Gönderen Konu: grande punto vs hyundai i20  (Okunma sayısı 19769 defa)

piscocuk

Ynt: grande punto vs hyundai i20
« Yanıtla #25 : Mayıs 30, 2011, 03:15:32 ÖS »
vtec 2 olursa eğer makyajlı kasa ve ES isterim.oyüzden de o paralara çıkmam.mantık olarak bakınca hadi illede işimi görsün dersem 14-15 milyara punto rio tarzı dizel araçlar var.2007 model.yine 14-15 milyara 1,4 hondalar var 97-98 model.maksat iş görsün olacağı için yüksek model düşünüyorum.en azdından 1 sene işimi görür 1 sene sonunda hanıma bırakır kafama göre bir araca geçerim :D bu birsenedede tüm borçlarımı kapatır kafama göre takılırım diyorum :D

alican_07

« Yanıtla #26 : Mayıs 30, 2011, 03:16:58 ÖS »
punto işimi görsün aracıdır yani bizim halkın sevdiği tipten araç. az yakması ve düşük vergisi dışında artısı olmayan bir araç. Sanırım seninde amacın işini en ucuza görebilmek :) punto doğru adres derim. Satarkende zorlanmazsın hemen gider. Bagajı küçüktür yol tutuşu rezalettir oturma pozisyonları küçük bir suv aracı andırır yani yüksektir. İç malzemesi kalitesizdir. İşte bu yüzden honda ile fiat farklıdır ve 2.el değeri hondanın çok çok yüksektir.
heeehhh gene alkışlık bi yazı yazmışın döndürüp dolaştırıp honda ya bağlamışın :D bide hiç öyle bahseddiğin kadar kötü bi araç değil şimdi gene forum birbirine girecek ama ies orj. boyutta ki lastikleriyle bu araçtan çok daha kötü bi yol tutuş veriyor konfor berbattır demişsin neden??? araçta dijital klima var abs var hava yastıkları var direksiyondan kumandalı mp3 çalar var yol bilgisayarı ve başka bi çok donanım bu aracın neresi berbat ???

canguder

« Yanıtla #27 : Mayıs 30, 2011, 03:27:30 ÖS »
punto işimi görsün aracıdır yani bizim halkın sevdiği tipten araç. az yakması ve düşük vergisi dışında artısı olmayan bir araç. Sanırım seninde amacın işini en ucuza görebilmek :) punto doğru adres derim. Satarkende zorlanmazsın hemen gider. Bagajı küçüktür yol tutuşu rezalettir oturma pozisyonları küçük bir suv aracı andırır yani yüksektir. İç malzemesi kalitesizdir. İşte bu yüzden honda ile fiat farklıdır ve 2.el değeri hondanın çok çok yüksektir.
heeehhh gene alkışlık bi yazı yazmışın döndürüp dolaştırıp honda ya bağlamışın :D bide hiç öyle bahseddiğin kadar kötü bi araç değil şimdi gene forum birbirine girecek ama ies orj. boyutta ki lastikleriyle bu araçtan çok daha kötü bi yol tutuş veriyor konfor berbattır demişsin neden??? araçta dijital klima var abs var hava yastıkları var direksiyondan kumandalı mp3 çalar var yol bilgisayarı ve başka bi çok donanım bu aracın neresi berbat ???

B sınıfı bir araçtan ne beklenebilirki ? Civic ile kıyaslanamaz. Ayrıca tartışma olmasına gerek yok çünkü tartışmaya değecek bir araç değil punto. Herşey ortada.

alican_07

« Yanıtla #28 : Mayıs 30, 2011, 03:39:04 ÖS »
bak gene anlatamadım ben sana adam burda grande punto mu yoksa i20 mi demiş şöyle dememiş yani grande punto vs hyundai i20 vs civic değil nedense her zaman civici bi işin içine katıyorsun.honda ile kıyaslayan sensin civic ile kıyaslanmaz diyende ama şunu çok net bi şekilde söyleyebilirim ki punto ies den çok daha iyi yol tutuyor her koşulda ies mi puntomu denilse punto derim sadece performans harici.

alican_07

« Yanıtla #29 : Mayıs 30, 2011, 03:40:57 ÖS »
i 20 mevzusuna gelince incelemedim sadece öyle üstün körü yolda denk gelince baktım ama çok tipsiz ya

piscocuk

« Yanıtla #30 : Mayıs 30, 2011, 03:41:19 ÖS »
arkadaşlar..ben bu konuyu tartışma çıksın yada laf olsun diye değil gerçekten almayı düşündüğüm için açtım sizinde fikirlerinizi almak istedim.belki kullanan olmuştur bir arkadaşı kullanmıştır bir şekilde fikir sahibi olunmuştur diye merak ettim.sonuçta nedenlerimi yazdım ilk etapta bu araç beni bir sene işten eve evden işe götürsün ve az yaksın yeter..çünkü evlilik sonrası malum borçlar var biliyorsunuz.sonrasında zaten aracı eşime bırakıp kendime istediğim tarzda bir araç alıcam

evet vtec2 hep aklımda var ama fiyatlardan dolayı yanına yaklaşılmıyor.bu sebeple 2008-2009 araçlara bakıyorum.

