Merhaba arkadaşlar,
2011 Manuel,Beyaz Civic'imi satıp dizel bir otomobil almak istiyorum.Gerçekten araştırıyorum araştırmıyor değilim yani.Öncelikle Dikkat Ettiklerim:
Araç özellikleri günümüz çağına uygun olacak.FD6 larda basit ama bulunmayan özellikler var.Yol Bilgisayarı gibi.
Motor,performanslı olacak bu nedenle düşünmediğim araçlar;Wolksvagen serisi(1.6 105HP) nedeniyle. Citroen,Peugeot HDI Motorlar(110HP) ama araçlar hiç performanslı değil.
Hyundaı 128 HP lik Motoru cezbediyor fakat bu motorun İ30 Ve Accent'de bulunması uygun değil.(İ30 Hatchbag,Accent B sınıfı olduğundan dolayı)
Ford,Mazda,Volvo da bulunan 115'lik 1.6 motor uygun görünüyor.Ford Focus,Volvo S40,Mazda 3 yoğun baktığım araçlar.
Üçlüde idealim Ford Focus,yenilikci özellikleri nedeniyle(Oto park beni ilgilendirmiyor)
Volvo S40 hakkında çok bilgi edinemiyorum,109hplik motor istemiyorum.115likler uygun geliyor ve volvolarda hangisinde hangisi var pek belli değil(115Lik motor D2 olarak geçsede)
Mazda 3 İse,Görünüm olarak da hoş geliyor fakat çok bilgi edinemedim.
Fiyat Olarak İse Maximum 52.000 Civarı düşünüyorum.İnternette gezindiğimde Focus Titanium Yani Full olanlar 51.000 Civarında dolanıyor.Mazdalarda bu civar.Volvoları fiyat olarak pek araştıramadım.
Asıl tercihim olan focus sizce nasıldır,içeri alacağı yol sesi,çukurlarda fd6 gibi vuruklar, bu durumlar nasıl olur ve bulunduğum şehire yakın bulabilir miyim(Elazığdayım,Malatya,Kayseri,Erzincan,Diyarbakır,Gaziantep,ŞanlıUrfa,Kahramanmaraş,Tunceli vs.)