Gönderen Konu: FD6 sahibi olup da YENİ CİVİC almak ya da almamak!!!  (Okunma sayısı 17453 defa)

kartal54

Ynt: FD6 sahibi olup da YENİ CİVİC almak ya da almamak!!!
« Yanıtla #25 : Aralık 29, 2011, 11:46:15 ÖÖ »
Arabası eski olanlar ve değiştirmek isteyenler için bence uygun araç yeni kasa çıkarıpta fitay arttırmayan bir araç ilerde fiyatlar ne olur bilinmez tipten kaybediyor ama makyajlanma muhabbeti bir geçsin bakacam.. açıkcası düşünmüyor değilim
Uğur benim kızdığım nokta ne biliyomusun??? FD6 kasa kadar iyi birşey beklemiyordum ama kötü de beklemiyordum... Bu 1....
İkincisi de millet motorda kendini aştı... Ne modeller çıkardılar... Bizim honda hala aynı motorla lansmanını yapıyo aracın...
İstediği kadar ısıtmalı koltuk koysun, far, yağmur sensörü geri görüş kamerası koysun, bu adamlar fd6nın gölgesinde kaldılar... ya daha iyisini üretemediler ya da havaya girdiler "biz ne üretsek satarız!!!" diye...
Toyota 132hp araç çıkarıyo 1.6 motora... Ben demiyorum ki turbolasın... 140Hp yapsın öncü olsun bak bu kasa çirkin de olsa nasıl tutuyor???
Adamlar konfor koymuşlar ama malzemeden çalmışlar... ön konsolun malzeme kalitesine bakanlar oldu mu acaba??? Bir yerden almışlar biryerden de vermişler...
Bence yeni kasa tutar... Niye??? Çünkü bu fiyata bu özelliklerde araba yok... Corolla bile sattı o tipiyle... Civic hayli hayli satar... Ama bana değil...
Ha ilerde çıkar güçlü motorla kaliteli malzemeyle makyajlı haliyla o zaman ben de düşünürüm... Ama lansmanı yapılan araç böyle olmamalı bence...

mali

« Yanıtla #26 : Aralık 29, 2011, 11:49:08 ÖÖ »
fd  yalan olması imkansız gibi bişey :D

34GKN

« Yanıtla #27 : Aralık 29, 2011, 11:51:52 ÖÖ »
bence acele etmeye gerek yok öncelikle aradan bi iki yıl geçmesi lazım ufak tefek kusurlar makyajlanmalı iyileştirme yapılmalı zaten cıvıc 6yılda bir kasa değiştiriyor.2014'te alırız bi tane ince makjaylı olur biter.ozaman kadar gözümüzde alışır.bi bakmışız fd6 yalan olmuş:(
hayat sürprizlerle dolu katılmaktayım dostum bekleyelim ve görelim:)

TC 400

« Yanıtla #28 : Aralık 29, 2011, 11:54:52 ÖÖ »
#Geri görüş kamerasımı koymuş? navigasyon+dvd+tv+dokunmatık ekran+geri görüş kamerası 1,500 tl gibi bi rakam

#Koltuk ısıtma mı koymuş? gider deri kaplatırım tüm koltukları +koltuk ısıtma koydudurum tum koltuklara 2,000 tl (fiyat degışken olabılır ortalama )

# Katlanır aynamı var ? unutmayalım FD civic 1,8 sedan versıyonunda katlanır ayna standart ;)
 şuanda aklıma gelenler bunlar :)
« Son Düzenleme: Aralık 29, 2011, 11:59:47 ÖÖ Gönderen: TC 400 »

mali

« Yanıtla #29 : Aralık 29, 2011, 11:58:50 ÖÖ »
+1
#Geri görüş kamerasımı koymuş? navigasyon+dvd+tv+dokunmatık ekran+geri görüş kamerası 1,500 tl gibi bi rakam

#Koltuk ısıtma mı koymuş? gider deri kaplatırım tüm koltukları +koltuk ısıtma koydudurum tum koltuklara 2,000 tl (fiyat degışken olabılır ortalama )

