Aldıgın ürünün üzerine %20 gümrük ücreti ödersin.Bende ordan getirmeyi düşündüm ama bu ürünlerin çoğu çin malı oldugu için çok çabuk bozulabiliyor biraz da şans işi tabi o yuzden ordan getirmedim.Birde eğer ems,ptt, vs. gibi devletin posta servisleri ile gelirse %20gümrük ücreti ödüyorsunuz ama ups,dhl gibi kargo şirketleri ile gelirse işte o zaman ürün katın katına gelir çünkü onlar gümrük işlem ücreti adı altında başka ücretlerde alıyor.Bence hiç bulaşmayın Türkiyeden alın bir ürün alacaksanız.
Aliexpres sitesinde android işlemcili WI-FI ve 3G'li multimedya sistemler var.
Bende NECwox 7" takılı. Harita güncellemelerini yıllık 35$'a yapıyorum.İGO firmasından.
android açık kaynak olduğu için harita güncellemesi yaparken sonradan masraf yapmazsınız.
Peki Bu Aliekspress sitesinden yada başkaca yurtdışı sitelerinden aldığımız ürünler açısından yurda girişte gümrüğe takılma durumları varmış. Bilgisi olan var mı? Yani gümrükten çıkarılabilmek için ayrıca bir double parası isterler mi diye çekiniyorum açıkçası... Bilgilendirebilecek arkadaş varsa sevinirim. Saygılar...
Yurtdışından getirilecek ürünlerde bu şekilde gümrük vergi vb.. risk faktörleri olmasa özellik bakımından burdakilere kıyasla oldukça iyi cihazlar var aslında.. Ama riske girmeye değmez araştırıp uygun bir yerden Multimedia double cihaz bulup almak daha mantıklı.. Cevap için teşekkürler...