bı test vıdeosu vardı aradım ama bulamadım , araçlar şunlardı: golf5 gtı, cıvıc typer, cıtroen c4 vts bı tane daha vardı ama hatırlayamadım , bu araçlar içinde yol tutuş testınde cıtroen uzak ara öndeydı , ayrıca havalı süspansıyonlu fabrıkasyon aracı pıyasaya suren cıtroen dır, mesele cıtroen xsara ıle lastıgınızın bırı patladıgında sadece 3 teker ıle 90km hıza kadar cıkabılırsınız, yanı cıtroen süspansıyon konusunda cok ılerı bır marka
citroen artık o bahsettiğin süspansiyonları üretmiyor... "hydractive suspension" diye isimlendirilmişti vaktiyle, ama gidip sorarsanız artık kullanılmadığını öğrenebilirsiniz... yine de yolu iyi tuttuğuna şüphe yok tabi, bu konuda tecrübeli bi firma
Yusuf emin ol civic hb den iyi yol tutamaz. Bi defa direksiyon tepkisinden bayağı takar civic.
Onun haricinde golfden filan iyi yol tutar C4 bayağı sağlam bu konuda.
konuyu farklı bi yere taşımak istemem ama benzer bi cümleyi bi kere daha kurmuştun, bu konuyla ilgili kısmına değil ama hb araçlarla ilgili olan varsayımına itiraz etmek isterim... zira hb araçlar iyi yol tutmaz "genelde". aynı aracın sedanı hb'inden daha iyi yol tutar... denge açısından mümkünse coupe olmalı araçlar ama her markada yok malesef... güncel hb civicin boyu kısa ağırlık merkezi de yukarda, sedana göre yani... o açıdan dengesi biraz daha problemli... virajlarda 3 tekerlek gitmesiyle meşhur zaten... mukayese olabilsin diye şu videoyu veriyorum... FN2 ve FD2 arasında bi katılım... ciddi de bi fark oluşmuş
http://www.youtube.com/watch?v=7N66aSwWCcI
hb civicler içinde en iyi yol tutanları ek9dur... o da hb olamayacak kadar uzundur zaten... ondan sonra ep3 gelir... ama fn kasa civic'lerin iyi yol tutanlarına örnek değildir malesef
Hidraktif süspansüyon c5 lerde ve c6 larda üst donanım paketlerinde var. Ve yine kendi klasmanına göre iyi yol tutsalarda lider değiller. Araç ağır zaten
Hb araçlar iyi yol tutmaz diye bir genel kural yok. Ek9 type R bizim Vti lar ile aynı büyüklükte öyle iri araç filan da değiller.
Kaldı ki golf jettadan iyi yol tutar.
Güncel civiclere gelirsek Aracın önden kayma ( understeer ) ve ağırlık merkezinin nispeten yüksek olduğu doğru. Ancak kıyaslamak için kullanılan sedan civicler ile hiç alakası yok. Bir defa birbirine uyan parçaları yok

3 teker viraj dönme olayı arka aksın sabit önlerin bağımsız olmasından ki aynı olay sedan type R da daha çok var. Eklediğin videoya dikkat et. 3 saniye farkın sebebi arada 25 hp güç farkının olması. Ki video da ki abla ingiliz olmasına rağmen sedanı beğenmiş. Daha heyacanlı diyor

Daha da önemlisi FD2 ile FD6 arasında muazzam farklar var. Fren sistemi farklı. Diskler birbirine uymuyor bildiğim kadarı ile. Amortisörler farklı. FN2 ile FK2 parçaları uyumlu. Diskler aynı kaliperler farklı. En önemlisi kasa rijitliği farklı.
FD6 ile FK2 fren ve yol tutuşu kıyaslamak isteyen olursa deneyebiliriz.
Daha önce de yazdım eğer bir kriter olarak görürsen burda videolar içinde bakabilirsin.
http://www.euroncap.com/results/escperf.aspxdireksiyonun nekadar net olduğu anlaşılıyor.
Ben çok fazla yazmak istemiyorum malını methediyorsuna geliyor laf. Ancak körü körüne de insanlar yanlış bilmesin istiyorum.