slm kardeşim sana sordugun soruların bir coguna cevap vermeye calışayım. 4-5 yıldır full doldurulmaya calıştıgım bir si ım var
hava filitresi olarak cok farklı seyler denedim marka model olarak bişey söyleyemem ama hava borularının ısınmamasına ve filitrenin radyatöre yakın olmamasına dikkat et yani motor dısarıdan soguk hava ceksin seni her sekilde tatmin eder.. cok büyük paralar bayılmana gerek yok.
si lardan tok bir ses almak istiyorsan denegimlerime göre içi acık orta susturucu kullanman gerekir diger sekilde yani düz boru ve son susturucu kullanırsan cızırtılar duyarsın. ben aracımda en cok tok sesi adana yapımı orta susturucu ve sondada remus içi acık fakat büyük kazan kullanarak elde etmiştim en tok sesi. sonraları değiştirdim o ayrı mesele

gaz kelebegi konusunda: si larda 55mm vti larda 60 mm gaz kelebegi kullanılır kelebegi büyüktmen emme manifolduna daha fazla ve rahat hava girişini sağlar sana ekstra cekiş imkanı verir.
hafif volan: orjinal volandan cok cok daha hafif oldugu için aracın gaz tepkisi ve cok hızlı devir cevirmesini sağlar şahsen kullanıyorum ilk taktıgında başa baş gittigin bir araba varsa 2-3 boy adamı geçmeye başlarsın hafif volanla. yakıt tüketimi normal kullanımda fark edemeyecegin kadar az bir artış olur uzun yola 25 kuruş yakıyorsa 26 kuruş yakmaya başlar. ama performansı ve devir cevirme hızını görünce inan hiç umursamazsın yakıt artışını.
headers : arabayı atmosferik olarak bol miktarda doldurmayı planlıyorsan hiç düşünme 4-1 al adını unut yok 3-5 bişey takıp ötesine geçmem standart modifikasyonlar yapacagım diyorsa 4-2-1 almanı tavsiye ederim. arasındaki fark 4-1 üst devire cıkınca yani 4-5 binlerden sonra cok fark eder araba bir anda ataga gecer alt devir biraz ölür. 4-2-1 headers daha dengeli bir güç saglar fakat 4-1 kadar getirisi olmaz. 2 sinide kulllandım bana su anda 4-1 bile yetmiyor

son maddede dediklerini yapar birde üstüne beyin yazılımını bu parçalara göre ayarlarsan 10-15 hp lik bir güç elde edersin ve aldıgın ekstra beygir güçünden daha fazla aracın gitmeye başlar ( hafif volan ve crx 3-4 dişliler sayesinde )farkı görünce sen bile şaşar kalırsın dersinki ulan 10-15 hp den daha fazla aldım dersin.
düz boru kullanırsan öncedende belittigim gibi cızırtı ses duyarsın.
yakıt olarakta normal kullanımda nerden baksan 40-50 kuruş bir artış olur diye tahmin ediyorum onunda çözümü cok kolay lpg taktırırsın hehehe

benden bu kadar hadi sana hayırlı doldurmalar dilerim