Bir de şu var, 106'nın teknik verileri, fabrikası tarafından bilerek daha kötü gösterilmiştir, bunun sebebi de sigorta şirketlerinin 106'nın primlerini yükseltmesi ve bunun da satışları azaltmasıdır. İnternette de vardı bu bilgiler.
Standart 106 gti, standart vti'ı 190'lara kadar arkasında bırakır, artık günümüzde bu iki aracın standart halleri kalmadığı için herkes modifiyeli hallerinin videolarını görüp yorum yapıyor sanırım. Nerden biliyorsun derseniz anlatayım ; yaşım 35, 106'nın da vti'ın da ilk çıktığı zamanlar ben de bu işlerin bolca içindeydim, o zamanlar modifiye diye birşey yoktu, bilirsiniz, fast & furious filmleri gösterime girene kadar bile modifiye bizde hiç gelişmemişti. En iyi modifiye o zamanlar hava filtresiydi ki sanayide ismine usta denen gereksiz bazı insanlar "aaabi bu filtreyi tak araban 20 hp güçlensin" seklinde bilgiler verirlerdi. Neyse ben o yıllarda iki aracın da defalarca kıyaslandığına şahit oldum, onların yanında 94 Astra gsi, Corsa Gsi, Crx, 306 S16 gibi araçları defalarca kıyasladık. Dediğim gibi araçlarda hava filtresi bile yoktu. 106 her zaman vti'ın önünde olurdu, buna defalarca şahit oldum. Vti sahipleri arada 40 Hp fark var nasıl oluyor diye sinir olurdu. Artık günümüzde modifiye kavramı çok gelişti, modlanınca her araç her aracı geçebiliyor şimdilerde.
Ben tecrübelerimi, gördüklerimi yazdım, millet modifiyeli vteclerin, turbolu vteclerin videolarına bakarak vti, 106'nın içinden geçer diyor. Benim yaşlarımda olan tanıdıklarınız varsa siz de sorabilirsiniz, onlar da aynı şeyleri söyleyecektir.
106 ile vti konfor, donanım, güvenlik olarak karşılaştırılamaz, zira aralarında sınıf farkı vardır, vti'ın sınıf olarak dengi 306'dır. 106 küçük sınıf arabadır, Civic orta sınıf segmentte yer alan bir araçtır.