Gönderen Konu: Dizel Araç Arıyorum  (Okunma sayısı 36769 defa)

Taner.r

• Taner MEŞE
Ynt: Dizel Araç Arıyorum
« Yanıtla #75 : Ekim 09, 2012, 10:40:51 ÖS »
Aracı sıfır mı almak istiyorsunuz..

Yoksa ikinci el temiz passat 2.0 tdi dsg derdim bende :)

Ayrı bir dünya ;)

Taner.r

• Taner MEŞE
« Yanıtla #76 : Ekim 09, 2012, 10:44:35 ÖS »
En azından,yeni focuscularla yürüdüğünde,çok üzülmiyim diye en azından 115 olsun diyorum :)

140ps yaparsınız, üzülmezsiniz :)

140 Olmasa da yeter bana,120 Olsun sorunsuz olsun yeter

Yok zaten güvenli değerler o değerler..

Google dan bir chip yazıp bakarsanız çıkıyor.

Superchips iyidir bu konuda ..

AhmetCvc

« Yanıtla #77 : Ekim 10, 2012, 03:15:28 ÖS »
Aracı sıfır mı almak istiyorsunuz..

Yoksa ikinci el temiz passat 2.0 tdi dsg derdim bende :)

Ayrı bir dünya ;)

2.El arıyorum da 2.0 tdi özellikle dsg ler aşar bütçeyi hocam,2008 öncesi alırsamda hem motor sesi hemde garantinin dolması beni bozar :)

AhmetCvc

« Yanıtla #78 : Ekim 10, 2012, 03:15:47 ÖS »
En azından,yeni focuscularla yürüdüğünde,çok üzülmiyim diye en azından 115 olsun diyorum :)

140ps yaparsınız, üzülmezsiniz :)

140 Olmasa da yeter bana,120 Olsun sorunsuz olsun yeter

Yok zaten güvenli değerler o değerler..

Google dan bir chip yazıp bakarsanız çıkıyor.

Superchips iyidir bu konuda ..

Arıyorum

AhmetCvc

« Yanıtla #79 : Ekim 10, 2012, 03:56:56 ÖS »
Şimdi aklımı Jetta çeldi 2009 Modellere kadar 2.0 TDI motor bulunuyor,fiyatlarıda uygun.Araştırıyorum düşük km olanları.

galantus

« Yanıtla #80 : Ekim 10, 2012, 05:29:52 ÖS »
Şimdi aklımı Jetta çeldi 2009 Modellere kadar 2.0 TDI motor bulunuyor,fiyatlarıda uygun.Araştırıyorum düşük km olanları.
Arkadaşım bence hiç boşuna uğraşmayın şu anki aracınızın kıymetini bilin. Yoksa bu aracınızı cok arasınız. Bundan önceki aracım 2008 tdcı focus idi. Araçlarımızın torkunun düşüklüğü bir handikap özeliklede yokuşlarda. Ama aşağıdan biraz kaptırıp girin ayrıca devri yüksek tutun. Mesela 3000 devrin altına asla inmeyin baktınız devir düşüyormu hemen vites kücültüp devri yüksek tutun. BU şekilde araç cok rahat bir şekilde yokuşu cıkacaktır. Ayrıca dizellerden de bu şekilde geride kalmazsınız. lpg ile 3000 4000 devir bandında cok abartılı yakmaz. Unutmayınki hondanın en büyük özelliği cok iyi devir cevirebilmesi ve yüksek devri sevmesidir bunu iyi kulanın. Ayrıca  benimde bir ailem var 2 tane kücük cocuğum var. Bir yola cıktığımızda bagaj hep dolu olur. Yani sırf torku yüksek  yokuşları rahat cıkayım diye hondamı satıp dizel bir araba almazdım. Zaten dizeli satip bunu aldım hiçte pişman değilim. .Yakıt desen şu an lpg li bir honda dizelle aynı yakıyor. Donanım olayında hep sensörlerden bahsediliyor. Ya hadi yağmur sensörü bir nebzede far sensörü nedirki arkadaşlar. Yani bir düğmeye basmak cokmu zor. esp dense sunroof dense otomatik klima dense anlarımda bence sensör işleri boş işler. Ayrıca dizel araçların bakım ve arıza maliyetleri her zaman benzinliye göre pahalıdır. Heleki biraz sorunlu bir dizel araca denkgelirseniz ocağınıza incir ağacı diker alırken cok dikkat etmek gerekir. Tabiki bunlar benim kişisel görüşüm tercih meselesi

