Merhaba,
İlk defa kullanılmış araba alıyorum. Aracın önceki sahibi şansıma çok temiz ve dikkatli birisi çıkmadı, o yüzden arabayı yarın teslim alır almaz garaje çekip filmlerini dahi söküp baştan aşağı kendim temizleyeceğim. Fakat bazı merak ettiğim konular var.
1- Öncelikle, şimdiye kadar kullandığım tüm arabalara film çektirdim ama daha önce hiç film sökmedim. İz bırakmaması için sökerken nelere dikkat etmeli? İz bırakırsa nasıl temizlemeli?
2- Koltukları söküp arabanın içini boşaltıp tavanı ve tabanı (sorunsuz olsa da) tamamen söküp temizleyeceğim. Arabanın rengini değiştirirken beyaz yapmayı düşünüyorum. O yüzden tabanı değiştirirsem kırmızı yapacağım. Halı seçerken ince halıfleksi düzgünce kesip yapıştırsam yeterlimidir? Yoksa belli özellikleri olmalımıdır?
3- Ön göğüsü tamamen dışarı alıp orta kısmı baştan aşağı Piano Black, geri kalan kısımları kırmızı dikişli siyah deri yapacağım. Piano Black rengi nereden bulabilirim? Deri güneşte çok kaldığında sıkıntısı olurmu?
4- Farları söküp tabanlarını siyaha boyayacağım. Far camlarını ne ile parlatmamı önerirsiniz? Tabanları boyadıktan sonra cilalamalımıyım?
Şimdilik soracaklarım bunlar. Belirtmem gerekirse; arabamın motoru hariç, her noktasını kendim yapmak istiyorum. En azından dağıttıktan sonra toparlayabilecek kadar becerikli olduğumu düşünüyorum. O yüzden içimde kalmasındansa denemeye değer.