Gönderen Konu: En az yakan araç  (Okunma sayısı 12242 defa)

luke skywalker

Ynt: En az yakan araç
« Yanıtla #25 : Şubat 22, 2011, 11:35:24 ÖS »
2004 Makyajlı civic sedan,Şubat ayında(kendi aracım)
Tam depoyla otoyolda yaklaşık 900 km yol(850 km'de ışık yandı)(90-110 arası sürat,bagaj boş)
7 yıllık araç hemde benzinli;bence en az yakan bu.

850 km de ışık yandı ise 7 litre kala ışık yandığına göre 43 litre ile 850 km.... süper ötesi...

ben bu rakama tam olarak bu şekilde şahit olmadım... ama inanıyorum çünkü . . .2006 yılında bir arkadaşımızın 1.6 VTEC LS M/T aracı ile benzin deposunu fulledik ve Eskişehir den Ankara Ümitköy e  gittik... malum yol double yol ve neredeyse hiç rampası virajı yok... geneli düzlük... sadece Polatlı nın içinde ve ümitköy de trafik ışığı var... neyse izimizin üstüne 2 saat içinde geri döndük... toplamda 425 km sonra aynı benzin istasyonun da araç  23 litre benzin aldı...

Bu hesabı dünya gözü ile yaptığım günden beri VTEC 2 lerin özellikle düz viteslilerin hayranıyım... evet araç, 1 litre benzin ile yaklaşık 18,5km gitti bu demektir ki 50 litre depoyu bitirene kadar gazlasan . . . 925 km yol yapacak... ama araç da sadece  2 kişi idik... hava ılıman, trafik müsait... klima - kalorifer - far vs kapalı... ve 90 - 110 hız bandında oldukça düşük devirlerde kullanımla sağlanan bir değer ...

Bu günün lirası ile 0,215 TL Benzin Tüketimine denk gelir.... Bir de bu araç LPG li olduğunda sadece %35 ekonomi sağlasa bu şartlarda 0,140 TL LPG yakar veeee . . . (2.000 TL lik GFI TELEFLEX LPG kiti %50 ekonomi vaat ediyor o zaman 12 kuruşa gezecek bu araç :) ) Ben ce TR şartlarında ÜZERİNE YOOOOK . . .

Bu arada bu bana göre elde edilebilecek en dip değerdir... Yukarıda tüm arkadaşlar DİP DEĞERLERİ yazmışlar... ben de anlatma gereği duydum . . . 

Benim araçtada tek kişi vardı.Babam sabırlıdır.90-100 km sürati geçmedi.
Bence yakıt sarfiyatından şikayet edenlerin çoğu kullanım tarzı ve araçtan çok beklentisi olduklarından dolayı şikayet ediyorlar.

special one

« Yanıtla #26 : Şubat 23, 2011, 05:24:48 ÖS »
volvo 1.6 motora sahıp ve kasası agır bır aractır o yuzden cok yakar volvonun 1.6 dızelı alınmaz hatta babam alıyordu zor engel oldum gıttım mondeo 2.0 dızel aldırdım hem performans hem az yakıyor ...

bence en az yakan araclar corsa,fıesta tarzı araclardır ama bunlar genelde ufaktır pek tercıh etmeyebılırsın

ust klasmanda sana c4 ve focus derım c4 daha az yakar ama fazlada bır fark yoktur zaten ıkısıde aynı motoru kullanıyor ...

canguder

« Yanıtla #27 : Şubat 23, 2011, 05:57:15 ÖS »
c4 ve focus aynı motorumu kullanıyor ?

special one

« Yanıtla #28 : Şubat 23, 2011, 06:11:34 ÖS »
aynen c4 ve focus aynı motoru kullanıyor focus tdcı c4 hdı motoru var ama ısımlerı oyle ıkısıde aynı motor psa/ford uretımı

kacaman

« Yanıtla #29 : Şubat 24, 2011, 07:33:22 ÖÖ »
clıo symbol dcı vardı bende çok az yakıyor, araç çok hafif diğer dizeller ile arasında epey bir kilo farkı vardı, eğer aynı kiloya çıkarsalar aracı bu kadar az yakmazdı eminim.