Gönderen Konu: Civic Si Hakkında ?  (Okunma sayısı 4128 defa)

mucuk

• Kimdir Bu Çocuk ?
Civic Si Hakkında ?
« : Ağustos 01, 2011, 06:22:27 ÖS »
Arkadaşlar merhaba inşallah eylül ekim gibi bir si alacağım ancak almadan önce kafama takılan bazı şeyleri sizlere sormak istedim.

Civic si lar için üretilmiş simota filtre kitleri var ancak iki adet var, aralarındaki fark nedir ? Birisi Cold Air Intake diye geçiyor diğeri twin charger diye geçiyor aralarındaki fark nedir ?

Araçtan tok bir ses almak istiyorum, kulak tırmalamasın ama aynı zamanda ben burdayım desin, bunun için yaptırmam gereken şeyler nelerdir ?
mesela şu videodaki ses aşağı yukarı benim almak istediğim ses, biraz daha fazla olabilir.(Sanırım bu siteye üye arkadaş ve arabası satılık)
http://www.youtube.com/watch?v=ehL5RSGtWRQ

bunların dışında bazı arkadaşlar vti gaz kelebeği ve hafif volandan bahsetmişler bunlar nedir ? hafif volanı araştırdım biraz standart volan ağır olduğu için gaz tepkisini artırıyormuş hafif volan ancak yakıt tüketimine eksi yönde etkisi oluyormuş ne derece doğrudur ?

Headers için 2 çeşit var biri 4-2-1 diğeri 4-1 civic si için hangisi önerilir ? Bi yerde civic si lara 4-1 in daha çok fayda sağladığı yazılmış ?

Bir Si a katalizör iptali, headers, filtre kiti, düz boru ve egzoz, vti gaz kelebeği, crx 3-4 dişlisi ve hafif volandan oluşan bir işlem uygulansa aracın durumu nasıl olur ? Beygir olarak ne elde ederiz ? maksimum 6-8 bg civarında bir atış olur sanırım ? Ve bu işlemlerin yakıta etkisi nasıl olur ?

Şimdiden teşekkürler.

ylcn

Ynt: Civic Si Hakkında ?
« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2011, 10:43:11 ÖÖ »
slm kardeşim sana sordugun soruların bir coguna cevap vermeye calışayım. 4-5 yıldır full doldurulmaya calıştıgım bir si ım var
hava filitresi olarak cok farklı seyler denedim marka model olarak bişey söyleyemem ama hava borularının ısınmamasına ve filitrenin radyatöre yakın olmamasına dikkat et yani motor dısarıdan soguk hava ceksin seni her sekilde tatmin eder.. cok büyük paralar bayılmana gerek yok.

si lardan tok bir ses almak istiyorsan denegimlerime göre içi acık orta susturucu kullanman gerekir diger sekilde yani düz boru ve son susturucu kullanırsan cızırtılar duyarsın. ben aracımda en cok tok sesi adana yapımı orta susturucu ve sondada remus içi acık fakat büyük kazan kullanarak elde etmiştim en tok sesi. sonraları değiştirdim o ayrı mesele :D

gaz kelebegi konusunda: si larda 55mm vti larda 60 mm gaz kelebegi kullanılır kelebegi büyüktmen emme manifolduna daha fazla ve rahat hava girişini sağlar sana ekstra cekiş imkanı verir.

hafif volan: orjinal volandan cok cok daha hafif oldugu için aracın gaz tepkisi ve cok hızlı devir cevirmesini sağlar şahsen kullanıyorum ilk taktıgında başa baş gittigin bir araba varsa 2-3 boy adamı geçmeye başlarsın hafif volanla. yakıt tüketimi normal kullanımda fark edemeyecegin kadar az bir artış olur uzun yola 25 kuruş yakıyorsa 26 kuruş yakmaya başlar. ama performansı ve devir cevirme hızını görünce inan hiç umursamazsın yakıt artışını.