# Katlanır aynamı var ? unutmayalım FD civic 1,8 sedan versıyonunda katlanır ayna sıtandart ;)

ugurcan

« Yanıtla #30 : Aralık 29, 2011, 12:51:29 ÖS »
Arabası eski olanlar ve değiştirmek isteyenler için bence uygun araç yeni kasa çıkarıpta fitay arttırmayan bir araç ilerde fiyatlar ne olur bilinmez tipten kaybediyor ama makyajlanma muhabbeti bir geçsin bakacam.. açıkcası düşünmüyor değilim
Tamamen haklısın abide yapacak bişey yok ya adamlar araba bu diyor ne motorda değişiklik yaptım diyor nede malzeme kalitesini arttırdım diyor dediğin gibi yeni model gündemdekinden iyi olmalıydı ama olmamış ne yazıkki inceledik bayide beraber .. beni şu noktada tatmin eder aracımın 2008 prem. olması bunuda alırsam fiyatı, 0 oluşu, beyaz renk olsun diye ve elegance olsun diye yoksa bekleneni gösteremedi katılıyorum sana alırsam kapışırız :))
Uğur benim kızdığım nokta ne biliyomusun??? FD6 kasa kadar iyi birşey beklemiyordum ama kötü de beklemiyordum... Bu 1....
İkincisi de millet motorda kendini aştı... Ne modeller çıkardılar... Bizim honda hala aynı motorla lansmanını yapıyo aracın...
İstediği kadar ısıtmalı koltuk koysun, far, yağmur sensörü geri görüş kamerası koysun, bu adamlar fd6nın gölgesinde kaldılar... ya daha iyisini üretemediler ya da havaya girdiler "biz ne üretsek satarız!!!" diye...
Toyota 132hp araç çıkarıyo 1.6 motora... Ben demiyorum ki turbolasın... 140Hp yapsın öncü olsun bak bu kasa çirkin de olsa nasıl tutuyor???
Adamlar konfor koymuşlar ama malzemeden çalmışlar... ön konsolun malzeme kalitesine bakanlar oldu mu acaba??? Bir yerden almışlar biryerden de vermişler...
Bence yeni kasa tutar... Niye??? Çünkü bu fiyata bu özelliklerde araba yok... Corolla bile sattı o tipiyle... Civic hayli hayli satar... Ama bana değil...
Ha ilerde çıkar güçlü motorla kaliteli malzemeyle makyajlı haliyla o zaman ben de düşünürüm... Ama lansmanı yapılan araç böyle olmamalı bence...

YABANCI

« Yanıtla #31 : Aralık 29, 2011, 02:29:40 ÖS »

# Katlanır aynamı var ? unutmayalım FD civic 1,8 sedan versıyonunda katlanır ayna standart ;)
İnsanlar görünüşü değişsin daha güzel görünsün diye body kit taktırıp 1500 ila 8-9.000 lira arası para sayıyorlarsa, yok jantları değiştireceğiz diye 800 ila 6.000 lira arası para sayıyorlarsa ....................
çoğaltabiliriz bunları
ve FD6 zaten x arabadan daha güzel ise
verir parayı yaptırır FD6 sını içine sinerek biner. Gözüm alışacak falan diye de beklemez.
Ha gözü alışır, içine siner ya da araba makyajlanır çehresi değişir, satar FD6 sını alır yenisini biner.
Az önce Mert beyin bir iletisini okudum başka bir sayfada aşağıya ekliyorum, sanırım konuyu özetliyor.
arkadaşlar ben şuan servisteyim.. aracın senelik bakımı yapılıyor :)

bende şu yeni kasaya bidaha bakim dedim.. inanın gözüm alışmıyor.. ve gözümün önünde bir FD6 daha satıldı.. adama yeni kasa var yeni kasa alsana diyorum.. ya boşver onu diyor ;D
Bir de biz neden tartışıyoruz o da ayrı bir konu herkes istediğine binsin. Öyle değil mi? Zevk meselesi bu.

BGR19

« Yanıtla #32 : Aralık 30, 2011, 12:35:11 ÖÖ »
Tamam toyota da 132hp lik motor var da ne oluyor yine bizim araclarin dikiz aynalrini susluyorlar :D
Tabi ben anladim demek istediginizi, bir farklilik olsun bise olsun diyorsunuz haklisiniz bence de, yeni bir arac sonucta gerci farklilik var ama pek gozle gorulur seyler degil biraz hizlanmis, tuketim dusmus fln

galantus

« Yanıtla #33 : Aralık 30, 2011, 08:04:51 ÖÖ »
yeni bir civic alacak olsam 1 saniye bile düşünmez yeni kasa alırdım. Bence yeni civicin tasarımı arkası hariç fd den cok daha başarılı. Heleki önden görünüşü fd6 göre cok cok iyi. Özellikleri artıları cok fazla. Ağırlık arttığı halde 0-100 hızlanma top speed ve yakıt fd6 dan daha iyi. En ilginç tarafı ise bu kadar artıya rağmen fd6 ile aynı para. Yeni kasayı başarısız bulanlara kesinlikle katılmıyorum.

