Bir önceki aracım dizeldi şimdi benzinli ve lpg li 2003 v-tec. Sürüş tarzı illaki farklıdır dizel motor için biliyorum, v-tec için de motorun devrine göre ayarlayabiliyorum. Benim sormak istediğim en performanslı ve en ekonomik olarak hangi vites aralığında hangi devirde kullanmalıyız?
Düşük devirler ekonomiktir.Aracınız sanırım Honda Cıvıc LS modeli? Onlarda Sohc Vtec bulunmakta ve 3200 RPM'de Vtec'i açıyor diye biliyorum.Deviri yükselttikçe daha çok performans alırsınız.3000 RPM'i geçmeden kullanırsanız ve ani hareketlerde bulunup sakin kullanırsanız ekonomik modda olur.Ama dediğim gibi 3200'den sonra Vtec devreye giriyor
Ve şunuda ekleyeyim.Ekonomi yapıcam diye aracı asla boşa atmayın.Aksine motora daha çok zarar verirsiniz.Bu bütün araçlarda aynıdır.Mesela yokuş aşağı inerken veya hızımızı aldıktan sonra çoğu zaman boşa atarız.Ama bu zararlıdır.Motorun yakmadıgını zannederiz ama aksine yakar ve zarar verir.5. Vitese atıp hiç gaza basmaz iseniz araç kompresöre bindirir ve kısmen neredeyse yakıt yakmaz bile.

Çok az bir miktarda yakar.