Gönderen Konu: CIVIC ES ARACA LPG  (Okunma sayısı 3056 defa)

prometheus

CIVIC ES ARACA LPG
« : Aralık 14, 2007, 03:36:24 ÖS »
Merhaba arkadaşlar. bu benzin fiyatları, İstanbul trafiği ve mesleğim gereği İstanbul içinde çok yol yapmak zorunda olduğumdan ayrıca Honda zevkinide bırakamadığımdan çok sevdiğim 2006 Civic ES aracıma LPG taktırmaya karar verdim. Tavsiye edeceğiniz marka var mı? Ayrıca araç garantiden çıkıyor mu? Bilgi verirseniz sevinirim arkadaşlar. Ayrıca LPG konusundaki görüşleriniz nedir?

Faruk

• Ziyaretçi
Ynt: CIVIC ES ARACA LPG
« Yanıtla #1 : Aralık 14, 2007, 05:37:43 ÖS »
amacım tartışmak yada sizi kararınızdan ötürü kınamak değil ama bence lpg işine girmeyin..  <nohapy
aynı aracı bende kullanıyorum,istanbul trafiğinde 1 depo benzınle daha 500 km'yı geçemedım ama genede benzınlı benzınlıdır hiç değilse arabanın orjınalını bozmayın..  >=ok
az yakmak istiyorsanız 3000 devırı geçmeyın yeterlı.. saygılar dılerım..

whitehan

« Yanıtla #2 : Aralık 15, 2007, 12:59:36 ÖÖ »
oncelıkle saygılar..

tabı soyledıklerınızde tamamen haklısınız.dunyanın en pahalı petrolunu kullanan ulkemızde hem maddı durumumuza uygun bı arac almak hemde bu aracı yıne maddı ımkanlarımız cercevesınde dıledıgımızce kullanmak ama ıs ama zevk ıcın..cok zorluklar ıcerıyor..bu sartlar altında ıken bıde ıstanbul gıbı buyuk bı metropolde trafık + herseyıyle ugrasmak zorunda kalıyoruz..butun bunlar cercevesınde hem harcamalarımıza dıkkat etmelı ve tasarruf saglamalıyız..arabamızla bunu saglamak onu az ve oz kullanmakla dogru orantılı yada cok uygun bı yakıt tuketen bı arac almakla..bence bu tamamen sızın bu butun ogelerı yan yana getırdıgınız de cıkan sonuca baglı..yanı sıze maddı durumunuz baska 2.bı dızel arac almayı saglamıyosa lpg takın..he yok benım durumum cok ıyı ama dızel kullanmak ıstemıyorum hondada tasarruf etmek ıstıyorum dersenız bence yapmayın..

uzun yazdım kusura bakmayın ıyı geceler..

FATOŞ

« Yanıtla #3 : Aralık 27, 2007, 08:23:29 ÖÖ »
araç garanti dışına çıkar... İleride yakıt sistemi ve motorla ilgili sorun yaratacağından tavsiye etmiyoruz servis olarak.

infaztim

« Yanıtla #4 : Aralık 27, 2007, 12:55:49 ÖS »
bak arkadaşım.takılacak sistem kaliteli bir sistemse ve takıcak usta işin ehli ise hiç bir sorun çıkarmaz.bmw 750 ila-audi a6 2.4 - mercedes kompressor- subaru impreza - honda civic 2004 model - renault megane 1.6 - araçlarında tanık oldum lpg olayına çok az bir performans düşüşü var. örneğin civic 1.6 benzinde iken 9.7 de hızlanırken 100 km ye lpg de 10.8 de hızlandı arada 1 saniyelik fark var.ama çok az yakıyor.ama dedimya iş bağlanıcak sistemin kalitesinde ve ustanın iyi olmasında bitiyor.bu işte ucuza kaçılmaz iyi bir lpg sisteminin sorun çıkardığını görmedim varsada ben duymadım.saygılarımla.

örnek olarak. mahallemizdeki taksi durağında 5 lpg li megane 1.6 var daha 1 tanesi sorun çıkarmadı 2 senedir.şöförleri böle söylüyor. tekrar kolay gelsin..

Sercan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Ağustos 15, 2008, 05:17:08 ÖS »
Arkadaslar selam...

Ben konulari arastirmadan once koru korune, LPG kadar sacma sapan bisi olur mu, Aracima yazik degilmi, sana su yerine cola verseler olur mu diyen biriydim...

LPG Sacma Sapan, yaziktir, gunahtir, lpg taktiracaksan hondayla ne isin var git murat 131 al ona taktir diyen biriydim... Ama gun geldi devran dondu ve bende civic ime lpg taktirdim, arastirdim, danistim isin ehlini buldum, kiydim paraya taktirdim O M W L sistemimi, gordum ki LPG, performans kaybettirmiyor, aksine alt devirlerdi inanilmaz performans kazandiriyor ( Bu nu bana lpg den once deseler bi yerime guler hadi lan olurmu oyle seyler derdim ama oluyo ), inanilmaz ekonomik inanan inanir, ve benim aracim 2005 model lpg siz 2 sene bindim 38.000 km de lpg yaptirdim, simdi ise 88.500 km de 1 yil 3 ayda boyle bi km. bir kez dahi sorun yasamadim... Ama LPG montajim, ustam ve LPG nin markasi sayesinde... guvenle takilabilir... Iyi usta, iyi montaj, iyi marka...