emre16

« Yanıtla #81 : Ekim 10, 2012, 09:13:45 ÖS »
Arkadaşım bence hiç boşuna uğraşmayın şu anki aracınızın kıymetini bilin. Yoksa bu aracınızı cok arasınız. Bundan önceki aracım 2008 tdcı focus idi. Araçlarımızın torkunun düşüklüğü bir handikap özeliklede yokuşlarda. Ama aşağıdan biraz kaptırıp girin ayrıca devri yüksek tutun. Mesela 3000 devrin altına asla inmeyin baktınız devir düşüyormu hemen vites kücültüp devri yüksek tutun. BU şekilde araç cok rahat bir şekilde yokuşu cıkacaktır. Ayrıca dizellerden de bu şekilde geride kalmazsınız. lpg ile 3000 4000 devir bandında cok abartılı yakmaz. Unutmayınki hondanın en büyük özelliği cok iyi devir cevirebilmesi ve yüksek devri sevmesidir bunu iyi kulanın. Ayrıca  benimde bir ailem var 2 tane kücük cocuğum var. Bir yola cıktığımızda bagaj hep dolu olur. Yani sırf torku yüksek  yokuşları rahat cıkayım diye hondamı satıp dizel bir araba almazdım. Zaten dizeli satip bunu aldım hiçte pişman değilim. .Yakıt desen şu an lpg li bir honda dizelle aynı yakıyor. Donanım olayında hep sensörlerden bahsediliyor. Ya hadi yağmur sensörü bir nebzede far sensörü nedirki arkadaşlar. Yani bir düğmeye basmak cokmu zor. esp dense sunroof dense otomatik klima dense anlarımda bence sensör işleri boş işler. Ayrıca dizel araçların bakım ve arıza maliyetleri her zaman benzinliye göre pahalıdır. Heleki biraz sorunlu bir dizel araca denkgelirseniz ocağınıza incir ağacı diker alırken cok dikkat etmek gerekir. Tabiki bunlar benim kişisel görüşüm tercih meselesi
aynen katılıyorum....

Taner.r

• Taner MEŞE
« Yanıtla #82 : Ekim 10, 2012, 09:57:48 ÖS »
İşin güzeli aslında turbolu bir benzinli alıp tüp takmak :)

Hem güçlü, hem torku yüksek, hem sessiz..

ed35

« Yanıtla #83 : Ekim 10, 2012, 10:05:03 ÖS »

Öyle bi dünya olsa ne iyi olurdu :) Turbo+lpg = subap erimesi ve daha bi çok sorun..

Taner.r

• Taner MEŞE
« Yanıtla #84 : Ekim 10, 2012, 10:59:51 ÖS »

Öyle bi dünya olsa ne iyi olurdu :) Turbo+lpg = subap erimesi ve daha bi çok sorun..

Var zaten. Yüzlerce tsi motorda ;)

Opel 1.6 turbolardada var..

Mercedes kompresor araçlar içinde var..

Supap erimesi hakkında birşey duymadım ama.. Kullananlara sormak lazım + bu uygulamayı yapacak firmalar ar-ge aşamasında karşılaşmış olsalardı uygulama yapılmazdı bence ..

ed35

« Yanıtla #85 : Ekim 12, 2012, 09:30:24 ÖÖ »

Supap erimesi hakkında birşey duymadım ama.. Kullananlara sormak lazım + bu uygulamayı yapacak firmalar ar-ge aşamasında karşılaşmış olsalardı uygulama yapılmazdı bence ..
Bende olduğunu biliyorum, o yüzden söylüyorum zaten...
İnsignia 1.4 ve 1.6 fark etmiyor turbo olanına lpg taktığınız an 25.30bin de bütün subabaplar eriyince değiştirmek zorunda kalıyorsunuz ve bu arada araç yağ eksiltmeye vs. başlıyor.

