Gönderen Konu: Hondaya geciş yapacam yardımcı olun  (Okunma sayısı 11572 defa)

ed35

Ynt: Hondaya geciş yapacam yardımcı olun
« Yanıtla #25 : Mart 01, 2012, 11:03:27 ÖÖ »
Arkadaşım git Astra j al turbo olsun cosmo modeli olsun ;) Önceki aracım Astraydı ve gayet iyi + olarak civic'ten çok üstün bir araba,gerek teknoloji gerek sağlamlık olarak ;)
Sıfır accord 81.000tl'ye veriyorlar birde,100 değil ;)
100 demedim zaten en üst donanım ve motor seceneği 90,000 net para istiyor bayiler yani nerdeyse 100 bin demek istedim 81,000 olan en üst donanım değildir sitesinde bile 92,500 yazıyorki ünunda üst versiyonları var
astraya gelince 11 net yıldır astra kullanıcısıyım astra nedir ne değildir net bilgim var astra kesinlikkle kullanıcısını memnun eder ben 11 yıllık f,g,h, kasalarının hiçbirini tek bir kez bile arızadan dolayı tamire götürmedim bakımlarını zamanında ve yetkilsinde yaptım dile kolay 11 yıl ve sıfır arıza yani cok memnunum ki halen daha h kasa cosmo astram var zaten
j kasa tabikide güzel almayı düşündüğüm araca göre belli + ları var ama -leride var ama artık hondaya geciş yapmam lazım içimdeki o honda aşkını dindirmem lazım belki alacağım honda beni astraya pişmanda eder ama almam denemem lazım olmadı honda piyasası olan bir arac 1 yıl kullanır tekrar opel astraya geciş yaparız
E al rahatla o zaman,bilgim var deyip esip gürlüyorsunuz ama J kasa Astra öbür opel modellerinden apayrı bir dünya ;) Accord tek model satılıyor oda executive bildiğim kadarıyla,üst versiyon,alt versiyon diye bi nanesi yok yanlış hatırlamıyorsam..
Neyse hayırlısı olsun...

mhmtdnr

• mhmtdnr32
« Yanıtla #26 : Mart 01, 2012, 11:14:49 ÖÖ »
2005  2.4 excutive 190 hp, araçta yok yok, 35.000 tl ye süper araç, 2009-2010 accordlar şekil olarak harika olsada performans olarak üzer, basgaza 1 milyon km yap sonrası yaş 75 olmuş zaten, o zamanda kalsik diye binersin... donanımlı araç istiyosan civic e hiç bakma
o kadar bütçe ayırabiliyorsanız ve vergi sorun değilse hız konfor istiyorsanız sizin alacağınız tek araç var

ACCORD alacaksınız hiç arkanıza bakmayacaksınız yenileri mükemmel

civic i falan direk geçin siz benim tavsiyem :)

receiver

« Yanıtla #27 : Mart 01, 2012, 12:04:48 ÖS »
Alıntı
Accord tek model satılıyor oda executive bildiğim kadarıyla,üst versiyon,alt versiyon diye bi nanesi yok yanlış hatırlamıyorsam..
Neyse hayırlısı olsun...
Bu yazdığınız tek model olayı malesefki doğru imiş şimdilik hem uğradığım bayi öyle söylemişti sizde söyleyince bende bir başka bayiye telefon acarak sordum honda accord 2,00 motor ve executive tek varmış ve başka modeller şimdilik en azından yaza kadar gelmeyecekmiş bilgisini teyit ettim bu durumda accord ya ikinci el bakacaz yada eleyecez geriye kaldı civic sedan ve az bir ihtimal hb onunda sedanı sıfırı bana göre berbat hb yada şuanki güncel kasa bakmam astra j şimdilik düşünmüyorum opelde düşündüğüm özellik insigniada var aslında ama o kalıba göre değil 1,6 turbo insignia denedim ama istediğim gibi değil ve nedendir ben çözmüş değilim almanların hepsi kalkışta hantal gibi ya kimle muhabet etsem aynı konu var acaba şehir efsanesi mi yoksa gercek mi diyor " ist,ank,izmir civarı yada 500/600 km yi gecmeyecek mesafelerde civic sedan bakınayım sizinde aklınızda olsun 2011 den aşağı olmamak şartı ile aranızda yada cevrenizde satanlar varsa pm ile telefon irtibat numarası bıraksın

