HRV için çok güzel değerlendirmeler okumuştum. Ancak sınıfı itibari ile sizi yüksek sürüş imkanından dolayı rahat ettirir.
Alıntıdır...
Honda HR-V 1999 yılında üretimine başlanan bir mini SUV. Bu araç mini sınıfında, dışarıdan iri görünsede, orta sınıf bir sedandan çok küçük. Avrupada "Hybrid Recreation Vehicle" yani Melez Eğlence Aracı, Japonya'da ise "High Rider Vehicle" yani Yüksek Sürücü Aracı olarak anılır. 1.6-litre SOHC ve 1.6-litre SOHC VTEC motorlar ile üretilmiştir. 3 ve 5 kapılı, 2 ve 4 çeker modelleri vardır. Genellikle CVT otomatik şanzımanlı olmakla birlikte düz vitesli modelleride vardır.
Arazi aracı değildir, 4 çeker eklenmiş ve yükseltilmiş bir mini olarak düşünebilirsiniz, ancak bu haliyle bile bir çok arazi aracında bulunmayan alt korumalara sahiptir. Sürekli 4 çeker sistemi yetersiz hissettirse bile, iyi lastiklerle fena işler yapmaz. Tecrübelerime göre çekiş sistemi çapraz çalışır, aracın kısa aks aralığı bir çok engeli kolayca aşmasını sağlar, ancak ön tarafta radyatörlerin aşağıya yakın olması korunmasını gerektirir, bu nedenle arazide geri giden bir HR-V görürseniz şaşmayın Motorları güçsüz hissettirir, ekonomikte sayılamazlar, vergi avantajı yadsınamaz tabi ki. Kesinlikle çok sağlam hatta ohaaa dedirtecek kadar sağlam ve problemsiz bir araçtır. Yıllardır tüm Dünya'da ki HR-V forumlarını takip etmeye çalıştığımdan Dünyanın en zor şartlarda kullanılmış belkide 100 HR-V sinden birine sahip olduğum şeklinde iddalı bir iddayla bunu söyleyebilirim 160 bin km.de ki aracım bugüne dek bakım harici en ufak bir arıza çıkarmamıştır. Piyasada otomatik şanzımanları problemlidir yargısının kaynağı, otomatik şanzıman yağının ve şanzıman yağ filtresinin ölümsüz olduğunu düşünen gerek yetklili gerek yetkisiz servislerde çalışan sıradan bir balta derecesinde teknik bilgiye sahip ustalardır. Orjinal Honda CVT yağı ve yağ filtresi değişimleri zamanında yapılmış şanzımanları kırmak beceri ister ( Ben kıramadım ne yaptıysam )HR-V mini SUV sınıfında, en rahat, en problemsiz, en iyi yol tutan, en iyi frenlere sahip, kullanımı en kolay, hala en yakışıklı araçlardan biridir, ikinci elde fiyatları oldukça makuldür. Civic parasına doğa gezileri yapılabilecek ve vergisiyle, yakıtıyla , bakımıyla üzmeyecek bir seçenektir. Çoğu parçası Civic'le uyumlu olduğundan komik paralara satın alınabilinir buna rağmen (Civic kullananlar alınmasınlar) Civic gibi sıradan değildir. Kaporta parçaları pahalıdır, kaskosuz binilmez. Genellikle bayanlar tercih etsede, kullanımı çok keyifli, özellikle kar yağdığında yada bozuk bir yola girdiğinizde sıradan sedan kullanıcıları boğuşurken, lay lay lom modunda yanlarından geçip gidebilmenizi sağlayacak bir araçtır. LPG uygulamasıyla en ekonomik dizelleri kıskandıracak tüketim değerleri alınabilir. Motorlarının çok sağlam olduğunu söylemişmiydim?
Öle gereksiz üretim demekde olmuyor.

Şu
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13194.0 adresdeki fotograf veyorumlara bakın, bana hakvereceksiniz...