Lpg dönüşümü yapan bir arkadaşım anlattı,insignia sahibi gelip soruyor, bizde böyle böyle subaplar erir diye bilgi veriyoruz ancak yine de taktırmak istiyorlar diyor.

Tsi-Gdi vs. motorlarda ise pipo sistemli %40lpg-%60 benzin ile çalışan sistemlerde sıkıntı olmamakta zaten ama tasarrufu nerede kaldı bu işin? :)

He sorarasan tsi'de, gdi'de,insignia'da lpg'de biniyorum denir ama ne tasarruf ne başka bişeyi kalmıştır bu işin ;)
Bilemiyorum yeni nesil araçlar ve lpg hakkında bilginiz var mı acaba :)
« Son Düzenleme: Ekim 12, 2012, 09:31:04 ÖÖ Gönderen: ed35 »

Taner.r

• Taner MEŞE
« Yanıtla #86 : Ekim 12, 2012, 10:56:00 ÖÖ »

Bende olduğunu biliyorum, o yüzden söylüyorum zaten...
İnsignia 1.4 ve 1.6 fark etmiyor turbo olanına lpg taktığınız an 25.30bin de bütün subabaplar eriyince değiştirmek zorunda kalıyorsunuz ve bu arada araç yağ eksiltmeye vs. başlıyor.

Lpg dönüşümü yapan bir arkadaşım anlattı,insignia sahibi gelip soruyor, bizde böyle böyle subaplar erir diye bilgi veriyoruz ancak yine de taktırmak istiyorlar diyor.

Tsi-Gdi vs. motorlarda ise pipo sistemli %40lpg-%60 benzin ile çalışan sistemlerde sıkıntı olmamakta zaten ama tasarrufu nerede kaldı bu işin? :)

He sorarasan tsi'de, gdi'de,insignia'da lpg'de biniyorum denir ama ne tasarruf ne başka bişeyi kalmıştır bu işin ;)
Bilemiyorum yeni nesil araçlar ve lpg hakkında bilginiz var mı acaba :)

Mesleğim gereği azda olsa bilgim var. çok değil tabi :)

tsi motorlarda şu anda %100 lpg ile çalışan sistem mevcut.. + %40-60 oranlaması değilde devir bandına göre kullanılan yakıtın türü değişimini duydum sadece. buda şöyle;

1500 devir altı benzin üstü lpg ve 5500 devir üstü benzin altı lpg..

Uzun yolda vs.. bu devir aralığında sürekli lpg ile gidebileceğimiz ortada. buda fazlası ile tasaruf ettirir. ş.içi için pek fark yaratmaz..

Opel motorlarında lpg sorun çıkartıyor olabilir.. ben duymadığım için birşey diyemiyorum o konuda..

ancak önümde bir örnek var. bir arkadaşımın babasında kompresor mercedes var.. yıllardır tüplü aracı 10 yaşında motorunda tık yok :)

94bin km dir tsi bir motoru lpg li kullanan bir kişi ile konuştum çok sık uzun yol yapan. çok memnun. süreklide uzun yol yaptığı için lpg yi daha aktif kullandığını söyledi..

kendi aracıma LPG taktırdığım BRC izmir gaz.. 1. sanayide.. golf TSI almış patron. Onada LPG uygulanacak yakında ve test aracı gibi olacak :)

motor sağlam lpg sisteide kaliteli olursa sıkıntı olacağını sanmam.. insignia zaten doğuşundan sorunlu :)

legolas

« Yanıtla #87 : Ekim 12, 2012, 11:52:44 ÖÖ »
1.5 dci ile 160 gördüm dacia logan 7 8 dk gittim sonra hız kendiliğinden 150 ye düştü kaldı öle

böyle bir şey ne gördüm, ne de duydum...

bbhnda

« Yanıtla #88 : Ekim 12, 2012, 01:18:23 ÖS »
1.5 dci ile 160 gördüm dacia logan 7 8 dk gittim sonra hız kendiliğinden 150 ye düştü kaldı öle

böyle bir şey ne gördüm, ne de duydum...

şöyle bir tecrübem var dci motorlarla ilgili.araç 1.5 dci megane.arkadaşın , şirket arabası olarak kullanılmış 174 binde.bastım 170 den yukarı çıkmıyor.tabi bunda hor kullanılmasınında etkisi olabilir.ama hızda düşmedi.