headers : arabayı atmosferik olarak bol miktarda doldurmayı planlıyorsan hiç düşünme 4-1 al adını unut yok 3-5 bişey takıp ötesine geçmem standart modifikasyonlar yapacagım diyorsa 4-2-1 almanı tavsiye ederim. arasındaki fark 4-1 üst devire cıkınca yani 4-5 binlerden sonra cok fark eder araba bir anda ataga gecer alt devir biraz ölür. 4-2-1 headers daha dengeli bir güç saglar fakat 4-1 kadar getirisi olmaz. 2 sinide kulllandım bana su anda 4-1 bile yetmiyor :D

son maddede dediklerini yapar birde üstüne beyin yazılımını bu parçalara göre ayarlarsan 10-15 hp lik bir güç elde edersin ve aldıgın ekstra beygir güçünden daha fazla aracın gitmeye başlar ( hafif volan ve crx 3-4 dişliler sayesinde )farkı görünce sen bile şaşar kalırsın dersinki ulan 10-15 hp den daha fazla aldım dersin.
düz boru kullanırsan öncedende belittigim gibi cızırtı ses duyarsın.
yakıt olarakta normal kullanımda nerden baksan 40-50 kuruş bir artış olur diye tahmin ediyorum onunda çözümü cok kolay lpg taktırırsın hehehe :D

benden bu kadar hadi sana hayırlı doldurmalar dilerim :D

ylcn

« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2011, 10:45:26 ÖÖ »
aklına takılan bişey olursa tel acıp sorabilirsin
yalçın Aksoy : 05356774745

mucuk

• Kimdir Bu Çocuk ?
« Yanıtla #3 : Ağustos 02, 2011, 12:54:30 ÖS »
aklına takılan bişey olursa tel acıp sorabilirsin
yalçın Aksoy : 05356774745

abi yazdıkların için çok teşekkür ederim gerçekten, peki bu işlemlerin uygulanması ortalama kaç TL tutar ? (katalizör iptali, headers, filtre kiti, düz boru ve egzoz, vti gaz kelebeği, crx 3-4 dişlisi ve hafif volan)

ylcn

« Yanıtla #4 : Ağustos 02, 2011, 01:30:06 ÖS »
ohoooo sen cok kalem soruyorsun bana ama aklımdakileri cevaplayım
headers: 300-500 arası sanırım markaya göre değişir.
katalizöre para vermeyeceksin boru yaptırırsan
paslanmaz celik düz boru yaptırırsan sanırım 300 civarı yapıyorlar.
filitre kitini kendin yaparsan 50 tl hazır alırsan 300 e kadar cıkar.
ekzos markaya göre değiştigi gbii silincerlı bişey orta halli 150-250 tl arası
gaz kelebegi: 150-200 tl arası.
crx dişliler bir ara300-350 arasına gidiyordu şimdi bilmiyorum işcilikte crx dişli için 200 tl yi bulur şanzuman inecek
hafif volan: fidanzanın 400 tl felan vardı diye hatırlıyorum debriyajıda değiştirirsen durumlar cok değişir markasına serisine göre
bunlar yuvarlak fiyatlar elbette net fiyat veremem kardeşim san umarım işini görür. bunları dizince stok silara 5-8 boy koyarsın cok rahat benim tahminim.
bu kadarını yaptıktan sonra bir de araba beyin yazılımı ister bu taktıgın parçalara göre ayar değişir çünkü o da sana 250- 300 tl ye felan patlar. ama si yürür yani :D

mucuk

• Kimdir Bu Çocuk ?
« Yanıtla #5 : Ağustos 02, 2011, 01:37:16 ÖS »
aşağı yukarı 2000 TL ye mal olur yani adam gibi bir si toparlamak. Bende bu şekilde tahmin etmiştim zaten sağolasın abicim :)

ylcn

« Yanıtla #6 : Ağustos 02, 2011, 01:45:56 ÖS »
aşağı yukarı 2000 TL ye mal olur yani adam gibi bir si toparlamak. Bende bu şekilde tahmin etmiştim zaten sağolasın abicim :)
rica ederim melih toplarken allah kolaylık verisin cok parça var neticede :D kolay iş değil