hiç birşeyi göz önüne almasak sadece 2000 yılından beri dünyada satılan accord sayısını ve passat sayısını baz alsak bile passat herzaman öndedir bunca insan niye passatı tercih edioda accord tercih etmiyor? bi bunu göz önünde bulundurmak lazım 2. elde pazara çıktınmı hangisi önce satılır hangisi daha az değer kaybediyor hangisi az yakıyor hangisi daha prestij sağlıyor bunların hepsinin cevabını sizde bende biliyoruz passat. Yapmayın arkadaşlar bu kadar marka fanatikliği.
Herhalde Accordda Passat kadar motor,donanım,şanzuman seçeneği ile şansı kesinlikle daha fazla olabilirdi.
Aracın 2.eldeki değerini ve tutulmasını bence bunlar sağlıyor.
Bu Accordun Passat göre daha iyi olmadığı anlamna kesinlikle gelmez.
Bence tersine çok daha iyi.
ayrıca accord passat dan hiçde iyi olan bi araç değil isterseniz bi standart özelliklerine ve aynı hacimdeki motorların 100 km de ne kadar yaktığına bakın anlarsınız bunlar en basit örnekler.
Honda neden çok satamıyor ?
1) Honda filo olarak satacağı aracları müşterisine ve aracın nerelerde kullanacağına kadar (kiralama vs) araştırma yapan bir firma.
2) Araçla ilgili olumsuz bir düşünce oluşmasın, imajımız zedelenmesin diye TR deki mazot kalitesine güvenmediği için dizel araç getirmekten halen kaçınan bir firma.
3) Araçlarına motor üretirken ülkedeki Vergi uygulamalarına önem vermeyen bir firma. 2.2 dizel accord motorunun üst vergi dilimine girdiğini bile bilen halen aynı motoru üretiyor. Sadece TR de değil pek çok ülkede ahlen motor hacmine göre MTV tahsil ediliyor.
4) Güvenirlik (yolda bırakmamak, sorun yaşamamak bağlamında) esas olduğundan araç donanımı yerine motoruna vs para harcayan bir firma.
Ayrıca Türk insanının Almanlara karşı (belki de gurbetçi etkisinden dolayı) bir hayranlığı var. (inkar etmiyorum benim de var). Ancak bu araç alım kararlarına mutlak etki yapıyor.
Bende eski Almancılardanım. İlk aracım sıfır Polo idi. Niye fanatik olayım ki. Honda ile doğmadım ki.