Jantı ben de birkaç ay kullandım kesinlikle hiçbir sorunu yok. Sağlam ve hafif jant (Replika jantlara göre). Resimdeki gibi ufak çizikler var ama boya-tamir-kaynak vs. işlem yok.
Araç spor olsun ve aile aracı olsun ben de aynı kafada olduğum için modifiyeyi tadında yaparım.
Dürüstçe şunları söyleyim 195/55/16 olunca aracın pek de "spor" görünmeyecek çünkü araç yerden 1,25 cm. yükselecek, ayrıca değişim %4,19 olacak ki %3 üstü tavsiye edilmez. Takarsın olur o ayrı mesele ama tavsiye edilmiyor.
195/50/16 aynı şey olacak diyorsun ama lastik çapı aynı olacak (öyle olması lazım zaten), tabanı genişleyecek ve jant 14'ten 16'ya çıkacak kesinlikle daha spor duracak.
205/50/16 takabileceğin maksimum büyüklükteki lastik bence çünkü değişim %2,52 oluyor ucundan kurtarıyor. Araç yerden 0,75 cm. yükseliyor belki sırıtmaz diye tahmin ediyorum.
Bu jantlar orijinal jantlar olduğu için ET değeri de uygun, Çıkık jantlar değiller sürtmesi mümkün değil diye düşünüyorum ama illa 195/50/16 lastik ile öneririm. İlerde yay takmayı düşünürsen ona da hazır olsun araç bassan bile sürtmesin

Belki 205/50/16 da olabilir.
350 TL 4 jant-4 kapak için fiyatım, Kargo alıcıdan. Jantlar şuan İzmir Bornova 3. sanayide.