Grafink

« Yanıtla #28 : Mart 01, 2012, 04:05:09 ÖS »
Hocam ağır oturaklı görünüm ve performans istiyorsanız ve illa honda olacak diyorsanız. CRV ya da Accord alacaksınız. Civic bu son kasasına kadar hiç Ağır ve oturaklı olmadı, Son kasayı da beğenmediğine göre. Civic Sizin için seçenek değil. Bu yenilenen Accord her yönden muhteşem bir araç. Bana göre tasarımını yansıtan çizgilerde Spor kıyafet giymiş Hulusi kentmen duruşu var :D... Velhasıl fiyatı düşündüğümde ben CRV tercih ederdim. Yani o kadar para veriyosam en azından dağda bayırda da süreyim diye düşünüyorum. Hem sapına kadar Honda hem ağır hem oturaklı hem de 2.2 dizel modelini alırsanız acayip performanslı tabi o araç 120 lira civarlarında. Gerçi i-Dtec motor i-Vtec gibi olmayacak. 2.0 benzinli de yüksek devirlerde canavar gibi...

Malesef Acura ülkemizde satılmıyor satılsaydı çoktan aracınızı almıştınız.

« Son Düzenleme: Mart 01, 2012, 04:06:28 ÖS Gönderen: Grafink »

seferad

« Yanıtla #29 : Mart 02, 2012, 12:16:04 ÖS »
Arkadaşım git Astra j al turbo olsun cosmo modeli olsun ;) Önceki aracım Astraydı ve gayet iyi + olarak civic'ten çok üstün bir araba,gerek teknoloji gerek sağlamlık olarak ;)
aynen arkadaşa katılıyorum malzeme,işçili,saglamlık,ses yalıtımı,frenleri,kaportası,donanımı civicden üstündür.

turkboy1903

« Yanıtla #30 : Mart 02, 2012, 12:51:27 ÖS »
aynen arkadaşa katılıyorum malzeme,işçili,saglamlık,ses yalıtımı,frenleri,kaportası,donanımı civicden üstündür.
O söylediklerinin arasından işçilik ve sağlamlığı bi çıkart bu iki hususta alman araçları(volkswagen,opel,skoda vs.)hiç bir japon araçlarından iyi yapamadı yapamayacakta...

ed35

« Yanıtla #31 : Mart 02, 2012, 01:00:51 ÖS »
O söylediklerinin arasından işçilik ve sağlamlığı bi çıkart bu iki hususta alman araçları(volkswagen,opel,skoda vs.)hiç bir japon araçlarından iyi yapamadı yapamayacakta...
Daha önce bindiniz mi acaba J kasaya? :)

receiver

« Yanıtla #32 : Mart 02, 2012, 02:04:34 ÖS »
Daha önce bindiniz mi acaba J kasaya? :)
Aracımda karar verdim accord olacak sıfırı 2,0 tek secenek olduğu için artık mecburen 2,00 olacak ama sıfıra yakın bir tanede denk gelirse neden olmasın   şuan bakıyorum en gec 1 hafta içinde hayırlısı ile alacam artık 1 hafta içinde iyi birşey denk gelirse aldım yoksa sıfıra gidecem ama kredi felan cekmem gerekecek bakalım nasıl olacak

ed35

« Yanıtla #33 : Mart 02, 2012, 03:24:13 ÖS »
İyi o zaman hayırlısı olsun,birde yeni passat ile insignia'yıda düşünseniz iyi olurdu ancak siz honda deneyeyim diyorsunuz,o zaman hevesinizi alın önce :)

mhmtdnr

• mhmtdnr32
« Yanıtla #34 : Mart 03, 2012, 08:27:46 ÖÖ »
2012 accord alırsınız, yanınızdan 2005 accord uzar üzülürsünüz...

receiver

« Yanıtla #35 : Mart 03, 2012, 10:59:44 ÖÖ »
2012 accord alırsınız, yanınızdan 2005 accord uzar üzülürsünüz...
Yavvv arkadaş nette hiç bakmadan arac almak lazım ben hep öyle yapardım tabi direk pel alacağım için bilgi edinmek gibi bir sıkıntıda yaşamıyordum astra astradır deyip alıp geliyordum ama işte bu sefer hondaya gececem diye azıcık araştırma yapayım dedim içimdeki honda aşkı nerdeyse silindi ne hikmetse kimse sıfır honda almayı önermiyor civic için kasa berbat alınmaz makyaj beklenmeli diyor kullanıcısı  honda için ise 2,4 olan modelleri cok övülüyor 2,0 olan ise beklentinin altında kaldığı eski seriliğinin olmadığı felan filan  bu mesajımda bu konudaki son mesajı alıp  öyle gelecem foruma yoksa nette göre gidersek yani netteki muhabetti dikkat alırsam gidişat arac almamayı gösteriyor :)
öğleden sonra cıkıp bakıyorum p.tesi ise nasip ederse rabbim yeni aracla dönüyorum tabi asrama istediğim rakama yakın değer verirlerse yoksa sacma sacma fiyatlar cekerse önce onu satacam

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #36 : Mart 03, 2012, 11:09:06 ÖÖ »
Üstadım.

