen hafta da ziebartta diamond gloss uta gölgeler olduğunu söyledim hemen yeniden yaptılar bedelsiz honda için bilmem ama ziebart cam filmini iki kere ve boya parlatmayı da bi kere bedelsiz yeniledi kavga bile etmek zorunda kalmadım

osruk

• Ziyaretçi
« Yanıtla #32 : Aralık 03, 2007, 03:16:31 ÖS »
zaten bizim problemimiz hep servislerle oluyor

görkem

« Yanıtla #33 : Aralık 19, 2007, 12:58:57 ÖÖ »
ya ama dışarda en ufak bişey yaptırdığımızda dahi bu garanti bozulabilirmiş sizce doğrumu tam net bi bilgim yok:S

avci

• yusif1@free.fr
« Yanıtla #34 : Aralık 21, 2007, 04:00:00 ÖS »
butun hondalar 150 bin kmden sonra distributor lar eyvallah diyor distributor=bougilere elektrik gonderen
yani garanti hikaye !!!!!!!! ustelik yagini deyi$tirmek için çok pahali  alti yil boyunca honda servisine gitmek mecburiyetinde olacaksiniz !! yoksa garanti kapsamina girmez yaniliyorsam !!!
zaten honda garajlari bo$ boylece garajlari çali$tiracaksiniz  !!politika politika zayif politika

bdr_honda

« Yanıtla #35 : Aralık 21, 2007, 04:35:32 ÖS »
Sadece Honda icin degil tum markalar tum modeller icin gecerli bu garanti olayları.Hatta araba dısındaki diger urunlerdede boyle. Maalesef Turkiye'de bu islerin onune gecen bi kurumda yok. Varsada varlıgından bizim haberimiz yok.  Varsa yoksa kullanıcı hatası. Allah askına bir debriyaj balatasının fabrika hatası olma olasılıgı hic mi yoktur? Yada yakıt pompasının, lambda sensorlerinin... Ama yok ya kotu benzin ya kotu kullanım ya baska bisey. Aracın kmsine bile bakmadan hemen yargısız infaz. Ben daha once vw bora, fiat bravo hgt, rover 220, 414 peugeot 106 kullandım. Gecen hafta bi civic aldım.   Diger markalardan ornekler vereyim. Vw boranın diskler yamuldu koltuklardan gıcırtı geldi. Disklerin yamulma sebebi diskler sıcakken suya girmisim ondanmıs. Yani arkadaslar vw boranız varsa yagmur yagdıgı zaman hemen kenara cekip disklere semsiye tutacaksınız aman ıslanmasın. Koltuk gıcırtısı icinde dogru duzgun oturacaksınız cunku hic biriniz oturmayı bilmiyorsunuz. Roverın debriyajı 14.000 de bitti. Neden cunku kullanıcı hatası. Ben vites degistirmeyi bilmiyormusum. Ancak ilginctir ki aynı kullanıcı degisen balatayı 75.000 e kadar kullandı. Fiattan hic sıkıntım olmadı hakkını vermek lazım. Soyulan kapı kollarımı garantide oldugunu unutmama ragmen(2 senelik arabaydı) kendi kendilerine degistirdiler. Simdi hondada umarım yasamam bu problemleri.Gerci pek umidimde yok acıkcası. Herkes saglam ve sorunsuz dedigi icin yıllardır siddetle karsı cıktıgım arabayı aldım. Tabi simdilik hersey cok guzel arac daha 800 kmde.

avci

• yusif1@free.fr
« Yanıtla #36 : Aralık 21, 2007, 05:17:34 ÖS »
honda dan $a$ma yalniz yagini zamaninda deyi$tir motorla oynama ! motor isinmadikça yuklenme
hiç bir sorun ya$amassin dunyanin en saglam motoru hondadir !! $u anda renault,ve peugeot tam sahtele$ti
hatta nissan dizel motorlari artik renault sakinin !! cebinizde para birakmaz!!  japonyada hondalar çok ucuz bir integra type r 15 bin dolar deyil $imdiye kadar en çok pahali satan TR VE FRansa yedek parçalar hadinden fazla pahali

honda alan herzaman  kazançli çikacak 4 yuzbin kilometreye rahatlikla giden motorlara sahip
yalniz original parça kullanin doyamassiniz unutmayinhondalar yuksek devirde gucunu gosterir korkmayin basmaktan
yalniz lutfen $ehir içiinde hizinizi azaltin benim bildiyim hondacilar deli kanli olurlar :hehe

astracoupe

• Almanci Tane-R
    • www.yonja.com/astracoupe
« Yanıtla #37 : Ocak 05, 2008, 08:32:14 ÖÖ »
bir değişiklik olmadı sanırım 2008de de

geceperisi

• Ziyaretçi
« Yanıtla #38 : Ocak 22, 2008, 10:47:40 ÖS »
servis dışı müdahaleler diğer markalardada da garantiyi bozar, kaldıki  etek dolusu para verip aldığımız bu kaliteli araçları 3 kuruş az vericem diye, olmadık tamircilere elletmek bence doğru değil

focusn70

• Ahmet
« Yanıtla #39 : Şubat 08, 2009, 11:01:45 ÖS »
ben eğer bu garanti muhabbetini servis ücretlerini bu şartları bilsweydim bu arabayı almazdım bence adil değil benim fikrim bu