Arkadaşlar merhaba, jetta tsi 170'lik kullanıcısıyım. Aracımı yeni aldığım için performansı ile ilgili şüphelerim var.
insignia turbo ile 2. vitesden itibaren yaptığımız denemelerde genelde beraber gittiğimizi gördüm. her vites atışımızda yarım araba boyu kadar öne çıkıyordum sadece. 190 civarına kadar çıktık ve en son 2 araba kadar oldu gibi. ama vites değişimi olmasa sanki kolkola gidecek gibiydik. benim araç dsg olduğu ve karşı taraftaki arkadaşın vites değişimlerde yeterince hızlı olmadığı değerlndirildiğinde sanki arabalar eşit gibi geldi bana. insignia 245 18'' lastikli idi ve benden yaklaşık 150 kg daha ağır. bende ise malum 205 16''. iki araç da stok. insignia 30binde benimki 80 bin.
benim araçta 95 oktan vardı ve manuelde (vitesi aracın kendisinin atmasını bekleyecek şekilde) hızlandırıyordum. bu durumda 7250 civarlarına kadar çeviriyor. halbuki S modunda 7000 de bir üst vitese geçiyor. bütün bu bilgiler ışığında yorumunuz nedir:?
ben 10 hp lik güç farkına rağmen 10nm tork, hafiflik ve lastik avantajı nedeniyle daha fazla fark bekliyordum. en azından vites değişimleri dışında hızlanırken de ufak da olsa bir fark oluşturabilmeyi beklerdim. acaba bunun nedeni nedir? bu işlere gönül vermiş arkadaşların yorumlarını bekliyorum.teşekkurler.