Öncelikle arabadan beklentilerin önemli.

Aldıgın arabayı sehir içi kullanacaksan o arabanın çok hızlı gitmesine gerek yok.

Örn İstanbul.Altında ferrari olsa kaç yazar trafik var basamazsın.

0 araba her zaman iyidir

0 arabayı aldıgında en az 5 sene bineceksin ki çok zarar etmeyesin.

Diyorsan ki benim hevesim var hevesimi alayım 2. el al zararın az olsun (0 araçta malum değer kaybı yüksek)

Kriterleriniz ve arabadan beklentinizi belirlerseniz seçiminiz daha kolay olacaktır.

Hakkınızda hayırlısı olsun...

honda_farkı

« Yanıtla #37 : Mayıs 17, 2012, 04:43:58 ÖS »
Honda basınca içer, basmayınca koklar, yedek parçası orjinal de opelden pahalıdır. ama kaza, göçük olmadıkça standart değişenler dışında pek yedek parçaya ihtiyacınız olmaz. Yetkili servsite 250 liranın altında çıkamazsınız bakımlardan, özel serviste 150 liraya bitirebilirsiniz. Astra kendi sınıfında örnek gösterilebilecek bir araç olsa da, serilik, estetik  ve yol tutuşu açısından Civic'in gerisinde kalır.( benzinli modeller)  Yine de sadece tipine bakarak Honda hastası olduysanız, diyebilirim ki 100 km kullandıktan sonra, resmini koynunuza koyup yatarsınız...

abi ne yaptın ya dağıttın beni resmi koynuna alıp yatmak dene demek aşk işte budur senin içindeki honda aşkını hissettim :) öyle bir anlattın ki inan gaza gelmek değil camı açıp honda diye bağıracak neredeyse :D seviyorum seni yaa...

nuri_kutlu

« Yanıtla #38 : Mayıs 17, 2012, 10:20:10 ÖS »
50-60 vereceksinde hondaya bineceksin :D mercedes bmw audi modellerinden 2. el al geç.. bu markalar her bakımdan hondadan önde.

tttolga

« Yanıtla #39 : Mayıs 18, 2012, 12:38:04 ÖÖ »
50-60 vereceksinde hondaya bineceksin :D mercedes bmw audi modellerinden 2. el al geç.. bu markalar her bakımdan hondadan önde.

:) hocam harika bi cevaptı baştan sona okudum siz noktayı koydunuz ama ne yazıkki honda sevgisi için bir kere alıp binmek istiyor

integra.TR

« Yanıtla #40 : Mayıs 18, 2012, 01:55:12 ÖÖ »
50 60 verecen mercedes bmw audi alcan ama binemiycen >%6rol bi okadarda cepte olacak ondan sonra  binecen :con civic alırsan sınıfında iyi arabaya binersin >=ok accord alırsan sınıfına göre daha donanımlı bi arabaya binersin  :artis ama yine cepte 20 30 daha olmalı, tayyar abiye bineceksen :seytani hem para olmalı hemde cesur olmalısın ,herkez bişeyler söyler >red+kid önemli olan Allah gönlüne göre versin.Saygılar.

honda_farkı

« Yanıtla #41 : Mayıs 21, 2012, 04:59:31 ÖS »
Accord 2.0 156 ps her gaza dokunuşunda kaputtan kükreyen motor senı içten içe sürükler mest olursun 2.0 ne kadar araç varsa S de tokatlarsın accord bu hondanın boşuna amiral gemisi demiyorlar hayırlısı olsun kendımden biliyorumda söyledim:)

baron12

« Yanıtla #42 : Mayıs 21, 2012, 07:30:37 ÖS »
bu gün seyir halindeyken polis durdu sağa çektim indim ruhasatı ver dedi verdm yav benim 2010 toyota 1,6 124 beygir elegantım var ee dedim senin arabaya yetişemyrm aynı motor dedi dur dedim bizde i vtec var o ne dedi motor dedim güldü güldü durdu honda harbiden motor ve güç ünitelerenin ağasıymıs ee oyle dedm eyvallah dedm bastım getdım