kartal54

« Yanıtla #34 : Aralık 30, 2011, 08:18:07 ÖÖ »
Yeni kasa başarısız çünkü FD6 sahiplerini tatmin etmedi...
Donanım olarak fiyat olarak çok başarılı... Bu fiyata bu donanımda araba yok...
Fakat motor yine aynı motor, malzeme kalitesi kötü... Şekil şemal alışılacak ama önden city panjurları, tampon jetta, farların şekli de biraz jettaya benziyor, arkadan hiçbirşeye benzemiyor...
Kısacası FD6 sahiplerini tatmin etmedi...

2008 elegance

« Yanıtla #35 : Aralık 30, 2011, 09:54:07 ÖÖ »
her türlü FD6. FD2 hariç tabii...

galantus

« Yanıtla #36 : Aralık 30, 2011, 10:57:34 ÖÖ »
Yeni kasa başarısız çünkü FD6 sahiplerini tatmin etmedi...
Donanım olarak fiyat olarak çok başarılı... Bu fiyata bu donanımda araba yok...
Fakat motor yine aynı motor, malzeme kalitesi kötü... Şekil şemal alışılacak ama önden city panjurları, tampon jetta, farların şekli de biraz jettaya benziyor, arkadan hiçbirşeye benzemiyor...
Kısacası FD6 sahiplerini tatmin etmedi...
hak verirsinizki yeni civicin başarılı olup olmaması sadece fd6 sahiplerini memnun edip etmemesiyle ölçülemez. Buna göre ölçülecekse fd6 nın başarılı olup olmadığınıda o zaman vtec2 sahiplerine sormak gerekir. Bende bir vtec2 sahibi olarak kesinlikle ve kesinlikle fd6 yı tip olarak cok başarısız görüyorum vtec2 nin yanında. Araka stoplar olsun önden görünüş olsun vtec2 yle kıyaslanamaz bile. Yani yeni bir modelin başarılı yada başarısız olması bir sürü kritere bağlıdır tek bir kesime bağlı değildir. Dış görünüş tamamiyle kişisel bir durumdur mesela ben beğendim siz beğenmemişsiniz bu kişiden kişiye göre değişir. Sadece dış görünüşe bakarakta buna karar veremeyiz. Ben iddaa ediyorum göreceksiniz bu yeni kasa biraz satılsın trafikte coğalsın satışta patlama yapacak. Cünkü bu özelliklerde bu donanımda heleki honda gibi tüm dünyada kendini ispatlamış bir marka olarak  bu fiyata başka bir markada araç yok. Düşünün wolsvagende peugeot ta toyotada vs. bu donanımda olupta dış görünüşü yeni kasa civicten daha iyi olan hangi model var. Hemen hemen hepsi aynı ama satılıyor. Bende diyorumki yeni civic bu donanımla bu fiyata cok iyi bir satış rakamına ulaşacaktır. Bu rakamlarda fd6 ların 2. elini epey etkiler.

Ouzhan_

« Yanıtla #37 : Aralık 30, 2011, 02:32:01 ÖS »
kasa makyaja girsin bi dizel motor görelim 2013-2014 te hedefim olabilir ama suanda asla

34GKN

« Yanıtla #38 : Aralık 30, 2011, 05:19:55 ÖS »
Bence fd 6 fiyatına  yeni kasa verilmesinin sebebi tasarımdaki başarısızlık ve pazar payının düşüşünün önlenmesi yoksa sen bukadar yenilik koyacaksın yok işte ağırlık artacak ama 0-100 hızlanma süresi kısalacak ee madem çok yenilik var ve madem çok hoş neden aynı fiyat bana bunu açıklasın biri ?

bbhnda

« Yanıtla #39 : Aralık 30, 2011, 06:53:32 ÖS »
@5500 rpm aynen senin gibi düşünüyorum kardeşim.bmw yoksa fd6.kesinlikle fd6 ıma değişeceğim bir araç değil yeni kasalar.evet teknolojik bir takım özellikleri olabilir ancak arabadaki ruhu almışlar ruhu.