Taner.r

• Taner MEŞE
« Yanıtla #89 : Ekim 12, 2012, 01:33:22 ÖS »
max hızı en uzun süre mecedesler koruyor. bir testini izlemiştim. BMW bir zaman sonra ilk anda çıktığı hızdan aşağı düşmeye başladı :)

mercedeste düşmüştü ama daha uzun süre dayanmıştı. Kalitenin ispatı için önemli bir etken olduğunu düşünüyorum bunun ..

bbhnda

« Yanıtla #90 : Ekim 12, 2012, 01:36:52 ÖS »
mersolar zaten 90 dan sonra açılıyorlar :D ağırlığı ancak o hızdan sonra avantaja çevirebiliyor :D c serisinden sonra bir mersoya 90 a kadar ne isterseniz yapın ama büyük hacim ve turbo yoksa maalesef yol vermekten başka yapcak biişiy yok :D

Taner.r

• Taner MEŞE
« Yanıtla #91 : Ekim 13, 2012, 03:47:22 ÖS »
AhmetCvc,

Son durum nedir merak ettim :)

Aldınız mı araç?

AhmetCvc

« Yanıtla #92 : Ekim 13, 2012, 05:02:03 ÖS »
Hayır,Arayıştayım aklımı çok şey çeliyor piyasanın düzgün olmadığı gibi...

accord55

« Yanıtla #93 : Ekim 14, 2012, 07:26:01 ÖS »
Dizel aldın mı değmesi lazım, mesela ed35 izmirli arkadaşımın yaptığı gibi denk bir araba almak lazım bence. Ben zamanında 2.4 accordu satıp 2009 model full dizel megane almıştım ama 2 ay tahammül edebildim sonra c200 komp. almıştım, yani tasarruf edeyim derken konforunuzdan fedakarlık ederim sanarsanız yanılırsınız. İyi düşünüp ona göre karar vermek lazım.

baron12

« Yanıtla #94 : Ekim 14, 2012, 08:52:36 ÖS »
Dizel aldın mı değmesi lazım, mesela ed35 izmirli arkadaşımın yaptığı gibi denk bir araba almak lazım bence. Ben zamanında 2.4 accordu satıp 2009 model full dizel megane almıştım ama 2 ay tahammül edebildim sonra c200 komp. almıştım, yani tasarruf edeyim derken konforunuzdan fedakarlık ederim sanarsanız yanılırsınız. İyi düşünüp ona göre karar vermek lazım.
>=ok

AhmetCvc

« Yanıtla #95 : Ekim 14, 2012, 11:13:28 ÖS »
Yok,Arkadaş Accord'Dan S40a geçti ben,civicden s40 Veya emsallerine geçmeyi planlıyorum

emre16

« Yanıtla #96 : Ekim 15, 2012, 10:20:32 ÖS »
bence size en iyi adres prins lpg.....paranızda cebinizde kalır ve benzinli aracın konforunu yaşarsınız...
« Son Düzenleme: Ekim 15, 2012, 10:21:47 ÖS Gönderen: emre16 »

AhmetCvc

« Yanıtla #97 : Ekim 15, 2012, 10:24:15 ÖS »
Düşünüyorum fakat Prins değil Brc :)

Taner.r

• Taner MEŞE
« Yanıtla #98 : Ekim 16, 2012, 11:45:29 ÖÖ »
Yok,Arkadaş Accord'Dan S40a geçti ben,civicden s40 Veya emsallerine geçmeyi planlıyorum

Kesinlikle öyle ;) reno fiat dacia hyundai deseniz yapmayın derdim.. Son kasa volvo 1.6 dizel bir araç bahsi geçen..

nick06

« Yanıtla #99 : Kasım 06, 2012, 12:53:27 ÖS »
1.6 dizel araçlar 160 a kadar soluksuz çıkıp sonra bas bas bağırıyor üstüne üstlük sürekli mazotu sömürüyor çok araştırmadım çok binip hep karşılaştırdım hesapladım her zaman lpg li beygiri yüksek araç avantajlı fiyat-performans olarak