2004 Makyajlı civic sedan,Şubat ayında(kendi aracım)
Tam depoyla otoyolda yaklaşık 900 km yol(850 km'de ışık yandı)(90-110 arası sürat,bagaj boş)
7 yıllık araç hemde benzinli;bence en az yakan bu.
850 km de ışık yandı ise 7 litre kala ışık yandığına göre 43 litre ile 850 km.... süper ötesi...
ben bu rakama tam olarak bu şekilde şahit olmadım... ama inanıyorum çünkü . . .2006 yılında bir arkadaşımızın 1.6 VTEC LS M/T aracı ile benzin deposunu fulledik ve Eskişehir den Ankara Ümitköy e gittik... malum yol double yol ve neredeyse hiç rampası virajı yok... geneli düzlük... sadece Polatlı nın içinde ve ümitköy de trafik ışığı var... neyse izimizin üstüne 2 saat içinde geri döndük... toplamda 425 km sonra aynı benzin istasyonun da araç 23 litre benzin aldı...
Bu hesabı dünya gözü ile yaptığım günden beri VTEC 2 lerin özellikle düz viteslilerin hayranıyım... evet araç, 1 litre benzin ile yaklaşık 18,5km gitti bu demektir ki 50 litre depoyu bitirene kadar gazlasan . . . 925 km yol yapacak... ama araç da sadece 2 kişi idik... hava ılıman, trafik müsait... klima - kalorifer - far vs kapalı... ve 90 - 110 hız bandında oldukça düşük devirlerde kullanımla sağlanan bir değer ...
Bu günün lirası ile 0,215 TL Benzin Tüketimine denk gelir.... Bir de bu araç LPG li olduğunda sadece %35 ekonomi sağlasa bu şartlarda 0,140 TL LPG yakar veeee . . . (2.000 TL lik GFI TELEFLEX LPG kiti %50 ekonomi vaat ediyor o zaman 12 kuruşa gezecek bu araç

) Ben ce TR şartlarında ÜZERİNE YOOOOK . . .
Bu arada bu bana göre elde edilebilecek en dip değerdir... Yukarıda tüm arkadaşlar DİP DEĞERLERİ yazmışlar... ben de anlatma gereği duydum . . .