dün aracımı bir tanıdık ustaya götürdüm, usta yalnız çalışan temiz dürüst biri, dedim bu aracı hiç söktün mü, yok dedi, sorunsuz sökme takma için garanti verirmisin dedim, yok dedi:) o zaman düşüneyim dedim, çıktım ...
sonra başka bir yere gittim, patrona ne tutar dedim, 150 ama sana 100 dedi, peki dedim, ekstralar çıkarsa alırız dedi, tamam dedim, sonra kapasitör taktık, ekstra rca kablosu taktık, abidik kubidik şeylerin yanında, taktığı ekstra parçaları da yazdı, 100 tl işçilik üzerine konanlarla 290 tl oldu, bende 100 tl diye girdik ne yaptın dedim, 250 tl verdim, tamam dedi.
o kadar çok eleman çalıştırıyorlardı ki şaşırmamak elde değil, 2 usta sürekli çalıştı, 2 kalfa çocuk, 1 çırak çocuk ortalarda yanlarında var, arada ustaların arkadaşları da gelip yanlarında duruyor, neyse patron biz bu araçlardan çok yaptık demesine rağmen plastik parçalar dört dörtlük olarak geri takılamadı ...
ayrıntılara gelecek olursam: anfiden 0 ga kablo ile orada güç ikiye ayrıldı, iki anfi için ayrı ayrı 4ga hat çekildi, diğer mono anfi ve sub 3 gün sonra takılacak, onlar için ekstra para vermeyeceğim, öyle anlaştık, tweeterlara küçücük crossoverlar takıldı ve anfiye direk gönderildi diye anladım, esk'nın cross'una yer problemli dedi, oraya bağlamadı, güç kabloları sağdan (üzerindeki plastik altta iki 4ga olunca eskisi gibi cuk diye oraya oturmadı) diğerleri soldan geçirildi, gürültü vs ses hatası yok, özenerek yaptılar, ayar için saat artık 21,30 civarı olduğu için çok fazla uğraşmadılar, açıkçası beni çok şaşırtan işte bu lafı ağzımdan çıkmadı, arkalardan beklediğim bas'ı alamadım, subwoofer gibi bas araçta yok, tamam bas sesi kaliteli, ayar ile insan sesi de daha etkileyici olacak, bunu anlayabiliyorum, sahneyi yolda olan sony slim subwoofer tamamlayacak gibi bana geliyor, iyi ki onu almışım, sesi açtıkça ses güzelleşiyor ve cihazlar biz buradayız diyor, burasını beğendim, açıkçası sesi açmayı özlemişim

ses kısıkken bir numara yok ama açınca sistem varım diyor, ön ve arkalarda güzel bir uyum hissettim, bana umut verecek bir sistem oldu gibi geldi, adam belki de Madonna'nın cd'deki slow şarkısını hasbelkader kullandığı için oldu, bilgi olarak iyiler ama ayarda zayıflık gördüm, gerçi epey yoruldular, motordan içeri delik bulamadılar, deldiler

şimdi hatırladım orayı silikonla kapatmayı unuttular
olaylar kağıthane civarında oldu ...