Çok başarılı eline sağlık... benımde kafamda var böyle bir proje danışacagım konular olabilir.. Mesela şu ekranda honda logosu olan Media center gibi bir oynatıcı programmıdır ? tam anlayamadım orayı ve Navigasyon GPRS yani mobil tel tabanlımı ? başka bi sistemle entegremi ? Artı ECU dan verileri okumak için windows tabanlı bi yazılım mı var ? çok sordum ama ((: merak.. bu işe girişmeden..
Teşekkür ederim öncelikle. Sorularına cevap vermeye çalışayım.
-Honda logosu görülen yazılım, bir program yükleyici aslında. Araba hareket halindeyken, 7" ekranı standart Windows'la kullanmak oldukça zor. Bu yazılımın içinde en gerekli uygulamaları kolay şekilde kullanabiliyorsun. İsmi Centrafuse. Bu arada Honda logosu orjinalde yok. Orada Centrafuse yazıyor. Logoyu kendim koydum. Basit bir işlem.
-Navigasyon GPRS tabanlı değil. USB GPS modulu kullandım.
-Centrafuse'un içindeki bir bölümde, genel motor verilerini okuyabiliyorsun. Data detaylı bilgileri okuyabilmek için, ekstra yazılımlar mevcut. Fakat motordan veri okuma kısmını henüz tamamlayamadım. Aslında OBD2 cihazını getirttim, elimde şu an ama benim arabada OBD2 portu yokmuş malesef. Ek bir aparatla yapmaya çalışacağım.
Yalnız zorlanacağın kısım, monitor temini. Yüksek çözünürlükte olan LCD ler Türkiye'de mevcut değil. Ben yurtdışından getirttim ve nerdeyse monitorun kendisi kadar kargo parası tuttu. Ayrıca monitorun göğüse yerleştirilmesi aşamasında da el işçiliği gerektiriyor biraz. Eğer elin yatkınsa, elektronik ve bilgisayardan da birazcık anlıyorsun, tavsiye ederim. Çok zevkli

Hem de hazır satılan sistemlere göre çok daha üstün. PC sonuçta