Size araç hakkında detaylı bilgi vereyim o zaman.Benim aracım 1.8 ivtec 5 kapı manuel şanzıman yarı otomatik yada tam otomatik değil.dolayısıyla yarı otomatiğin 1,5-2 saniyelik hantallığı yok.Civic fk kasa kodlu araç manuel,ısifth,ve tam otomatik olarak üretildi.Manuel de bir sıkıntı yok hatta yürüyüş olarak içlerindeki en verimli şanzıman.Tam otomatikler de Hondanın en sorunsuz şanzımanı ve tork konvektörlü otomatik şanzıman rahatlığıyla 0-100 km si.yaklaşık 9,8 lerde bulabilirsen ne mutlu.Gerek manuel gerekse tam otomatik şanzıman ilanlarda çok az sayıda var 3 yada 5 tane.Gelelim ı-sifth şanzımana..bu şanzımanda sizin yerinize debriaja basıyor mantığıyla vites değişiyor ve şanzımanda yaklaşık kullanıma bağlı 60 bin.km.de değişmesi gereken debriaj baskı balatası var tıpkı manuel şanzıman gibi.Manuel ve tam otomatiğe göre biraz hantal kalan vites geçişlerinin bir miktar sarsıntılı olduğu arada sırada serviste şanzıman beyninin güncelleme istemesi dışında bir sorunu yok.Bu birazda kullanım tarzınızla alakalı.Benim gibi her vitesin sonunda redlına yani kesiciye girmek istiyen manuel alsın derim.yok ben sakin kullanıcıyım hızı sevmem 3000 devri geçmem dersen ı-shift sana göre.yada param var tam otomatik alıp hem rahat hem orta hızlı arada gazlarım dersende tam otomatiğini gönül rahatlığıyla alabilirsin.Sonuçta aracın altyapısı HONDA geçmişi.Bakımlı kazasız bir civic yıllarca sorun çıkarmaz.Bugün sanayi ortamında kaç tane arızalı honda görebiliyorsunuz...Elinde honda patlayan satamayan zarar eden hondacı ben görmedim.Japon otomobillerinin motor konusundaki referanstır Honda.Dünyada 2 litre dohc motordan 201 hp güç alan litre bazında 100 beygir demek.hala atmosferik olarak bu gücü elde eden bir motor yok.Honda Civic typer Hariç.Sonuç itibariyle arabayı yıkadığında gezdiğinde 180 le viraja girdiğinde iyiki Honda almışım demek istiyorsan al.Yoksa sorduklarında araban varmı ? sorusuna evet var cevabı vermek istiyorsan git hyundaı al.Kalite sorunsuzluk asla tesadüf değildir.Yılların vermiş olduğu tecrübe ister..Saygılarımla..