YABANCI

« Yanıtla #40 : Aralık 30, 2011, 07:22:26 ÖS »
@5500 rpm aynen senin gibi düşünüyorum kardeşim.bmw yoksa fd6.kesinlikle fd6 ıma değişeceğim bir araç değil yeni kasalar.evet teknolojik bir takım özellikleri olabilir ancak arabadaki ruhu almışlar ruhu.
Buna tamamen katılıyorum. Hemde hem vtec2 hem FD6 sahibi olmuş biri olarak katılıyorum. Fakat ben kendi açımdan bu sabah ki kadar ümitsiz değilim yeni araç hakkında. Bugün 1000 bakımına gittiğimde Arabayı ilk defa canlı görme şansım oldu. Güzel araba. Keşke bekleyip bunu alsaydım demedim belki ama emin olun güzel araba. Arabalar satılmaya başlanıp yollara çıkmaya başlayınca keşke bekleseydim de derim belki. Alan tüm arkadaşlara heyırlı olsun güle güle kullansın, alacaklar da hiç düşünmesin bence. Arka görüntü de gözüme batmadı bugün hiç ama orta konsol hala çok kötü bence, Alacak arkadaşlar bir tek yalnızca arabanın Amerika'da yan çarpışma testlerinde aldığı 2 yıldızı sorgulamalarını tavsiye ediyorum. Araba Amerika'dan Dolly gibi kopyalanıp birebir gelmedi zaten. O hususta bir iyileştirme yapılmış mı onu sorgulamak lazım. Görüntü olarak dediğim gibi dış görünüm OK, İç görünüm orta konsol hariç OK. benim görüşüm. Ama hala FD6 görünüş olarak bir adım önde bence.

mali

« Yanıtla #41 : Aralık 30, 2011, 07:56:08 ÖS »
bende yeni fd6 alanlardanım
genel olarak pişmanlığım yok
sadece beyazda bej döşeme kullanmışlar
fd6 da bu yoktu
birde econ modu
yağmur sensörü far sensörü pekte aradığım şeyler değil
araba önden idare eder arka ve ön konsol beğenmedim
malzeme kalitesi bence iyi olmamış
yinede tercih edilebilecek bir araba piyasadaki birçok arabadan yinede güzel
biz özellikle tasarım olarak fd6 dan daha iyi bişey olur diye beklediğimiz icin hayal kırıklığı yarattı

YABANCI

« Yanıtla #42 : Aralık 30, 2011, 08:04:33 ÖS »
fd6 da bu yoktu
birde econ modu
biz özellikle tasarım olarak fd6 dan daha iyi bişey olur diye beklediğimiz icin hayal kırıklığı yarattı

Hocam galiba biz olaya yanlış bakıyoruz. Belki hatta belli ki yeni civic başarısız değil FD6 çok başarılı.
6 senelik bir kasa hala çok beğeniliyorsa bu kadar beğeniliyorsa bu kasa muhtemelen 20 sene 25 sene sonra da hatırlanacak ve özlenecek gibime geliyor.

mali

« Yanıtla #43 : Aralık 30, 2011, 08:12:12 ÖS »
bu konuda haklısın dediğim gibi biz fd6 dan daha iyisini beklediğimiz için hayal kırıklığı yarattı
ben arabamı alalı daha 2 ay oldu
internetten gördüğüm fotoların geleceğini netleştirince hic beklemeden aldım
ve "inan hiç pişmanlığım yok"
şuda bir gerçek fotoğraflardan canlısı daha güzel
bu kasada satar adıyla yine satar :)
fd6 lar prim yaptı ;)
fd6 da bu yoktu
birde econ modu

Hocam galiba biz olaya yanlış bakıyoruz. Belki hatta belli ki yeni civic başarısız değil FD6 çok başarılı.
6 senelik bir kasa hala çok beğeniliyorsa bu kadar beğeniliyorsa bu kasa muhtemelen 20 sene 25 sene sonra da hatırlanacak ve özlenecek gibime geliyor.