punto evolar yeni çıktı araç çok hoş ama oda pahallı o para etmez gibime geliyor.

opel ww gibi markalarında yanına fiyatta yanaşamayacağımdan punto ve hyundai dedim.bu sabaha kadar aklımda hyundai i20 bile yoktu.arkadaşım çok ısrar ettiğinden araştırmaya girdim

ama onlarında arasında kafadan 5000 tl var

alican_07

« Yanıtla #31 : Mayıs 30, 2011, 03:42:36 ÖS »
punto al kafana göre takıl 1 yıl sonra alırsın bi vtec 2

piscocuk

« Yanıtla #32 : Mayıs 30, 2011, 03:59:25 ÖS »
ben bir punto bulup test sürüşüne çıkayım daha sonrada arkadaşımın i20 kullanayım.ikisi arasında bu şekilde karar vermek en mantıklısı sanırım

bunların yanı sıra bu soruyu üçüncü kez yazıyorum ama bilen arkadaşlar cvp yazarsa sevinirim

i20 1,2 team alıp lpg takarsak ne olur..yada lpg li alırsak
punto 1,4 benzinli alıp lpg takarsak ne olur..yada lpgli alırsak

yani motorları nasıldır başıma dert açarmı 1-2 senede?

alican_07

« Yanıtla #33 : Mayıs 30, 2011, 04:18:41 ÖS »
punto 1.4 benzinli i20 den az yakar tork farkından ötürü i20 ye o motor az gelir heleki lpg de hiç gitmez ben olsam 1.4 punto alırım keyfime bakarım.punto 1.4 den ağzı yanan birinide görmedim daha.

piscocuk

« Yanıtla #34 : Mayıs 30, 2011, 04:24:59 ÖS »
bende 106 gti varken 2006 senesinde satıp punto almayı düşünmüştüm test sürüşünüde yapmıştım 1,3 6 ileri olan modeliydi herşeyde anlaştık 1 ay dediler hevesim kaçar dedim vazgemiştim.içimde kalmadıda değil tabi.son zamanlardada görüyorum aracı iyiden iyiye beğenmeye başlamıştım neden olmasın diyorum :D

yanılmıyorsam 1,3 6 ileri olanlar sadece 2006 modellerde var

hsncck26

« Yanıtla #35 : Mayıs 31, 2011, 09:17:02 ÖÖ »
bende 106 gti varken 2006 senesinde satıp punto almayı düşünmüştüm test sürüşünüde yapmıştım 1,3 6 ileri olan modeliydi herşeyde anlaştık 1 ay dediler hevesim kaçar dedim vazgemiştim.içimde kalmadıda değil tabi.son zamanlardada görüyorum aracı iyiden iyiye beğenmeye başlamıştım neden olmasın diyorum :D

yanılmıyorsam 1,3 6 ileri olanlar sadece 2006 modellerde var
evet sadec 2006 modelınde 6 ileri var :) bende vtec 2 almadan önce punto almanın kıyısından döndüm, ama araç donanım olarak çok iyi, yani bnm vtec2 de olmayan birçok şey puntoda var.i20 kullanmadım ama 1.3 mjet turbosu ve torkundan dolayı çok keyif veriyor :)

canguder

« Yanıtla #36 : Mayıs 31, 2011, 10:06:52 ÖÖ »
3.vitese kadar güzel gidiyor ama sonrası fıs. 120 den sonra kağnı gibi ve rüzgardan çok etkileniyor. bizim şirkette bir çok punto ve fiorino var hepsi 1.3 multijet belki 50 kere kullanmışımdır. Tamamen ekonomi arabası yani ticari maksatlı firmaların tercih ettiği araçlar. fiorinoları zaten sormayın arka tarafı at arabasından daha konforsuz. bel fıtığı yapıyor.

emre16

« Yanıtla #37 : Mayıs 31, 2011, 10:16:25 ÖÖ »
Benzinli düşünüyorsanız kesinlikle punto lpg ile baya düşer yakıtı.1.2 motora lpg aman aman sakın uzak durun.Zaten 1.4 8v ekonomik bir motor,tofaşta staj yaparken çalışan bi abide vardı punto evo çok az yakıyordu. Ama önceliğiniz dizel olsun daha garanti...

piscocuk

« Yanıtla #38 : Mayıs 31, 2011, 10:18:36 ÖÖ »
3.vitese kadar güzel gidiyor ama sonrası fıs. 120 den sonra kağnı gibi ve rüzgardan çok etkileniyor. bizim şirkette bir çok punto ve fiorino var hepsi 1.3 multijet belki 50 kere kullanmışımdır. Tamamen ekonomi arabası yani ticari maksatlı firmaların tercih ettiği araçlar. fiorinoları zaten sormayın arka tarafı at arabasından daha konforsuz. bel fıtığı yapıyor.

