avans,"600 km yol yap arabamı verırım" dedigin arkadas inan bana kasarsa yapabilir,o yuzden böyle iddialı konusma bence.
Benım arabam da 2010 ve otomatik, ve en son depodaki degerim 605 km idi,yeni depoyu kullanmaya devam ediyorum su anda 296 km oldu bittiginde kac km oldugunu yazarım ortalama 7.5-8lt/100km arası yakıyorum.
Şehir içi yoğun/dur kalk trafikte 400 km bile hayal olabilir, açık trafikte 600 km üstü de mümkün olabilir.
Yol güzergahında rampa çıkışları biraz varsa bile çok etkiler.
Ayrıca camın açık, araçta 1 yerine 2 kişi,klimanın açık, lastik çapının büyümüş olması,2500 yerine 3500 d/d de vites attırmak, ani gaza yüklenmeler, lastik basıncının düşük oluşu bile hep beraberce bile tüketimi %20-%25 civarı etkileyebilir.
Düşünsenize trafik açık olsa bile 100km üzerindeki her 1 km lik artış bile tüketimi kabaca %1 artırabiliyor.
Yani 100 km yerine 120 ile gitmek %20 nin bile üzerinde tüketimi artırıyor.
Velhasılı, tüketim noktasında o kadar çok fazla değişken varsa bana bazılarımızın araçlarının tüketiminin 12lt/100 den aşağı düşmemesi ,bazılarımızın ise ş.içi bile 7,5 lt/100 civarında dolaşması bana çok ama çok normal geliyor.