YABANCI

« Yanıtla #44 : Aralık 30, 2011, 08:17:24 ÖS »
bu konuda haklısın dediğim gibi biz fd6 dan daha iyisini beklediğimiz için hayal kırıklığı yarattı
ben arabamı alalı daha 2 ay oldu
internetten gördüğüm fotoların geleceğini netleştirince hic beklemeden aldım
ve "inan hiç pişmanlığım yok"
şuda bir gerçek fotoğraflardan canlısı daha güzel
bu kasada satar adıyla yine satar :)
fd6 lar prim yaptı ;)
fd6 da bu yoktu
birde econ modu

e güzel bizde mi kar ettik şimdi. ama ben 6 sene binerim bir sonraki kasayı beklerim gibi geliyor

tahirarit

« Yanıtla #45 : Aralık 30, 2011, 08:30:48 ÖS »
Gözümüz alışır, bizim düşündüğümüz kadar mühendislerde düşünmüştür. Sonuç olarak bu aracı yapan kişiler zamanında fd6 yıda yapmışlar. Gözümüz alışır hele piyasaya çıksın. Arkadasında dedigi gibi fd6 çok başarılı, o yüzden insan dahada iyisini istiyor haliyle... Ama yeni kasada fena sayılmaz.

honda2002

« Yanıtla #46 : Aralık 30, 2011, 08:37:04 ÖS »
Herkesin bir zevk anlayisi var
Isteyen fd6 yi begenir isteyen yeni civici.

Bence fd6 yi begenenin de yeni civici begenenin de hakli sebepleri var.

Ancak yeni civic bence de kotu degil, yerden yere vurulasi bir arac hic degil.

Alacak olsam muhtemelen yenisini alirdim ama on konsola da ekrani mutlaka takardim :)
Yeni yenidir, performans daha iyi, tuketim nispeten dusurulmus, surus kalitesi de en az fd6 kadarsa ve nerdeyse ayni paraya satiliyorsa bence alinir... Mantikli bir secim olur...

Oylamada ilk sok atlatildi ;). Yavas yavas yeni civic in oy orani artiyor yeni civic galip cikar bu gidisle.

redmoon

« Yanıtla #47 : Aralık 30, 2011, 09:04:24 ÖS »
Bence kesinlikle yeni civic. canlı inceleyince anladım. öncewki fikrim fd6 ydı. ben bir araçta güvenlik ve donanım ararım. inan bu yenide hepsini sunmuşlar. merckli far, 3d mutilplex göstergeler, eco mod, yağmur far sensörü, ses izalasyonu, amortisör yumuşaklığı, koltuk ısıtma, katlanır ayna, detaylı renkli göstergeli yol bilgasayarı, spor koltuklar, arka park sensörü, kameralı araç park etme, bağaj hacmi 440 lt, araç 1,5 cm daha yüksek. yani bu donanımlar bence bir araçta olması gerekir, ben donanım az diye hatcback almıştım ama şimdi sedan alabilirim, araç sadece görsel olmamalı işlevide olmalı. bu paraya üst sınıf bir araba yapmışlar. takdir ettim.
« Son Düzenleme: Aralık 30, 2011, 09:05:21 ÖS Gönderen: redmoon »

hakko modelistlik

« Yanıtla #48 : Aralık 30, 2011, 09:17:51 ÖS »
arkadaşlar  yeni kasaya  diğer  marka kullanıcılarındanda  geçiş yapan çok olur bence  >=ok

YABANCI

« Yanıtla #49 : Aralık 30, 2011, 10:09:42 ÖS »
Bence kesinlikle yeni civic. canlı inceleyince anladım. öncewki fikrim fd6 ydı. ben bir araçta güvenlik ve donanım ararım. inan bu yenide hepsini sunmuşlar. merckli far, 3d mutilplex göstergeler, eco mod, yağmur far sensörü, ses izalasyonu, amortisör yumuşaklığı, koltuk ısıtma, katlanır ayna, detaylı renkli göstergeli yol bilgasayarı, spor koltuklar, arka park sensörü, kameralı araç park etme, bağaj hacmi 440 lt, araç 1,5 cm daha yüksek. yani bu donanımlar bence bir araçta olması gerekir, ben donanım az diye hatcback almıştım ama şimdi sedan alabilirim, araç sadece görsel olmamalı işlevide olmalı. bu paraya üst sınıf bir araba yapmışlar. takdir ettim.
1,5 cm yüksek olması güzel. amartisör yumuşaklığı hususu, test ettiniz mi aracı?