Gönderen Konu: Temizlik, Gövde Kaplama ve Boyama  (Okunma sayısı 3289 defa)

Berkerr

Temizlik, Gövde Kaplama ve Boyama
« : Ağustos 05, 2010, 09:46:56 ÖÖ »
Merhaba,

İlk defa kullanılmış araba alıyorum. Aracın önceki sahibi şansıma çok temiz ve dikkatli birisi çıkmadı, o yüzden arabayı yarın teslim alır almaz garaje çekip filmlerini dahi söküp baştan aşağı kendim temizleyeceğim. Fakat bazı merak ettiğim konular var.

1- Öncelikle, şimdiye kadar kullandığım tüm arabalara film çektirdim ama daha önce hiç film sökmedim. İz bırakmaması için sökerken nelere dikkat etmeli? İz bırakırsa nasıl temizlemeli?

2- Koltukları söküp arabanın içini boşaltıp tavanı ve tabanı (sorunsuz olsa da) tamamen söküp temizleyeceğim. Arabanın rengini değiştirirken beyaz yapmayı düşünüyorum. O yüzden tabanı değiştirirsem kırmızı yapacağım. Halı seçerken ince halıfleksi düzgünce kesip yapıştırsam yeterlimidir? Yoksa belli özellikleri olmalımıdır?

3- Ön göğüsü tamamen dışarı alıp orta kısmı baştan aşağı Piano Black, geri kalan kısımları kırmızı dikişli siyah deri yapacağım. Piano Black rengi nereden bulabilirim? Deri güneşte çok kaldığında sıkıntısı olurmu?

4- Farları söküp tabanlarını siyaha boyayacağım. Far camlarını ne ile parlatmamı önerirsiniz? Tabanları boyadıktan sonra cilalamalımıyım?

Şimdilik soracaklarım bunlar. Belirtmem gerekirse; arabamın motoru hariç, her noktasını kendim yapmak istiyorum. En azından dağıttıktan sonra toparlayabilecek kadar becerikli olduğumu düşünüyorum. O yüzden içimde kalmasındansa denemeye değer. :)

oKiNaLi

• Onur
    • Bursa Klasik Otomobilciler Derneği
Ynt: Temizlik, Gövde Kaplama ve Boyama
« Yanıtla #1 : Ağustos 05, 2010, 10:15:23 ÖÖ »
Bol şans diliyorum.

1- Cam filmlerini çıkarma işi filmin kalitesine ve kullanım zamanına göre değişkendir. Umarım çok sorun çıkarmaz. Bence dikkat etmen gereken en önemli yer arka cam (rezistans)

2- Bence pot yapmaması açısından esnek olan halı tipi kullanmalısın.

3- Deri gerekli bakımları yaparsan güneş altında sertleşme dışında başka bir sıkıntı yaşatmaz. (Renk konusunda bilgim yok)

4- Far camlarını özel parlatıcılar ile silmeni tavsiye ederim. (piyasada far parlatıcı olarak bulabilirsin).

Denemeye değer. Projenin her aşamasını görmek isteriz.

Berkerr

« Yanıtla #2 : Ağustos 05, 2010, 11:18:27 ÖÖ »
Teşekkürler.

Zaten film konusunda en büyük korkum rezistans. Hava koşulları sebebiyle çok buğu yapmıyor camlar ama genede bir şey yapmaya çalışırken başka tarafı bozmak istemem.

Hmm... Casablanca'da bulmak biraz zor olcak gibi... =)

Sertleşmesi sorun değil ama kokusu başlangıçta bıktıracak biraz. =)

Bu far camlarını parlatma konusunda "far parlatıcı" diyerek mi aramalıyım? Yoksa özel bir adı varmı?

oKiNaLi

• Onur
    • Bursa Klasik Otomobilciler Derneği

Berkerr

« Yanıtla #4 : Ağustos 05, 2010, 07:11:06 ÖS »
Ben bu işi daha komplike veya plexiglass'ı parlatmak için belirli bir ürün vardır zannediyordum. Hazır açmışken siyaha da boyarım tam olur. =)

vw.bora

« Yanıtla #5 : Ağustos 12, 2010, 11:20:23 ÖÖ »
far parlatma için megaıurs plastix var tavsiye ederim

LiHoN-F

« Yanıtla #6 : Ağustos 12, 2010, 11:45:50 ÖÖ »
filmleri çok rahat sökersin sıkıntı olmaz halıyı döşerken yandöşemelerin içine gelicek biçimde kesersen guzel olur yoksa cıkar sagdan soldan kotu gozukur
deri güzel olur sertleşme olur ama en az 10 sene binersin ondan sonra sıkıntı olur temızlıgını yaparken alkol urunlerını kullanmamaya dıkkat edıceksın tabı
 yoksa bı parlatım dersın sonra ustune gunes gelır catlar kılıf bozulur sütler var genellikle onlarla silersin
far karartma 50 lira her yer yapıyo tam silikonu tutturamazsan hep buhar olur hosuna gitmez