bizim şirkettede fiorino var ama dediklerinizi bende yaratmadı.acaba olaylara taraflımı bakıyorsunuz?punto çok kullanmadım bir kere test sürüşü yapmıştım üzerindne 5 sene geçti oyüzden net bişey diyemeyeceğim.zaten konumuz fiorino değil punto yada i 20

dün akşam i20 nin içine bindim arkadaşım kırmadı geldi.araç içi gayet geniş.bazı arkadaşlar getzden daha küçük demişlerdi ben çok ufak bulmadım.koltukları sarıyor ön konsolu gayet güzel kullanışı keyifli..tabi herzaman dediğim gibi arada 5000 TL de var :D

canguder

« Yanıtla #39 : Mayıs 31, 2011, 10:26:21 ÖÖ »

bizim şirkettede fiorino var ama dediklerinizi bende yaratmadı.acaba olaylara taraflımı bakıyorsunuz?punto çok kullanmadım bir kere test sürüşü yapmıştım üzerindne 5 sene geçti oyüzden net bişey diyemeyeceğim.zaten konumuz fiorino değil punto yada i 20

dün akşam i20 nin içine bindim arkadaşım kırmadı geldi.araç içi gayet geniş.bazı arkadaşlar getzden daha küçük demişlerdi ben çok ufak bulmadım.koltukları sarıyor ön konsolu gayet güzel kullanışı keyifli..tabi herzaman dediğim gibi arada 5000 TL de var :D

ben civic ile karşılaştırıyorum belki o yüzden konforsuz gelmiş olabilir fiorino ile benzer olan caddy 1.9 tdi arkadaşımda var o daha bir konforlu geldi bana. Ben tarafsız şekilde olaya bakıyorum sizi yanlış bilgilendirmek istemeyiz tabiki.

piscocuk

« Yanıtla #40 : Mayıs 31, 2011, 10:40:17 ÖÖ »
aman hocam bak önemli bir yere deyindin..nasılki honda ile x bir aracı aynı kefeye koymuyorsanız fiorino ile caddy i aynı sokaktan bile geçirmeyin..arralarında uçurumvar..zaten ticari olarak ww aldı yürüdü.araç ticarimi binekmi anlamıyorsunuz caddy ve transporter buna çok iyi örnekler..konu dağılmasın

NaNick

« Yanıtla #41 : Mayıs 31, 2011, 11:08:57 ÖÖ »
getz daha geniş diye ben demiştim fakat ben bunu kesin olarak söylemedim hyundai kullanıcılarından duyduğum buydu. getz den inip i20 ye binenlerin çoğu bu şekilde söylemişlerdi ben bunu dile getirmiştim neyse hayırlısı olur inşallah :)

ctr07

« Yanıtla #42 : Mayıs 31, 2011, 12:17:06 ÖS »
fiesta 1.4 dizel 100ps e nedersin abi bir önceki kasalardan bahsediyorum.hayırlı olsun.

piscocuk

« Yanıtla #43 : Mayıs 31, 2011, 12:28:36 ÖS »
o aracı kuzenim ilaç firmasındayken kullandı bende kullanmıştım o sıralar yakıı güzel ama fordun motor sesi traktör sesi gibi ve içi çok takminkar gelmedi bana..yinede fikir için saol kardeşim

ctr07

« Yanıtla #44 : Mayıs 31, 2011, 12:38:18 ÖS »
tamam o zaman allah gönlüne göre versin hayırlı olsun.

TURQAZ

« Yanıtla #45 : Mayıs 31, 2011, 12:59:17 ÖS »
ya kanka al bitane cerato bak keyfine :)

piscocuk

« Yanıtla #46 : Mayıs 31, 2011, 01:01:28 ÖS »
abi şimdi öyle bir ayarlıyorum ki olayı 1sene bu aracı ortak kullanıcaz..1 sene sonunda bu hatuna kalacak bende kafama göre takılıcam şimdi cerato falan büyük olur.takılsın işte bununla vursun kırsın parçasıda ucuz :D

emre16

« Yanıtla #47 : Mayıs 31, 2011, 04:56:56 ÖS »
Dizel puntolara baktım çokta ucuz değil 20.000 tl den aşağı göremedim ben hem de hepsi yüksek kmli. turkuazın dediği gibi 22-23 dizel cerato bulunur, hemde puntodan daha iyidir. Bu arada fiesta 1.4 dizeller 100hp olamaz 70-75hp civarlarında diye biliyorum...

piscocuk

« Yanıtla #48 : Mayıs 31, 2011, 08:08:10 ÖS »
Detayli arastirmamis olabilirsiniz.18000 bile var

Brawe

« Yanıtla #49 : Haziran 01, 2011, 03:35:45 ÖS »
kesinlikle pubto 1,3 multijet