Gönderen Konu: ALARM BAĞLAYACAKLAR 96-98 Civic Elektrik Donanımı  (Okunma sayısı 2309 defa)

fatal

ALARM BAĞLAYACAKLAR 96-98 Civic Elektrik Donanımı
« : Aralık 02, 2010, 08:57:54 ÖS »
Aracıma alarm aldım kendim bağlamak istedim.Aracın elektrik bağlantı şeması aşağıdaki gibiymiş;Araca alarmı bağladıktan sonra kabloların doğru olup olmadığını sizlerle tekrardan paylaşırım.
          PART                              COLOR                               LOCATION
 12 VOLT CONSTANT                     WHITE (+)                       IGNITION SWITCH HARNESS
 STARTER                                     BLACK/WHITE (+)                  IGNITION SWITCH HARNESS
 STARTER 2                                     N/A   
 IGNITION 1                                     BLACK/YELLOW (+)              IGNITION SWITCH HARNESS
 IGNITION 2                                     N/A    
 IGNITION 3                                     N/A     
 ACCESSORY/HEATER BLOWER 1     YELLOW (+)                       IGNITION SWITCH HARNESS
 ACCESSORY/HEATER BLOWER 2     WHITE/BLACK (+)               IGNITION SWITCH HARNESS
 KEYSENSE                                     N/A     
 PARKING LIGHTS ( - )                     N/A     
 PARKING LIGHTS ( + )                     RED/BLACK (+)                       IN DRIVERS KICK PANEL
 POWER LOCK                         GREEN/WHITE (Negative (-))     @ BLUE PLUG IN DRIVERS KICK PANEL
 POWER UNLOCK                        GREEN/ORANGE (Negative (-))     @ BLUE PLUG IN DRIVERS KICK PANEL
 DOOR TRIGGER                            LIGHT GREEN/RED (-)               LOW IN DRIVERS KICK PANEL
 DOMELIGHT SUPERVISION         LIGHT GREEN/BLACK (-),               IN DRIVERS A PILLAR
                                            Requires Part #R30-H Relay   
 TRUNK RELEASE                             N/A     
 SLIDING POWER DOOR                     N/A     
 HORN                                    BLUE to GRAY                      @ STEERING COLUMN HARNESS
 TACH                                    BLUE, See NOTE *1              @ TACH TEST CONNECTOR
 WAIT TO START LIGHT                     N/A     
 BRAKE                                    GREEN/WHITE (+)              @ SWITCH ABOVE BRAKE PEDAL
 FACTORY ALARM DISARM             N/A     
 ANTI-THEFT                             N/A     

fatal

Ynt: ALARM BAĞLAYACAKLAR 96-98 Civic Elektrik Donanımı
« Yanıtla #1 : Aralık 06, 2010, 11:51:04 ÖS »
Evet arkadaşlar alarmı bağladım 6 saat sürdü ama tavsiye etmem:P .Araçın kablo donanımıyla ilgili olarakta bütün kablolar blendajlı aynı renkte farklı kodlamalara sahip ; honda her zamanki gibi buradada ne kadar doğru karar olduğunu bir kez daha gösterdi bana ama işimide bayağı zorlaştırmış oldu.kabloları takip ederek zar zor buldum tetiklemelerde doğru şekilde verilmiş elektrik elektronikden birazcık anlıyorum diyerek yapılacak iş değilmiş yorumları okuyup ben bağlarım dedim ama ciddi anlamda zorlandığım paniklediğim anlarda oldu yani.

mustafaa_akca

« Yanıtla #2 : Aralık 09, 2010, 08:58:57 ÖS »
usta sen n yaptın yaa...40 lıraya baglıolar...ama haz meselesıı..
maslaahh

fatal

« Yanıtla #3 : Ocak 02, 2011, 03:41:39 ÖS »
İşte secenek sunundum bende ister el sürmeden 40Tl'ye bağlatın isterseniz aracınızın kablo donanımı ve alarmı hakkında bilginiz olsun.İlerde birşey olursa kimseye muhtaç olmadan müdahale ediersiniz.

MutluKurnaz

« Yanıtla #4 : Ocak 11, 2011, 09:44:42 ÖS »
maşallah çok karmaşkmış :)